Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς λεωφορεία τη Δευτέρα η Αθήνα - Ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός
  • [02] Στην Τούμπα η έκπληξη
  • [03] Απορρίφθηκε το αίτημα των εργαζομένων στο Μετρό για «πάγωμα» της επίταξης
  • [04] Η SAS θα περικόψει επιπλέον 200 θέσεις εργασίας
  • [05] Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις του Μπερλουσκόνι για τον Μουσολίνι

  • [01] Χωρίς λεωφορεία τη Δευτέρα η Αθήνα - Ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός

    Ένα βήμα πριν την επίταξη στους εργαζόμενους στα λεωφορεία είναι η κυβέρνηση μετά την σημερινή απόφασή τους να συνεχίσουν και αύριο την εξαγγελθείσα απεργία τους.

    Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση στέλνει «τελεσίγραφο» και στους απεργούς των λεωφορείων και τρόλεϊ, με κύκλους του υπουργείου να διαμηνύουν πως «μετά τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της διοίκησης της ΟΣΥ και να λύσουν την απεργία. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της».

    Τα σωματεία των εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου να κρίνει την απεργία τους παράνομη, συνεδριάζουν από νωρίς το απόγευμα προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

    Οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΘΕΛ (λεωφορεία) αποφάσισαν να συνεχίσουν και αύριο την απεργία τους. Ωστόσο, επισπεύδουν τη Γενική τους Συνέλευση ανακοινώνοντας ότι θα πραγματοποιηθεί αύριο αντί για μεθαύριο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, ενώ οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα αφήσουν ή όχι την πρωτεύουσα και αύριο χωρίς μέσο.

    Η Διοίκηση της ΟΣΥ, η οποία και απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους, δηλώνει έτοιμη να συζητήσει για όλα τα ζητήματα, εκτός φυσικά από ότι έχει να κάνει με την εφαρμογή του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο. Πάντως, η Διοίκηση αναμένεται να προσφύγει εκ νέου αύριο στη Δικαιοσύνη. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις απεργίες σε τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο.

    [02] Στην Τούμπα η έκπληξη

    Με γκολ του Κοντρέρας στο 86' ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα και από την Κομοτηνή, καθώς νίκησε 1-0 τον Πανθρακικό για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

    Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης 0-3

    Με εντυπωσιακό τρόπο συνέχισε ο Αστέρας Τρίπολης την πορεία του στο πρωτάθλημα, καθώς νίκησε 3-0 τον Πλατανιά μέσα στα Χανιά, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής, και ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας. Τα γκολ σημείωσαν οι Σανκαρέ (12'), Ναβάρο (33') και Περόνε (35').

    ΠΑΟΚ-Ξάνθη 0-1

    Στο γήπεδο της Τούμπας έγινε η μεγάλη έκπληξη της 19ης αγωνιστικής. Με γκολ του Μπέντζαμιν Ονουάτσι στο 45΄ η Ξάνθη νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ και τον "γκρέμισε" από τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, όπου "αναπάυεται" πλέον ο Αστέρας Τρίπολης.

    ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια 2-0

    Με δημιουργό τον Ντε Βινσέντι και σκόρερ τον Ίλιτς (24΄, 53΄), ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 2-0 τη Βέροια στο γήπεδο των «Ζωσμάδων».

    [03] Απορρίφθηκε το αίτημα των εργαζομένων στο Μετρό για «πάγωμα» της επίταξης

    Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση του «Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών» που ζητούσε να «παγώσει» (να εκδοθεί προσωρινή διαταγή) η επίταξη του προσωπικού του Μετρό, καθώς και η επίταξη της χρήσης των ακινήτων και κινητών της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» και της «ΣΤΑΣΥ Α.Ε.» που είναι απαραίτητα για «την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου».

    [04] Η SAS θα περικόψει επιπλέον 200 θέσεις εργασίας

    Η σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία SAS, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα περικόψει επιπλέον 200 θέσεις εργασίας στον διοικητικό τομέα, πέραν των 800 που ήδη προβλέπονταν στο σχεδιό για την αναδιάρθρωσή της που εγκρίθηκε το Νοέμβριο.

    "Επιπλέον διακόσιες θέσεις εργασίας θα χαθούν στον διοικητικό τομέα. Το Νοέμβριο είχαμε ανακοινώσει 800. Αυτό ανεβάζει σε 1.000 το συνολικό αριθμό των θέσεων εργασίας", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της εταιρείας, η Ελίζαμπεθ Μάνζι.

    Πρόσθεσε ότι αυτές οι απώλειες θέσεων εργασίας, που έχουν ως στόχο να ελαφρύνουν και να επικεντρώσουν εκ νέου στην Στοκχόλμη μια διοικητική δομή που είχε επεκταθεί στη Σουηδία, τη Δανία και τη Νορβηγία, θα επηρεάσει κατά κύριο λόγο τις δύο τελευταίες χώρες, θα πλήξει όμως και Σουηδούς εργαζόμενους.

    [05] Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις του Μπερλουσκόνι για τον Μουσολίνι

    Σειρά αντιδράσεων, σε υψηλούς τόνους, προκάλεσαν οι σημερινές δηλώσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ότι "οι νόμοι με τις φυλετικές διακρίσεις κατά των εβραίων ήταν το μεγαλύτερο λάθος ενός ηγέτη, του Μουσολίνι, που σε πολλούς άλλους τομείς είχε ενεργήσει ορθά".

    Για "άτοπες και επιπόλαιες δηλώσεις" έκανε λόγο ο Ρέντσο Γκατένια, πρόεδρος των εβραϊκών κοινοτήτων Ιταλίας.

    Σύμφωνα με τον Γκατένια "από τη στιγμή που η παρέμβαση του Μπερλουσκόνι αφήνει να εννοηθεί ότι η Ιταλία αποφάσισε να ξεκινήσει τον κατατρεγμό των Εβραίων για να ευχαριστήσει έναν ισχυρό σύμμαχο, στερείται ηθικής και ιστορικής βάσης".

    Ο "Καβαλιέρε", σήμερα το πρωί, στα αποκαλυπτήρια του μνημείου στο Μιλάνο στη μνήμη των Ιταλών Εβραίων που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της ναζιστικής-φασιστικής θηριωδίας, υπογράμμισε, επίσης, ότι "η Ιταλία δεν έχει τις ίδιες ευθύνες με την Γερμανία". "Υπήρξε μια συνενοχή, που, αρχικά, δεν χαρακτηρίστηκε από πλήρη συνειδητοποίηση της κατάστασης", είπε ο ζάπλουτος πρώην πρωθυπουργός.

    "Πρόκειται για ανήκουστα πράγματα. Οι ευθύνες του Μουσολίνι δεν περιορίζονται μόνο στους φοβερούς νόμους των φυλετικών διακρίσεων, αλλά επεκτείνονται και σε τόσα άλλα, αρχίζοντας από τον στραγγαλισμό της Δημοκρατίας", τόνισε η 'Ανα Φινοκιάρο, εκπρόσωπος του κεντροαριστερού "Δημοκρατικού Κόμματος" στη Γερουσία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 January 2013 - 19:30:22 UTC