Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκθεση Rethink Athens στο μετρό Συντάγματος
  • [02] Σημαντική πτώση στην κατανάλωση ρεύματος τον Φεβρουάριο
  • [03] Χ. Φραγκούλης: «Υπάρχει μια σκοπιά της κρίσης που γεννάει καλλιτέχνες»
  • [04] Επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στο Λονδίνο την Πέμπτη
  • [05] Νέες κατηγορίες για κακουργήματα αντιμετωπίζει ο Γ. Κουρής
  • [06] Έληξε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα
  • [07] Β. Σόιμπλε: Το πρόβλημα της Κύπρου δεν είναι η ρευστότητα, αλλά οι τράπεζες
  • [08] Μετ' εμποδίων ολοκληρώθηκε η πορεία των εργαζομένων του πρώην ΥΠΠΟ

  • [01] Έκθεση Rethink Athens στο μετρό Συντάγματος

    Στο σταθμό του Μετρό στο «Σύνταγμα», μεταφέρεται, από αύριο Πέμπτη έως και την Τρίτη 26 Μαρτίου, η έκθεση με τα αποτελέσματα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού Rethink Athens για την ανάπτυξη του κέντρου της Αθήνας.

    Η έκθεση που θα βρίσκεται στον χώρο πολλαπλών χρήσεων, θα ανοίξει για το κοινό αύριο στις 19:00 και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9:00 ως τις 21:00.

    Η τεράστια ανταπόκριση του κοινού- περισσότερα από 21.000 άτομα επισκέφτηκαν την έκθεση μέσα σε 11 μέρες- και η δέσμευση του Ιδρύματος Ωνάση να προσφέρει στους πολίτες ενημέρωση, προάγοντας ταυτόχρονα τον δημόσιο διάλογο για το κέντρο της Αθήνας, οδήγησαν στην απόφαση να μεταφερθεί η έκθεση στο σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα».

    [02] Σημαντική πτώση στην κατανάλωση ρεύματος τον Φεβρουάριο

    Σημαντική πτώση της τάξης του 12% σημείωσε η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τον Φεβρουάριο σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ). Η μείωση της ζήτησης οφείλεται μεν στην οικονομική κρίση αλλά και στο γεγονός ότι ο φετινός χειμώνας ήταν πιο ήπιος από τον περυσινό με αποτέλεσμα να περιοριστεί η χρήση των κλιματιστικών για θέρμανση.

    Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ η μείωση της κατανάλωσης στο δίκτυο διανομής (νοικοκυριά, επιχειρήσεις κλπ.) ήταν τον προηγούμενο μήνα 11,97% ενώ στο δίκτυο υψηλής τάσης από το οποίο τροφοδοτούνται οι μεγάλες βιομηχανίες η πτώση ήταν 4,44%.

    Στο δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου η πτώση της κατανάλωσης ρεύματος σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα είναι 6,98%.

    [03] Χ. Φραγκούλης: «Υπάρχει μια σκοπιά της κρίσης που γεννάει καλλιτέχνες»

    Δεν είχε παρακολουθήσει θέατρο μέχρι τα δεκαοχτώ του. Μετά το σχολείο τον κέρδισε η Βιολογία. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Χάρη Φραγκούλη να αποφοιτήσει με άριστα από την δραματική σχολή του Εθνικού και από την παρθενική του κιόλας εμφάνιση στο σανίδι να κλέψει τις εντυπώσεις. Αφού πριν δυο χρόνια ξεχώρισε στον ρόλο του Μικ παίζοντας στο πλευρό του δασκάλου του, Δημήτρη Καταλειφού στον «Επιστάτη» του Χάρολντ Πίντερ, σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα στο Απλό Θέατρο. Ενώ την Δευτέρα το βράδυ, ο 27χρονος ηθοποιός αναδείχτηκε ο φετινός νικητής του βραβείου Χορν για την ερμηνεία του στον ρόλο του Ζίγκμουντ Φρόυντ στην παράσταση «Όταν έκλαψε ο Νίτσε».

    «Όταν άκουσα τον Σταμάτη Φασουλή να λέει το όνομά μου ξαφνιάστηκα. Δεν το περίμενα. Αισθάνθηκα μεγάλη χαρά και παράλληλα αμηχανία. Δεν νιώθω πολύ άνετα σε τέτοιες εκδηλώσεις», λέει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Χάρης Φραγκούλης. Όταν του προτάθηκε ο ρόλος του Φρόυντ ήταν αρχικά επιφυλακτικός.

    Πόσο τον επηρεάζει η κρίση στην καθημερινότητά του ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνη; «Δεν είμαι πολλά χρόνια στο χώρο. Αυτό που έχω καταλάβει με την μικρή μου εμπειρία είναι ότι σπάνια πληρώνεσαι γι αυτό που κάνεις. Η κατάσταση είναι αυτή: Είτε δεν θα υπάρχουν καθόλου λεφτά, είτε θα κάνεις τρία πράγματα και θα πληρώνεσαι για το ένα. Έχω την τύχη να έχω προς το παρόν την οικονομική στήριξη των γονιών μου, οπότε δεν αναγκάζομαι να κάνω και κάτι άλλο παράλληλα», λέει.

    Η εικόνα των ανθρώπων που πεινάνε στους δρόμους τον επηρεάζει ιδιαίτερα. «Όπως με επηρεάζει και η κατάσταση των ανθρώπων που δεν ενδιαφέρονται, είναι απολιτικοί, με μια πιο βαθιά έννοια. Όχι μόνο με αυτήν του ότι δεν ψηφίζουν, αλλά με την έννοια της αδιαφορίας για τα κοινά, της αποχής. Του ανθρώπου που πιστεύει ότι δεν τον ακουμπάει η φτώχεια, η ανεργία? Αλλά τον ίδιο αέρα αναπνέουμε όλοι..», τονίζει.

    «Δεν θεωρώ βέβαια ότι πριν ήταν καλά τα πράγματα και τώρα δεν είναι. Η κρίση είναι το αποτέλεσμα όλων αυτών των συμπεριφορών. Ίσως από μια άποψη τώρα να είμαστε και καλύτερα. Η κρίση μας κάνει να βρισκόμαστε σε μία εγρήγορση και να είμαστε πιο κοντά στην πραγματικότητα απ' ότι πριν μερικά χρόνια. Και αυτό μας κάνει πιο αληθινούς. Σίγουρα υπάρχουν πολύ περισσότεροι άνθρωποι στους δρόμους. Υπάρχει όμως και μια άλλη σκοπιά της κρίσης. Αυτή που γεννάει καλλιτέχνες, γεννάει αντιδράσεις, γεννάει ίσως και πιο πολύ έρωτα και πιο πολύ τέχνη», προσθέτει.

    [04] Επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στο Λονδίνο την Πέμπτη

    Eπαφές με βουλευτές και στελέχη της σκιώδους κυβέρνησης του Εργατικού Κόμματος Αγγλίας, με κινήματα και συνδικάτα, θα έχει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την τριήμερη παραμονή του στο Λονδίνο από την Πέμπτη έως το Σάββατο.

    Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει, επίσης, στο Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics (LSE) σε εκδήλωση με θέμα την ελληνική κρίση και την έξοδο από αυτήν.

    [05] Νέες κατηγορίες για κακουργήματα αντιμετωπίζει ο Γ. Κουρής

    Νέες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, αντιμετωπίζει ο εκδότης Γιώργος Κουρής, για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων του Αlter και άλλων τριών εταιρειών που συνδέονται με το τηλεοπτικό κανάλι.

    Μετά από δικαστική έρευνα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του έκδοτη, των υπόλοιπων νόμιμων εκπρόσωπων του σταθμού, καθώς και των νόμιμων εκπροσώπων τριών εταιρειών συνδεομένων με αυτόν, αλλά και των βασικών μετόχων τους. Οι κατηγορίες αφορούν την έκδοση και αποδοχή εικονικών τιμολογίων του Alter και των άλλων τριών εταιρειών την περίοδο 2001-2004, με αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα τα οποία μαζί με τις προσαυξήσεις ανήλθαν στα 50 εκατ. ευρώ.

    [06] Έληξε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα

    Έληξε σήμερα η προθεσμία των 20 ημερών, για την υποβολή αιτήσεων από τους 1.891 διοικητικούς υπαλλήλους αορίστου χρόνου, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με οδηγίες για την κινητικότητα των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα.

    Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι πρέπει να δηλώσουν με αίτηση-υπεύθυνη δήλωση τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν κατά σειρά προτίμησης, καθώς σε περίπτωση που ο υπάλληλος δεν δηλώσει προτίμηση θεωρείται ότι έχει δηλώσει το σύνολο των θέσεων κατά σειρά προτεραιότητας αυτών.

    Σημειώνεται ότι οι θέσεις είναι κατά 24% περισσότερες από τους υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα (2.423 θέσεις), ενώ όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο με τις οδηγίες για την κινητικότητα των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα, υπεύθυνη δήλωση πρέπει να υποβάλουν ακόμη και αυτοί που έχουν δικαστικές αποφάσεις υπέρ τους, σύμφωνα με τις οποίες επανήλθαν στις υπηρεσίες τους.

    [07] Β. Σόιμπλε: Το πρόβλημα της Κύπρου δεν είναι η ρευστότητα, αλλά οι τράπεζες

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι η Κύπρος δεν έχει οξύ πρόβλημα ρευστότητας και η λύση στα προβλήματά της πρέπει να αναζητηθεί στην υπερβολική έκθεση του τραπεζικού συστήματός της.

    "Ξέρουμε ότι η Κύπρος δεν έχει οξύ πρόβλημα ρευστότητας. Η κυβέρνηση της Κύπρου έχει δηλώσει πως δεν υπάρχουν προβλήματα με τη ρευστότητα για τους επόμενους μήνες", δήλωσε ο Σόιμπλε προς δημοσιογράφους.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [08] Μετ' εμποδίων ολοκληρώθηκε η πορεία των εργαζομένων του πρώην ΥΠΠΟ

    Μετ' εμποδίων ολοκληρώθηκε η πορεία των εργαζομένων του (πρώην) υπουργείου Πολιτισμού από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προς το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα μιλούσε στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ «Ενάντια στη Βία των Άκρων».

    Η πορεία, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει κηρύξει ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων, με κύριο αίτημα την αυτονομία του υπουργείου Πολιτισμού, εμποδίστηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ στη συμβολή της οδού Φιλελλήνων με τη λεωφόρο Αμαλίας, απαγορεύοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

    Η πορεία, κύριο σύνθημα της οποίας ήταν «βία είναι η αποδόμηση του πολιτισμού» κατέληξε γύρω στις 2 μετά το μεσημέρι -μετά την αποχώρηση του πρωθυπουργού- στο Μουσείο της Ακρόπολης. Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 March 2013 - 14:30:22 UTC