Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η αντιμετώπιση των κρουσμάτων βίας στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών
  • [02] Επιχείρηση της αστυνομίας στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη
  • [03] Χωρίς Μετρό την Πέμπτη
  • [04] Απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών ο σκηνοθέτης Ναγκίσα Οσίμα
  • [05] Συνεργασία Ι. Στουρνάρα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ
  • [06] Στο MAD TV ο τελικός για την επιλογή του ελληνικού τραγουδιού για τη Eurovision
  • [07] Έκτακτη επιχορήγηση Δήμων που έχουν αυξημένες ανάγκες θέρμανσης
  • [08] Μ. Μόντι: Ο Μπερλουσκόνι πουλάει ψευδαισθήσεις

  • [01] Η αντιμετώπιση των κρουσμάτων βίας στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών

    Στις 6μ.μ. συναντάται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

    Οι τρεις πολιτικοί ηγέτες θα συζητήσουν - μεταξύ άλλων -και τα πρόσφατα περιστατικά βίας, που κορυφώθηκαν με την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού.

    Εξάλλου, το μεσημέρι, ο πρωθυπουργόςπροήδρευσε σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους επικεφαλής των παραγωγικών υπουργείων, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας.

    [02] Επιχείρηση της αστυνομίας στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη

    Δεκαέξι άτομα προσήγαγαν οι αστυνομικές δυνάμεις από το υπό κατάληψη κτίριο, στη διασταύρωση των δρόμων Λέλας Καραγιάννη και Δροσοπούλου, στην Κυψέλη.

    Η έρευνα της αστυνομίας στο κτίριο συνεχίζεται και μετά την ολοκλήρωσή της αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

    [03] Χωρίς Μετρό την Πέμπτη

    Ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί του μετρό την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας (ΣΕΛΜΑ).

    Οι εργαζόμενοι στο μετρό αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, που, όπως επισημαίνουν, «καταργεί την ΣΣΕ».

    «Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο διαλόγου, που αποδείχτηκε προσχηματικός» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους και ζητούν την κατανόηση του επιβατικού κοινού.

    [04] Απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών ο σκηνοθέτης Ναγκίσα Οσίμα

    Ο Ιάπωνας σκηνοθέτης Ναγκίσα Οσίμα, ο δημιουργός της ταινίας-σκάνδαλο "Η Αυτοκρατορία των αισθήσεων" και του πολεμικού δράματος "Καλά Χριστούγεννα κύριε Λόρενς" πέθανε σήμερα το απόγευμα σε ηλικία 80 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

    "Ο πατέρας μου πέθανε ήρεμα. Ήταν μαζί με την οικογένειά του, τη σύζυγό του Ακίκο και τον μεγαλύτερο γιο του, τον Τακέσι. Εγώ δεν βρισκόμουν εκεί. Ο πατέρας μου νοσηλευόταν σε νοσοκομείο από πέρσι και πέθανε από πνευμονική λοίμωξη", δήλωσε ο νεότερος γιος του σκηνοθέτη, ο Αράτα.

    Η κινηματογραφική καριέρα του Ναγκίσα Οσίμα ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960, όταν γύρισε διάφορες ταινίες με πολιτική θεματολογία, χάρη στις οποίες καθιερώθηκε. Πολλά από τα έργα του πραγματεύονταν θέματα όπως οι διακρίσεις ή τα όρια της κοινωνικής αποδοχής. Στην κατηγορία αυτή εντάσσεται και η εμβληματική "Αυτοκρατορία των αισθήσεων", μια ερωτική ταινία γαλλοϊαπωνικής παραγωγής που προκάλεσε σκάνδαλο στην Ιαπωνία το 1976. Η ταινία αφηγείται την ερωτική σχέση του ιδιοκτήτη ενός πανδοχείου και μιας υπηρέτριας, στο Τόκιο του 1930, η οποία εξελίσσεται σε εμμονή με σαδομαζοχιστικά στοιχεία.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [05] Συνεργασία Ι. Στουρνάρα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ

    «Κρίσιμο» για την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, χαρακτηρίζουν τα στελέχη του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) το α΄ εξάμηνο εφέτος, καθώς στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πρέπει να προχωρήσουν 11 έργα, ενώ ειδικά μέσα στο α΄ τρίμηνο πρέπει να υλοποιηθεί (βάση τιμήματος και ανταγωνισμού) η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ.

    Όπως, ανέφεραν οι ίδιοι παράγοντες, μετά τη συνεργασία που είχε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκη Αθανασόπουλο, δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα και τους στόχους του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

    [06] Στο MAD TV ο τελικός για την επιλογή του ελληνικού τραγουδιού για τη Eurovision

    Στο μουσικό κανάλι MAD TV, ανατίθεται η παραγωγή του ελληνικού τελικού για την επιλογή του τραγουδιού, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη φετινή Eurovision, καθώς και όλων των υποστηρικτικών δράσεων για την προετοιμασία της ελληνικής συμμετοχής.

    [07] Έκτακτη επιχορήγηση Δήμων που έχουν αυξημένες ανάγκες θέρμανσης

    Σε έκτακτη επιχορήγηση Δήμων της χώρας με το ποσό των 7 εκατ. ευρώ προχωρά η κυβέρνηση, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες θέρμανσης σχολικών μονάδων των περιοχών αυτών. Πρόκειται για ορεινές περιοχές ή περιοχές όπου παρουσιάζονται έντονα καιρικά φαινόμενα και οι οποίες έχουν αυξημένες ανάγκες θέρμανσης.

    [08] Μ. Μόντι: Ο Μπερλουσκόνι πουλάει ψευδαισθήσεις

    Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι «καλλιεργεί ψευδαισθήσεις στους πολίτες, προσπαθεί να τους εξαπατήσει, όπως συμβαίνει με τα ποντικάκια στον Μαγικό Αυλό», δήλωσε ο Μάριο Μόντι μιλώντας σε μια εκπομπή του κρατικού καναλιού Rai Uno, αναφερόμενος σε μια από τις πιο γνωστές όπερες του Μότσαρτ.

    O υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ιταλίας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του και στην κρίση στην Ελλάδα. «Η βοήθεια προς την Ελλάδα για εμάς τους Ιταλούς έχει σημαντικό κόστος. Το επαναλαμβάνω πάντα στις συναντήσεις μου με την γερμανική ηγεσία», τόνισε ο Μόντι, συμπληρώνοντας, παράλληλα, ότι «αν η Ελλάδα κατέρρεε, και η Ιταλία θα βρισκόταν σαφέστατα σε πιο κρίσιμη κατάσταση».

    Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων Μπερλουσκόνι, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ιταλίας πρόσθεσε ότι «ο [πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γεώργιος] Παπανδρέου, όταν του παρέδωσε ο [πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος] Καραμανλής, προχώρησε σε έλεγχο της κατάστασης της δημόσιας οικονομίας», ενώ, αντιθέτως «ο ίδιος δεν το έπραξε».

    Γίνεται σαφές ότι ο Μόντι αποφάσισε να ανεβάσει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης με τον μεγιστάνα του Τύπου και πρώην πρωθυπουργό: «Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν μπορεί να συγκρατήσει το σπρεντ, διότι δεν χαίρει διεθνούς εκτίμησης. Δεν μπόρεσε να προχωρήσει σε μια ουσιαστική ζύμωση με τους ευρωπαίους ηγέτες, όπως λένε, άλλωστε, και οι ίδιοι», υποστήριξε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 January 2013 - 15:30:24 UTC