Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με Ι. Στουρνάρα
  • [02] Ολοκληρώθηκε η συμφωνία για το μνημόνιο της Κύπρου
  • [03] Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία
  • [04] «Ο γύρος του θανάτου» από τις 5 Απριλίου στο ΚΘΒΕ
  • [05] «Η κυβέρνηση ότι κλιμακώνει την επίθεση στην πλειοψηφία της κοινωνίας»
  • [06] Ενισχυμένη συνεργασία των χωρών με ΑΑΑ προτείνει ο επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικών της Μπούντεσταγκ

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με Ι. Στουρνάρα

    Αισιόδοξος πως θα υπάρξει αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα εμφανίστηκε ο Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Διαβάστε επίσης:

    Στο τραπέζι και πάλι το "χαράτσι"

    [02] Ολοκληρώθηκε η συμφωνία για το μνημόνιο της Κύπρου

    Ολοκληρώθηκε σήμερα η συμφωνία για το κυπριακό μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης.

    Τόνισε δε ότι κλείνει μια μακρά περίοδος αβεβαιότητας, η οποία κράτησε έναν χρόνο.

    Εξάλλου, την παραίτησή του έθεσε στη διάθεση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη, ο υπουργός Οικονομικών, Μ. Σαρρής, όπως δήλωσε ο ίδιος στο τέλος συνέντευξης Τύπου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τους υπουργούς Παιδείας και Ενέργειας, με θέμα τη συμφωνία για το κυπριακό μνημόνιο.

    [03] Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία

    Τη θλιβερή πρωτιά στην ανεργία εξακολουθεί να κατέχει η Ελλάδα στην ΕΕ, με συνολικό ποσοστό 26,4% και 58,4% για τους νέους κάτω των 25 ετών το Δεκέμβριο του 2012, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Σημειώνεται ότι τα στοιχεία της Εurostat αφορούν το Φεβρουάριο του 2013, αλλά για την Ελλάδα υπάρχουν στοιχεία έως το Δεκέμβριο του 2012.

    Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (26,4% το Δεκέμβριο του 2012), στην Ισπανία (26,3%) και στην Πορτογαλία (17,5%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Αυστρία(4,8%), στη Γερμανία (5,4%), στο Λουξεμβούργο (5,5%) και στην Ολλανδία (6,2%).

    [04] «Ο γύρος του θανάτου» από τις 5 Απριλίου στο ΚΘΒΕ

    Ο Αριστείδης Παγκρατίδης ("Ο δράκος του Σέιχ-Σου"), η Θεσσαλονίκη, το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας, είναι το υλικό που συνθέτει τον Γύρο του θανάτου (σσ. ο τίτλος της παράστασης). Η πρεμιέρα δόθηκε με τη μορφή "γενικής δοκιμής" το περασμένο Σάββατο και μεταφέρεται τώρα για την ερχόμενη Παρασκευή 5 Απριλίου.

    Ένας πολύπαθος ήρωας, σε μια πολύπαθη πόλη, σ΄ένα πολύπαθο θέατρο σε μια ... πολύπαθη παράσταση σε μια ...πολύπαθη πρεμιέρα που ακόμα ΔΕΝ έγινε.

    Πρόλαβαν οι "ειδικοί" και χαρακτήρισαν το κρατικά βραβευμένο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη "Ο γύρος του θανάτου" ως "λογοτεχνικό - ιστορικό χρονογράφημα", "αστυγραφία της Θεσσαλονίκης", "κοινωνιολογική και πολιτική ιστορική ανάλυση", "λογοτεχνία του περιθωρίου", "γλωσσολογικό παλίμψηστο", «αμερικάνικο μεταρεπορτάζ» και τον συγγραφέα "Έλληνα Τσάρλς Μπουκόφσκι".

    "Ο γύρος του θανάτου" αφορά και καταγράφει λογοτεχνικά τον νεαρό Αριστείδη Παγκρατίδη, ο οποίος, στην πολιτικά και κοινωνικά σκοτεινή δεκαετία του ΄60 στη Θεσσαλονίκη, χαρακτηρίστηκε ως ο "δράκος του Σέιχ Σου? συγκλόνισε το πανελλήνιο και τελικά εκτελέσθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1968 καταδικασμένος τετράκις σε θάνατο "συμβάλλοντας", μ΄έναν από τους... θεμέλιους λίθους για την "ανέγερση" της ζοφερής μυθολογίας της εποχής και της πόλης.

    [05] «Η κυβέρνηση ότι κλιμακώνει την επίθεση στην πλειοψηφία της κοινωνίας»

    Η τρικομματική κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση στην πλειοψηφία της κοινωνίας, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, χέρι- χέρι με την τρόικα, υλοποιούν το σχέδιο της περαιτέρω διάλυσης του κοινωνικού κράτους και αποδόμησης των εργασιακών σχέσεων, του κλεισίματος των επιχειρήσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και των απολύσεων, «πανηγυρίζοντας» ταυτόχρονα για την καταστροφή της Κύπρου.

    [06] Ενισχυμένη συνεργασία των χωρών με ΑΑΑ προτείνει ο επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικών της Μπούντεσταγκ

    Ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης των οποίων η πιστοληπτική ικανότητα βαθμολογείται με ΑΑΑ, προτείνει ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) στην Επιτροπή Οικονομικών του γερμανικού Κοινοβουλίου, Χανς Μίχελμπαχ.

    Σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Der Handelsblatt, ο κ. Μίχελμπαχ επισημαίνει ότι «με το πακέτο βοήθειας της Κύπρου αποδεικνύεται ότι οι χώρες με ΑΑΑ, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Φινλανδία, ώθησαν από κοινού προς μια αυστηρή πορεία σταθερότητας» και υποστηρίζει ότι αυτό το παράδειγμα θα πρέπει «να βρει μιμητές και να αποτελέσει ευκαιρία για μια στενότερη συνεργασία μεταξύ των χωρών με καλύτερη βαθμολογία».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 April 2013 - 12:31:02 UTC