Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου ζήτησε ο πρωθυπουργός
  • [02] ΠΑΣΟΚ: Εξαίρεση των ατόμων με αναπηρίες από τις περικοπές στα δώρα
  • [03] Στις 31 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η επικουρική σύνταξη του ΤΑΕΔΥ
  • [04] Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι την Κυριακή
  • [05] Μεγάλες ουρές στις τράπεζες για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας

  • [01] Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου ζήτησε ο πρωθυπουργός

    Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου,ζήτησε ο πρωθυπουργόςσε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η σύσκεψη έγινε με στόχο να είναι η κυβέρνηση έτοιμη εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 20 Ιανουαρίου, και τηςσυνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ.

    Σημειώνεται πως εντός του πρώτου τρίμηνου του 2013 αναμένεται να δοθούν στην Ελλάδα 14,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 7,2 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο για την ολοκλήρωση της ανεκεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

    [02] ΠΑΣΟΚ: Εξαίρεση των ατόμων με αναπηρίες από τις περικοπές στα δώρα

    Τροπολογία με την οποία θα επαναφέρει το θέμα της εξαίρεσης των ατόμων με βαριές αναπηρίες από τις περικοπές στα δώρα εορτών, στις συντάξεις και το ΕΚΑΣ, θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, τις αμέσως επόμενες μέρες ώστε να συζητηθεί και ψηφιστεί με το φορολογικό νομοσχέδιο.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κινήματος, πρόκειται για ρυθμίσεις που τροποποιούν συγκεκριμένα άρθρα κυρίως της Π.Ν.Π. που ακολούθησε τον εφαρμοστικό Νόμο 4093/2012.

    [03] Στις 31 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η επικουρική σύνταξη του ΤΑΕΔΥ

    Στις 31 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΑΕΔΥ), μεταξύ των οποίων και οι τελωνιακοί την επικουρική σύνταξη του Ιανουαρίου 2013.

    Σε ανακοίνωσή της, η σιοίκηση του Ταμείου επαναλαμβάνει ότι από τον Ιανουάριο του 2013, όλοι οι συνταξιούχοι του Τ.Ε.Α.Δ.Υ, και των Τομέων του Τ.Α.Δ.Κ.Υ. και Τ.Ε.Α.Π.Ο.Κ.Α. θα προπληρώνονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα αναφοράς.

    Δηλαδή στις 31-1- 2013 θα προπληρωθούν τον Φεβρουάριο 2013, στις 28 Φεβρουαρίου τον Μάρτιο κ.ο.κ.

    [04] Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι την Κυριακή

    Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία για την ερχόμενη Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου, προχωρούν οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, έπειτα από απόφαση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, (ΟΙΥΕ) εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη κατάργηση της αργίας της Κυριακής.

    Στις 10.30 το πρωί της ίδιας μέρας οι εργαζόμενοι των σωματείων-μελών της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΙΥΕ αναφέρει ότι θα ζητήσει από όλα τα πολιτικά κόμματα να μην στηρίξουν το κυβερνητικό σχέδιο, ενώ θα υπάρξουν και συναντήσεις με τις ενώσεις των εμπόρων και των βιοτεχνών (ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ) προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα κοινών παρεμβάσεων.

    Παράλληλα, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, με ανακοίνωσή της, ζητά από τους καταναλωτές της Αθήνας να μην πραγματοποιήσουν αγορές την ημέρα της απεργίας για να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εμποροϋπαλλήλων.

    [05] Μεγάλες ουρές στις τράπεζες για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας

    Μεγάλες ουρές παρατηρήθηκαν σήμερα στα υποκαταστήματα των τραπεζών στα οποία οι πολίτες μπορούν να εξοφλούν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας. Ουρές που συνεχίζονται μέχρι τώρα στα υποκαταστήματα των τραπεζών που διατηρούν διευρυμένο ωράριο μέχρι αργά το απόγευμα.

    "Συνωστισμός" όμως παρατηρήθηκε ακόμα και στα εναλλακτικά τραπεζικά δίκτυα που ορισμένες τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας, όπως το internet banking και phone banking. Η τηλεφωνική αναμονή στα τηλεφωνικά κέντρα τραπεζών που προσφέρουν αυτή την δυνατότητα ήταν πολύ μεγάλη, σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών οι ουρές θα συνεχισθούν και τις δυο ακόμη εργάσιμες ημέρες του έτους, καθώς μεγάλος αριθμός πολιτών "εγκατέλειψε" την προσπάθεια και θα επανέλθει αύριο και την Δευτέρα


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 December 2012 - 17:30:22 UTC