Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα 27,5 δισ. οι κεφαλαιακές ανάγκες για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες
  • [02] Συντηρητική κατάσχεση του 50% του γηπέδου Καραϊσκάκη
  • [03] Σε εξέλιξη οι έρευνες για την ανεύρεση του δολοφόνου της 33χρονης
  • [04] Μανιτάκης: Έως τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχουν μετακινηθεί 2.500 υπάλληλοι
  • [05] Εκδικάζονται αύριο προσφυγές κατά της διαθεσιμότητας
  • [06] Ρωσία: Λύση με διαπραγματεύσεις ή αιματηρό χάος στη Συρία

  • [01] Στα 27,5 δισ. οι κεφαλαιακές ανάγκες για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες

    Στα 27,5 δισ. ευρώ ανέρχονται οι κεφαλαιακές ανάγκες για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, όπως προκύπτει από την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα.

    Σύμφωνα με την έκθεση της ΤτΕ οι πόροι που θα διατεθούν από τη δανειακή σύμβαση (50 δισ. ευρώ) για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών κρίνονται επαρκείς, καθώς προβλέπεται και η δημιουργία ενός «αποθέματος ασφαλείας» 5 δισ..ευρώ (το οποίο έχει μειωθεί κατά περίπου 1,5 δισ. ευρώ μετά την ολοκλήρωση της επαναγοράς ομολόγων). Η ΤτΕ επισημαίνει ότι με την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο, θα στηριχθεί η ελληνική οικονομία.

    Από τα στοιχεία της έκθεσης προκύπτει εξάλλου ότι οι συνολικές ακαθάριστες αναμενόμενες ζημίες από τον λεγόμενο πιστωτικό κίνδυνο, δηλαδή από τα περίφημα κόκκινα δάνεια φθάνουν τα 46,8 δισ. ευρώ, με τις προβλέψεις για την κάλυψη του πιστωτικού κινδύνου να διαμορφώνονται στα 24,7 δισ. ευρώ.

    [02] Συντηρητική κατάσχεση του 50% του γηπέδου Καραϊσκάκη

    Υπό καθεστώς συντηρητικής κατάσχεσης τελεί πλέον το 50% του γηπέδου Καραϊσκάκη ύστερα από σχετική διάταξη της ανακρίτριας της υπόθεσης Λαυρεντιάδη, Ιωάννας Χατζάκη.

    Η δικαστική λειτουργός έκανε δεκτή σχετική πρόταση του Εισαγγελέα πρωτοδικών Ιωάννη Δραγάτση, ο οποίος ζήτησε να τεθεί σε καθεστώς συντηρητικής κατάσχεσης το ήμισυ του γηπέδου, που ανήκει στον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης των δανείων της Proton Bank, Λαυρέντη Λαυρέντιάδη και στον επίσης εμπλεκόμενο στην υπόθεση των δανείων επιχειρηματία Αντώνη Ρογκόπουλο.

    Η κίνηση των δικαστικών αρχών γίνεται προκειμένου να διασφαλιστούν οι απαιτήσεις των μετόχων της τράπεζας που ζημιώθηκαν από την υπεξαίρεση με τη μορφή των επίμαχων δανείων, ύψους πλέον των 700 εκατομμυρίων ευρώ, που χορήγησε η Proton υπό την ηγεσία του προφυλακισμένου επιχειρηματία σε εταιρείες συμφερόντων του.

    [03] Σε εξέλιξη οι έρευνες για την ανεύρεση του δολοφόνου της 33χρονης

    Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Ξάνθης από την άγρια δολοφονία της 33χρονης κοπέλας σήμερα τα ξημερώματα σε κεντρική συνοικία της πόλης. Την ίδια στιγμή οι αστυνομικές αρχές έχουν εντείνει τις έρευνές τους ώστε να βρεθεί ο άγνωστος ή οι άγνωστοι δράστες της δολοφονίας που έχει σοκάρει με την αγριότητα με την οποία διαπράχθηκε.

    Ο ιατροδικαστής στο πόρισμά του κάνει λόγο για άγρια σεξουαλική κακοποίηση που στοίχισε τη ζωή της άτυχης κοπέλας, την οποία στη συνέχεια ο άγνωστος ή οι άγνωστοι δράστες την περιέλουσαν με βενζίνη που πήραν από παρακείμενα σταθμευμένα μηχανάκια και έβαλαν φωτιά.

    Τα ουρλιαχτά της 33χρονης αναστάτωσαν την πολυκατοικία. Από τους πρώτους που έσπευσαν δίπλα της προκειμένου να τη βοηθήσουν και να σβήσουν τη φωτιά ήταν ο ίδιος της ο πατέρας, ο οποίος λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκονταν η κόρη του δεν μπόρεσε να την αναγνωρίσει αμέσως. Αυτό κατέστη δυνατόν λίγα λεπτά αργότερα όταν είδε τα κλειδιά της που ήταν ακόμα αφημένα πάνω στην εξώπορτα της πολυκατοικίας.

    Η άτυχη κοπέλα που ζει και εργάζεται μόνιμα στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε την Ξάνθη για να κάνει γιορτές με τους γονείς της. Ο άγνωστος ή οι άγνωστοι δράστες την ανέμεναν στην πυλωτή της εισόδου της πολυκατοικίας στο πατρικό της σπίτι.

    [04] Μανιτάκης: Έως τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχουν μετακινηθεί 2.500 υπάλληλοι

    Έως τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση των 2.500 υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντ. Μανιτάκης, σε άτυπη ενημέρωση των δημοσιογράφων.

    Όπως σημείωσε ο κ. Μανιτάκης, τα κενά στους τομείς του Δημοσίου ανέρχονται περίπου σε 7.500, άρα είναι πολλαπλάσια των υπαλλήλων που έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα. Μεταξύ αυτών, τα 3.314 κενά αφορούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, 1.065 κενά βρίσκονται στο υπουργείο Εσωτερικών, 704 κενά έχουν μέχρι στιγμής εντοπισθεί στο υπουργείο Παιδείας, 650 κενά έχουν καταγραφεί στο υπουργείο Εργασίας και 636 κενά ήδη υπάρχουν στο υπουργείο Υγείας.

    Σήμερα, έως αργά το βράδυ, αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη συγκρότηση του Τριμελούς Συμβουλίου που θα διεκπεραιώσει όλη τη διαδικασία της μετακίνησης των υπαλλήλων -που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα- στις νέες τους θέσεις. Η Επιτροπή θα καταγράψει τα κενά, θα τα ιεραρχήσει, θα τα αποστείλει στις υπηρεσίες, οι υπάλληλοι θα δηλώσουν που επιθυμούν να μεταταχθούν και θα γίνει η κατάταξη.

    [05] Εκδικάζονται αύριο προσφυγές κατά της διαθεσιμότητας

    Οι προσφυγές δημοτικών υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα, από ακόμη τρεις δήμους της Αττικής, πρόκειται να εκδικασθούν αύριο. Πρόκειται για υπαλλήλους των δήμων Αιγάλεω, Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Χαϊδαρίου.

    Την περασμένη Δευτέρα, παραμονή Χριστουγέννων, το Πρωτοδικείο της Αθήνας απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν υποβάλει εργαζόμενοι σε τρεις δήμους της Αττικής. Πρόκειται για 10 εργαζόμενους από το δήμο Αθηναίων, 18 από το δήμο Νέας Ιωνίας και 15 από το δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος.

    Μέχρι τώρα, αποφάσεις υπέρ εργαζομένων έχουν εκδοθεί από τα Πρωτοδικεία σε Πάτρα, Χίο, Ρέθυμνο, Μυτιλήνη, Ρόδο, Κοζάνη και Ξάνθη. Συνολικά, έχουν δικαιωθεί 156 εργαζόμενοι.

    Τις ερχόμενες ημέρες αναμένεται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη εργαζόμενοι από τους δήμους Λέσβου, Βόλου και Αγρινίου.

    [06] Ρωσία: Λύση με διαπραγματεύσεις ή αιματηρό χάος στη Συρία

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε σήμερα τη διεθνή κοινότητα ότι θα υπάρξει ένα "αιματηρό χάος" αν δεν επιτευχθεί μέσω διαπραγματεύσεων μια λύση της σύγκρουσης στη Συρία, την ώρα που η Μόσχα, η οποία εξακολουθεί να υποστηρίζει το καθεστώς της Δαμασκού, πολλαπλασιάζει τις διπλωματικές της επαφές για το ζήτημα αυτό.

    "Η άλλη επιλογή, εκτός από μια ειρηνική λύση, είναι ένα αιματηρό χάος. Όσο περισσότερο συνεχιστεί, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το εύρος του, ενώ θα επιδεινωθεί και πιο πολύ η κατάσταση για όλους", δήλωσε σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 December 2012 - 19:30:24 UTC