Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρνούνται οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου να καταθέσουν
  • [02] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Να αναλάβει πρωτοβουλίες ο πρωθυπουργός
  • [03] ΔΗΜΑΡ: Η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχής της
  • [04] Δριμύ κατηγορώ του Αλ. Τσίπρα, κατά της κυβέρνησης για τις επενδύσεις χρυσού
  • [05] Ι. Στουρνάρας: Δεν υπάρχει θέμα εμπλοκής
  • [06] Έλεγχοι του υπ. Ανάπτυξης για τις πλαστές άδειες ταξί
  • [07] Επιθέσεις ασθενών σε γιατρούς
  • [08] Κλείνει η Φιλοσοφική Σχολή μέχρι τις 14/3

  • [01] Αρνούνται οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου να καταθέσουν

    Συνεχίζεται η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής προκειμένου να αποφασίσει τα επόμενα βήματά της, μετά την άρνηση των στενών συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου να έρθουν και να καταθέσουν ενώπιον των μελών της.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής συμφώνησαν ότι θα πρέπει πρώτα να αναμένουν το πόρισμα με όλα τα αναλυτικά στοιχεία από το άνοιγμα των λογαριασμών των τεσσάρων στενών συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών. Αφού το εξετάσουν (το πόρισμα) θα κρίνουν αν πρέπει να τους καλέσουν στην Προανακριτική για να τοποθετηθούν επί του πορίσματος.

    Αν ωστόσο αρνηθούν, τότε τα μέλη της Προανακριτικής θα εξετάσουν αν πρέπει να ζητήσουν την έκδοση εισαγγελικού πορίσματος προκειμένου να προσαχθούν οι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου ακόμα και βιαίως.

    [02] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Να αναλάβει πρωτοβουλίες ο πρωθυπουργός

    Έντονη ήταν η αντίδραση των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφορικά με τη μετάθεση της συνάντησης του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους της τρόικας για αύριο το απόγευμα.

    Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Τέρενς Κουίκ, σε δήλωσή του κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «βλέπουμε τον Έλληνα πρωθυπουργό να μην θέλει ο ίδιος να δώσει τη μάχη του με την τρόικα, αλλά να περιμένει να του λύσουν το πρόβλημα και να του στρώσουν τα χαλιά οι ταλαίπωροι και οι υποτακτικοί υπουργοί του».

    Ο κ. Κουίκ κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία και είπε πως σε μία κρίσιμη κατάσταση, «κάποιος που θέλει να τον αποκαλούν ηγέτη, αναλαμβάνει ο ίδιος τις πρωτοβουλίες, πολύ περισσότερο όταν ο διάβολος κρίνεται στις λεπτομέρειες». Και καταλήγει: «Θλίψη και οργή».

    [03] ΔΗΜΑΡ: Η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχής της

    Η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχής της αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, με αφορμή την μη επίτευξη συμφωνίας ακόμη με την τρόικα.

    «Η ελληνική οικονομία χρειάζεται ανάσες και μέτρα που θα αντιμετωπίσουν την ύφεση. Η τρόικα και οι Ευρωπαίοι εταίροι οφείλουν να καταλάβουν ότι χρειάζεται ευελιξία, συμπληρώσεις και τροποποιήσεις που θα κάνουν δυνατή την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής», υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ και θεωρεί ότι είναι αναγκαία η προώθηση μέτρων όπως η μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση, η αύξηση του αριθμού των δόσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η ουσιαστική ελάφρυνση των νοικοκυριών για την εξόφληση δανείων, η υποστήριξη των ανέργων και ειδικά των νοικοκυριών που δεν έχουν κανένα ενήλικα εργαζόμενο και η διαμόρφωση πλαισίου κοινωνικής προστασίας.

    «Η έξοδος της χώρας από την κρίση έχει ως αναγκαίο στοιχείο την κοινωνική συνοχή και την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας.

    Οι δανειστές της χώρας οφείλουν να αντιληφθούν ότι είναι και εταίροι, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.

    [04] Δριμύ κατηγορώ του Αλ. Τσίπρα, κατά της κυβέρνησης για τις επενδύσεις χρυσού

    Στη σθεναρή αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στις επενδύσεις των χρυσωρυχείων στην Χαλκιδική και στο Πέραμα Έβρου, επικεντρώθηκε κατά το πλείστον ο πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, παρουσιάζοντας το σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής και της χώρας.

    Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση, λέγοντας πως είναι «το ίδιο πολιτικό προσωπικό που χρεοκόπησε τη χώρα και την έριξε στα βράχια», για να προσθέσει χαρακτηριστικά πως «για χάρη των εγχώριων νταβατζήδων -για να θυμηθώ μια έκφραση που κάποτε είχε ενοχλήσει πολλούς- αλλά και των διεθνών αποικιοκρατών, που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σαν μια χώρα τριτοκοσμική, όπου έρχονται και με αντάλλαγμα χάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς, θέλουν να απομυζήσουν το πλούτο της χώρας, τον φυσικό πλούτο της χώρας μας, αφήνοντας πίσω τους τα ρημάδια της περιβαλλοντικής καταστροφής και τα ερείπια της οικονομικής λεηλασίας».

    Εστιάζοντας στο θέμα των δυο επενδύσεων, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η ιστορία του χρυσού και στη Χαλκιδική και στη Θράκη, αποτελεί «διαχρονική υπόθεση διαπλοκής της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας και τώρα της συνεργασίας της ντόπιας διαπλοκής με την ξένη διαπλοκή» και κατηγόρησε τους επενδυτές πως «με αντίτιμο κάποιες ελάχιστες και χαμηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, έρχονται να καταστρέψουν τις περιβαλλοντικές και αναπτυξιακές δυνατότητες μια ολόκληρης περιοχής».

    [05] Ι. Στουρνάρας: Δεν υπάρχει θέμα εμπλοκής

    Κρίναμε σκόπιμο, από τη στιγμή που τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζουν τη συζήτηση σε τεχνικές λεπτομέρειες, να δώσουμε μία μέρα ακόμα στις συζητήσεις, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, ο οποίος συμμετέχει σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.

    Δεν υπάρχει θέμα εμπλοκής, σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εκφράζοντας παράλληλα αισιοδοξία για την πορεία των συνομιλιών.

    [06] Έλεγχοι του υπ. Ανάπτυξης για τις πλαστές άδειες ταξί

    Σε εντατικούς ελέγχους για την αντιμετώπιση φαινομένων βίας αλλά και πλαστών αδειών ταξί, καθώς και για τη μη εφαρμογή του κανονισμού σε ό,τι αφορά τη σειρά προτεραιότητας στις πιάτσες ταξί, θα προχωρήσει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε συνεργασία με τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας.

    Για τα θέματα αυτά, εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει από κοινού σύσκεψη των αρμοδίων για την πάταξη της παραβατικότητας, την αστυνόμευση των περιοχών με πιάτσες ταξί, την προστασία των επαγγελματιών, αλλά και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών και του τουρισμού, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, μετά τη συνάντηση που είχε ο γενικός γραμματέας Ν. Σταθόπουλος με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων.

    [07] Επιθέσεις ασθενών σε γιατρούς

    Την ανησυχία του, ότι οι γιατροί έχουν γίνει σάκος του μποξ στα δημόσια νοσοκομεία, όπου η αγανάκτηση των ασθενών περισσεύει, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με αφορμή τον ξυλοδαρμό γιατρού στο Αττικό Νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της εφημερίας.

    «Με μεγάλη αγανάκτηση λάβαμε γνώση της νέας απρόκλητης επίθεσης που έλαβε χώρα στο ΠΓΝΑ "ΑΤΤΙΚΟΝ" κατά συναδέλφου μας, που δέχτηκε αναίτια επίθεση από ασθενή του Νοσοκομείου, γεγονός που ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων που έχουν λάβει χώρα κατά των νοσοκομειακών και ειδικευόμενων ιατρών. Καθημερινά δεχόμαστε καταγγελίες ιατρών που έπεσαν θύματα φραστικών ή σωματικών επιθέσεων» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΙΣΑ και επισημαίνει οτι το φαινόμενο τείνει να λάβει πλέον διαστάσεις επιδημίας, «καθώς καθημερινά οι γιατροί, οι οποίοι σώζουν ανθρώπινες ζωές, εργάζονται μέσα σε καθεστώς τρομοκρατίας και πληρώνουν τα σπασμένα για τις ελλείψεις σε προσωπικό».

    [08] Κλείνει η Φιλοσοφική Σχολή μέχρι τις 14/3

    Κλειστή θα παραμείνει από σήμερα μέχρι την Πέμπτη 14 Μαρτίου, η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών καθώς οι καθηγητές της αναστέλλουν το εκπαιδευτικό τους έργο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προώθηση του σχεδίου «Αθηνά».

    Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής αποφάσισε ότι «απορρίπτει την προτεινόμενη από το σχέδιο ?Αθηνά? συγχώνευση των πέντε τμημάτων Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών και μάλιστα την απόσπασή τους από τη Φιλοσοφική Σχολή και τη δημιουργία Σχολής Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών, όπως προβλέπεται από την τελευταία εκδοχή του σχεδίου. Εμμένει στην ήδη διακηρυγμένη και με επιστημονικά επιχειρήματα τεκμηριωμένη θέση της για αυτοδύναμα και αυτόνομα τμήματα (Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας) εντός της Φιλοσοφικής Σχολής».

    Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η Γενική Συνέλευση της σχολής «απορρίπτει την απολύτως αιφνιδιαστική πρόταση για κατάργηση του Προγράμματος Ψυχολογίας και συρρίκνωση των κατευθύνσεων Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής σε μία ενιαία κατεύθυνση. Τέλος εκφράζει, την έντονη διαμαρτυρία της για τη δραματική μείωση των εισακτέων (αγγίζει σχεδόν το 50%) στα Τμήματα της Φιλοσοφικής Σχολής. Η Φιλοσοφική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. απέδειξε στη γόνιμη ιστορική διαδρομή της ότι διαθέτει τις υποδομές και το επιστημονικό-διδακτικό δυναμικό, ώστε να εκπαιδεύει άξιους επιστήμονες και να προάγει την καλλιέργεια των ανθρωπιστικών σπουδών».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 March 2013 - 18:30:22 UTC