Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άρχισαν το έργο τους οι επιτροπές «σοφών»
  • [02] Άλλες 2-3 εβδομάδες εκτός ο Κυριάκος Παπαδόπουλος
  • [03] Α. Παπαδόπουλος: Το αρχικό χαράτσι δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε
  • [04] Σ. Κεδίκογλου: Κάνουμε αυτό που πρέπει για την πατρίδα μας
  • [05] ΔΗΜΑΡ: Να καταργηθεί το «χαράτσι» στα ακίνητα
  • [06] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • [07] 24ωρη απεργία την Πέμπτη στην ΥΠΑ

  • [01] Άρχισαν το έργο τους οι επιτροπές «σοφών»

    Ξεκίνησαν σήμερα κι επίσημα το έργο τους οι δυο επιτροπές των δέκα εμπειρογνωμόνων --στην οποία συμμετέχουν πολιτικοί, οικονομολόγοι, νομικοί, συνταγματολόγοι κ.ά.-- που όρισε ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο για να συμβάλλουν να υπάρξει μια προγραμματική σύγκλιση των κομμάτων και να υπάρξει άρση του αδιεξόδου στο ιταλικό μετεκλογικό πολιτικό σκηνικό.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις σχολιαστών η προσπάθεια του Ναπολιτάνο αποδυναμώνεται όμως ήδη λόγω των αντιδράσεων των ιταλικών κομμάτων, καθώς ήδη η κεντροδεξιά παράταξη υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι --που αποτελούν το κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) του μεγιστάνα του Τύπου και η Λέγκα-- απαίτησε να ξαναρχίσουν άμεσα οι διαβουλεύσεις του Ιταλού προέδρου με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

    Ο Ναπολιτάνο έχει σημειώσει ότι η προσπάθεια των ?σοφών? έχει ξεκάθαρο αντικείμενο και θα ολοκληρωθεί μέσα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα.

    [02] Άλλες 2-3 εβδομάδες εκτός ο Κυριάκος Παπαδόπουλος

    Μπορεί ο Κυριάκος Παπαδόπουλος να βρισκόταν κοντά στην επιστροφή του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Σάλκε, ωστόσο παρουσιάστηκε νέο πρόβλημα στο γόνατό του, με συνέπεια να μείνει άλλες 2-3 εβδομάδες εκτός δράσης.

    Ο 21χρονος διεθνής, ο οποίος είχε υποβληθεί σε αρθροσκόπηση τον Δεκέμβριο, ήταν έτοιμος να ενταχθεί στον κανονικό ρυθμό προπονήσεων των «βασιλικών μπλε», ωστόσο το χειρουργημένο γόνατό του πρήστηκε ξανά.

    Έτσι, θα μείνει ακόμη 2-3 εβδομάδες εκτός δράσης, με αποτέλεσμα να αναβάλλεται η επιστροφή του, την ώρα που η Σάλκε δίνει μάχη για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης στη βαθμολογία, η οποία δίνει το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του νέου Τσάμπιονς Λιγκ.

    [03] Α. Παπαδόπουλος: Το αρχικό χαράτσι δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε

    «Θα περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η τελική πρόταση, όχι μόνον η κυβερνητική. Τι δεδομένα, τι βάσεις μας δίνει η τρόικα, για να ξέρουμε ποια είναι τα όριά μας αυτήν τη στιγμή. Πάντως, έτσι όπως έχει η κατάσταση, το αρχικό χαράτσι δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε. Και το έχουμε πει σε όλους τους τόνους», δήλωσε στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος.

    Εξήγησε πως «η διαφωνία δεν είναι στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Το ζητούμενο είναι ένα συνολικό μέτωπο των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και να πιέσουμε -στο μέτρο των δυνατοτήτων μας- την τρόικα, ώστε να κάνει πίσω και να μην ισχύσει το λεγόμενο χαράτσι, το ΕΕΤΗΔΕ, για το 2013. Ενδεχομένως και σήμερα να υπάρχουν νέες συζητήσεις και αύριο. Πάντοτε, οτιδήποτε είναι βελτιωμένο είναι καλύτερο».

    [04] Σ. Κεδίκογλου: Κάνουμε αυτό που πρέπει για την πατρίδα μας

    «H Ελλάδα είναι φετίχ. Και κάνουμε αυτό που πρέπει για την πατρίδα μας, το καλύτερο που μπορούμε και αυτό που χρειάζεται η πατρίδα μας, σε αυτήν τη δύσκολη φάση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real και σχολιάζοντας δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι το νόμισμα δεν είναι φετίχ.

    «Όποιος έλεγε κάτι τέτοιο (σ.σ. για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα) είναι εναντίον της πατρίδας και εναντίον των ασθενέστερων», πρόσθεσε κι έκανε λόγο για πολυφωνία στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας:

    «Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, θυμίζει το πολιτικό αντίστοιχο της «βιβλικής Βαβέλ», με ποιον να πρωτομιλήσεις; Με τον κ. Λαφαζάνη που λέει για εθνικοποίηση τραπεζών και να συζητάμε για να φύγουμε από το ευρώ και να καταγγέλλει τρομοκρατία για το θέμα; Τον κ. Τόλιο, ο οποίος επίσης να λέει ότι υπάρχει μια φοβία και επιτέλους, ας απαλλαγούμε από τις φοβίες, να επιστρέψουμε στο εθνικό νόμισμα; Ή να ακούσουμε τον κ. Μηλιό, ο οποίος προειδοποιεί ότι η πρόταση για έξοδο από το ευρώ, θα σήμαινε πολλαπλάσια δεινά για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους;».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη σημερινή συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, αναφέρει ότι «τον καλωσορίζουμε στην άποψη πως κανένα νόμισμα, ούτε το ευρώ, ούτε η δραχμή, δεν είναι φετίχ».

    «Μπορεί άραγε να αντιληφθεί και πόσο καταστροφική είναι η μνημονική πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση;» καταλήγει στο σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [05] ΔΗΜΑΡ: Να καταργηθεί το «χαράτσι» στα ακίνητα

    Εμμένει η ΔΗΜΑΡ και δεν αποδέχεται να ισχύσει και για φέτος το «χαράτσι» στα ακίνητα, που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, ενώ δεν αφίσταται από τη θέση της να θεσπισθεί Ενιαίος Φόρος στα Ακίνητα, που θα το αντικαταστήσει.

    Το θέμα απασχόλησε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, την καθιερωμένη κάθε Τρίτη, συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, όπου επιβεβαιώθηκε η ανωτέρω θέση.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα μέλη της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ ενημερώθηκαν για τις χθεσινές συζητήσεις που είχαν οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων με το οικονομικό επιτελείο και κατέληξαν ότι δεν συντρέχει κανείς λόγος να διαφοροποιήσει το κόμμα τη θέση του και με αυτήν τη γραμμή θα προσέλθει ο Φώτης Κουβέλης στην αυριανή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνηση.

    [06] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας της απόφασης της ιδιοκτησίας να τους επιβάλει εκ περιτροπής εργασία εδώ και περίπου έναν χρόνο.

    Το προεδρείο του σωματείου των εργαζομένων με επικεφαλής τον πρόεδρο Β. Καρακίτσο, μαζί με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), Γ. Στεφανόπουλο, είχαν συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο.

    Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η κατάσταση που επικρατεί στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά -τα οποία έχουν αναλάβει με αντίστοιχες συμβάσεις να ναυπηγήσουν πλοία του Πολεμικού Ναυτικού- καθώς και τα προβλήματα των εργαζομένων σε αυτά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση ο κ. Παναγιωτόπουλος γνωστοποίησε ότι εντός του επομένου δεκαπενθημέρου θα υπάρξει συνάντηση της επιτροπής των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Ανάπτυξης με τον ιδιοκτήτη των ναυπηγείων Ισκαντάρ Σάφα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών έχει δεσμεύσει 75 εκατ. ευρώ για την επανέναρξη των εργασιών στα υποβρύχια, ενώ από την πλευρά της ΕΕ υπάρχει θετική απόκριση στο αίτημα της κυβέρνησης να επιτραπεί στα Ναυπηγεία να κάνουν εργασίες και σε πολεμικά πλοία ξένων χωρών (ενώ μέχρι σήμερα αυτό απαγορεύεται). Οι σχετικές προτάσεις θα τεθούν υπόψη του κ. Σάφα, από τη στάση του οποίου εξαρτώνται οι περαιτέρω εξελίξεις στα θέματα των υποβρυχίων και των προβλημάτων των εργαζομένων στα Ναυπηγεία.

    [07] 24ωρη απεργία την Πέμπτη στην ΥΠΑ

    Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη, 4 Απριλίου, οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), αντιδρώντας στην τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την αναδιοργάνωσή της.

    Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η τροπολογία «αφενός μεν διαλύει την υπάρχουσα δομή της ΥΠΑ και αφετέρου προετοιμάζει το έδαφος για την εκποίηση των ελληνικών κρατικών αεροδρομίων, με ανεξέλεγκτες συνέπειες για τον τουρισμό και τον κοινωνικό ιστό της περιφέρειας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 April 2013 - 14:30:23 UTC