Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Πούτιν έδωσε οδηγίες για αναδιάρθρωση του δανείου στην Κύπρο
  • [02] Κ. Παπούλιας: "Το μήνυμα της σημερινής ημέρας να φτάσει στο Βερολίνο"
  • [03] Ενώνουν τις δυνάμεις τους Ιαπωνία - ΕΕ με στόχο την οικονομική ανάπτυξη
  • [04] Τον Κ. Παπούλια ενημερώνει αύριο ο Ι. Στουρνάρας για το Eurogroup
  • [05] Γυναίκα τραυμάτισε με μαχαίρι δημοτικό σύμβουλο στη Ρόδο
  • [06] Μπαρόζο: Είναι νωρίς να πει κανείς πότε θα έρθει η ανάκαμψη στην Κύπρο"
  • [07] Μεντβέντεφ: "Η κλοπή συνεχίζεται στην Κύπρο"
  • [08] Μπανκς: «Να παραμείνω για πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό»
  • [09] Πειραματικό φάρμακο για τους τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης
  • [10] ΣΥΡΙΖΑ: "Οδυνηρός εκβιασμός της Κύπρου κάτω από το βάρος εκβιασμών και απειλών"
  • [11] «Αποκαλύπτεται το παραμύθι της φιλολαϊκής διαπραγμάτευσης» τονίζει το ΚΚΕ

  • [01] Ο Πούτιν έδωσε οδηγίες για αναδιάρθρωση του δανείου στην Κύπρο

    Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε οδηγίες στην κυβέρνησή του να διαπραγματευθεί την αναδιάρθρωση ενός ρωσικού δανείου προς την Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του, ο Ντμίτρι Πέσκοφ.

    Η ανακοίνωση σηματοδοτεί την υποστήριξη της Μόσχας προς τη συμφωνία διάσωσης ύψους 10 δισεκ. δολαρίων που επετεύχθη το Σαββατοκύριακο με την ΕΕ, παρά την ανησυχία ότι ρώσοι καταθέτες στην Κύπρο θα ζημιωθούν ως αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας.

    Η Κύπρος έχει ζητήσει μια παράταση της αποπληρωμής του υφισταμένου ρωσικού δανείου των 2,5 δισεκ. ευρώ και μια μείωση του επιτοκίου του στο 2,5% από 4,5%. Σε συνομιλίες που είχαν γίνει την περασμένη εβδομάδα δεν κατέστη δυνατό να συμφωνηθεί μια αναδιάρθρωση.

    Ο Πούτιν "ανέθεσε στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Οικονομικών να επεξεργαστούν με τους εταίρους μας τους όρους μιας αναδιάρθρωσης της πίστωσης που έχει ήδη χορηγηθεί στην Κύπρο", δήλωσε ο Πέσκοφ, τον οποίο επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία.

    [02] Κ. Παπούλιας: "Το μήνυμα της σημερινής ημέρας να φτάσει στο Βερολίνο"

    Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, στο Σύνταγμα, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, του προέδρου της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη, του υπουργού Αμυνας Π. Παναγιωτόπουλου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

    "Είναι μια μεγάλη μέρα σήμερα, είναι μια μέρα μνήμης και τιμής, τιμής σε εκείνους που ξεσηκώθηκαν με μόνο όπλο το πάθος της ψυχής και το πάθος για τη λευτεριά και μας έδωσαν ένα λεύτερο κράτος και αντιμετώπισαν μια οθωμανική αυτοκρατορία. Το παράδειγμά τους είναι παράδειγμα επίκαιρο και για τις σημερινές δύσκολες στιγμές" δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης και ευχήθηκε "αυτό το μήνυμα της σημερινής ημέρας να περάσει σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες και ιδιαίτερα στο Βερολίνο".

    Χαρακτήρισε την απόφαση της ΕΕ για την Κύπρο "μη ανεκτή γιατί είναι επιλεκτική", τονίζοντας: "Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή τρέχει στη δοκιμαζόμενη Κύπρο. Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι ανεκτή γιατί είναι επιλεκτική. Θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην επιλέγει τα θύματά της, όπως αυτή νομίζει ότι πρέπει να επιλέξει, γιατί έτσι δημιουργεί ένα χάσμα μεταξύ των ονείρων των ευρωπαϊκών λαών ότι μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι μια στέγη για όλους τους αδύναμους".

    Εξαιρετικά επίκαιρο χαρακτήρισε το μήνυμα της σημερινής ημέρας ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι "τα διδάγματα της ιστορίας αλλά και η μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Ελληνισμός τώρα δείχνουν ότι και πάλι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα βγάλουμε πέρα, υπό την προϋπόθεση ότι θα μείνουμε ενωμένοι, θα κρατήσουμε την εθνική και την κοινωνική μας συνοχή και θα συνδυάσουμε την τόλμη με τη σύνεση, το υψηλό και δυνατό φρόνημα με τη φρόνηση".

    "Σήμερα είναι ημέρα μνήμης, ημέρα περισυλλογής, σκέψης για το πώς θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον. Δείξαμε ότι είμαστε έτοιμοι, κι αν χρειαστεί μπορούμε να ανταποκριθούμε με τον ίδιο πατριωτισμό, με το ίδιο σθένος. Η σκέψη μας είναι στην Κύπρο, στους Έλληνες ομογενείς παντού στον κόσμο. Τους στέλνουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα προσπαθήσει, θα τα καταφέρει, θα ξανασταθεί όρθια, θα ξαναζήσει στιγμές δόξας", δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μειμαράκης, από την πλευρά του, και συνεχάρη τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για την άψογη παρέλαση.

    Στην στρατιωτική παρέλαση, έλαβαν μέρος ανάπηροι πολέμου, τμήμα του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τμήμα Ευζώνων, πεζοφόρα τμήματα του Στρατού Ξηράς, των Ειδικών Δυνάμεων, του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας.

    Επίσης, συμμετείχαν τμήματα της Αστυνομίας, της Σχολής Αξιωματικών και της Σχολής Αστυφυλακών, του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, Λιμενοφυλάκων, τμήματος Υποβρυχίων Αποστολών, διασώστες ελικοπτέρων.

    Η παρέλαση έκλεισε με πεζοπόρα τμήματα του Πυροσβεστικού Σώματος.

    Τα μέτρα της αστυνομίας πριν και κατά της διάρκεια της παρέλασης ήταν δρακόντεια.

    Ωστόσο, επί της οδού Φιλελλήνων είχαν συγκεντρωθεί περίπου 40 άτομα της οργάνωσης "Σπίθα", ο οποίοι διαμαρτύρονταν για τις εξελίξεις στην Κύπρο.

    [03] Ενώνουν τις δυνάμεις τους Ιαπωνία - ΕΕ με στόχο την οικονομική ανάπτυξη

    Η ΕΕ και η Ιαπωνία συμφώνησαν σήμερα να αρχίσουν συνομιλίες για τη σύναψη μιας από τις πιο φιλόδοξες εμπορικές συμφωνίες στον κόσμο παρά την αντίθεση των ευρωπαίων κατασκευαστών αυτοκινήτων -- ένα τεστ για το πόσο μακριά είναι πρόθυμες να προχωρήσουν οι δύο πλευρές στην επιδίωξη της οικονομικής ανάπτυξης.

    Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ συζήτησαν το σχέδιο τηλεφωνικά αφού οι Βρυξέλλες ανέβαλαν τη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Ιαπωβνίας που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο Τόκιο ώστε να καταλήξουν σε μια συμφωνία της ύστατης στιγμής για την επίλυση της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Κύπρο.

    "Οι ηγέτες αποφάσισαν να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία που θα καλύψει την πολιτική συνεργασία, τη συνολική συνεργασία και τη συνεργασία κατά τομείς", αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι Άμπε, Βαν Ρόμπαϊ και Μπαρόζο.

    "Οι ηγέτες καλωσορίζουν την έναρξη των διαπραγματεύσεων τον Απρίλιο και εκφράζουν την προσήλωσή τους στην ολοκλήρωση των συμφωνιών αυτών το συντομότερο δυνατόν", προσθέτουν στην κοινή δήλωσή τους.

    Ο πρώτος γύρος των επίσημων συνομιλιών αναμένεται να αρχίσει τον ερχόμενο μήνα. Θα ακολουθήσουν περίπου τρία χρόνια δύσκολων διαπραγματεύσεων στη διάρκεια των οποίων η Ιαπωνία θα προσπαθήσει να κερδίσει μεγαλύτερη πρόσβαση στην αγορά των 500 εκατ. καταναλωτών της ΕΕ για τα αυτοκίνητά της, τις ηλεκτρονικές συσκευές της και τις επενδύσεις. Οι Ευρωπαίοι θα πιέσουν για δουλειές σε κερδοφόρες ιαπωνικές αγορές, όπως αυτές των επεξεεργασμένων τροφίμων και των σιδηροδρόμων.

    "Η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου θα πρέπει να είναι βαθιά και συνολική, να αντιμετωπίζει όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος ώστε να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη τόσο στην Ιαπωνία όσο και στην ΕΕ και να συμβάλει έτσι στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας", αναφέρουν οι ηγέτες στην κοινή δήλωσή τους.

    [04] Τον Κ. Παπούλια ενημερώνει αύριο ο Ι. Στουρνάρας για το Eurogroup

    Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, θα γίνει δεκτός, αύριο στις 2 μετά το μεσημέρι, ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας.

    Ο υπουργός αναμένεται να ενημερώσει τον Πρόεδρο για τις εξελίξεις στην Κύπρο και την απόφαση του Εurogroup.

    [05] Γυναίκα τραυμάτισε με μαχαίρι δημοτικό σύμβουλο στη Ρόδο

    Γυναίκα τραυμάτισε με μαχαίρι τον δημοτικό σύμβουλο Ρόδου, Δημήτρη Καραντζιά, λίγο μετά τη λήξη της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

    Η δράστης που συνελήφθη και κρατείται στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, συμμετείχε σε συγκέντρωση ολιγομελούς ομάδας αγανακτισμένων πολιτών που στη διάρκεια της παρέλασης φώναζαν συνθήματα εναντίον των πολιτικών.

    Το θύμα έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο και βρίσκεται εκτός κινδύνου.

    [06] Μπαρόζο: Είναι νωρίς να πει κανείς πότε θα έρθει η ανάκαμψη στην Κύπρο"

    Η ανάκαμψη της Κύπρου από την διάσωσή της και την αναδιάρθρωση των τραπεζών της είναι αβέβαιη και είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς πότε θα επιστρέψει η οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    "Είμαι πεπεισμένος ότι το πρόγραμμα θα λειτουργήσει, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να πούμε επακριβώς ποια θα είναι η επίδρασή του", δήλωσε ο Μπαρόζο σε συνέντευξη Τύπου. "Θα εξαρτηθεί από το επίπεδο της εφαρμογής του και την προσήλωση της ίδιας της Κύπρου σ' αυτό", πρόσθεσε.

    [07] Μεντβέντεφ: "Η κλοπή συνεχίζεται στην Κύπρο"

    Η Ρωσία αντέδρασε με θυμό σήμερα στο σχέδιο διάσωσης της Κύπρου από την ΕΕ, το οποίο θα επιφέρει βαριές απώλειες στους ξένους καταθέτες των κυπριακών τραπεζών.

    "Κατά την άποψή μου, η κλοπή αυτού που έχει ήδη κλαπεί συνεχίζεται", δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνάντηση κυβερνητικών αξιωματούχων.

    [08] Μπανκς: «Να παραμείνω για πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό»

    Την επιθυμία να αγωνιστεί για πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό εξέφρασε σε δηλώσεις του στο διαδικτυακό κανάλι της Ευρωλίγκας ο Μάρκους Μπανκς.

    «Ξέρετε τι θα ήθελα, τι θα μου άρεσε; Πριν από το παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο ΟΑΚΑ είχα συζητήσει με τον Μάικ (σ.σ. Μπατίστ) και μου είχε μιλήσει για την αγάπη των οπαδών προς την ομάδα και τον ίδιο. Θα ήθελα να παραμείνω και να παίξω πολλά χρόνια γι? αυτή την ομάδα», είπε αρχικά ο Αμερικανός γκαρντ και συνέχισε αναφερόμενος στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Τα αγαπώ αυτά τα παιχνίδια. Μου αρέσουν. Δεν ήξερα ότι πρόκειται για πραγματικό "πόλεμο" μεταξύ των δυο κλαμπ. Οι οπαδοί μας θέλουν πολύ τις νίκες επί του Ολυμπιακού και σαν παίκτης καταλαβαίνω το γιατί».

    Όσο για τη βοήθεια των «παλιών», Δημήτρη Διαμαντίδη και Κώστα Τσαρτσαρή, στην προσαρμογή του, είπε: «Έκανα πολλές ερωτήσεις στα παιδιά που είναι χρόνια στην ομάδα όπως ο Διαμαντίδης ή ο Τσαρτσαρής. Όλα τα άλλα παιδιά είναι νέα στην ομάδα και σε όποια ερώτηση και αν έκανα αυτοί οι δυο είχαν την απάντηση».

    Τέλος, σχολίασε και τον τρόπο που πανηγυρίζει επιδεικνύοντας τα μπράτσα του: «Δεν ήταν κάτι που μου ήρθε έτσι απλά. Ήμουν ενθουσιασμένος που είμαι στην ομάδα, που ήμουν εδώ και ήθελα να δείξω στους οπαδούς ότι είμαστε δυνατοί, ότι μπορούμε να νικήσουμε τον καθένα».

    [09] Πειραματικό φάρμακο για τους τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης

    Ένα πειραματικό φάρμακο, το πρώτο που λαμβάνεται από το στόμα, δόθηκε σε ποντίκια με τραύματα στη σπονδυλική στήλη τους και πέτυχε να βελτιώσει την κίνηση των άκρων τους. Η ουσία, που μέσω του πεπτικού συστήματος διείσδυσε στο κυκλοφορικό σύστημα, κατάφερε να διασχίσει τον αιματο-εγκεφαλικό φραγμό, ενώ δεν επέφερε τοξικές παρενέργειες.

    Οι ερευνητές ανέπτυξαν το φάρμακο με την προσωρινή ονομασία LM11A-31, το οποίο είναι το πρώτο που στοχεύει θεραπευτικά στην πρωτεϊνη p75, αναστέλλοντας τη δράση της.

    «Είναι η πρώτη φορά που αναπτύσσεται ένα φάρμακο, το οποίο μπορεί να ληφθεί από το στόμα και να επιφέρει λειτουργική βελτίωση (των άκρων), χωρίς να προκαλέσει καμία τοξικότητα στα πειραματόζωα», δήλωσε η Γιουν. Μέχρι σήμερα, οι υπάρχουσες θεραπείες για τους τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης περιλαμβάνουν συνήθως επώδυνες επεμβάσεις.

    Το μικρό μόριο που λαμβάνεται στοματικά, εμποδίζει τον θάνατο των ολιγοδενδροκυττάρων που περιβάλλουν και προστατεύουν τους νευράξονες, τις μακριές προεκβολές των νευρικών κυττάρων, τυλίγοντάς τους με τη μονωτική ουσία μυελίνη. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η ταχεία μετάδοση των σημάτων μέσω των νευρικών κυττάρων.

    Η πρωτείνη p75 συνδέεται με το θάνατο των ολιγοδενδροκυττάρων και η αναστολή της δράσης της μέσω του πειραματικού φαρμάκου βοηθά στην αποκατάσταση των ζημιών του νευρικού συστήματος μετά τον τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης. Εναλλακτικά, άλλες επιστημονικές προσπάθειες εστιάζουν στην αναγέννηση των κατεστραμμένων νευρώνων, π.χ. μέσω βλαστικών κυττάρων.

    Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από τραύματα της σπονδυλικής στήλης και του νωτιαίου μυελού, με συνέπεια να είναι παράλυτοι και να εμφανίζουν πληθώρα επιπλοκών σε διάφορα όργανα (στην ουροδόχο κύστη, το έντερο κ.α.), σεξουαλική δυσλειτουργία και χρόνιο πόνο.

    Τα πειράματα με τα ποντίκια (που περιλάμβαναν και τη χρήση εικονικού φαρμάκου «πλασέμπο» για λόγους σύγκρισης), επί μια περίοδο περίπου ενάμιση μήνα, έδειξαν ότι τα ζώα μπορούσαν σε ένα βαθμό να κινηθούν με σωστό συντονισμό των ποδιών τους, ακόμα και να κολυμπήσουν.

    [10] ΣΥΡΙΖΑ: "Οδυνηρός εκβιασμός της Κύπρου κάτω από το βάρος εκβιασμών και απειλών"

    Για "οδυνηρό εκβιασμό", στον οποίον οδηγήθηκε η Κύπρος "κάτω από το βάρος εκβιασμών και απειλών", κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την απόφαση του Γιούρογκρουπ.

    "Η Κύπρος θα μπορούσε να αποφύγει αυτήν την εξέλιξη αν αυτοί που διαχειρίστηκαν το περήφανο ΟΧΙ του Κυπριακού λαού, δεν ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν υποστηρίξει το ΝΑΙ την περασμένη Παρασκευή. Και κυρίως αν η Κύπρος δεν έμενε απελπιστικά μόνη στο Γιούρογκρουπ", ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που εκτιμά ότι "με τη στάση τους στην υπόθεση της Κύπρου οι χώρες του Νότου πυροβόλησαν τα πόδια τους", καθώς, όπως λέει, "το γενικευμένο κούρεμα στις καταθέσεις, μετά το δεδομένο της Κύπρου, πολύ σύντομα θα αποτελεί επιλογή και για τα δικά τους προγράμματα διάσωσης".

    Κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι "δεν έδωσε στήριγμα στην Κύπρο, αλλά ταυτίστηκε απόλυτα με τους εκβιασμούς των δανειστών" και ότι "αρνήθηκε να δώσει στη Κύπρο,2 μόνο δις από τα 50 της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, όταν το ελληνικό PSI κόστισε 4,5 δις στις κυπριακές τράπεζες. Αρνήθηκε ακόμα και τη δυνατότητα να παρέχει προσωρινή ρευστότητα μέσω του ELA, ώστε να ακυρωθεί το εκβιαστικό χρονοδιάγραμμα του Γιούρογκρουπ και να δοθεί χρονικό περιθώριο διαπραγμάτευσης στην κυπριακή πλευρά".

    Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στους "ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς τουκαταστροφικού PSI για την Ελλάδα και την Κύπρο, που μας εγκάλεσανγια ανόητη επιλογή" και τονίζει: Β¨"προφανώς, η δική τους νοημοσύνη δεν χωρά επιλογές σωτηρίας μιας χώρας και ενός λαού από τη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού, παρά μόνο επιλογές υποταγής".

    [11] «Αποκαλύπτεται το παραμύθι της φιλολαϊκής διαπραγμάτευσης» τονίζει το ΚΚΕ

    «Η απόφαση του Γιούρογκρουπ για την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών θα οδηγήσει σε τεράστιες απώλειες τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων στην Κύπρο, σε απολύσεις, σε νέα σκληρά μέτρα, όπως αυτά που βιώνει ο ελληνικός λαός. 'Αλλωστε, η κυπριακή κυβέρνηση χρησιμοποιεί απέναντι στον κυπριακό λαό τους ίδιους εκβιασμούς και αντιλαϊκά μέτρα που χρησιμοποιεί η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον ελληνικό» επισημαίνει, σε σχόλιό του, το ΚΚΕ.

    «Αποκαλύπτεται το παραμύθι της φιλολαϊκής διαπραγμάτευσης, εντός ΕΕ και με τα μονοπώλια κυρίαρχα στην οικονομία» και προστίθεται ότι «η διαχείριση της κρίσης ?εντός των τειχών', ανεξάρτητα με ποια συνταγή, σχέδιο ή διεθνή συμμαχία γίνει, έχει πάντα θύμα τον εργαζόμενο λαό ο οποίος καλείται να κάνει σκληρές θυσίες για να στηρίξει την ανάκαμψη του κεφαλαίου», τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα και καταλήγει:

    «Οι λαοί της Ελλάδας και της Κύπρου μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα και να δυναμώσουν την πάλη τους για την αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. και την ανατροπή αυτής της πολιτικής».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 March 2013 - 12:30:23 UTC