Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Γ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας
  • [02] Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η υγεία των δύο φοιτητών, σε κρίσιμη κατάσταση ο τρίτος
  • [03] Επιδότηση για τα συστήματα ελέγχου εισροών-εκροών στα βενζινάδικα
  • [04] Σεισμός 5,5 βαθμών στην Κίνα
  • [05] Απαγόρευση απόπλου απο Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

  • [01] Συνάντηση Γ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας

    Με τους επικεφαλής της τρόικας συναντάται ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, στο πλαίσιο του νέου γύρου διαβουλεύσεων των εκπροσώπων των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση.

    Δεν τίθεται θέμα απολύσεων στο Δημόσιο, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη σύσκεψη του κυβερνητικού συμβουλίου Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου, θέλοντας προφανώς να κλείσει τα σενάρια που κυκλοφορούν.

    Στην ίδια λογική κινήθηκε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Α. Μανιτάκης, ο οποίος επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

    Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου εγκρίθηκαν οι εκθέσεις αξιολόγησης έξι υπουργείων, που προβλέπουν αλλαγές στις δομές και τη λειτουργία τους, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων.

    [02] Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η υγεία των δύο φοιτητών, σε κρίσιμη κατάσταση ο τρίτος

    Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η υγεία των δυο από τους τρείς φοιτητές που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Λάρισας μετά το τραγικό περιστατικό με το αυτοσχέδιο μαγκάλι την περασμένη Πέμπτη που κόστισε τη ζωή σε δύο νέα παιδιά.

    Συγκεκριμένα από τους δύο που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ο ένας αποσωλήνωθηκε και έχει επαφή με το περιβάλλον και ο άλλος, που από τη αρχή ήταν σε πιο ελαφριά κατάσταση -ήταν με μάσκα οξυγόνου- είχε ήδη επαφή και με τους οικείους του και εντός της ημέρας αναμένεται να βγει και από την εντατική και να συνεχίσει τη νοσηλεία του στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου.

    Στάσιμη και κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση του τρίτου φοιτητή που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ΚΑΙ παραμένει διασωληνωμένος.

    [03] Επιδότηση για τα συστήματα ελέγχου εισροών-εκροών στα βενζινάδικα

    Τη χρηματοδότηση του κόστους εγκατάστασης των συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών όγκου καυσίμων στα πρατήρια ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Σ. Κομνηνός μιλώντας σε ημερίδα της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων για το θέμα.

    Τα συστήματα θα επιτρέπουν τον ηλεκτρονικό έλεγχο των ποσοτήτων που προμηθεύονται και διαθέτουν στην κατανάλωση τα πρατήρια ενώ θα είναι συνδεδεμένα και με την Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Με την εγκατάσταση τους θα διασφαλίζεται και η παράδοση της πραγματικής ποσότητας στους καταναλωτές, δηλαδή αντιμετωπίζεται το ζήτημα των «πειραγμένων» αντλίων. Η χρηματοδότηση, όπως είπε, ο κ. Κομνηνός, θα γίνει απο εθνικούς πόρους καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα ένταξης του συστήματος στο ΕΣΠΑ. Η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά και το ύψος της επιδότησης θα καθοριστεί σε σταθερό ποσό ανά πρατήριο και ανάλογα με τον αριθμό δεξαμενών.

    Η προθεσμία εγκατάστασης των συστημάτων για τα πρατήρια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης λήγει στις 31 Μαρτίου. Ο κ. Κομνηνός απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης, είπε ωστόσο οτι θα συζητηθεί αν θα αρκεί η παραγγελία των συστημάτων από τις επιχειρήσεις που τα εγκαθιστούν. Πάντως όσα πρατήρια δεν τα εγκαταστήσουν, θα κλείσουν έως ότου το κάνουν.

    Ο κ. Κομνηνός έκανε λόγο ακόμη για αντιστάσεις και συμφέροντα που καθυστέρησαν την εγκατάσταση των συστημάτων καθώς έχουν περάσει 3,5 χρόνια από την ψήφιση του νόμου. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Χ. Μαυράκης τόνισε την ανάγκη να εγκατασταθούν συστήματα ελέγχου σε όλη την αλυσίδα διακίνησης των καυσίμων ενώ ζήτησε επίσης μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης στα καύσιμα.

    [04] Σεισμός 5,5 βαθμών στην Κίνα

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στη νοτιοδυτική Κίνα, προκαλώντας την κατάρρευση εκατοντάδων σπιτιών, ενώ κατά τις μέχρι τώρα πληροφορίες τραυματίστηκαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι αλλά δεν έχουν αναφερθεί νεκροί μέχρι στιγμής, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

    Η σεισμική δόνηση έπληξε μια επαρχιακή περιοχή στην επαρχία Γιουνάν την Κυριακή το απόγευμα (τοπική ώρα), μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

    Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν ιδιαίτερα μικρό, στα μόλις 9 χλμ. από την επιφάνεια του εδάφους, σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων.

    Οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις είναι σχετικά συχνές στη νοτιοδυτική Κίνα. Τον Σεπτέμβριο του 2012, ένας σεισμός είχε προκαλέσει το θάνατο περίπου 80 ανθρώπων σε μια περιοχή κοντά στα διοικητικά όρια των επαρχιών Γκουιζιού και Γιουνάν.

    [05] Απαγόρευση απόπλου απο Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

    Σε ισχύ τέθηκε απαγόρευση απόπλου έως τις 6 το απόγευμα, από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ενίσχυσης των ανέμων, σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

    Για τον Αργοσαρωνικό, τα δρομολόγια δεν εκτελούνται με υδροπτέρυγα, παρά μόνο με πλοία κλειστού τύπου ενώ έκλεισε η πορθμειακή γραμμή Αγ.Μαρίνας-Νέα Στύρα. Επίσης δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο πλοίου απο το Βόλο για τις Σποράδες.

    Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, η εθνική μετερεωλογική υπηρεσία εξέδωσε δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για το βορειοανατολικό, βορειοδυτικό και νοτιοδυτικό Αιγαίο και το στενό Καφηρέα. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται απο αργά το απόγευμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 March 2013 - 11:30:22 UTC