Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι Ιταλοί στις κάλπες
  • [02] Βατικανό: Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα για τους λόγους παραίτησης του πάπα
  • [03] Οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
  • [04] Ελεύθεροι οι προσαχθέντες για τον εμπρησμό στις Σκουριές

  • [01] Οι Ιταλοί στις κάλπες

    Ολοκληρώθηκε χθες τα μεσάνυχτα η προεκλογική εκστρατεία στην Ιταλία, με τις τελευταίες εκκλήσεις και ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Ο κεντροαριστερός Πιερλουίτζι Μπερσάνι πραγματοποίησε την τελευταία του ομιλία στο θέατρο «'Αμπρα Γιοβινέλλι» της Ρώμης, έχοντας στο πλευρό του τον διάσημο σκηνοθέτη Νάνι Μορέτι.

    «Αυτή δεν είναι η στιγμή της κριτικής, αλλά της υποστήριξης. Η στιγμή των πολλών που θέλουν να στείλουν σπίτι του τον άνθρωπο που όλα αυτά τα χρόνια, φρόντισε μόνο τα συμφέροντά του», δήλωσε ο Μορέττι, με αναφορά στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    «Θέλω απλώς να υπενθυμίσω ότι εγώ είμαι γιός ενός μηχανικού αυτοκινήτων, ενώ ,άλλοι, όπως ο Γκρίλλο, έχουν καταθέσεις δισεκατομμυρίων», τόνισε, μεταξύ των άλλων, ο Μπερσάνι.

    Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, λόγω ξαφνικής επιπεφυκίτιδας, δεν μπόρεσε να μεταβεί στην συγκέντρωση της κεντροδεξιάς στη Νάπολη και απευθύνθηκε στους υποστηρικτές του, μέσω τηλεοπτικής σύνδεσης: ο «Καβαλιέρε», υποσχέθηκε ότι θα αυξήσει τις κατώτατεςσυντάξεις και δήλωσε πρόθυμος ακόμη και να δώσει από την τσέπη του τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ, για την επιστροφή του φόρου ιδιοκατοίκησης του 2012.

    Ο δε Μπέπε Γκρίλο πραγματοποίησε την τελευταία , μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση, στην πλατεία Σαν Τζοβάννι της Ρώμης. Η πλατεία γέμισε, και το συγκεκριμένο «στοίχημα», που αφορούσε την συμμετοχή των πολιτών, κερδήθηκε. Πριν από τον Γκρίλο, εμφανίσθηκαν στην εξέδρα σειρά υποψήφιων του κινήματος «Πέντε Αστέρων», για τη βουλή και τη γερουσία, οι οποίοι επελέγησαν με ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου. «Καλή Δημοκρατία», ήταν ο χαιρετισμός που απηύθυναν στο συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ ο Γκρίλο ζήτησε από τους επαγγελματίες πολιτικούς «να παραδοθούν» διότι « η εποχή τους έχει παρέλθει οριστικά».

    Στη Φλωρεντία, όπως είχε ανακοινώσει, ολοκλήρωσε την εκστρατεία του ο Μάριο Μόντι, επικεφαλής της κεντρώας μετριοπαθούς συμμαχίας. «Ο Γκρίλο θέλει μόνον να γυρίσουμε πίσω, δεν προτείνει λύσεις, αλλά η χώρα χρειάζεται, όσο ποτέ άλλοτε, κάποιον που να ξέρει να λύνει τα προβλήματα και να οικοδομεί το μέλλον», υποστήριξε ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Πρόσθεσε, επίσης, ότι «η ύφεση τελειώνει, όπως δείχνουν, πλέον, και τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    [02] Βατικανό: Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα για τους λόγους παραίτησης του πάπα

    Το Βατικανό κατηγόρησε σήμερα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι διαδίδουν "ψευδείς και καταστροφικές" πληροφορίες σε μία λυπηρή, όπως την χαρακτήρισε προσπάθεια να επηρεάσουν τους καρδινάλιους που συνθέτουν το Κονκλάβιο και τον επόμενο μήνα θα κληθούν να εκλέξουν τον νέο πάπα.

    Από τις 11 Φεβρουαρίου που ο πάπας Βενέδικτος ανακοίνωσε την παραίτησή του, οι ιταλικές εφημερίδες δημοσιεύουν σενάρια συνωμοσίας και πληροφορίες για μυστικές εκθέσεις και λόμπι στους κόλπους του Βατικανού, που όπως υποστηρίζουν οδήγησαν τον πάπα σε παραίτηση.

    Τα σενάρια στον ιταλικό Τύπο επικεντρώνονται στη φερόμενη «έκθεση» τριών καρδιναλίων που ζητήθηκε από τον πάπα μετά το σκάνδαλο διαρροών στην Αγία Έδρα (τη λεγόμενη και «υπόθεση Vatileaks»). Η εφημερίδα Repubblica υποστήριξε ότι στην έκθεση, οι συντάκτες της οποίας είχαν αρμοδιότητα να ερευνήσουν τα πάντα, περιλαμβάνονταν βαριές κατηγορίες εναντίον καρδιναλίων.

    "Είναι λυπηρό το γεγονός ότι όσο πλησιάζουμε στην έναρξη του Κονλάβιου...υπάρχει εκτεταμένη διάδοση συχνά ανεπιβεβαίωτων ή απολύτως ψευδών δημοσιευμάτων που προκαλούν σοβαρό πλήγμα σε άτομα και θεσμούς", αναφέρει ανακοίνωση του Βατικανού.

    Η ανακοίνωση του Βατικανού αναφέρει ότι τα δημοσιεύματα είναι μία απόπειρα να επηρεαστεί το αποτέλεσμα του Κονκλάβιου μέσω της αρνητικής άποψης της κοινής γνώμης, κάτι ανάλογο με εκείνο που έκαναν βασιλείς και κυβερνήσεις πριν από αιώνες στην προσπάθειά τους να επηρεάσουν την εκλογή πάπα.

    Σήμερα, ο πάπας Βενέδικτος δέχτηκε στο Βατικανό τον ιταλό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, λίγο προτού παραιτηθεί από προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Αύριο και την προσεχή Τετάρτη, ο πάπας θα απευθυνθεί στους πιστούς προτού εγκαταλείψει τη θέση του την Πέμπτη.

    Ο ιταλός πρόεδρος ευχαρίστησε τον πάπα εκ μέρους του ιταλικού λαού για τα "θρησκευτικά και ηθικά διδάγματά του", ενώ ο πάπας ευχαρίστησε τον Ναπολιτάνο για την φιλία του και ευχήθηκε ό,τι καλύτερο για τη χώρα που πηγαίνει στις κάλπες για τις κρίσιμες, αλλά αμφίρροπες αυριανές εκλογές.

    [03] Οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

    Η μείωση των επιτοκίων και η διευκόλυνση της αποπληρωμής των δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών θα πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέτρο της κυβέρνησης συνευθύνης, η οποία δεσμεύθηκε για τη ρύθμιση αυτών των δανείων, εκτιμά η ΔΗΜΑΡ.

    Το σύνολο κάθε ρυθμισμένης δόσης δεν πρέπει να υπερβαίνει το 25% των συνολικών σημερινών εισοδημάτων των νοικοκυριών, ενώ για τους ανέργους πρέπει να υπάρξει περίοδος χάριτος, ανφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ με την εκτίμηση πως περικοπή των δανείων πρέπει να γίνει με τον ορισμό ενός ορίου κέρδους πάνω από το αρχικό δάνειο και με τον συνυπολογισμό του εισοδήματος των νοικοκυριών.

    Η παράταση της αναστολής πλειστηριασμών κατοικιών (πρώτη με προσωπική η οικογενειακή διαβίωση) έως το 2016 πρέπει να θεωρηθεί αυτονόητη, στόχος πρέπει να είναι μια βιώσιμη διαδικασία αποπληρωμής ώστε τα νοικοκυριά να διατηρήσουν τις ιδιοκτησίες, οι τράπεζες να ξεφύγουν από τον κίνδυνο των κόκκινων δανείων και η οικονομία να ενισχυθεί μέσω της αύξησης της κατανάλωσης, καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για την ελάφρυνση των νοικοκυριών από τις επιβαρύνσεις των τραπεζικών δανείων.

    [04] Ελεύθεροι οι προσαχθέντες για τον εμπρησμό στις Σκουριές

    Ελεύθεροι αφέθηκαν λίγο πριν τις 21.00 οι προσαχθέντες το πρωί στην Ασφάλεια Πολυγύρου για την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

    Μετά από αυτό διαλύθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν από τις 18.00 κάτοικοι της Χαλκιδικής μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 February 2013 - 19:30:20 UTC