Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καθυστερήσεις στα δρομολόγια του μετρό, λόγω κατάληψης
  • [02] Ασθενής σεισμική δόνηση 3,8 βαθμών στην Κοζάνη
  • [03] Περισσότερους από 700.000 διακανονισμούς έκανε η ΔΕΗ το 2012
  • [04] Με τη Λέγκα του Βορρά συμφώνησε ο Μπερλουσκόνι
  • [05] Υπογράφει στον ΑΠΟΕΛ της Κύπρου ο Μίκελ Μπέκμαν
  • [06] Ποντίκια ξαναβρήκαν το φως τους από μεταμόσχευση κυττάρων
  • [07] Νέες εμπρηστικές επιθέσεις σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στην Αθήνα
  • [08] Νεκρός 26χρονος σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη

  • [01] Καθυστερήσεις στα δρομολόγια του μετρό, λόγω κατάληψης

    Κατάληψη στο κέντρο ελέγχου του μετρό στα Σεπόλια έχουν κάνει από τα ξημερώματα οι εργαζόμενοι, εμποδίζοντας τους συρμούς να βγουν από τα αμαξοστάσια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετές καθυστερήσεις στα δρομολόγια του μετρό.

    Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο και προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

    Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Αντώνης Σταματόπουλος, «η καθυστέρηση αυτήν τη στιγμή είναι στο δεκάλεπτο, αλλά όσο περνάει η ώρα ο χρόνος καθυστέρησης θα αυξάνεται».

    «Προχωρήσαμε στην κατάληψη του μετρό τη νύχτα γιατί διαμαρτυρόμαστε με την καταστρατήγηση της συλλογικής μας σύμβασης» είπε και πρόσθεσε «ζητάμε την άμεση παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα προκειμένου να διαπιστώσει ότι το μετρό δεν είναι ελλειμματική επιχείρηση. Ένα εκατομμύριο επιβάτες χρησιμοποιούν το μετρό για τις μετακινήσεις τους και η κυβέρνηση προσπαθεί να μας βγάλει προβληματικούς. Η ένταξή μας στο ενιαίο μισθολόγιο οδηγεί στη βίαιη κατάργηση της ισχύος της ΣΣΕ, οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν δυναμικά".

    [02] Ασθενής σεισμική δόνηση 3,8 βαθμών στην Κοζάνη

    Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στη 1.22 τα ξημερώματα στην Κοζάνη.

    Το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του ΑΠΘ, εντοπίζεται 20 χλμ. νότια της πόλης της Κοζάνης. Ο σεισμός είχε μικρή διάρκεια αλλά έγινε αισθητός από κατοίκους του νομού.

    [03] Περισσότερους από 700.000 διακανονισμούς έκανε η ΔΕΗ το 2012

    Περισσότερους από 700.000 διακανονισμούς έκανε η ΔΕΗ για τη διευκόλυνση των πελατών της που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Σύμφωνα με έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού που διαβιβάστηκε στη Βουλή, το 2011 η ΔΕΗ έκανε περισσότερους από 400.000 διακανονισμούς, ενώ κατά το 2012 ο αριθμός των διακανονισμών είναι σημαντικά μεγαλύτερος και οι εκτιμήσεις είναι πως ξεπερνούν τις 700.000.

    Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου για τα κοινωνικά τιμολόγια και όπως σπεύδει να υπενθυμίσει ο κ. Ζερβός, η ΔΕΗ στο πλαίσιο αναπροσαρμογής των τιμολογίων του 2013, έχει προτείνει στην Πολιτεία, να παραμείνει αμετάβλητος ο τιμοκατάλογος του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου καθώς και των πολυτέκνων και να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με το 2012.

    [04] Με τη Λέγκα του Βορρά συμφώνησε ο Μπερλουσκόνι

    Μια εκλογική συμφωνία συνήφθη ανάμεσα στο Λαό της Ελευθερίας (PDL, κεντροδεξιά) και το λαϊκιστικό κίνημα της Λέγκας του Βορρά ενόψει των εκλογών του Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι απαντώντας σε ερωτήσεις από το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL.

    "Αυτή τη νύκτα habemus papam. Μια συμφωνία υπογράφηκε ανάμεσα σ' εμάς και το Καρότσο (σ.σ.: ονομασία της Λέγκας του Βορρά). Υπέγραψα ο ίδιος και εξ ονόματος της Λέγκας του Βορρά υπέγραψε ο (πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι) Ρομπέρτο Μαρόνι, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στη Λομβαρδία. Εγώ θα είμαι ο επικεφαλής των μετριοπαθών", δήλωσε ο Καβαλιέρε.

    Το όνομα του πρωθυπουργού "θα αποφασιστεί σε περίπτωση που κερδίσουμε", πρόσθεσε. Ο Μπερλουσκόνι εκτιμά πως ο εθνικός γραμματέας του PDL, ο Αντζελίνο Αλφάνο, θα μπορούσε να είναι ο μελλοντικός αρχηγός της ιταλικής κυβέρνησης αν η κεντροδεξιά κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές του Φεβρουαρίου: "Ο Αλφάνο μπορεί να είναι ο υποψήφιός μας για την πρωθυπουργία και εγώ μπορώ να είμαι ο υπουργός Οικονομίας", δήλωσε ο Καβαλιέρε.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [05] Υπογράφει στον ΑΠΟΕΛ της Κύπρου ο Μίκελ Μπέκμαν

    Ο Δανός Μίκελ Μπέκμαν θα συνεχίσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα της Κύπρου και συγκεκριμένα στον ΑΠΟΕΛ.

    Ο 29χρονος επιθετικός μέσος ανήκει στη Νόρτζελαντ, ομάδα που αγωνίστηκε φέτος στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ και απο χθες βρίσκεται στην Κύπρο για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

    Ο Μπέκμαν αγωνίστηκε φέτος σε 21 παιχνίδια με την ομάδα του. Στα πέντε των ομίλων σκόραρε κόντρα στη Γιουβέντους (1-1). Μετρά και 7 συμμετοχές με την εθνική Δανίας (τελευταία συμμετοχή τον Νοέμβριο του 2011).

    [06] Ποντίκια ξαναβρήκαν το φως τους από μεταμόσχευση κυττάρων

    Βρετανοί επιστήμονες αποκατέστησαν την όραση σε ποντίκια που ήσαν τελείως τυφλά, χάρη στη μεταμόσχευση νέων φωτοευαίσθητων κυττάρων στα μάτια τους. Μελλοντικά τέτοιου είδους θεραπείες μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε ανθρώπους που πάσχουν από εκφυλιστικές παθήσεις των ματιών.

    Οι ερευνητικές εξελίξεις στον τομέα αποκατάστασης της όρασης είναι συνεχείς τα τελευταία χρόνια, αν και αποτελεί ακόμα ερωτηματικό η ποιότητα της όρασης που αποκαθίσταται. Έτσι, σε μια πρόσφατη παραπλήσια εξέλιξη, επιστήμονες (υπό τον καθηγητή Ρόμπιν Άλι που την παρουσίασαν στο περιοδικό "Nature") ανακοίνωσαν μερική αποκατάσταση της όρασης σε ποντίκια που έπασχαν από νυκταλωπία, δηλαδή αδυνατούσαν να δουν τη νύχτα.

    Αυτή τη φορά, οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρόμπερτ ΜακΛάρεν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το BBC, έκαναν πειράματα με ποντίκια που είχαν παντελή έλλειψη κυττάρων φωτο-υποδοχέων στον αμφιβληστροειδή τους κι έτσι δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν το φως από το σκοτάδι.

    Στους ανθρώπους, η εν λόγω πάθηση ονομάζεται μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια και συμβαίνει όταν σταδιακά καταστρέφονται οι κυτταρικοί φωτο-υποδοχείς των ματιών, με συνέπεια τη μερική ή ολική τύφλωση.

    Επιμέλεια: Π. Δρακόπουλος

    [07] Νέες εμπρηστικές επιθέσεις σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στην Αθήνα

    Νέες εμπρηστικές επιθέσεις σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, σημειώθηκαν τη νύχτα στην Αθήνα.

    Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην οδό Αχαρνών 460 στα Πατήσια, άγνωστοι τοποθέτησαν δύο αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους από γκαζάκια, μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό και κεριά, κάτω από ΙΧ αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα μπροστά στην αντιπροσωπεία της HYUNDAI. Από τους μηχανισμούς εξερράγη ο ένας, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε δύο αυτοκίνητα.

    Εξάλλου, στις 02.32, στην οδό Τσαλδάρη 82 στο Πολύγωνο, άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, σε αντιπροσωπεία πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα, από την έκρηξη, να καταστραφούν ολοσχερώς δύο ΙΧ και να υποστούν σοβαρές ζημιές άλλα τρία. Στο σημείο βρέθηκαν υπολείμματα από γκαζάκια.

    [08] Νεκρός 26χρονος σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη

    Ένας 26χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

    Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο άτυχος νεαρός έχασε τον έλεγχο του Ι.Χ. αυτοκινήτου που οδηγούσε, βγήκε από το δρόμο και προσέκρουσε διαδοχικά σε σιδερένιο στύλο φωτισμού και σε δέντρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 January 2013 - 9:30:23 UTC