Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Παπούλιας: «Να αποκαθαρθεί η Δημόσια Διοίκηση από τον σπίλο των τεμπέληδων»
  • [02] «Επίτροποι» αναλαμβάνουν καθήκοντα στις τέσσερις μεγάλες τράπεζες
  • [03] Δηλώσεις καταδίκης της βίας από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Αναλαμβάνεται η ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του αδερφού του Σ. Κεδίκογλου
  • [05] Επείγουσα συζήτηση για το Μαλί στο Ευρωκοινοβούλιο το απόγευμα
  • [06] Σήμα κινδύνου από τους αλλεργιολόγους, για την καύση ακατάλληλων υλικών
  • [07] Τα θέματα που έθεσε ο Αλ. Τσίπρας στις πολιτικές επαφές του στο Βερολίνο
  • [08] Ο Δ. Παπαδημούλης για έξαρση βίας, στάση ΝΔ και δηλώσεις Μ. Γλέζου
  • [09] Στην Ολομέλεια της Βουλής η τελική απόφαση για τις κάλπες για Προανακριτική
  • [10] ΔΗΜΑΡ: «Δεν θα περάσουν από τη Βουλή άλλα μέτρα»
  • [11] Αντιπαράθεση Κεδίκογλου - Σκουρλέτη για τις αυξήσεις στη ΔΕΗ
  • [12] Αποκλεισμό Ελ. Ζαρούλια από το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητούν 2 βουλευτες ΠΑΣΟΚ και βουλευτής ΔΗΜΑΡ
  • [13] Αίγινα: 53χρονη ήταν νεκρή στο σπίτι της για 10 χρόνια
  • [14] Τις επόμενες ημέρες το "πράσινο φως" για την καταβολή δόσης 9,2 δισ. ευρώ
  • [15] Eurostat: Μειώθηκε στα 13,2 δισ. ευρώ το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας στο δεκάμηνο 2012

  • [01] Κ. Παπούλιας: «Να αποκαθαρθεί η Δημόσια Διοίκηση από τον σπίλο των τεμπέληδων»

    Για τα πρώτα αποτελέσματα της αξιολόγησης, καθώς και την πορεία της διοικητικής μεταρρύθμισης στον δημόσιο τομέα, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνης Μανιτάκης ενημέρωσε, το μεσημέρι, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

    Ο κ. Μανιτάκης παρέδωσε στον κ. Παπούλια τα οργανογράμματα του υπουργείου του, καθώς και του υπουργείου Περιβάλλοντος, όπως είναι σήμερα και πώς μετασχηματίζονται με την εφαρμογή της μεταρρύθμισης. Πρόκειται, όπως είπε, για μελέτες που έκαναν οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, χωρίς αμοιβή και πέραν του ωραρίου τους.

    «Η Δημόσια Διοίκηση έχει πολύ αξιόλογα στελέχη, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν και η κυβέρνηση θα το πράξει» ανέφερε ο κ. Μανιτάκης και προσέθεσε ότι «η μεταρρύθμιση προχωράει με αποφασιστικότητα, επιμονή, εμμονή και αταλάντευτα για επίτευξη του στόχου της».

    «Για ηράκλειο έργο, που καθυστέρησε να ξεκινήσει» έκανε λόγο ο κ. Παπούλιας και υπογράμμισε ότι θα πρέπει «να αποκαθαρθεί η Δημόσια Διοίκηση από τον σπίλο των τεμπέληδων, κάτι που δεν δέχομαι για τους Έλληνες».

    Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης τόνισε, σε δηλώσεις του, ότι το 2013 θα είναι το έτος αξιολόγησης του προσωπικού στον Δημόσιο Τομέα.

    [02] «Επίτροποι» αναλαμβάνουν καθήκοντα στις τέσσερις μεγάλες τράπεζες

    Καθήκοντα στις τέσσερις μεγάλες, «συστημικές» όπως ονομάζονται, τράπεζες αναλαμβάνουν οι «επίτροποι» - ανεξάρτητοι ελεγκτές.

    Οι διοικήσεις των τραπεζών έχουν ενημερωθεί από την ΕΕ για το ποια ελεγκτική εταιρεία έχει επιλεγεί για λογαριασμό τους: η Grant Thorton για την Εθνική Τράπεζα και την Eurobank, που βρίσκονται σε διαδικασία μεταξύ τους συγχώνευσης, η Μazar's για την Alpha Bank, και η KPMG για την Τράπεζα Πειραιώς.

    Οι «επίτροποι», μεταξύ άλλων, θα μπορούν να ασκούν έλεγχο σε ζητήματα που συνδέονται με την πιστωτική πολιτική, διατυπώνοντας άποψη και για θέματα ρυθμίσεων σε προβληματικά δάνεια.

    Σε αρχικό στάδιο θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η τράπεζα που εποπτεύουν, θέτοντας παράλληλα, σε συνεργασία με τις διοικήσεις τους βασικούς στόχους για το τι θα πρέπει να επιτευχθεί. Οι ανεξάρτητοι ελεγκτές θα υποβάλουν σε τριμηνιαία βάση εκθέσεις προόδου στην ΕΕ.

    Οι 4 μεγάλες συστημικές τράπεζες έχουν ήδη καταθέσει επιχειρησιακά σχέδια, ενώ σε διαδικασία σύνταξης είναι η κατάθεση αναθεωρημένων σχεδίων. Υπενθυμίζεται ότι, η τοποθέτηση ανεξάρτητου ελεγκτή αφορά τις τράπεζες που έχουν λάβει κρατική βοήθεια, ακόμα και εκείνες που κατορθώσουν να συγκεντρώσουν από την αγορά το 10% των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου και αποφύγουν το φάσμα της ανάληψης του καθολικού ελέγχου από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Όπως αναφέρουν επιτελικά τραπεζικά στελέχη σε συζητήσεις που έχουν με εκπροσώπους ενημέρωσης είναι καθ όλα έτοιμες να δεχτούν τους επιτρόπους, με τους οποίους θα έχουν εποικοδομητική συνεργασία.

    [03] Δηλώσεις καταδίκης της βίας από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

    Συνεχίστηκαν και σήμερα οι δηλώσεις καταδίκης των φαινομένων βίας από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που διατυπώνουν ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι το κλίμα αυτό πλήττει τη δημοκρατία και την αριστερά.

    Η βουλευτής Β΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βαλαβάνη δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «σ' ότι αφορά στα φαινόμενα βίας που εκδηλώνονται τελευταία με ένταση, δεν είναι μόνο φτηνός μικροκομματισμός να αποδίδονται ευθύνες στην Αριστερά αλλά και ένας άκρως επικίνδυνος πολιτικός κατήφορος της κυβέρνησης». Όλοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, προσέθεσε η κ. Βαλαβάνη, «ότι οι μολότοφ, τα γκαζάκια και τα καλάσνικοφ στέφονται πριν απ' όλα εναντίον του μαζικού κινήματος και της Αριστεράς. Και έχει διαχρονικά αποδειχθεί ότι ο σκοτεινός κόσμος της τρομοκρατίας είναι ουσιαστικός αρωγός του συστήματος στις πιο δύσκολες στιγμές του και λειτούργησε πάντα ως επιταχυντής της κλιμάκωσης τόσο της άμεσης όσο και της θεσμικής κρατικής τρομοκρατίας, ενάντια στον εργαζόμενο λαό».

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γ. Μπαλάφας, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, μιλώντας στο blue Sky, τονίζει ότι «η καταδίκη μας στα τρομοκρατικά χτυπήματα των τελευταίων ημερών είναι αυτονόητη και απόλυτη.Οι δράστες είναι εγκληματίες, δολοφόνοι, εχθροί της δημοκρατίας, εχθροί της Αριστεράς». Ο κ. Μπαλάφας καλεί τις αρμόδιες αρχές οφείλουν να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη σύλληψη και τιμωρία των ενόχων.

    Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης μιλώντας στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε ούτε μία στιγμή, όχι μόνο το τελευταίο διάστημα αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια, που η άποψη της ριζοσπαστικής αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ να μην ήταν απόλυτα καταδικαστική απέναντι σε οποιοδήποτε φαινόμενο τρομοκρατίας. Από κει και πέρα, είπε, αρχίζουν τα πολιτικά παιχνίδια και εξέφρασε φόβους για την κλιμάκωση της βίας, από τα γκαζάκια στα Καλάσνικοφ και ευχήθηκε να μην υπάρξει επόμενο επεισόδιο.

    [04] Αναλαμβάνεται η ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του αδερφού του Σ. Κεδίκογλου

    Κείμενο, με το οποίο αναλαμβάνεται η ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, αναρτήθηκε πριν από λίγο στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org, χωρίς, ωστόσο, να αναφέρεται όνομα οργάνωσης.

    Στο κείμενο, το οποίο έχει ειρωνικό ύφος, δηλώνεται ότι η ενέργεια είχε ως αντικειμενικό στόχο το γραφείο, που χρησιμοποιεί και επισκέπτεται τακτικά ο Σίμος Κεδίκογλου και το οποίο βρίσκεται σε άλλο χώρο του κτιρίου, στο οποίο διαμένει ο αδερφός του και όπου εκδηλώθηκε η επίθεση.

    [05] Επείγουσα συζήτηση για το Μαλί στο Ευρωκοινοβούλιο το απόγευμα

    Το Μαλί θα αποτελέσει το θέμα κατεπείγουσας συζήτησης σήμερα το απόγευμα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρουσία της Κάθριν Αστον.

    Ύστερα από αίτημα πολλών ευρωβουλευτών και με βάση το γεγονός ότι η ύπατη εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας της ΕΕ Κάθριν Αστον επικαλέσθηκε αδυναμία να παραβρεθεί αύριο στο Ευρωκοινοβούλιο προστέθηκε στην σημερινή ημερήσια διάταξη μια επείγουσα συζήτηση για το Μαλί, με την παρουσία της Κάθριν Αστον.

    Η συζήτηση θα αρχίσει στις 16:30 (ώρα Γαλλίας) και θα επικεντρωθεί στις τελευταίες εξελίξεις στο Μαλί, όπου γαλλικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ήδη ξεκινήσει στρατιωτική επέμβαση και αποκτά ιδιαίτερη σημασία ενόψει του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων το οποίο έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

    [06] Σήμα κινδύνου από τους αλλεργιολόγους, για την καύση ακατάλληλων υλικών

    Tον κώδωνα του κινδύνου, για μια πολύ πιθανή έξαρση των αλλεργικών κρουσμάτων και αναπνευστικών κρίσεων, κρούει η Επιστημονική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (ΕΕΑΚΑ). Η Εταιρεία εκφράζει την ανησυχία της για τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών από την αλόγιστη χρήση τζακιών, με καύση ακατάλληλων υλικών στα μεγάλα αστικά κέντρα.

    Η αιτία του προβλήματος εντοπίζεται από τους αλλεργιολόγους στην αυξημένη συσσώρευση ατμοσφαιρικών ρύπων, λόγω της αύξησης της καύσης ξύλων που περιέχουν χρωστικές ουσίες ή βερνίκια. Η ΕΕΑΚΑ επισημαίνει ότι από τα ανωτέρω προκύπτουν πολύ σοβαρά ζητήματα για την ποιότητα της υγείας των Ελλήνων.

    Ο καπνός των καμένων ξύλων περιέχει ένα πολύπλοκο μίγμα χημικών ουσιών όπως όζον, μονοξείδιο του άνθρακα, διοξείδιο του θείου και οξείδια του αζώτου, καθώς και οργανικές Πτητικές Ουσίες (VOCs ή Volatile Organic Compounds) και κυκλοφορούντα μικροσωματίδια (PM ή Particulate Matter).

    Οι γιατροί επισημαίνουν ότι η πολιτεία οφείλει να λειτουργήσει προληπτικά, τόσο ενημερώνοντας για τις συνέπειες που έχει η αλόγιστη καύση και η καύση ακατάλληλης ξυλείας, όσο και με τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό του φαινομένου.

    [07] Τα θέματα που έθεσε ο Αλ. Τσίπρας στις πολιτικές επαφές του στο Βερολίνο

    Τα θέματα του κατοχικού δανείου, της παράδοσης της δικογραφίας Χριστοφοράκου στην ελληνική δικαιοσύνη, αλλά και των ανθρωπιστικών συνεπειών από την εφαρμογή των προγραμμάτων λιτότητας, έθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στις επαφές του με τη γερμανική πολιτική ηγεσία.

    Σε σημερινές του δηλώσεις ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε αν η ελληνική κυβέρνηση έθεσε ποτέ, στις δικές της επαφές με τις γερμανικές αρχές, έστω κάποιο από αυτά.

    «Στις συναντήσεις που είχαμε με την γερμανική πολιτική ηγεσία διευρύναμε την ατζέντα της διαπραγμάτευσης, θέτοντας το θέμα του κατοχικού δανείου. Ζητήσαμε από τη γερμανική κυβέρνηση να συμβάλει στην αποκατάσταση του αισθήματος δικαιοσύνης στην ελληνική κοινωνία, αποστέλλοντας στην ελληνική δικαιοσύνη τη δικογραφία Χριστοφοράκου, που βρίσκεται στα γερμανικά δικαστήρια, προκειμένου να υπάρξει εξέλιξη στην υπόθεση της Siemens. Και αναδείξαμε τα αδιέξοδα της τριετούς εφαρμογής του μνημονίου, που έχουν οδηγήσει τη χώρα μπροστά σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση», τόνισε ο κ. Τσίπρας από το Βερολίνο, όπου ολοκληρώνει σήμερα τις επαφές του, με συνάντηση που θα έχει με τον υφυπουργό Εργασίας και εντεταλμένο της Καγκελαρίου για την ελληνογερμανική συνεργασία Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ.

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος και στις επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με τη Γερμανία, σημείωσε:

    «Αναρωτιέμαι, η ελληνική κυβέρνηση έθεσε άραγε ποτέ έστω κάποιο από αυτά τα θέματα στις επαφές και στις συναντήσεις της, τις επαναλαμβανόμενες συναντήσεις, που είχε ο κ. Σαμαράς με την κ. Μέρκελ; Η μήπως η αντίληψή τους για την διαπραγμάτευση είναι ότι λέμε πάντα στους εταίρους μονάχα αυτά που εκείνοι θέλουν να ακούσουν; Είναι ένα κρίσιμο ερώτημα».

    [08] Ο Δ. Παπαδημούλης για έξαρση βίας, στάση ΝΔ και δηλώσεις Μ. Γλέζου

    «Όταν είναι δεδομένη, ομόθυμη και απόλυτη, η καταδίκη της τυφλής βίας που κλιμακώνεται με καλάσνικοφ, το να προσπαθούν ορισμένοι με μια άθλια πρακτική να φορτώσουν τα καλάσνικοφ - για να υπηρετήσουν τις δικές τους σκοπιμότητες-στην αξιωματική αντιπολίτευση, νομίζω ότι παίζoυν το παιχνίδι της βίας και όσων βρίσκονται από πίσω» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ, αναφερόμενος στις επικρίσεις της κυβέρνησης για τη στάση του κόμματός του.

    Ο Δ. Παπαδημούλης συνέχισε λέγοντας ότι «και για το ποιοι βρίσκονται από πίσω, σας λέω είτε είναι ακραίοι - μια νέα γενιά τρομοκρατίας- είτε είναι παρακρατικοί, βαλτοί, την ίδια ζημιά κάνουν και γι' αυτό ζητώ να συλληφθούν. Πιστεύω, ότι αντί να κοκορεύεται ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, επιτιθέμενος στο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, θα πρέπει να δει τις ευθύνες του, για την τρύπια φύλαξη των γραφείων της ΝΔ».

    Σε ό, τι αφορά τις αναφορές του Μανώλη Γλέζου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Ο κ. Γλέζος με το κύρος του και την εμπειρία του, είπε μια ολοφάνερη αλήθεια. Από τέτοιες εξελίξεις, δεν κερδίζει ούτε ο τόπος, ούτε η Αριστερά και για αυτό έθεσε ως σενάριο και νομίζω ότι κακώς αποκλείεται από όσους αποκλείεται, αυτό να είναι και από παρακρατικές δυνάμεις».

    Επιτέθηκε δε στην ΝΔ γιατί στοχοποιεί το ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας:

    «Φοβάμαι ότι κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι στη κυβέρνηση και ιδιαίτερα στην ΝΔ, θεωρούν ότι στοχοποιώντας το ΣΥΡΙΖΑ για τα καλάσνικοφ, θα διευκολυνθούν να μείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία, να σκεπάσουν τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τις αυξήσεις στη ΔΕΗ, το σκάνδαλο Λαγκάρντ, την ανεργία, την ύφεση. Ο κόσμος έχει ξυπνήσει και δεν μασάει από αυτά. Επομένως, πρέπει να σκεφτούμε να μην κάνουμε ζημιά και στη δημοκρατία ακόμη μεγαλύτερη και στην οικονομία».

    [09] Στην Ολομέλεια της Βουλής η τελική απόφαση για τις κάλπες για Προανακριτική

    Η Ολομέλεια της Βουλής θα είναι εκείνη που θα λάβει την απόφαση να στηθούν τρεις ή τέσσερις κάλπες κατά τη συζήτηση της προσεχούς Πέμπτης για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τη λίστρα Λαγκάρντ.

    Η Διάσκεψη των Προέδρων μεταφέρεται για αύριο Τετάρτη και, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου της Βουλής, αν στη Διάσκεψη κατατεθούν διαφορετικές προτάσεις για το πόσες κάλπες πρέπει να στηθούν, τότε θα ληφθεί απόφαση -η οποία χαρακτηρίζεται γνωμοδοτική από το Γραφείο Τύπου της Βουλής- και στη συνέχεια θα κληθεί να την επικυρώσει ή να την απορρίψει η Βουλή, με την έναρξη της συζήτησης την Πέμπτη.

    Υπενθυμίζεται ότι οι προτάσεις των κομμάτων είναι τρεις και ο αριθμός των πολιτικών προσώπων κατά των οποίων στρέφονται οι προτάσεις είναι τέσσερις. Αν στηθούν τρεις κάλπες θα αφορούν τις προτάσεις της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ (σ.σ. προτείνεται η άσκηση δίωξης κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου) του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ (σ.σ. προτείνει την άσκηση δίωξης κατά των κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Βενιζέλου) και των ΑΝΕΛ (σ.σ. προτείνεται η άσκηση δίωξης κατά των κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου και κατά των πρώην πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου).

    Είτε θα στηθούν τόσες κάλπες όσες οι προαναφερόμενες προτάσεις των κομμάτων είτε τέσσερις κάλπες όσα και τα πολιτικά πρόσωπα που προτείνονται.

    Σε ερώτηση ποιο κόμμα ή πολιτικό πρόσωπο έχει εισηγηθεί να στηθούν τρεις κάλπες, το Γραφείο Τύπου της Βουλής απάντησε ότι αυτό θα φανεί κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων. Στο ερώτημα αν η Βουλή έχει απευθύνει ερώτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για το θέμα, η απάντηση ήταν αρνητική.

    [10] ΔΗΜΑΡ: «Δεν θα περάσουν από τη Βουλή άλλα μέτρα»

    «Ήταν, σαφέστατα, μια τρομοκρατική ενέργεια, η οποία δεν χωρά οτιδήποτε άλλο, πέρα από την απόλυτη καταδίκη όλων μας» δήλωσε στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος αναφορικά με την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ.

    Ερωτηθείς για την οικονομία και αν θα ληφθούν άλλα μέτρα, υπογράμμισε: «Υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης να μην παρθεί κανένα άλλο μέτρο. Έχουμε μπει σε ένα καλύτερο δρόμο. Το 2013 θα είναι η πιο δύσκολη χρονιά, νομίζω όμως ότι, από το 2014, θα φανεί ένα φως στο τούνελ... Στο χέρι μας είναι, αν κάνουμε και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, να πάνε όλα καλά. Δεν θα περάσουν από τη Βουλή άλλα μέτρα... Δεν υπάρχει περίπτωση οι βουλευτές να ψηφίσουν άλλα μέτρα».

    Σχετικά με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι χάνεται η εθνική κυριαρχία, ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε: «Νομίζω ότι είναι φράσεις που δεν έχουν ουσία.... Είναι μια φράση, περισσότερο τη λέμε καθ' υπερβολών, όπως λέμε για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα κάθε τόσο».

    Χαρακτήρισε τη συνάντηση Τσίπρα- Σόιμπλε ως στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στον ρεαλισμό, λέγοντας: «Νομίζω ότι κάθε στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ρεαλισμό είναι θετική. Αρκεί αυτή να μην ακυρώνεται από άλλες ενέργειες, όπως δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι, με το που γίνει κυβέρνηση, θα πάρει πίσω τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, τα λιμάνια».

    [11] Αντιπαράθεση Κεδίκογλου - Σκουρλέτη για τις αυξήσεις στη ΔΕΗ

    Για «ηλεκτροσόκ που εξοντώνει κυριολεκτικά νοικοκυριά, επιχειρήσεις και τον αγροτικό κόσμο» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, σε δήλωσή του για τις αυξήσεις που ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

    Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις 20/12, σύμφωνα με την οποία ισχυριζόταν ότι «δεν θα γίνουν αυξήσεις πριν τον ερχόμενο Ιούνιο» και ότι αυτές «θα είναι πολύ μικρότερες από αυτές που προεξοφλεί», απαντώντας σε δήλωσή μου για τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει μια αύξηση της τιμής του ρεύματος στην ελληνική κοινωνία;

    Τελικά, τονίζει ο κ. Σκουρλέτης, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και προσθέτει ότι «δεν μας εκπλήσσει βέβαια γατί είναι γνωστό πλέον πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει υποκαταστήσει τον πολιτικό του λόγο με ψεύδη, επιθέσεις και ανευθυνότητες».

    Ο Σ. Κεδίκογλου απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Π. Σκουρλέτη, δήλωσε:

    «Το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ και οι προσωπικές στοχοποιήσεις των πολιτικών του αντιπάλων έχουν σταματήσει πια να μας εκπλήσσουν. Είναι απορίας άξιον πάντως γιατί τούς είναι τόσο δύσκολο να αποκηρύξουν κάθε μορφή βίας».

    [12] Αποκλεισμό Ελ. Ζαρούλια από το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητούν 2 βουλευτες ΠΑΣΟΚ και βουλευτής ΔΗΜΑΡ

    Να διερευνήσει τη δυνατότητα αποκλεισμού της βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια, από την ελληνική αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ζητούν τρεις βουλευτές, δύο από το ΠΑΣΟΚ και ένας από τη ΔΗΜΑΡ, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

    «Η συμμετοχή της έχει προκαλέσει σωρεία έντονων αντιδράσεων από Ευρωπαίους πολιτικούς και διανοούμενους καθώς και από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που χαρακτηρίζουν τη Χρυσή Αυγή ως μία απροκάλυπτα ρατσιστική και νεοναζιστική οργάνωση» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους οι τρεις βουλευτές.

    Χαρακτηρίζουν, εξάλλου, «αντιφατικό και τραγικά ειρωνικό το γεγονός της συμμετοχής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού, ενός πολιτικού κόματος-οργάνωσης, που παραβιάζει στην πράξη και με βίαιες ενέργειες τα δικαιώματα ημεδαπών και αλλοδαπών κατοίκων της χώρας μας».

    Μολονότι η επιστολή υπογράφεται από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, οι τρεις βουλευτές αναφέρουν ότι το περιεχόμενο της επιστολής αποτελεί και κοινή συνισταμένη των απόψεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

    [13] Αίγινα: 53χρονη ήταν νεκρή στο σπίτι της για 10 χρόνια

    Για 10 χρόνια, βρίσκονταν νεκρή μέσα στο εξοχικό της σπίτι στην Αίγινα στην περιοχή Βαγία, μια 53χρονη γυναίκα. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για την Ξένου Ειρήνη, κάτοικο Αθήνας γεννηθείσα το 1959.

    Την 53χρονη, που ήταν άγαμη χωρίς αδέρφια και γονείς, είχαν να τη δουν οι γείτονες από το 2002, ενώ το περιστατικό ανακαλύφθηκε τυχαία όταν, στις 25 Νοεμβρίου του 2012, γείτονες στο εξοχικό της σπίτι στην Αίγινα, αποφάσισαν να καθαρίσουν τον αυλόγυρο από ξερά χόρτα και σκουπίδια.

    Εκεί αντιλήφθηκαν σφραγισμένη την εσωτερική πόρτα του σπιτιού με τσιμεντόλιθους και όταν την άνοιξαν, με τη βοήθεια της αστυνομίας, αντίκρισαν σε μουμιοποιημένη κατάσταση το πτώμα της 53χρονης. Οι γείτονες, δήλωσαν ότι ήταν ένα άτομο μοναχικό και είχαν καιρό να τη δουν.

    [14] Τις επόμενες ημέρες το "πράσινο φως" για την καταβολή δόσης 9,2 δισ. ευρώ

    Η ζώνη του ευρώ θα δώσει μέσα στις επόμενες ημέρες το πράσινο φως για την καταβολή στην Ελλάδα μιας δόσης βοήθειας ύψους 9,2 δισεκ. ευρώ, κάτι που δεν αποτελεί παρά μια τυπική ενέργεια, καθώς η Ελλάδα εκπληρώνει τα κριτήρια που απαιτούνται από τους πιστωτές της, δήλωσαν σήμερα ευρωπαϊκές πηγές.

    Η δόση αυτή αποτελεί τμήμα μιας βοήθειας 49 δισεκ. ευρώ προς την Ελλάδα η οποία αποφασίσθηκε το Δεκέμβριο από τους ευρωπαίους ηγέτες. Έχει καταβληθεί ήδη μια πρώτη δόση 24 δισεκ. δολαρίων.

    Η καταβολή τον Ιανουάριο της δόσης των 9,2 δισεκ. είναι κάτι τυπικό, καθώς "η πολιτική απόφαση έχει ήδη ληφθεί το Δεκέμβριο", εξήγησε μια ευρωπαϊκή πηγή, διευκρινίζοντας πως η μοναδική προϋπόθεση που πρέπει να εκπληρώσει η Ελλάδα είναι να συνεχίσει να εφαρμόζει σύμφωνα με το προβλεφθέν χρονοδιάγραμμα τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από την Τρόικα των πιστωτών της (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ).

    Σύμφωνα με μια άλλη ευρωπαϊκή πηγή, η φορολογική μεταρρύθμιση που υιοθετήθηκε από την Αθήνα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Τρόικας, σύμφωνα με την οποία "η προϋπόθεση έχει εκπληρωθεί". Η καταβολή της δόσης θα είναι στην ημερήσια διάταξη της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [15] Eurostat: Μειώθηκε στα 13,2 δισ. ευρώ το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας στο δεκάμηνο 2012

    Έλλειμμα 13,2 δισ. ευρώ εμφάνισε το εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας τους πρώτους δέκα μήνες του 2012, σύμφωνα με στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.

    Όπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, τους πρώτους δέκα μήνες του 2012 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 13% (από 18,6 δισ. ευρώ σε 20,9 δισ. ευρώ), ενώ μείωση 9% (από 37,4 δισ. ευρώ σε 34,2 δισ. ευρώ) εμφάνισαν οι εισαγωγές στην Ελλάδα. Αποτέλεσμα ήταν το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας να μειωθεί από 18,8 δισ. ευρώ σε 13,2 δισ. ευρώ.

    Στην ΕΕ το υψηλότερο εμπορικό πλεόνασμα εμφάνισε η Γερμανία (157,7 δισ. ευρώ) και ακολουθούν η Ολλανδία (41 δις. ευρώ) και η Ιρλανδία (35,6 δισ. ευρώ). Το υψηλότερο εμπορικό έλλειμμα σημειώθηκε στη Μεγάλη Βρετανία (139,8 δισ. ευρώ) και ακολουθούν η Γαλλία (69,1 δισ. ευρώ), η Ισπανία (29,3 δισ. ευρώ) και η Ελλάδα (13,2 δισ. ευρώ).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 January 2013 - 13:30:25 UTC