Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αμοιβαία θέληση για επενδυτική συνεργασία
  • [02] Ζ.Κ. Γιούνκερ: Δεν πρέπει να υποτιμηθεί το οικονομικό ζήτημα της Κύπρου
  • [03] Απορρίφθηκε η προσφυγή του Παναθηναϊκού για την αναδιάρθρωση
  • [04] Προανακριτική: Σήμερα αναμένεται η κατάθεση του Κ. Μπίκα
  • [05] Θεσσαλονίκη: Κλειστό και αύριο το σχολείο του μαθητή που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα
  • [06] Νεκρός 52χρονος από πυρκαγιά στο διαμέρισμα όπου διέμενε, στο Πολύγωνο
  • [07] Μεξικό: Βρέθηκαν σε πηγάδι τα πτώματα μελών του συγκροτήματος Kombo Kolombia

  • [01] Αμοιβαία θέληση για επενδυτική συνεργασία

    Με τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θανί συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον διάδοχο του θρόνου του Κατάρ Σεΐχη Ταμί μπιν Χαμάντ Αλ Θανί.

    Στις 12:00 θα παραβρεθεί στο επιχειρηματικό συνέδριο και στη υπογραφή συμφωνίας σύστασης επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας - Κατάρ την οποία έχει προετοιμάσει ο ΣΕΒ.

    Επίσης, θα επισκεφθεί το τεχνητό νησί που έχει δημιουργηθεί στο Κατάρ, το μουσείο ισλαμικής τέχνης και τέλος το νέο αεροδρόμιο, στην κατασκευή του οποίου συμμετέχουν και ελληνικές εταιρείες.

    [02] Ζ.Κ. Γιούνκερ: Δεν πρέπει να υποτιμηθεί το οικονομικό ζήτημα της Κύπρου

    Η Κύπρος θα μπορούσε να δημιουργήσει ευρύτερα προβλήματα στην ευρωζώνη, αν δεν συμφωνηθεί σύντομα μια στήριξη της χώρας, δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος αποχώρησε την περασμένη εβδομάδα από τη θέση του προέδρου του Eurogroup, το οποίο αποτελείται από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

    "Δεν πρέπει να υποτιμάμε το πρόβλημα της Κύπρου", δήλωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην αυστριακή εφημερίδα "Κλάινε Τσάιτουνγκ".

    "Αν δεν επιλύσουμε οριστικά την περίπτωση του κυπριακού προβλήματος, υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης ακόμη κι απ' αυτή την πολύ μικρή εθνική οικονομία", δήλωσε. "Ο χρόνος πιέζει".

    Ερωτηθείς πώς η Κύπρος θα μπορούσε ποτέ να αποπληρώσει τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ που εκτιμάται ότι χρειάζεται, ο Γιούνκερ δήλωσε: "Θα είναι μια τεράστια πρόκληση τόσο για την Κύπρο όσο και για την ευρωζώνη".

    Ωστόσο πρόσθεσε πως υπάρχουν όρια σ' αυτό που η Ευρώπη θα πρέπει να είναι έτοιμη να κάνει για να βοηθήσει την Κύπρο. "Δεν πιστεύω πως η Ελλάδα άξιζε να σωθεί πάση θυσία και, στην περίπτωση της Κύπρου, δεν θα ανεχθούμε μια διάσωση πάση θυσία. Όμως πρέπει να διαπραγματευθούμε".

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [03] Απορρίφθηκε η προσφυγή του Παναθηναϊκού για την αναδιάρθρωση

    Απορρίφθηκε από το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ η προσφυγή του Παναθηναϊκού κατά της απόφασης της Σούπερ Λίγκας για την αναδιάρθρωση των κατηγιοριών.

    Η απόφαση, η οποία ήταν ομόφωνη (3-0), αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα σήμερα.

    Το αρμόδιο όργανο της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας χρειάστηκε περίπου 3,5 μήνες, από τότε που κατατέθηκε η προσφυγή των «πρασίνων» κατά της απόφασης του Δ.Σ της Λίγκας για την αύξηση των ομάδων σε 18, προκειμένου να αποφασίσει για την τύχη της. Πρακτικά, η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι στο τέλος του εφετινού πρωταθλήματος θα υποβιβαστούν δύο ομάδες και θα προβιβαστούν τέσσερις από τη Football League (Β΄ Εθνική).

    [04] Προανακριτική: Σήμερα αναμένεται η κατάθεση του Κ. Μπίκα

    Ολοκληρώθηκε χθες βράδυ, στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η κατάθεση του Έλληνα πρεσβευτή στο Παρίσι Κωνσταντίνου Χαλαστάνη, ενώ η κατάθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα, αναβλήθηκε για άλλη συνεδρίαση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χαλαστάνης ανέφερε στην Επιτροπή ότι δεν είναι πλέον στη κατοχή του το άτυπο έγγραφο παράδοσης - παραλαβής που αφορούσε το φάκελο που παρέδωσε ο υπάλληλος της πρεσβείας στη συνεργάτιδα του πρώην υπουργού Οικονομικών, Χρύσα Χατζή, η οποία και το είχε υπογράψει.

    Νωρίτερα, ο κ. Χαλαστάνης φέρεται να δήλωσε ότι στις 29 Σεπτεμβρίου του 2010 παρέλαβε ένα διπλωματικό σάκο χωρίς να γνωρίζει τι περιείχε και αμέσως το έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών καθώς ο κ. Παπακωνσταντίνου τον είχε ενημερώσει ότι ανέμενε ένα φάκελο από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι ο κ. Χαλαστάνης παραδέχτηκε ότι ο ίδιος πλήρωσε τα ναύλα για το ταξίδι του υπαλλήλου της πρεσβείας που ταξίδεψε στην Αθήνα για να παραδώσει το διπλωματικό σάκο με τη λίστα Λαγκάρντ.

    [05] Θεσσαλονίκη: Κλειστό και αύριο το σχολείο του μαθητή που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα

    Φυσιολογικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας ενός 6χρονου μαθητή του 9ου δημοτικού σχολείου, που μεταφέρθηκε χτες τις πρώτες πρωινές ώρες από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων, όπου διαγνώστηκε μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία. Το σχολείο στο οποίο φοιτά ο 6χρονος απολυμάνθηκε και για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει κλειστό μέχρι και αύριο,ενώ, όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους άλλους μαθητές.

    Το παιδάκι διακομίστηκε στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και εξάνθημα, του χορηγήθηκε αγωγή,η κατάσταση της υγείας εξελίσσεται πολύ καλά και θα νοσηλευτεί για επτά ημέρες, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων, Διονύσης Χανιωτάκης.

    "Η μηνιγγιτιδοκική σηψαιμία δεν παρατηρείται συχνά. Οφείλεται σε ένα πάρα πολύ "κακό" μικρόβιο το οποίο όμως είναι πάρα πολύ ευαίσθητο και αν το προλάβουμε με την φαρμακευτική αγωγή δεν αφήνει βλάβες. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να προκαλέσει νεκρώσεις. Τα παιδιά σήμερα εμβολιάζονται για την μηνιγγίτιδα αλλά τον εμβόλιο προστατεύει από έναν συγκεκριμένο τύπο της νόσου που είναι ο πιο επικίνδυνος. Αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο δεν καλύπτει 100% γιατί δεν προστατεύει από τους άλλους τύπους, εξήγησε ο κ Χανιωτάκης.

    Το σχολείο στο οποίο φοιτά ο 6χρονος έχει απολυμανθεί και θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους μέχρι και αύριο.

    [06] Νεκρός 52χρονος από πυρκαγιά στο διαμέρισμα όπου διέμενε, στο Πολύγωνο

    Τραγικό θάνατο βρήκε τα ξημερώματα 52χρονος Πολωνός, όταν εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία πυρκαγιά, στο υπόγειο διαμέρισμα στο οποίο διέμενε, στην οδό Παρανέστη 33, στο Πολύγωνο.

    Η πυρκαγιά στο διαμέρισμα ήταν μικρής έκτασης και σβήστηκε από έξι πυροσβέστες και δύο οχήματα, που έσπευσαν στο σημείο, αλλά όταν μπήκαν μέσα βρήκαν νεκρό τον 52χρονο ένοικο.

    Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

    [07] Μεξικό: Βρέθηκαν σε πηγάδι τα πτώματα μελών του συγκροτήματος Kombo Kolombia

    Τα πτώματα των μελών κολομβιανού συγκροτήματος, που απήχθησαν από ενόπλους στη διάρκεια συναυλίας στο Μεξικό, βρέθηκαν στο βάθος πηγαδιού στην πολιτεία Νουέβο Λεόν, έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές.

    Οι 14 μουσικοί του συγκροτήματος Kombo Kolombia και τέσσερα μέλη της ομάδας των τεχνικών τους απήχθησαν την Παρασκευή στη διάρκεια εκδήλωσης στην πόλη Χιλντάγκο, στο βόρειο Μεξικό.

    Ένας από τους μουσικούς κατάφερε να διαφύγει και οδήγησε τους αστυνομικούς σε πηγάδι στην γειτονική πόλη Μίνα, μέσα στο οποίο βρέθηκαν τα πτώματα. Το πηγάδι βρίσκεται σε εγκαταλελειμμένο αγρόκτημα και έχει βάθος 15 μέτρα. "Μένει να αναγνωριστούν τρία πτώματα. Θα γίνουν εξετάσεις DNA, αλλά υποθέτουμε πως πρόκειται για τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος", δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Νουέβο Λεόν.

    Αρκετά από τα πτώματα έφεραν σημάδια από σφαίρες ή βασανιστήρια. Σύμφωνα με τον μοναδικό μουσικό που επέζησε, περίπου δέκα ένοπλοι τους απήγαγαν από το Πουέρτο Τσίκο, όπου τραγουδούσαν και τους μετέφεραν σε μια απόσταση τεσσάρων ωρών μέσα σε βαν. Στη διάρκεια της διαδρομής τους ξυλοκόπησαν και τους ρωτούσαν αν είχαν σχέσεις με συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών.

    Όταν έφτασαν στο αγρόκτημα τους ανάγκασαν να γονατίσουν και τους εκτέλεσαν. Ο ένας μουσικός κατάφερε να διαφύγει μέσα στη σύγχυση. Το συγκρότημα έπαιζε κολομβιανή και μεξικανική μουσική και σύμφωνα με συγγενείς των θυμάτων, τα μέλη του δεχόταν απειλές. Μουσικοί που συχνά παίζουν για τους βαρόνους των ναρκωτικών αποτελούν στόχους αντίπαλων συμμοριών.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 January 2013 - 9:30:22 UTC