Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα για Βέροια και Λεβαδειακό
  • [02] Διεκόπη η συνεδρίαση της Βουλής
  • [03] Αντιπαράθεση Αλ. Τσίπρα - Ευ. Βενιζέλου
  • [04] Προβληματισμός για τη σκοπιμότητα διεξαγωγής της ψηφοφορίας
  • [05] Βενιζέλος: Τεράστια η πολιτική ευθύνη του Αλ. Τσίπρα
  • [06] Τσίπρας: Ευθύνη για το που έφτασε η χώρα έχουν αυτοί που διαχειρίστηκαν την εξουσία
  • [07] Βενιζέλος: Πολιτική σκευωρία σε βάρος του ΠΑΣΟΚ
  • [08] Φυλλάδια της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν στο σπίτι του 25χρονου που σκότωσε τον Πακιστανό

  • [01] Προβάδισμα για Βέροια και Λεβαδειακό

    Η Βέροια επικράτησε εντός έδρας με 2-1 της Ξάνθης στο πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Και τα δυο γκολ των γηπεδούχων σημείωσε ο Κόστλι (5', 52') ενώ για τους Ακρίτες μείωσε ο Μάνταλος με πέναλτι στο 67΄. Με δέκα παίκτες τελείωσαν τον αγώνα και οι δύο ομάδες. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 30/1 στην Ξάνθη.

    Λεβαδειακός-Κέρκυρα 2-1

    Μικρό προβάδισμα για πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας απέκτησε ο Λεβαδειακός. Οι «πράσινοι» της Βοιωτίας επικράτησαν στο γήπεδό τους της Κέρκυρας με 2-1 (10΄ Βασιλείου, 88΄ Ρομέου - 30΄ Σίμωσης), στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των «16» στο Κύπελλο Ελλάδας, αλλά άφησαν «ανοιχτούς λογαριασμούς» εν όψει της ρεβάνς στις 31 Ιανουαρίου.

    [02] Διεκόπη η συνεδρίαση της Βουλής

    Καθυστερεί η μυστική ψηφοφορία ενώ η Ολομέλεια της Βουλής διέκοψε για λίγο την συνεδρίαση της καθώς εγέρθηκαν έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την διάρθρωση των ψηφοδελτίων.

    Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατόπιν συμφωνίας των κομμάτων σε κάθε ψηφοδέλτιο αναφέρονται όλες οι προτάσεις της παραπομπής που έχουν υποβληθεί από τα κόμματα για κάθε πρόσωπο. Έτσι οι βουλευτές μπορούν να ψηφίζουν ναι, όχι, παρών, χωριστά για κάθε πρόσωπο και για κάθε πρόταση.

    Η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι επανήλθαν από την πίσω πόρτα οι 7 κάλπες αφού κάθε βουλευτής θα έχει το δικαίωμα να ψηφίζει 7 φορές

    [03] Αντιπαράθεση Αλ. Τσίπρα - Ευ. Βενιζέλου

    «Δεν έχουμε στόχο να στοχοποιήσουμε πρόσωπα, αλλά ένα σύστημα κλεπτοκρατίας που έριξε τη χώρα στα βράχια» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας σημειώνοντας:

    «Απαιτούμε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει. Θα καλύψει αυτούς που κράτησαν το στικάκι; Δεν δικαιούται να σιωπά και να συγκαλύπτει. Μας δημιουργεί την εντύπωση σαν να καταβάλει τόκο στον κ. Βενιζέλο για την πρωθυπουργοποίηση του.

    »Εμείς είμαστε εδώ και ζητάμε κάθαρση. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα εμείς θα επανέλθουμε και θα καταθέσουμε πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή, γιατί θέλουμε να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες. Στη συνείδηση του λαού έχουν ήδη αποδοθεί».

    Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος πήρε το λόγο για να κατηγορήσει τον κ. Τσίπρα ότι δεν τον θέλει ως πολιτικό αντίπαλο αλλά ως κατηγορούμενο.

    «Όλη η τοποθέτηση του ήταν ένα κήρυγμα βαθιάς σύγχυσης Ενοχλήθηκε από την πολιτική μου κριτική, αλλά δεν πήρε σαφή θέση στις κατηγορίες για τη στρατηγική σκευωρίας Είστε ψευδεπίγραφα ριζοσπάστες» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

    «Είπα πως σήμερα θα δω με κατανόηση όλα όσα καταθέτει ο κ. Βενιζέλος, αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω "φωνάζει ο κλέφτης για φοβηθεί ο νοικοκύρης"» ανταπάντησε ο κ. Τσίπρας.

    [04] Προβληματισμός για τη σκοπιμότητα διεξαγωγής της ψηφοφορίας

    Με δεδομένο τον φάκελο με τις καταθέσεις ενώπιον του οικονομικού εισαγγελέα που διαβιβάστηκε απόψε στη Βουλή, η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έθεσε το ενδεχόμενο να μετακινηθεί η ψηφοφορία γιατί όπως είπε «αν μέσα στο πακέτο αυτό προκύπτει κάτι απαλλακτικό για κάποιον που θα ήθελαν οι βουλευτές να ψηφίσουν παραπομπή, πρέπει να το μελετήσουν». Μπορεί να χρειαστεί μια Κ.Ο. που δεν έρχεται με προκάτ απόψεις να προσθέσει ή να αφαιρέσει πρόσωπα, είπε η κ. Παπαρήγα.

    Το ίδιο θέμα έθεσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς και ζήτησε να αναβληθεί για αύριο βράδυ η ψηφοφορία.

    Με την πρόταση αυτή δεν συμφώνησε οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και της ΝΔ Μάκης Βορίδης. Το θέμα τέθηκε σε δι΄ εγέρσεως ψηφοφορία και αποφασίστηκε η ψηφοφορία για την προανακριτική να γίνει απόψε.

    [05] Βενιζέλος: Τεράστια η πολιτική ευθύνη του Αλ. Τσίπρα

    «Τεράστια πολιτική ευθύνη» καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ο Ευ. Βενιζέλος απαντώντας στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κι επισημαίνοντας ότι δημιουργεί το κόμμα του συνθήκες πολιτικής αντιπαράθεσης με εχθρότητα, απαξίωση του αντιπάλου με μεθόδους που έζησε αυτή η χώρα σε άλλες εποχές κι άλλα καθεστώτα.

    Κατηγόρησε δε τον κ. Τσίπρα ότι ενοχλήθηκε από την πολιτική κριτική που του άσκησε, δεν πήρε όμως θέση στην κατηγορία που του απεύθυνε για σκευωρία εναντίον του. Για το ποιος διακινούσε τα αντίγραφα, ποιος τα έδωσε σε συγκεκριμένο περιοδικό και ενορχήστρωσε την σκευωρία εναντίον του, γιατί δεν απάντησε ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου για τα όσα του καταλόγισε.

    [06] Τσίπρας: Ευθύνη για το που έφτασε η χώρα έχουν αυτοί που διαχειρίστηκαν την εξουσία

    Επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι ευθύνη για το που έφτασε η χώρα έχουν αυτοί που διαχειρίστηκαν την εξουσία.

    «Μας είπε για το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με τη βία για να καλύψει τους έρωτες που κατέληξαν σε γάμο με τη διαπλοκή» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

    Απαντώντας στις αιχμές του κ. Βενιζέλου για συναντήσεις με εφοπλιστές που δεν γνωστοποιεί στο Τύπο, ο κ. Τσίπρας αντέτεινε ότι τους συναντά και τους ζητά να πληρώσουν φόρους γιατί η κοινωνία στενάζει.

    [07] Βενιζέλος: Πολιτική σκευωρία σε βάρος του ΠΑΣΟΚ

    Στρατηγική του «ρεσάλτου» και της «αποσταθεροποίησης» κατήγγειλε για την «στοχοποίησή» του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του απόψε στη Βουλή. Ο κ. Βενιζέλος επέκρινε με δριμύτητα όχι μόνο τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη τον οποίο φωτογράφησε για υπόγεια συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ για να στηθεί σκευωρία σε βάρος του.

    [08] Φυλλάδια της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν στο σπίτι του 25χρονου που σκότωσε τον Πακιστανό

    Πενήντα προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν στο σπίτι ενός εκ των δραστών της ανθρωποκτονίας του 27χρονου Πακιστανού τα ξημερώματα στα Πετράλωνα.

    Τα φυλλάδια βρέθηκαν στο σπίτι του 25χρονου, ο οποίος μαζί με τον 29χρονο πυροσβέστη, που είναι ο δεύτερος από τους δράστες, ισχυρίζεται ότι διαπληκτίστηκαν με τον μετανάστη γιατί τους έκλεισε με το ποδήλατό του.

    Συγκεκριμένα, λένε ότι του επιτέθηκαν φραστικά για τον παραπάνω λόγο και όταν αυτός αντέδρασε, συνεπλάκησαν μαζί του και τον μαχαίρωσαν. Όπως διαπιστώθηκε ο μετανάστης δέχτηκε χτύπημα με στιλέτο στο αριστερό υποδιάφραγμα της θωρακικής χώρας.

    Και οι δύο είναι προσεσημασμένοι για κλοπή, από το 2007, αλλά ενώ εκκρεμούσε αυτή η υπόθεση, ο 29χρονος προσελήφθη στην Πυροσβεστική.

    Όπως έγινε γνωστό από πηγή του Πυροσβεστικού Σώματος, ο κατηγορούμενος για τον φόνο του μετανάστη, υπέβαλε τα δικαιολογητικά για την πρόσληψή του το 2008 και προσελήφθη το 2009. Επειδή η υπόθεση της κλοπής δεν είχε εκδικαστεί, το ποινικό του μητρώο ήταν λευκό, γι' αυτό και προσελήφθη στο Σώμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 January 2013 - 21:30:22 UTC