Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα συνάντηση Ιω. Στουρνάρα - τρόικας την Τετάρτη
  • [02] Νέα πρόταση Μ. Νίμιτς για την ονομασία της ΠΓΔΜ
  • [03] Παράταση για τον τεχνικό έλεγχο στα δίκυκλα
  • [04] "Δεν υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση στα ασφαλιστικά Ταμεία"
  • [05] Σε αναζήτηση επενδυτών η Εθνική
  • [06] "Δεν τέθηκε θέμα απολύσεων"

  • [01] Νέα συνάντηση Ιω. Στουρνάρα - τρόικας την Τετάρτη

    Ολοκληρώθηκε, περίπου στις 8 το βράδυ, η συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας. Από τη συνάντηση είχε αποχωρήσει νωρίτερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

    Όπως έγινε γνωστό, αύριο, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την έγκριση των δύο δόσεων (των 2,8 δισ. ευρώ που αποτελεί το «υπόλοιπο» της μεγάλης δόσης του περασμένου Δεκεμβρίου και των 6 δις. ευρώ που πρέπει να δοθούν για το α΄ τρίμηνο εφέτος).

    [02] Νέα πρόταση Μ. Νίμιτς για την ονομασία της ΠΓΔΜ

    Νέα πρόταση επέδωσε ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στις συνομιλίες ανάμεσα σε Ελλάδα και πΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, κατά τη σημερινή κοινή συνάντησή του με τους αντιπροσώπους των δυο χωρών, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

    Ο κ. Νίμιτς εξέφρασε την ελπίδα ότι «είμαστε πιο κοντά σε κάποια λύση αυτή τη φορά». Χθες, είχαν προηγηθεί χωριστές συναντήσεις του κ. Νίμιτς με τους αντιπροσώπους Ελλάδας και πΓΔΜ.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Νίμιτς ανέφερε ότι η «νέα πρότασή» του είναι «συγκεκριμένη» και αναμένει από τις κυβερνήσεις των δυο χωρών να τη μελετήσουν «συνολικά, πολύ προσεκτικά και όχι αποσπασματικά», επισημαίνοντας ότι ενδεχομένως να επισκεφθεί την περιοχή (Αθήνα και Σκόπια) ή να πραγματοποιηθούν νέες συναντήσεις στη Νέα Υόρκη, είτε αλλού, όπως είπε, μέσα στους επόμενους δυο μήνες. Διπλωματική πηγή ανέφερε ότι ο νέος γύρος συναντήσεων αναμένεται να είναι μετά το Πάσχα.

    [03] Παράταση για τον τεχνικό έλεγχο στα δίκυκλα

    Παρατείνεται έως και 25 Μαΐου η προθεσμία για τον τεχνικό έλεγχο των δικύκλων μοτοσικλετών στα δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Αττικής, μετά τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στα ΚΤΕΟ της πρωτεύουσας.

    Η παράταση που δόθηκε αφορά τα δίκυκλα με άδεια κυκλοφορίας έως 31/12/2001, τα δίκυκλα δηλαδή που κλήθηκαν για έλεγχο ΚΤΕΟ από 30/4/2012 έως και 30/4/2013.

    Παράταση, επίσης, ανακοινώθηκε και για Ιωάννινα, Εύβοια, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Κεφαλονιά, Πελοπόννησο ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται και για τη Θεσσαλονίκη.

    [04] "Δεν υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση στα ασφαλιστικά Ταμεία"

    «Τα Ταμεία έχουν αυτονομία στη λήψη αποφάσεων» τόνισε ο υπουργός Εργασίας απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη συμμετοχή των ασφαλιστικών Ταμείων στην ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χόρστ Ράιχενμπαχ.

    «Ως Κυβέρνηση δεν θα κατευθύναμε σε οποιαδήποτε περίπτωση κάποιο Ταμείο να προβεί ή να μην προβεί σε τέτοια ενέργεια. Η θέση μας είναι ότι οι ασφαλιστικοί φορείς έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν εκτιμώντας το ύψος των διαθεσίμων τους στο πλαίσιο του συμφέροντος των φορέα και των ασφαλισμένων του» κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

    [05] Σε αναζήτηση επενδυτών η Εθνική

    Με στόχο την πληρέστερη και επικαιροποιημένη ενημέρωση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας επί αποψινών διεργασιών για τη στόχευση της Τράπεζας να επιτύχει το ποσοστό της ελάχιστης συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα καθώς και για τις εναλλακτικές δυνατότητες που είναι σε εξέλιξη, ώστε να μη χρειαστεί να καλύψει πλήρως την αύξηση κεφαλαίου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, διεκόπη το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας θα κληθεί να λάβει αποφάσεις για ένα συνδυασμό κινήσεων, όπως συμμετοχή των ήδη Μετόχων στην αύξηση του κεφαλαίου, δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση νέων Μετόχων, έκδοση μετατρεψίμων ομολογιών (cocos) και ενδεχόμενη διαμόρφωση νέας ονομαστικής τιμής της μετοχής (reverse split).

    [06] "Δεν τέθηκε θέμα απολύσεων"

    Δεν μπήκε κανένα νέο θέμα από την πλευρά της τρόικας στο ζήτημα της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο και πολύ περισσότερο δεν απαίτησε την απομάκρυνση 20.000 υπαλλήλων, όπως ανέφεραν κάποιες πληροφορίες των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά τη συνάντηση που διεξήχθη με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας στο υπουργείο Οικονομικών.

    Η συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών περιορίστηκε στα όσα έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση έναντι των δανειστών της χώρας και σε όσα προέβλεπε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, κάτι που έχει εκπληρώσει η κυβέρνηση, όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ μικρή αναφορά έγινε και για το θέμα των επίορκων, για τους οποίους ο κ. Μανιτάκης τους δήλωσε κατηγορηματικά ότι αποτελεί βούληση της κυβέρνησης να τους απομακρύνει χωρίς καθυστερήσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 April 2013 - 18:30:24 UTC