Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρώτη εφετινή ήττα του Ολυμπιακού στην Α1
  • [02] Τ. Κουράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τη μισθοδοσία του κλήρου
  • [03] Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-2

  • [01] Πρώτη εφετινή ήττα του Ολυμπιακού στην Α1

    Ο ΠΑΟΚ κράτησε «απόρθητο» το κλειστό της Πυλαίας (7/7 νίκες) και υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του εφετινή ήττα στην Α1 Ανδρών. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 76-71 των «ερυθρολεύκων», στο πλαίσιο της πρεμιέρας του β' γύρου στην Α1 Ανδρών, και «έπιασαν» τον Παναθηναϊκό στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, με τους «πράσινους» να έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

    Τα δεκάλεπτα: 20-21, 39-37, 55-54, 76-71

    [02] Τ. Κουράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τη μισθοδοσία του κλήρου

    Διευκρινίσεις για την άποψη που διατύπωσε σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη σχετικά με τη μισθοδοσία των ιερέων δίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ T. Kουράκης, ο οποίος παράλληλα κατηγορεί τη ΝΔ για διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματός του και για υποκρισία, ενώ σημειώνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγγυάται, σε κάθε περίπτωση, τη μισθοδοσία των ιερέων.

    Ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε σε ισχύοντα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, τη Γερμανία, την Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία και υπογραμμίζει ότι στην ίδια ομιλία του έκανε λόγο για εξαντλητικό διάλογο με την εκκλησία, ενώ τονίζει ότι θέση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκφράστηκε από τον ίδιο και τον γραμματέα του κόμματος είναι ότι σε κάθε περίπτωση, το κόμμα του εγγυάται τη μισθοδοσία του κλήρου, ανεξάρτητα από τη λύση που θα επιλεγεί.

    Οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη για την φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, προκαλούν έκπληξη, προβληματισμό και δικαιολογημένο αναβρασμό, αναφέρει ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη, για την επιβολή ειδικού φόρου σε όσους δηλώνουν Χριστιανοί.

    Στις δηλώσεις του Τ. Κουράκη αντέδρασαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υπογραμμίζοντας πως «την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσφέρεται να μοιράσει τη γη της Εκκλησίας σε ανέργους για να την καλλιεργήσουν, οι κατά τόπους ενορίες στηρίζουν τους απόρους με συσσίτια αγάπης και ο απλός ιερέας βρίσκεται στο πλευρό του δοκιμαζόμενου οικογενειάρχη, έρχεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουράκης να προτείνει φορολόγηση της ελληνορθόδοξης πίστης μας.

    [03] Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-2

    Την πιο σημαντική νίκη του στη φετινή σεζόν πέτυχε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας 2-1 του Ατρόμητου στο Περιστέρι, για τη 19η αγωνιστική στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Ζέκα στο 59΄ και ο Μπουμσόνγκ στο 78΄ πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Φάμπρι, που ανέβηκε στην 7η θέση της κατάταξης με 25 βαθμούς, δύο μακριά από τα πλέι οφ. Ο Ατρόμητος, που μείωσε στο 90΄ με τον Καραμάνο, παραμένει τέταρτος με 32 βαθμούς.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 January 2013 - 21:30:21 UTC