Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Να εργασθούν σκληρότερα" οι Ευρωπαίοι
  • [02] Nέα τεχνολογική «φοβία»
  • [03] Σήμερα οι κηδείες των πρώτων δύο από τους είκοσι μικρούς μαθητές
  • [04] Δεκαεπτά νεκροί από βομβιστική επίθεση σε αγορά, στο Πακιστάν
  • [05] Τηλεόραση «υπερβολικά υψηλής ευκρίνειας» 60 ιντσών, από τον Φεβρουάριο
  • [06] Πρωτοποριακή επέμβαση αποκατάστασης όρασης, στην Αθήνα
  • [07] Παραδόθηκε συγκατηγορουμένη του Λ. Λαυρεντιάδη
  • [08] Νεαρός Ουρουγουανός θέλησε να μιμηθεί τη σφαγή στο Νιούταουν
  • [09] Ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ κοντά σε μεγάλη στρατιωτiκή βάση της Isaf

  • [01] "Να εργασθούν σκληρότερα" οι Ευρωπαίοι

    Οι Ευρωπαίοι πρέπει "να εργασθούν σκληρότερα", εάν θέλουν να διαφυλάξουν τα κοινωνικά τους κεκτημένα, παραμένοντας ταυτόχρονα ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο, δηλώνει η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στους Financial Times.

    "Εάν η Ευρώπη αντιπροσωπεύει σήμερα μόλις λίγο περισσότερο από το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού, περί το 25% του παγκόσμιου ΑΕΠ και πρέπει να χρηματοδοτήσει το 50% των κοινωνικών δαπανών παγκοσμίως, τότε είναι προφανές ότι οφείλει να εργασθεί πολύ σκληρά για να διατηρήσει την ευημερία και τον τρόπο ζωής της", προειδοποιεί η Αγγελα Μέρκελ.

    "Ανησυχώ βλέποντας ότι πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη σκέφτονται πολύ απλά ότι η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι τα μοναδικά σημεία αναφοράς στον κόσμο, ότι η Ευρώπη είναι κατά παράδοσιν ισχυρή και ότι ο κόσμος περιμένει εμάς", λέει.

    Κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, οι ευρωπαίοι ηγέτες ανέβαλαν τις αποφάσεις για την ενίσχυση της ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αδυνατώντας να διατηρήσουν την ίδια δυναμική μετά τη συμφωνία για την εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και την ενιαία τραπεζική εποπτεία στην ευρωζώνη.

    Κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνόδου, η Αγγελα Μέρκελ δεν κατόρθωσε να επιβάλει απολύτως, κυρίως απέναντι στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ την αντίληψή της για να δοθεί η απόλυτη προτεραιότητα στην ανταγωνιστικότητα στην ευρωζώνη.

    Η Ευρώπη έχει ακόμη μπροστά της μία "δύσκολη περίοδο" και δεν πρέπει να χαλαρώσει τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες, δήλωσε η Αγγελα Μέρκελ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής.

    [02] Nέα τεχνολογική «φοβία»

    Μια καινούργια τεχνολογικού τύπου «φοβία» έχει αρχίσει να εξαπλώνεται τον τελευταίο καιρό, καταλαμβάνοντας ολοένα και περισσότερους ανθρώπους. Πρόκειται για τη «φοβία» να μην έχει κάποιος το κινητό του ή να αποκοπεί με κάθε τρόπο από αυτό κ.λπ. Στην αγγλική γλώσσα, η «ασθένεια» ονομάζεται «Nomophobia» ή πιο περιγραφικά «No mobile phone phobia».

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, η «ασθένεια» συνίσταται από το φόβο μήπως χαθεί το σήμα του τηλεφώνου ή να αποφορτισθεί η μπαταρία του ή να χάσει κάποιος το κινητό του.

    Στην ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου, αναφέρονται τα ενδιαφέροντα στοιχεία πρόσφατης έρευνας που διενεργήθηκε από τη βρετανική εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας SecurEnvoy, σύμφωνα με την οποία το 66% των Βρετανών που ρωτήθηκαν φοβάται πως θα χάσει το κινητό του ή θα το αποχωριστεί για κάποιο λόγο, ενώ 41% παραδέχεται πως έχει περισσότερα από ένα κινητά.

    Περισσότερες είναι οι γυναίκες που έχουν τη φοβία αυτή συγκριτικά με τους άντρες, με ποσοστό 70% έναντι 61%, ενώ οι άντρες είναι πιο πιθανό να έχουν μέχρι και 2 κινητά, με ποσοστό 47% έναντι 36%.

    Τα σημάδια που πρέπει να θεωρούμε ανησυχητικά μιας τέτοιας κατάστασης, σύμφωνα με την έρευνα, είναι τα εξής:

    - Αδυναμία να κλείσουμε το κινητό μας.

    - Να ελέγχουμε μανιωδώς ειδοποιήσεις μηνυμάτων, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αναπάντητων κλήσεων.

    - Να έχουμε συνέχεια το κινητό συνδεδεμένο με το φορτιστή για να μην αδειάσει η μπαταρία.

    - Να μην πηγαίνουμε ούτε μέχρι το μπάνιο χωρίς το κινητό μας.

    Στο δείγμα των 1.000 ανθρώπων που ρωτήθηκαν, περισσότερο εθισμένοι στη χρήση του κινητού τηλεφώνου φαίνεται να είναι οι νέοι 18-24 ετών με ποσοστό 77%, ενώ ακολουθεί το ηλικιακό γκρουπ 25-34 ετών με ποσοστό 68%.

    [03] Σήμερα οι κηδείες των πρώτων δύο από τους είκοσι μικρούς μαθητές

    Η μικρή πόλη Νιούτον του Κονέκτικατ συγκλονισμένη από το μακελειό που ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε "παράλογο κακό" κηδεύει σήμερα τους δύο από τους είκοσι μικρούς μαθητές που έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή.

    Ο Νόα Πόζνερ και ο Τζακ Πίντο είναι τα πρώτα παιδιά που θα κηδευτούν σήμερα. Ο Νόα είχε κλείσει τα έξι του χρόνια μόλις τον περασμένο μήνα, ήταν το μικρότερο σε ηλικία θύμα. Ηταν ένα ιδιαίτερα ώριμο για την ηλικία του παιδί. Ο ραβίνος της οικογένειας δήλωσε πως ζήτησε από την μητέρα του, παρόλη τη λύπη της, να εστιάσει την προσοχή της στα άλλα τέσσερα παιδιά της. Ο 6χρονος Τζακ Πίντο αγαπούσε τα σπορ. Ο Βίκτορ Κρουζ, παίκτης των New York Giants έπαιξε στον αγώνα της Κυριακής έχοντας γραμμένο στα γάντια και στα παπούτσια του το όνομά του μικρού.

    Τα σχολεία στο Νιούτον θα παραμείνουν κλειστά όσο χρόνο χρειάζεται για να προετοιμάσουν δάσκαλοι και οι καθηγητές την επιστροφή των μαθητών. Όλα τα παιδιά θα συμμετάσχουν σήμερα σε μια μεγάλη εκδήλωση με αθλήματα, επιτραπέζια παιχνίδια και χειροτεχνίες σε μια προσπάθεια να ξεχαστούν, σύμφωνα με την επιθεωρήτρια των σχολείων της πόλης Τζάνετ Ρόμπινσον.

    Ερευνητές της αστυνομίας εξετάζουν τις ιατροδικαστικές ενδείξεις και στοιχεία από την σκηνή του εγκλήματος σε μια διαδικασία που θα διαρκέσει εβδομάδες.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [04] Δεκαεπτά νεκροί από βομβιστική επίθεση σε αγορά, στο Πακιστάν

    Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο βορειοδυτικό Πακιστάν από έκρηξη σε αγορά της περιοχής Χιμπέρ, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

    Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο γραφείο κυβερνητικού αξιωματούχου, αλλά δεν είναι σαφές εάν αυτός ήταν ο στόχος της, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι δεν έχει διευκρινισθεί εάν η έκρηξη προκλήθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας ή εκρηκτικό μηχανισμό.

    Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ωστόσο η περιοχή αυτή των Παστούν κατά μήκος της μεθορίου με το Αφγανιστάν είναι θέατρο επιθέσεων κατά στόχων του πακιστανικού κράτους.

    Το Σάββατο, ομάδα βομβιστών αυτοκτονίας και ενόπλων επετέθη κατά του αεροδρομίου της πόλης Πεσαουάρ.

    [05] Τηλεόραση «υπερβολικά υψηλής ευκρίνειας» 60 ιντσών, από τον Φεβρουάριο

    Η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Sharp ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Ιαπωνίας, τον Φεβρουάριο, μια τηλεόραση 60 ιντσών «υπερβολικά υψηλής ευκρίνειας» (Ultra High Definition).

    Η τηλεόραση με ανάλυση 3.840 x 2.160 θα εμφανίζει στην οθόνη της περισσότερα από 8 εκατομμύρια pixels. Η τιμή του νέου προϊόντος υπολογίζεται κοντά στα 31.000 δολάρια. Η Sharp γνωστοποίησε ότι η παραγωγή της νέας τηλεόρασης θα γίνεται μόνο έπειτα από παραγγελία. Με λίγα λόγια, οι υποψήφιοι αγοραστές δεν θα δουν ποτέ στη βιτρίνα το μοντέλο.

    Ο ανταγωνισμός στον τομέα τηλεοράσεων «υπερβολικά υψηλής ευκρίνειας», έχει αρχίσει να «φουντώνει» ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών. Τον Ιανουάριο, αρκετές εταιρείες αναμένεται να παρουσιάσουν τα νέα τους μοντέλα, ευελπιστώντας να πείσουν το καταναλωτικό κοινό.

    Επιμέλεια: Ι. Ιωαννίδης

    [06] Πρωτοποριακή επέμβαση αποκατάστασης όρασης, στην Αθήνα

    Μια πρωτοποριακή και πολύπλοκη επέμβαση για την αποκατάσταση της όρασης στο αριστερό μάτι 28χρονης, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

    Πρόκειται για τετραπλή επέμβαση, που αφορούσε την ολική αποκατάσταση του προσθίου ημιμορίου του οφθαλμού, ο οποίος είχε καταστραφεί έπειτα από σοβαρότατες μολύνσεις από ακανθαμοιβάδα και ιό του απλού έρπητα.

    Η επέμβαση που ονομάστηκε «τετραπλή επέμβαση αποκατάστασης του προσθίου ημιμορίου του οφθαλμού», πραγματοποιήθηκε από ομάδα χειρουργών οφθαλμιάτρων με επικεφαλής τον διευθυντή της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Θεραπευτηρίου «Metropolitan», Παντελή Παπαδόπουλο.

    H νεαρή γυναίκα φιρούσε φακούς επαφής και πριν από τρία χρόνια είχε μολυνθεί αρχικά από ακανθαμοιβάδα και στη συνέχεια από τον ιό του απλού έρπητα. Η ακανθαμοιβάδα είναι μικροοργανισμός, που ζει ελεύθερα στον αέρα, το έδαφος και στα ρέοντα ή λιμνάζοντα νερά και μπορεί να μολύνει τους φακούς επαφής και τον κερατοειδή. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι συνέπειες μίας μόλυνσης από ακανθαμοιβάδα μπορεί να είναι ολέθριες, όπως συνέβη στο συγκεκριμένο μάτι, διότι τις περισσότερες φορές δεν ανταποκρίνεται στα συνήθη αντιβιοτικά.

    Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, η οποία έγινε με γενική αναισθησία και διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες, η ασθενής υποβλήθηκε διαδοχικά σε επεμβάσεις ένθεσης ειδικής βαλβίδας για τη μείωση της ενδοφθάλμιας πίεσης, αφαίρεσης υπερώριμου καταρράκτη και ένθεσης τεχνητού ενδοφακού, και ένθεσης τεχνητής ίριδας και μεταμόσχευσης κερατοειδούς. Η τεχνητή ίριδα κατασκευάστηκε στο εξωτερικό και αποτελεί πανομοιότυπο της ίριδας του υγιούς ματιού. Η κατασκευή της έγινε από φωτογραφίες της ίριδας του άλλου ματιού, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την διάκριση μεταξύ φυσιολογικής και τεχνητής ίριδας και προσφέροντας ένα πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα.

    Η μετεγχειρητική πορεία της νεαρής γυναίκας εξελίσσεται ομαλά, ανέφεραν οι επιστήμονες, και βρίσκεται υπό ισχυρή αγωγή με αντιικά, αντιβιοτικά και αντιφλεγμονώδη φάρμακα λόγω υψηλού κινδύνου απόρριψης.

    [07] Παραδόθηκε συγκατηγορουμένη του Λ. Λαυρεντιάδη

    Παραδόθηκε ενώπιον της 2ης Ειδικής Ανακρίτριας, που χειρίζεται την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία Λ.Λαυρεντιάδη, η κατηγορουμένη -στέλεχος της τράπεζας- σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

    Η γυναίκα, μέλος της επιτροπής Πιστοδοτήσεων της τράπεζας την επίμαχη περίοδο, εμφανίστηκε στη δικαστική λειτουργό και αναμένεται να λάβει προθεσμία για την απολογία της.

    Πλέον, καταζητούμενος για την υπόθεση είναι ο στενός συνεργάτης του Λαυρεντιάδη, Πέτρος Κυριακίδης σε βάρος του οποίου έχει εκδόσει ένταλμα σύλληψης η ανακρίτρια.

    Στο μεταξύ, πιθανότατα σήμερα αναμένεται η μεταγωγή του Λαυρεντιάδη, που παραμένει φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στις φυλακές Κορυδαλλού.

    [08] Νεαρός Ουρουγουανός θέλησε να μιμηθεί τη σφαγή στο Νιούταουν

    Ενας νεαρός Ουρουγουανός άνοιξε πυρ σε κλινική χωρίς να προκαλέσει θύματα, προσπαθώντας να μιμηθεί τη σφαγή της Παρασκευής στο δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Ο δεκαοκτάχρονος εξήγησε στους αστυνομικούς ότι αρχικά ήθελε να αυτοκτονήσει, αλλά τελικά αποφάσισε να αρχίσει με μία σφαγή, για να μιμηθεί τον νεαρό Αμερικανό που σκότωσε 20 παιδιά και έξι ενήλικες στο σχολείο του Νιούταουν.

    Αρχικά πήγε με το όπλό του σε σχολείο της πόλης Παϊσάντου, 400 χιλιόμετρα βόρεια του Μοντεβιδέο, αλλά επειδή θεώρησε ότι δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι συγκεντρωμένοι εκεί, κατευθύνθηκε προς μία κλινική της πόλης, σύμφωνα με τα τοπικά μέα ενημέρωσης.

    Συνελήφθη πριν κατορθώσει να κάνει κακό, και νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική.

    [09] Ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ κοντά σε μεγάλη στρατιωτiκή βάση της Isaf

    Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στον δρόμο του Τζαλαλαμπάντ, στην ανατολική έξοδο της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, όπου βρίσκονται πολλές στρατιωτικές βάσεις της Isaf , ανάμεσά τους και η μεγάλη βάση του Φένιξ.

    Η έκρηξη σημειώθηκε σε φορτηγό εταιρείας που συνεργάζεται με τις αφγανικές ένοπλες δυνάμεις. Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και 15 τραυματίσθηκαν.

    Οι Aφγανοί ταλιμπάν και το δίκτυο Χακάνι έχουν πραγματοποιήσει σειρά μεγάλης κλίμακας επιθέσεων στην αφγανική πρωτεύουσα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 December 2012 - 9:30:28 UTC