Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η προσέλκυση επενδύσεων, στοίχημα για την κυβέρνηση
  • [02] "Έμφραγμα" στην Υγεία
  • [03] Πόσο μειώνονται οι συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου
  • [04] Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει για το "χαράτσι" της ΔΕΗ
  • [05] Κάλαντα 3.000 ετών και άλλες γιορτινές εκπλήξεις στο Μουσείο της Ακρόπολης
  • [06] Στη Βραζιλία ο Αλέξης Τσίπρας
  • [07] "Δεν κάναμε αρκετά για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας"
  • [08] "Ξεπαγώνουν" επενδυτικά σχέδια στις υδατοκαλλιέργειες και τα αλιευτικά προϊόντα
  • [09] Αποθεώθηκε στη Βιέννη ο Μίκης Θεοδωράκης
  • [10] Το 2012 ήταν η χρονιά με τα λιγότερα καμένα δάση στη Σάμο
  • [11] Πανελλαδική 24ωρη απεργία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

  • [01] Η προσέλκυση επενδύσεων, στοίχημα για την κυβέρνηση

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα δεχθεί σήμερα στο γραφείο του εκπροσώπους 16 μεγάλων πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα παρουσία και των κ.κ. Στουρνάρα, Χατζηδάκη και Μηταράκη, για να συζητήσει τις προοπτικές ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, που θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Την Τρίτη θα γίνει η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

    Τέλος στα σενάρια περί ελληνικής χρεωκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ, θέτει, σύμφωνα με τον υπουργός Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα η απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση ποσού ύψους 52,5 δισ. ευρώ, δημιουργώντας παράλληλα τις συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη και υψηλότερη απασχόληση. Αυτό που πετύχαμε, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Υγείας είναι πολύ σημαντικό, αλλά είναι ένα πρώτο βήμα. Ο δρόμος παραμένει ακόμη μακρύς και ανηφορικός, σημείωσε ο υπουργός , προσθέτοντας ότι τα μέτρα είναι οδυνηρά και επώδυνα, αλλά οφείλει να τα επωμιστεί η δική μας γενιά για να σώσει τις επόμενες.

    [02] "Έμφραγμα" στην Υγεία

    Δύσκολη προβλέπεται ητρέχουσα εβδομάδα στον τομέα της Υγείας, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς επίσης και ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί και φαρμακοποιοί, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Επιπλέον, οι ασφαλισμένοι στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ), καλούνται γι άλλη μια φορά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακά τους και να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις.

    Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα σήμερα και αύριο. Ταυτόχρονα τα μέλη του κλάδου συνεχίζουν την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ζητώντας συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμής των συνταγών Σεπτεμβρίου και σαφείς δεσμεύσεις για τις παλαιές οφειλές.

    Από σήμεραοι ασφαλισμένοι θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν και τις ιατρικές εξετάσεις τους μετά την απόφαση για επίσχεση παροχής υπηρεσιών των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ κλινικών και εργαστηριακών ιατρών, μέχρι πλήρους αποπληρωμής όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

    Στον «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των αποδοχών τους, την κατάργηση, όπως αναφέρουν, κάθε έννοιας δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης, και την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ του ταμείου τους (ΤΣΑΥ).

    Επίσης,σήμερα κλείνουν τα ταμεία των νοσοκομείων και για την Τρίτη, την οποία ο κλάδος αποκαλεί «Ημέρα νοσοκομείου», προγραμματίζονται συζητήσεις για την Υγεία με τοπικούς φορείς, δήμους, σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους.

    Την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), έλαβαν απόφαση να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

    Η Πέμπτη είναι «αφιερωμένη» στους νέους γιατρούς, με αποχή ειδικευομένων από το πρωινό ωράριο και εκδηλώσεις - συζητήσεις για την ανεργία των νέων γιατρών.

    Την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεδριάσουν, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθουν με νέες μετά τις γιορτές.

    Συμμετοχή στην απεργία, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 19 Δεκεμβρίου, αποφάσισε και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), αντιδρώντας στα προσφάτως ανακοινωθέντα μέτρα, «που εκπορεύονται από το Πολυνομοσχέδιο - Μνημόνιο 3 και είναι καταλυτικά για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

    [03] Πόσο μειώνονται οι συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου

    Τις μειώσεις των συντάξεων από την αρχή του νέου έτους σύμφωνα με τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο (ν. 40/93/2012) κοινοποίησε με την αρ. 81/14.12.2012 εγκύκλιό της η Διεύθυνση Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ.

    Οι μειώσεις από 5-20%, θα εφαρμοσθούν στις συντάξεις, το άθροισμα των οποίων υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ κατά μήνα αφορούν όλες τις συντάξεις που καταβάλλονται μεμονωμένες ή αθροιστικά (κύρια και επικουρική σύνταξη ή μέρισμα, ειδική προσαύξηση ΤΣΜΕΔΕ) για οποιαδήποτε αιτία συνταξιοδότησης (γήρατος, αναπηρίας, θανάτου) και από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης, το Δημόσιο, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων καθώς και από κάθε άλλη πηγή.

    Συγκεκριμένα, οι μηνιαίες συντάξεις μειώνονται από 01/01/2013, ως εξής

  • Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος από 1.000,01 ευρώ έως 1.500 ευρώ, γίνεται μείωση 5% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της σύνταξης που απομένει μετά τη μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 1.000,01 ευρώ.

  • Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος από 1.500,01 ευρώ έως 2.000 ευρώ, γίνεται μείωση κατά 10% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της μείωσης που απομένει μετά τη μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 1.425,01 ευρώ.

  • Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος από 2.000,01 ευρώ έως 3.000 ευρώ γίνεται μείωση κατά 15% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της σύνταξης που απομένει μετά τη μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 1.800,01 ευρώ.

  • Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος από 3.000,01 ευρώ και άνω, γίνεται μείωση 20% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της σύνταξης που απομένει μετά τη μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 2.550,01 ευρώ.

    Για τις παραπάνω μειώσεις λαμβάνονται υπόψη τα ποσά των συντάξεων που καταβλήθηκαν 31/12/2012. Συνεπώς, για την κύρια σύνταξη λαμβάνεται υπόψη το ακαθάριστο ποσό που απομένει μετά την παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων και της επιπλέον εισφοράς που αποφασίστηκε μετά το πρώτο μνημόνιο, όπως επίσης και των μειώσεων που αποφασίστηκαν μετά το δεύτερο μνημόνιο. Για την επικουρική σύνταξη λαμβάνεται υπόψη το ποσό που απομένει μετά την παρακράτηση της Ειδικής Εισφοράς Επικουρικής Ασφάλισης, καθώς και των μειώσεων που επίσης προέκυψαν από το δεύτερο μνημόνιο.

    Από τις μειώσεις, εξαιρούνται μόνο όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν οι ίδιοι το εξωιδρυματικό επίδομα (πχ ασθενείς που πάσχουν από παραπληγία, τετραπληγία, σκλήρυνση κατά πλάκας, με ποσοστό 67% και άνω, ατελή οστεογένεση με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, ακρωτηριασμό του ενός ή και των δύο άνω ή κάτω άκρων σε ποσοστό από 67% και άνω).

    Δεν εξαιρούνται από τις μειώσεις, συνταξιούχοι που ασφαλίζουν κάποιο μέλος της οικογένειάς τους στο οποίο χορηγείται το εξωιδρυματικό επίδομα.

    [04] Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει για το "χαράτσι" της ΔΕΗ

    Σήμερα πρόκειται νασυζητηθεί στον Άρειο Πάγο (σε συμβούλιο) η αίτηση του ελληνικού Δημοσίου (εκπροσωπούμενο από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα) με την οποία ζητάει να ανασταλεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

    Το Δημόσιο ζητάει προσωρινά την αναστολή της επίμαχης πρωτόδικης απόφασης μέχρι οι αρεοπαγίτες να εκδώσουν απόφαση επί της αίτησης αναίρεσης που επίσης έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών.

    Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με ανακοίνωση της αναφέρει ότι περιήλθαν σε γνώση της δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία «ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να καλεί τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ηλεκτροδότησης (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να λάβει υπόψη της όσα αντίθετα έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ' αριθμ. 1101/2012 απόφασή του, που εκδόθηκε επί συλλογικής αγωγής και η οποία παράγει δεσμευτικότητα έναντι πάντων, έχει δε κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή ως προς τις καταψηφιστικές διατάξεις της».

    Η Ένωση θεωρεί «απαράδεκτο το γεγονός, μέλος της Κυβέρνησης να εμφανίζεται ότι ενεργεί παρά το Σύνταγμα και να εντέλλεται ή να παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μη συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις, παρά το νόμο και το άρθρο 95 παράγραφος 5 του Συντάγματος, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει σε συντεταγμένη, ευνομούμενη Πολιτεία».

    Τέλος, η ΕΕΕ υπογραμμίζει ότι «είναι αυτονόητη και αναμενόμενη η αναζήτηση ποινικών ευθυνών εκείνων, που ενδεχομένως το πράττουν, εφ όσον συντρέχουν προς τούτο οι προϋποθέσεις του νόμου».

    [05] Κάλαντα 3.000 ετών και άλλες γιορτινές εκπλήξεις στο Μουσείο της Ακρόπολης

    Έντονα γιορταστικό το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Μουσείου Ακρόπολης, που ξεκινά το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται. Παιδικά εργαστήρια, οικογενειακά αρχαιολογικά παιχνίδια, τρισδιάστατες προβολές, μουσικές εκδηλώσεις και χριστουγεννιάτικα κεράσματα είναι μερικές από τις εκπλήξεις που περιμένουν τους επισκέπτες του τη φετινή εορταστική περίοδο.

    Ειδικότερα, στο Μουσείο θα λειτουργήσουν:

    Παιδικό εργαστήριο «Η Ειρεσιώνη και τα Κάλαντα»

    Το Μουσείο προσκαλεί τους μικρούς του φίλους να στολίσουν την Ειρεσιώνη, ένα κλαδί ελιάς, όπως έκαναν στην αρχαιότητα. Έτσι θα γνωρίσουν από πού προέρχεται το αγαπημένο τους έθιμο. Επίσης θα τραγουδήσουν κάλαντα ηλικίας σχεδόν 3.000 ετών.

    Κρύο και Ζεστό, Ρόδι Ρόδι είσαι εδώ;

    Το Μουσείο υποδέχεται τα παιδιά με τους γονείς τους να παίξουν με τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές και να ανακαλύψουν γιορτές και δώρα της αρχαιότητας συνδέοντάς τα με το σήμερα. Στο τέλος τους περιμένει μια έκπληξη.

    Τρισδιάστατες προβολές

    Το Μουσείο καλωσορίζει τους επισκέπτες στην Αίθουσα Εικονικής Πραγματικότητας με τρισδιάστατες προβολές προκειμένου να μάθουν περισσότερα για τα μνημεία της Ακρόπολης (Ημέρες προγράμματος: Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, Σάββατο 29 Δεκεμβρίου & Κυριακή 30 Δεκεμβρίου). Επίσης, η δεκαπεντάλεπτη ταινία «Η Ακρόπολη στην Αρχαιότητα» θα προβάλλεται στο διάστημα 1.30 μμ. έως 5.00 μμ. (συμβολικό αντίτιμο ειδικού εισιτηρίου 1 ευρώ από τα ταμεία). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επισκέπτες ηλικίας άνω των 13 ετών.

    Μουσική βόλτα στους εκθεσιακούς χώρους

    Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να απολαύσουν τα εκθέματα του Μουσείου ακούγοντας εορταστικές μελωδίες: Στις 12:30 μ.μ.: «Χριστουγεννιάτικες μουσικές ιστορίες από το βασίλειο των ζώων» και «Νέα μουσικά παραμύθια» από τον πιανίστα και συνθέτη Μάριο Στρόφαλη στον εξώστη του δευτέρου ορόφου με θέα στην Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων, στις 5:00 μ.μ.: Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ' όλο τον κόσμο, με την Μικτή και την Παιδική Χορωδία του Ωδείου Κόνταλυ στο ισόγειο του Μουσείου με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου (Πιάνο: Γεράσιμος Χοϊδάς, Διεύθυνση: Μιχάλης Πατσέας).

    Οικογενειακά σακίδια

    Το Μουσείο προσκαλεί τις οικογένειες να γνωρίσουν τις συλλογές του μέσα από τα θεματικά αρχαιολογικά παιχνίδια που διατίθενται είτε στο Γραφείο Πληροφοριών ως δωρεάν δανειστικά σακίδια είτε στα πωλητήρια.

    [06] Στη Βραζιλία ο Αλέξης Τσίπρας

    Συναντήσεις με τον εθνικό πρόεδρο και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος των Εργαζομένων, καθώς επίσης και με τις ηγεσίες άλλων κομμάτων, θα έχει ο πρόεδρος της ΚΟ Αλέξης Τσίπρας και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σήμερα, Δευτέρα, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στις 9.00, η αντιπροσωπεία του πολιτικού φορέα με επικεφαλής τον κ. Τσίπρα θα έχει συνάντηση με τον Ρουί Φαλσάο, εθνικό πρόεδρο του PT, του κυβερνώντος Κόμματος των Εργαζομένων (Partido dos Trabalhadores) στην έδρα του κόμματος. Στη συνέχεια, στις 12.00, θα έχει γεύμα εργασίας με το PT και την ηγεσία του Φόρουμ του Σάο Πάολο (Foro de Sao Paulo), όπου συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το μέλος της Εθνικής Γραμματείας και συντονιστής της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων του PT, εκτελεστικός Γραμματέας του Foro de Sao Paulo,Βάλτερ Πομάρ, καθώς επίσης και ο Οργανωτικός Γραμματέας του PT, Πάουλο Φρατέσκι, και ο Γραμματέας Κινητοποιήσεων του PT, Ζόρζε Κοέλιο.

    Στις 14.30, η αντιπροσωπεία θα έχει συνάντηση με τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του, αντίστοιχου της ΓΣΕΕ, Ενοποιημένου Κέντρου Εργατών (CUT: Central Unica dos Trabalhadores), Ζοάο Φελίσιο, ενώ στις 15.00 με την ηγεσία του Κόμματος Σοσιαλισμού και Ελευθερίας (PSoL- Partido Socialismo e Liberdade), με συμμέτοχη της πολιτικού Λουσιάνα Ζένρο από το Πόρτο Αλέγκρε.

    Στις 16.30, η αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Κτήμα Ακτημόνων (MST: Movimento dos Sem Terra).

    Στη συνέχεια, στις 18.00, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα: Κόμμα Ελεύθερης Πατρίδας (PPL-Partido Patria Livre), Κομμουνιστικό Κόμμα της Βραζιλίας (PCdoB: Partido Comunista do Brasil) και Βραζιλιάνικο Σοσιαλιστικό Κόμμα ( PSB: Partido Socialista Brasile?o).

    Το πρόγραμμα για σήμερα ολοκληρώνεται με συμμετοχή της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ανοιχτή συζήτηση για την κατάσταση στην Ελλάδα στο αμφιθέατρο του PT, στις 20:00.

    [07] "Δεν κάναμε αρκετά για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας"

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας σε μια συγκινητική επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της μαζικής σφαγής στο δημοτικό σχολείο της πόλης Νιουτάουν στο Κονέκτικατ, δήλωσε ότι η χώρα δεν έκανε αρκετά για να προστατεύσει τα παιδιά της.

    Ο κ. Ομπάμα, υποσχέθηκε τις επόμενες εβδομάδες να ξεκινήσει μια προσπάθεια ώστε να μειωθεί η βία στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Δεν μπορούμε να το ανεχόμαστε πια αυτό. Οι τραγωδίες αυτές πρέπει να σταματήσουν. Και για να τις τελειώσουμε, πρέπει να αλλάξουμε», δήλωσε ο Ομπάμα.

    «Τις επόμενες εβδομάδες θα χρησιμοποιήσω όποια και είναι αυτή η δύναμη που διαθέτει η κυβέρνηση για να μιλήσω στους συμπολίτες μας, στους επαγγελματίες της επιβολής του νόμου, στους ψυχιάτρους, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, να εργαστούμε για να αποτραπούν και άλλες τραγωδίες σαν αυτές », υποσχέθηκε ο πρόεδρος, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [08] "Ξεπαγώνουν" επενδυτικά σχέδια στις υδατοκαλλιέργειες και τα αλιευτικά προϊόντα

    Αρχίζει τις επόμενες ημέρες κι αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του νέου έτους, η αξιολόγηση 188 επενδυτικών προτάσεων στους τομείς των υδατοκαλλιεργειών και της μεταποίησης & εμπορίας αλιευτικών προϊόντων, συνολικού προϋπολογισμού 140 εκατ. ευρώ.

    Ειδικότερα, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 (ΕΠΑΛ), στον κλάδο των υδατοκαλλιεργειών έχουν υποβληθεί 120 αιτήματα για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων συνολικού προϋπολογισμού 79,825 εκατ. ευρώ και στον κλάδο μεταποίησης & εμπορίας αλιευτικών προϊόντων 68 αιτήματα, συνολικού προϋπολογισμού 59,67 εκατ. ευρώ. Η προβλεπόμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται αθροιστικά στα 54,68 εκατ. ευρώ.

    Παράλληλα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προχώρησε στη σύσταση επιτροπής για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου του τομέα των υδατοκαλλιεργειών. Ο στόχος είναι να αναβαθμιστεί ο κλάδος, με την ενίσχυση της έρευνας και της τεχνολογίας και φυσικά την προώθηση προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού.

    [09] Αποθεώθηκε στη Βιέννη ο Μίκης Θεοδωράκης

    Σπάνια στα 100 χρόνια της ιστορίας του, το ξακουστό Μέγαρο Συναυλιών της Βιέννης, έζησε παρόμοιες συγκινητικές στιγμές, όπως αυτές, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν στη μεγάλη αίθουσα του, σχεδόν 2.000 επισκέπτες, αποθέωναν όρθιοι για πολλά λεπτά της ώρας, με φρενήρη χειροκροτήματα και επευφημίες θαυμασμού και σεβασμού - τον κορυφαίο Ελληνα μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, κατά την είσοδό του στην αίθουσα για να παρακολουθήσει τη μεγάλη συναυλία προς τιμή του, με τα «κλασσικά» συμφωνικά έργα του.

    Επειτα από αρκετά χρόνια απουσίας του από στην πρωτεύουσα της μουσικής, τη Βιέννη, με το κοινό της οποίας τον συνδέει στενή σχέση πολλών δεκαετιών, προπάντων από τα χρόνια της Αντίστασης κατά της χούντας στην Ελλάδα, ο Μίκης Θεοδωράκης έδωσε και πάλι το «παρών», ταξιδεύοντας στο εξωτερικό για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό και ανταμείβοντας το βιενέζικο φιλόμουσο κοινό του, που ανέμενε με αγωνία τον ερχομό του.

    Και αυτό το κοινό, δεν απέσπασε τα βλέμματά του, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας, από το θεωρείο στο οποίο είχε λάβει θέση ο κορυφαίος Ελληνας μουσικοσυνθέτης, παρακολουθώντας, επίσης συγκινημένος ο ίδιος, τις εκδηλώσεις λατρείας προς το πρόσωπό του, αλλά και την παρουσίαση των έργων του, σε μια από τις διασημότερες αίθουσες μουσικής στον κόσμο.

    [10] Το 2012 ήταν η χρονιά με τα λιγότερα καμένα δάση στη Σάμο

    Τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2012 πραγματοποίησε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση όπου παρευρέθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς .

    Φέτος το καλοκαίρι κάηκαν 6,5 στρέμματα δασικής έκτασης στην πλειοψηφία τους, όταν το 2010 υπήρξαν 14.233 καμένα στρέμματα και το 2011, 69 στρέμματα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    «Είναι η πρώτη φορά που είχαμε τα λιγότερα καμένα στρέμματα σε όλη την Ελλάδα. Μέσα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, με βαθμό επικινδυνότητας στο 4 κατά το μεγαλύτερο διάστημα αυτής, καταφέραμε μέσα από συλλογική δραστηριότητα να μην υποστούμε ως νησί ζημίες αν και τα συμβάντα σε αριθμό δεν υπολείπονταν από τις άλλες χρονιές». δήλωσε ο προϊστάμενος του γραφείου Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Στάτζος. Και ο Δήμαρχος Σάμου κ. Στέλιος Θάνος αναφέρθηκε στο καλό αποτέλεσμα που προέκυψε φέτος χάρη στον καλό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πρωτίστως και του ισχυρού εθελοντικού κινήματος.

    [11] Πανελλαδική 24ωρη απεργία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

    Πανελλαδική 24ωρη απεργία για σήμερα έχει ανακοίνωσει ο σύλλογος εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ), παράλληλα με τη διοργάνωση συλλαλητηρίου και πορείας στο κέντρο της Αθήνας.

    "Αμφισβητούμε τις παράνομες και αδιαφανείς μεθοδεύσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, που επιδιώκουν το σπάσιμο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε καλή και κακή τράπεζα και κατ' επέκταση τη διάλυσή του. Απορρίπτουμε την έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος για τη μη βιωσιμότητα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η οποία στηρίχτηκε σε κατασκευασμένα στοιχεία", αναφέρουν οι εργαζόμενοι του ΤΤ, σε σχετική ανακοίνωση.

    Οι εργαζόμενοι τάσσονται υπέρ της ανακεφαλαιοποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της ίσης μεταχείρισης με τις "συστημικές τράπεζες".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 December 2012 - 7:30:32 UTC