Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναβλήθηκε για αύριο η συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα
  • [02] Ρωσικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα
  • [03] Ισπανία: Δεκαπέντε μέτρα-'σοκ' για την καταπολέμηση της ανεργίας
  • [04] Σε εξελιξη ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό
  • [05] Σ. Κεδίκογλου: Στον κόσμο του κ. Τσίπρα οι επενδυτές διώκονται
  • [06] Κλειστός ο σταθμός του μετρό «Άγιος Αντώνιος» το βράδυ της Τετάρτης
  • [07] Συνάντηση Ι. Στουρνάρα με Κινέζους επενδυτές για το "Ελ. Βενιζέλος"

  • [01] Αναβλήθηκε για αύριο η συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα

    Λόγω καθυστέρησης της ολοκλήρωσης του έργου των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας, η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας μετατίθεται για αύριο στις 7 το βράδυ.

    Από το Μέγαρο Μαξίμου διευκρίνιζαν πως η καθυστέρηση αυτή δεν οφείλεται σε κάποια δυστοκία που παρουσιάζεται αλλά απλώς σε διαδικαστικά θέματα.

    [02] Ρωσικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

    Συνάντηση με τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΣ της Gazprom Αλεξέι Μίλερ είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Ο κ.Α. Μίλερεπανέλαβε το ενδιαφέρον του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού για επενδύσεις στη χώρα μας, αλλά και για τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς η εταιρεία του συμμετέχει στον διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.

    Στην κυβέρνηση επισημαίνουν ότι ο κ. Σαμαράς δείχνει προσωπικό ενδιαφέρον για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων και ξεκαθαρίζουν ότι σε όλες τις περιπτώσεις τα πάντα θα κινηθούν με διαφάνεια.

    [03] Ισπανία: Δεκαπέντε μέτρα-'σοκ' για την καταπολέμηση της ανεργίας

    Στην εξαγγελία «δεκαπέντε μέτρων σοκ» για την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους, που θα περιλαμβάνουν τη διατήρηση του επιδόματος ανεργίας ή την εφ? άπαξ καταβολή του συνόλου του για την δημιουργία μίας νέας επιχείρησης, προέβη σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, καθώς το φαινόμενο πλήττει πάνω από έναν στους δύο νέους ηλικίας τουλάχιστον 25 ετών στη χώρα.

    Από το πρόγραμμα, ύψους 3,485 δισεκ. ευρώ για την επόμενη τετραετία, που θα χρηματοδοτηθεί κατά 32% από την ΕΕ, θα «επωφεληθούν πάνω από ένα εκατ. νέοι» σε πρώτη φάση, ανακοίνωσε ο Ραχόι παρουσία δημοσιογράφων.

    Πρώτιστη μέριμνα είναι «να παρασχεθεί επαγγελματική κατάρτιση σε νέους που δεν έχουν ούτε εργασία, ούτε ευκαιρίες, διότι στερούνται επαρκούς εκπαίδευσης. Σε αυτήν την κατηγορία εμπίπτουν 450.000 νέοι», υπογράμμισε.

    Το σχέδιο προβλέπει επίσης παροχή βοήθειας για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων.

    Επίσης προβλέπεται και μείωση των κρατήσεων το ανώτερο έως 800 ευρώ για ένα έτος και επί τρία χρόνια για όποιον προσλαμβάνει στην επιχείρησή του κάποιον νέο, ηλικίας τουλάχιστον 30 ετών.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [04] Σε εξελιξη ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

    Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα,

    του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ι. Βρούτση, του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκη και του υφυπουργού Οικονομικών Χρ. Σταικούρα.

    Στη συνάντηση αναμένεται να εξεταστεί η πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, με δεδομένη και την αναβολή της συνάντησης του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της τρόικας για αύριο στις 7 μμ.

    [05] Σ. Κεδίκογλου: Στον κόσμο του κ. Τσίπρα οι επενδυτές διώκονται

    «Στον κόσμο του κ. Τσίπρα βασιλεύει το υπερκράτος και ο θάνατος του ιδιώτη. Οι επενδυτές διώκονται», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδικογλου, σχολιάζοντας όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αλεξανδρούπολη.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως «χαρούμενος ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα φτιάξει και επαναστατικού τύπου κυβέρνηση με το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το κόμμα Αλαβάνου, τους τρεις δηλαδή φανατικούς οπαδούς της δραχμής».

    «Στην ίδια επίσκεψη, δέχεται ότι οι απόψεις του μπορούν να φέρουν και την καταστροφή! Σε αυτό το τελευταίο κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει μαζί του!» συμπλήρωσε ο κ. Κεδίκογλου.

    [06] Κλειστός ο σταθμός του μετρό «Άγιος Αντώνιος» το βράδυ της Τετάρτης

    Εκτός λειτουργίας θα τεθεί αύριο, Τετάρτη, ο σταθμός του μετρό «Άγιος Αντώνιος» της Γραμμής 2, από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

    Ο σταθμός θα παραμείνει κλειστός, λόγω τεχνικών εργασιών, που απαιτούνται, στο πλαίσιο της ένταξης των σταθμών «Περιστέρι» και «Ανθούπολη» στη λειτουργία της Γραμμής 2.

    Οι συρμοί θα τερματίζουν τα δρομολόγια στο σταθμό «Σεπόλια».

    Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας του παραπάνω σταθμού, θα γίνεται από τρόλεϊ και λεωφορεία.

    [07] Συνάντηση Ι. Στουρνάρα με Κινέζους επενδυτές για το "Ελ. Βενιζέλος"

    Συνάντηση με εκπροσώπους του κινεζικού fund Shenzhen Airport και της Fredmann Pacific Asset Management, είχαν στο υπουργείο Οικονομκων, ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας και η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

    Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το ενδιαφέρον των Κινέζων επενδυτών για συμμετοχή τους στον διαγωνισμό για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Ελ. Βενιζέλος).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 March 2013 - 16:30:24 UTC