Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Τετάρτη η συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα
  • [02] Οπλοστάσιο βρήκε η αντιτρομοκρατική στα Εξάρχεια
  • [03] Mαύρος καπνός από την Καπέλα Σιστίνα
  • [04] Εξετάζονται αλλαγές στη φορολόγηση των ΙΧ
  • [05] Κυρίαρχες στην αγορά εργασίας οι ευέλικτες συμβάσεις
  • [06] Εκρήξεις σε πολιτικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη
  • [07] Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους κατοίκους της Χαλκιδικής
  • [08] Σ. Κεδίκογλου: Πράξεις τρομοκρατίας δεν πτοούν την κυβέρνηση

  • [01] Την Τετάρτη η συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα

    Με στόχο να κλείσουν άμεσα όσα περισσότερα ζητήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα με την τρόικα κινούνται στην κυβέρνηση, εν όψει και της αυριανής συνάντησης (στις 7 μμ ) που θα έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τους εκπροσώπους των δανειστών μας.

    Το βράδυ, στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον κ. Σαμαρά με τη συμμετοχή των κ.κ. Στουρνάρα, Σταικούρα, Χατζηδάκη, Μανιτάκη και Βρούτση με τον υπουργό Οικονομικών να κάνει λόγο, εξερχόμενος της σύσκεψης, για αρκετές εκκρεμότητες.

    Εξέφρασε όμως την εκτίμηση πως ορισμένα θέματα μπορεί να κλείσουν άμεσα. "Όλα δε νομίζω, γι' αυτό δουλεύουμε, όμως, για να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Ι. Στουρνάρας: Δεν υπάρχει εμπλοκή

    Αναβλήθηκε για αύριο η συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα

    [02] Οπλοστάσιο βρήκε η αντιτρομοκρατική στα Εξάρχεια

    Ολόκληρο οπλοστάσιο έχει βρεθεί, μέχρι στιγμής, στις εκτεταμένες έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που βρίσκονται σε εξέλιξη στα Εξάρχεια και στον Πειραιά.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής και της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας ερευνούν αυτή την ώρα ένα διαμέρισμα στην οδό Σκυλίτση 4 στα Εξάρχεια, ενώ ταυτόχρονα η περιοχή έχει αποκλειστεί και βρίσκεται σε ετοιμότητα μία διμοιρία των ΜΑΤ. Έρευνες γίνονται και σε ένα ακόμα διαμέρισμα στον Πειραιά, ενώ νωρίτερα ερευνήθηκε και ένα ιδιωτικό παρκινγκ και πάλι στα Εξάρχεια.

    Στον χώρο στάθμευσης ήταν ένα νοικιασμένο ΙΧ αυτοκίνητο, στο πορτ μπαγκάζ του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο σακίδια πλάτης που περιείχαν δύο πολεμικά τουφέκια καλάσνικοφ με κομμένα κοντάκια, 4 χειροβομβίδες αμυντικού τύπου F1, τρεις γεμιστήρες γεμάτες, οι δύο των 20 φυσιγγίων και η μία των έξι φυσιγγίων, δύο μεγάλα κουτιά, σφραγισμένα, που περιείχαν 720 φυσίγγια των 7,62 mm το καθένα και ένα ζευγάρι υφασμάτινα γάντια.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα διαμερίσματα και το γκαράζ εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας της αντιτρομοκρατικής για την ομάδα που διέπραξε τις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης, καθώς και για τις άλλες τρομοκρατικές ενέργειες που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό.

    [03] Mαύρος καπνός από την Καπέλα Σιστίνα

    Μαύρος ήταν ο πρώτος καπνός που βγήκε απόψε από την παραδοσιακή καπνοδόχο της Καπέλα Σιστίνα, στις 19:40 (ώρα Ιταλίας, 20:40 ώρα Ελλάδας), γεγονός που σημαίνει ότι οι πρώτες δυο ψηφοφορίες των εκλεκτόρων δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

    Η επόμενη καθορισμένη επικοινωνία των 115 καρδινάλιων με τους πιστούς μέσω του μηνύματος αυτού έχει οριστεί για αύριο, γύρω στις 12:00 ώρα Ιταλίας (13:00 ώρα Ελλάδας).

    Αν ο νέος ποντίφικάς εκλεγεί αργότερα ή νωρίτερα, ο καπνός δεν θα «περιμένει» τα δυο σταθερά «ραντεβού» που έχουν οριστεί για τις 20:00 και τις 13:00. Σε αυτή την περίπτωση ο λευκός καπνός θα βγει άμεσα και αμέσως μετά θα ηχήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της Αιώνιας Πόλης.

    Παρά την πτώση της θερμοκρασίας και την βροχόπτωση, στην Ρώμη, η πλατεία του Αγίου Πέτρου γέμισε, απόψε, με δεκάδες χιλιάδες πιστούς που θέλησαν να διαπιστώσουν από κοντά, αν θα εκλεγόταν ο νέος προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας σήμερα.

    Η ιταλική τηλεόραση έχει τοποθετήσει στην πλατεία τέσσερις γιγαντοθόνες που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για το πρώτο μήνυμα του νέου ποντίφικα προς τους καθολικούς πιστούς σε όλο τον κόσμο.

    [04] Εξετάζονται αλλαγές στη φορολόγηση των ΙΧ

    Αλλαγές στα κριτήρια φορολόγησης των ΙΧ αυτοκινήτων εξετάζει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

    Σε απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, ο κ. Μαυραγάνης τόνισε πως υπάρχουν σκέψεις για αναπροσαρμογή στα κριτήρια φορολόγησης των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης ενόψει της υιοθέτησης ενός νέου σταθερού φορολογικού νομοθετικού πλαισίου.

    Ειδικότερα, ανάφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο το κριτήριο φορολόγησης των ΙΧ να μην βασίζεται αποκλειστικά στον κυβισμό του οχήματος αλλά και στην εργοστασιακή του αξία.

    «Πολλές φορές τα κυβικά δεν έχουν σχέση με την εργοστασιακή αξία. Κι είναι ένα θέμα που εξετάζουμε για να δούμε αν μπορούμε σε αυτό το κομμάτι της νομοθεσίας να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές» τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομικών.

    Αναφερόμενος στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τα οχήματα μεγάλου κυβισμού, ο κ. Μαυραγάνης παρέπεμψε για το μέλλον ενδεχόμενο επανεξέτασής τους με «ισοδύναμες προτάσεις».

    [05] Κυρίαρχες στην αγορά εργασίας οι ευέλικτες συμβάσεις

    Σε κανόνα μετατρέπονται σταδιακά για την αγορά εργασίας οι συμβάσεις μερικής ή εκ περιτροπής εργασίας. Το ποσοστό των συμβάσεων μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης στις νέες προσλήψεις αντιστοιχεί στο 45% του συνόλου των συμβάσεων σύμφωνα με τα στοιχεία του σώματος επιθεωρητών εργασίας (ΣΕΠΕ), ενώ αυξανόμενη εμφανίζεται η τάση για μετατροπή υφιστάμενων συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε συμβάσεις μερικής ή εκ περιτροπής εργασίας.

    Συγκεκριμένα, το ποσοστό των συμβάσεων μερικής απασχόλησης στις νέες προσλήψεις, αντιστοιχεί στο 35,4% των συμβάσεων και της εκ περιτροπής σε 9,6 %.

    Οι αλλαγές στην αγορά εργασίας, φαίνονται καθαρά και από τη σύγκριση των στοιχείων των ετών, 2010, 2011 και 2012.

    Το 2010 οι συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης αντιπροσώπευαν το 66,9% των νέων συμβάσεων, το 2011 αντιπροσώπευαν το 59,7% και το έτος 2012 το 55%.

    Αντίστοιχα, οι συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας αντιπροσώπευαν το 6,6 % του συνόλου των νέων συμβάσεων το 2010, το 8,1 % των νέων συμβάσεων εργασίας κατά το έτος 2011 και για το έτος 2012 σε 9,6 %.

    [06] Εκρήξεις σε πολιτικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη

    Αναστάτωση και υλικές ζημιές, προκλήθηκαν από τις επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που σημειώθηκαν απόψε στα πολιτικά γραφεία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρου Καλαφάτη, και των βουλευτών της ΝΔ, Κώστα Γκιουλέκα και Γιώργου Ορφανού.

    Πέντε υπάλληλοι απομακρύνθηκαν έγκαιρα από τα γραφεία, ενώ μέχρι στιγμής τα αίτια των επιθέσεων παραμένουν αδιευκρίνιστα.

    Διαβάστε επίσης:

    Σ. Κεδίκογλου: Πράξεις τρομοκρατίας δεν πτοούν την κυβέρνηση

    [07] Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους κατοίκους της Χαλκιδικής

    Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους κατοίκους της Χαλκιδικής, που διαμαρτύρονται ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας.

    Η πορεία που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ξεκίνησε από τα Προπύλαια, κατευθύνθηκε έξω από τη Βουλή και ολοκληρώθηκε στο σημείο εκκίνησης.

    Σε αυτή συμμετείχαν μέλη επιτροπών αλληλεγγύης, συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, καθώς και μέλη του ΕΠΑΜ, της Σπίθας και του κινήματος «Δεν Πληρώνω».

    Το «παρών» έδωσαν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Τσουκαλάς και Κατερίνα Ιγγλέζη.

    [08] Σ. Κεδίκογλου: Πράξεις τρομοκρατίας δεν πτοούν την κυβέρνηση

    «Πράξεις τρομοκρατίας δεν πτοούν την κυβέρνηση. Αντίθετα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδικογλου σχολιάζοντας τις επιθέσεις σε γραφεία στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

    «Στη Δημοκρατία δεν αποφασίζει ο κουκουλοφόρος βομβιστής, αλλά ο λαός με την ψήφο του και οι εκπρόσωποί του στη Βουλή», πρόσθεσε ο κ. Κεδικογλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 March 2013 - 20:30:22 UTC