Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό
  • [02] Ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προωθεί η κυβέρνηση
  • [03] Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακούφιση των δανειοληπτών
  • [04] Είκοσι πέντε συλλήψεις σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε νυχτερινά κέντρα
  • [05] Συνελήφθη οδοντίατρος για φοροδιαφυγή

  • [01] Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό

    Την πρώτη εντός έδρας νίκη του στο Ολυμπιακό Στάδιο μετά από τρεις μήνες σημείωσε σήμερα ο Παναθηναϊκός που κατέβαλε με 3-1 την αντίσταση του ΟΦΗ, σε αναμέτρηση για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

    Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Μαρίνος (29΄) και Τοτσέ (39΄, 75΄) ενώ για τους Κρητικούς ισοφάρισε προσωρινά ο Κουτσιανικούλης (31΄).

    Διαβάστε επίσης:

    ΠΑΟΚ-Κέρκυρα 3-1 / Ξάνθη-Βέροια 0-2

    [02] Ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προωθεί η κυβέρνηση

    Πάγωμα δόσεων, και ευνοϊκές ρυθμίσεις για αποπληρωμή χρεών περιλαμβάνονται στη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που προωθεί η κυβέρνηση, ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Α. Σκορδάς μιλώντας στην ΝΕΤ.

    Ο κ. Σκορδάς σημείωσε ότι η ρύθμιση θα είναι έτοιμη τις επόμενες μέρες και διευκρίνισε ότι σ' αυτή θα μπορούν να υπαχθούν όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ και εφόσον αυτό έχει μειωθεί περισσότερο από 32% τα τελευταία χρόνια, καθώς και ανεξάρτητα περιορισμών οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι και οι χρόνια πάσχοντες.

    Τόνισε ακόμα ότι η ρύθμιση θα προβλέπει το «πάγωμα» της δανειακής δόσης για 4 χρόνια, την καταβολή μόνο της δόσης των τόκων με επιτόκιο 1,5%, χωρίς να υπερβαίνει το 30% του εισοδήματος του δανειολήπτη, και τη συμφωνία με το 50%+1 των πιστωτών, αντί του 100% που ισχύει τώρα.

    [03] Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακούφιση των δανειοληπτών

    Το ότι η κυβέρνηση είναι πίσω ακόμα και από το ΔΝΤ στο ζήτημα της ανακούφισης των υπερχρεωμένων δανειοληπτών καταδεικνύει το μέγεθος της πολιτικής της εμμονής σε μια λάθος μνημονιακή στρατηγική που καθημερινά ισοπεδώνει την κοινωνία και την οικονομία, αναφέρεται σε σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

    «Για μια ακόμη φορά, αντί η κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί παραδοχές από την πλευρά του ΔΝΤ έτσι ώστε να προχωρήσει στην παραμικρή αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής, προωθεί σχέδιο για τη ρύθμιση των δανείων κομμένο και ραμμένο σαφέστατα στα μέτρα των τραπεζών. Για μια ακόμη φορά αδιαφορεί για τις ανάγκες των ασθενέστερων και μεσαίων στρωμάτων, αλλά και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, που ασφυκτιούν από την πολιτική της λιτότητας και της φορολογικής εξόντωσης» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει:

    «Οι βασικές αρχές της πρότασης νόμου που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την ολική διαγραφή υποχρεώσεων δανειοληπτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και για τη μείωση των μηνιαίων καταβολών, έτσι ώστε να μην ξεπερνούν το 30% του μηνιαίου διαθέσιμου εισοδήματος και το υπόλοιπο ποσό άνω του 30% της ετήσιας υποχρέωσης του δανειολήπτη να διαγράφεται οριστικά, συνιστούν αναγκαίες ρυθμίσεις που δεν στοχεύουν μόνο στην ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των επαγγελματιών, αλλά συνολικά στην παροχή ρευστότητας και στην ανάκαμψη της οικονομίας».

    [04] Είκοσι πέντε συλλήψεις σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε νυχτερινά κέντρα

    Εξόρμηση για ελέγχους σε καταστήματα «strip show» στην Αττική ξεκίνησε από σήμερα το πρωί η Αστυνομία, που αποσκοπεί, όπως διευκρινίζεται από την ΓΑΔΑ, μεταξύ άλλων και στον εντοπισμό πιθανών θυμάτων εμπορίας ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση.

    Είκοσι πέντε άτομα συνελήφθησαν κατά την διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα από την υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τις υποδιευθύνσεις Ασφάλειας Αθηνών, Δυτικής και Νοτιοανατολικής Αττικής, σε νυχτερινά κέντρα «strip show», στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, της Δυτικής και Νοτιοανατολικής Αττικής.

    Από τους 25 συλληφθέντες 14 είναι άντρες (12 Έλληνες και 2 αλλοδαποί) και 11 αλλοδαπές γυναίκες.

    Πέρα από τους συλληφθέντες, προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής άλλα 145 άτομα, εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα κέντρα. Σε βάρος πέντε εξ αυτών βεβαιώθηκαν παραβάσεις, γιατί δεν κατείχαν την προβλεπόμενη αδείας εργασίας.

    [05] Συνελήφθη οδοντίατρος για φοροδιαφυγή

    Για φοροδιαφυγή και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας συνελήφθη χθες το πρωί στην Αθήνα, 43χρονος οδοντίατρος, από την Οικονομική Αστυνομία.

    Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία στην ειδική τηλεφωνική γραμμή 11012, σύμφωνα με την οποία ο συγκεκριμένος γιατρός είχε λάβει χρήματα για παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών σε ασθενή, χωρίς όμως να εκδώσει αντίστοιχα απόδειξη για το ποσό της αμοιβής του.

    Όπως διαπιστώθηκε, ο οδοντίατρος είχε παράσχει κατά το παρελθόν οδοντιατρικές υπηρεσίες στον ασθενή και είχε λάβει 2.700 ευρώ, χωρίς να έχει εκδώσει τη σχετική απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

    Ο συλληφθείς γιατρός με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    Παράλληλα ενημερώθηκε η αρμόδια Δ.Ο.Υ., προκειμένου να κινηθούν οι διοικητικές διαδικασίες για την επιβολή και των αντίστοιχων κυρώσεων, καθώς και η αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 February 2013 - 21:31:00 UTC