Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τραγωδία με λαθρομετανάστες στα ανοικτά της Λέσβου
  • [02] Ο Αντ. Σαμαράς δεν είναι ο Aγ. Βασίλης της ανάπτυξης, αλλά ο Ηρώδης της μέσης ελληνικής οικογένειας
  • [03] Στον ... γύψο μπαίνει από τη Δευτέρα ο τομέας της Υγείας
  • [04] Στις φυλακές Κορυδαλλού, πιθανότατα εντός της ημέρας, ο Λαυρεντιάδης
  • [05] Αναγκαία θεωρεί ο Φ. Κουβέλης την καθιέρωση της απλής αναλογικής
  • [06] Ηράκλειο: Πνίγηκε ψαράς στα ανοικτά του λιμανιού
  • [07] Οι πιο δημοφιλείς διαδικτυακές αναζητήσεις του 2012

  • [01] Τραγωδία με λαθρομετανάστες στα ανοικτά της Λέσβου

    Μέχρι στιγμής 18 πτώματα παράνομων μεταναστών, ηλικιών 20 έως 45 ετών έχουν περισυλλεγεί στη θαλάσσια περιοχή και την ακτή της Θερμής στα ανατολικά της Λέσβου.

    Χθες το μεσημέρι, ένα ναυτικό μίλι ανοικτά της Θερμής, περισυνελλέγη από το Λιμενικό Σώμα 20χρονος σε κατάσταση υποθερμικού σοκ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου και νοσηλεύεται.

    Σε κατάθεσή του, ανέφερε ότι χθες Παρασκευή, τις πρώτες πρωϊνές ώρες, από ακτή της Τουρκίας και με κατεύθυνση τη Μυτιλήνη, επιβιβάστηκαν σε πλαστική λέμβο 28 άτομα συμπεριλαμβανομένου Τούρκου διακινητή.

    Στο μέσο της διαδρομής, λόγω υπερφόρτωσης, η λέμβος ανετράπη.

    Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού Σώματος, το οποίο συνεχίζει από χθες το απόγευμα να ερευνά την περιοχή σε συνεργασία με δυνάμεις της FRONTEX, λόγω του ψύχους και των δυσμενών καιρικών συνθηκών αποκλείεται να έχουν επιβιώσει κάποιοι.

    Δυστυχώς αυτό επιβεβαιώνουν και οι έως τώρα έρευνες στην ακτή και στη θάλασσα, που αποκαλύπτουν μόνον πτώματα.

    [02] Ο Αντ. Σαμαράς δεν είναι ο Aγ. Βασίλης της ανάπτυξης, αλλά ο Ηρώδης της μέσης ελληνικής οικογένειας

    «Κάθε μέρα που περνάει είμαστε πιο έτοιμοι και πιο ώριμοι να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου», σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μετά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του πολιτικού φορέα σε ενιαίο, ενωτικό, δημοκρατικό και πολυτασικό φορέα της αριστεράς.

    Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική προς τη «δοσο-εξαρτημένη συγκυβέρνηση», όπως χαρακτήρισε την κυβέρνηση, με αφορμή τους «πανηγυρισμούς» για την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης, ενώ επίσης μίλησε για «αποτυχία» της επαναγοράς ομολόγων. «Η δανειακή δόση δεν σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία, αλλά επιταχύνει την αντίστροφη μέτρηση για την συγκυβέρνηση Σαμαρά», είπε και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση χωρίς ίχνος σοβαρότητας πανηγυρίζει γιατί κέρδισε η ίδια λίγο ακόμα δανεικό χρόνο», «γιατί θα κάνει πρωτοχρονιά ως κυβέρνηση».

    Ο κ. Τσίπρας «επιτέθηκε» και στον πρωθυπουργό, λέγοντας πως «ο λαός έχει συνειδητοποιήσει ότι ο κ. Σαμαράς δεν είναι ο 'Αγιος Βασίλης της ανάπτυξης, όπως θέλει να εμφανίζεται, αλλά ο Ηρώδης της μέσης ελληνικής οικογένειας».

    Θέτοντας το διακύβευμα του επόμενου διαστήματος για τη χώρα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στο τέλος του επόμενου Μαρτίου ένα μόνο δίλημμα θα υπάρχει: «Ή θα καταρρεύσει ο λαός και ο τόπος ή θα φύγει η συγκυβέρνηση της κατάρρευσης» και υπογράμμισε ότι το 2013 «θα είναι η χρονιά της μεγάλης ανατροπής, με την κυβέρνηση του λαού, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην εξουσία».

    [03] Στον ... γύψο μπαίνει από τη Δευτέρα ο τομέας της Υγείας

    Δύσκολη προβλέπεται η ερχόμενη εβδομάδα στον τομέα της Υγείας, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς επίσης και ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί και φαρμακοποιοί, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Επιπλέον, οι ασφαλισμένοι στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ), καλούνται γι άλλη μια φορά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακά τους και να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις.

    Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, Δευτέρα και Τρίτη, 17 και 18 Δεκεμβρίου αντίστοιχα. Ταυτόχρονα τα μέλη του κλάδου συνεχίζουν την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ζητώντας συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμής των συνταγών Σεπτεμβρίου και σαφείς δεσμεύσεις για τις παλαιές οφειλές.

    Από τη Δευτέρα, οι ασφαλισμένοι θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν και τις ιατρικές εξετάσεις τους μετά την απόφαση για επίσχεση παροχής υπηρεσιών των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ κλινικών και εργαστηριακών ιατρών, μέχρι πλήρους αποπληρωμής όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

    Στον «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των αποδοχών τους, την κατάργηση, όπως αναφέρουν, κάθε έννοιας δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης, και την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ του ταμείου τους (ΤΣΑΥ).

    Επίσης, τη Δευτέρα κλείνουν τα ταμεία των νοσοκομείων και για την Τρίτη, την οποία ο κλάδος αποκαλεί «Ημέρα νοσοκομείου», προγραμματίζονται συζητήσεις για την Υγεία με τοπικούς φορείς, δήμους, σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους.

    Την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), έλαβαν απόφαση να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

    Η Πέμπτη είναι «αφιερωμένη» στους νέους γιατρούς, με αποχή ειδικευομένων από το πρωινό ωράριο και εκδηλώσεις - συζητήσεις για την ανεργία των νέων γιατρών.

    Την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεδριάσουν, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθουν με νέες μετά τις γιορτές.

    Συμμετοχή στην απεργία, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 19 Δεκεμβρίου, αποφάσισε και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), αντιδρώντας στα προσφάτως ανακοινωθέντα μέτρα, «που εκπορεύονται από το Πολυνομοσχέδιο - Μνημόνιο 3 και είναι καταλυτικά για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

    [04] Στις φυλακές Κορυδαλλού, πιθανότατα εντός της ημέρας, ο Λαυρεντιάδης

    Πιθανότατα εντός της ημέρας θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης που κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεση της Proton Bank.

    Ο επιχειρηματίας πέρασε τη νύχτα στη ΓΑΔΑ καθώς δεν έγινε δεκτός από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, στο Δαφνί, όπου ζήτησε να μεταφερθεί από το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, αλλά ούτε και από το Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

    [05] Αναγκαία θεωρεί ο Φ. Κουβέλης την καθιέρωση της απλής αναλογικής

    "Η καθιέρωση της απλής αναλογικής είναι αναγκαία για τη γνήσια έκφραση των κοινωνικοπολιτικών συσχετισμών και ως στοιχείο αλλαγής του πολιτικού συστήματος"δηλώνει στην "Εφημερίδα των Συντακτών"o επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. Χαρακτηρίζει εξάλλου "μίζερη πολιτικά" την αντίληψη ότι η θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς υπέρ της απλής αναλογικής αποσκοπεί στο να στερήσει από τον Σύριζα το μπόνους των 50 εδρών.

    "Θα ψηφίσουμε απλή αναλογική όποιος και αν τη φέρει", δηλώνει από την πλευρά της η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Σε συνέντευξη στην εφημερίδα "6 μέρες", η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρει ότι "το κύριο είναι τι θα κάνει ο λαός κάθε μέρα και στις εκλογές, με τη δράση και την ψήφο του. Και αυτό που τώρα πρέπει να κάνει- λέει η κυρία Παπαρήγα- είναι να αποδεσμευτεί από τα ιδεολογήματα και τις αυταπάτες των κομμάτων που υπερασπίζονται τον ξεπερασμένο καπιταλισμό και τον ευρωμονόδρομο".

    [06] Ηράκλειο: Πνίγηκε ψαράς στα ανοικτά του λιμανιού

    Τη τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί ένας 57 χρόνος ψαράς ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός λίγο έξω από το λιμάνι του Ηρακλείου.

    Ο άτυχος άνδρας πήγε να μαζέψει τα δίκτυα του στη θαλάσσια περιοχή των παλαιών σφαγείων όταν έπεσε από τη βάρκα του στη θάλασσα.

    Τον 57χρονο ανέσυραν άνδρες του Λιμενικού ενώ διασώστες του ΕΚΑΒ έκαναν προσπάθειες για να τον επαναφέρουν στη ζωή χωρίς τελικά να τα καταφέρουν.

    [07] Οι πιο δημοφιλείς διαδικτυακές αναζητήσεις του 2012

    Από την πρόωρα χαμένη Γουίτνεϊ Χιούστον μέχρι το περιβόητο μουσικό κομμάτι "Gangam Style" και από τον καταστροφικό τυφώνα Σάντι μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, οι πιο δημοφιλείς όροι και πρόσωπα που αναζητήθηκαν διαδικτυακά το 2012, περιλαμβάνονται στη σχετική λίστα που δημοσίευσε η Google.

    To Zeitgeist 2012, όπως ονομάζεται η λίστα της Google, καταμέτρησε πάνω από 1,2 τρισεκατομμύρια αναζητήσεις σε 146 χώρες.

    Κορυφαίος όρος παγκοσμίως αναδείχθηκε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, Γουίτνεϊ Χιούστον, η οποία απεβίωσε στις 11 Φεβρουαρίου 2012. Δεύτερη θέση στις προτιμήσεις όσων αναζητούσαν διαδικτυακά πληροφορίες κατέλαβε η Κέιτ Μίντλετον, σύζυγος του Πρίγκιπα Ουίλιαμ, δούκισσα του Κέιμπριτζ.

    Τρίτη ήταν η Αμάντα Τοντ, το 16χρονο κορίτσι από τον Καναδά που συγκλόνισε τον κόσμο με την αυτοκτονία του. Τέταρτος σε αναζητήσεις ήταν ο ηθοποιός Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, που πέθανε στις 3 Σεπτεμβρίου 2012 και πέμπτο το μουσικό συγκρότημα One Direction.

    Πιο δημοφιλές gadget στις διαδικτυακές αναζητήσεις χρηστών αναδείχθηκε το iPad 3 της Apple, ακολουθούμενο από το έξπυνο κινητό τηλέφωνο Galaxy S3 της Samsung. Σην τρίτη θέση, βρέθηκε το iPad Mini της Apple ενώ ακολούθησαν ο υπολογιστής - ταμπλέτα Nexus 7 και το έξυπνο κινητό τηλέφωνο Galaxy Note 2.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 December 2012 - 11:30:27 UTC