Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αφήνουμε πίσω μας την πενταετή ύφεση"
  • [02] Τη Δευτέρα συναντάται με εκπροσώπους πολυεθνικών ο Αντώνης Σαμαράς
  • [03] Μακελειό σε δημοτικό σχολείο στις ΗΠΑ

  • [01] "Αφήνουμε πίσω μας την πενταετή ύφεση"

    "Αφήνουμε πίσω μας την πενταετή ύφεση", δηλώνει στην εφημερίδα Ημερησία, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και προσθέτει χαρακτηριστικά πως "ό,τι πετυχαίνουμε στο εξής θα πέφτει σαν βροχή στην έρημο, καθώς η χώρα θα ξυπνάει από μία πρωτοφανή ύφεση". Ο υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι "μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2013 θα μπορούμε να δούμε ανάπτυξη με θετικούς ρυθμούς μεταβολής του ΑΕΠ σε τριμηνιαία βάση" , αλλά επισημαίνει ότι με τις αποφάσεις του Eurogroup "πήραμε μια ανάσα, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε". "Αποφύγαμε τον κίνδυνο χρεοκοπίας, αλλά έχουμε υποχρέωση ως κυβέρνηση και ως κοινωνία να πετύχει το πρόγραμμα", τονίζει στη συνέντευξή του ο Γ.Στουρνάρας, θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο της επόμενης μέρας την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Πυλώνες στους οποίους θα στηριχθεί η στρατηγική για την ανάκαμψη της οικονομίας στο επόμενο διάστημα, θα είναι κατά τον υπουργό Οικονομικών, η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, η δημιουργία ενός υγιούς τραπεζικού συστήματος, η απελευθέρωση των αγορών και η ταχεία απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων που έχει η χώρα στη διάθεσή της από τα κοινοτικά ταμεία και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

    [02] Τη Δευτέρα συναντάται με εκπροσώπους πολυεθνικών ο Αντώνης Σαμαράς

    Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η πάταξη της γραφειοκρατίας είναι η προτεραιότητα μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο Eurogroup, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στη συνέντευξη που έδωσε στις Βρυξέλλες μετά τη σύνοδο κορυφής, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι "η Ελλάδα γύρισε σελίδα... αλλά ο δρόμος είναι μακρύς". Ο Αντώνης Σαμαράς επέκρινε την αντιπολίτευση για τη στάση της, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει μπει σε μια φάση που προχωρά στην απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας και στο καλωσόρισμα των επενδύσεων και όπως είπε, όποιος δεν το βλέπει αυτό, πλανάται πλάνην οικτρά.

    Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στην Αθήνα, με τους επικεφαλής των μεγάλων πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με αντικείμενο τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων τους και τη δυνατότητα νέων επενδύσεων στην χώρα μας.

    [03] Μακελειό σε δημοτικό σχολείο στις ΗΠΑ

    Εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφαλείας εκτιμούν ότι τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που έχουν δαπανήσει οι σχολικές περιφέρειες στις ΗΠΑ για μεταλλικούς ανιχνευτές, κάμερες ασφαλείας και για την επεξεργασία σχεδίων αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων μετά τη σφαγή στο Γυμνάσιο Columbine, το 1999, όταν δυο σπουδαστές σκότωσαν 12 σπουδαστές και έναν καθηγητή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα μπορούσε να εμποδίσει το χθεσινό μακελειό στο πρωτοβάθμιο σχολείο του Κονέκτικατ.

    Oι κάτοικοι της μικρής κοινότητας Νιουτάουν του Κονέκτικατ προσπαθούν να συνέλθουν, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να βρεί απάντηση στο ερώτημα τί ώθησε τον 20χρονο 'Ανταμ Λάνζα να ανοίξει πυρ και να σκοτώσει 26 ανθρώπους ανάμεσά τους 20 παιδιά και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει.

    Η ζωή του 20χρονου θα αναλυθεί πολλές φορές τις επόμενες ημέρες καθώς οι ερευνητές αναζητούν στοιχεία από το παρελθόν του που θα φωτίσουν την υπόθεση.

    Η αστυνομία ανέφερε ότι βρέθηκε επίσης νεκρή μια γυναίκα σε κοντινό σπίτι, αλλά δεν επιβεβαίωσε εάν πρόκειται για τη μητέρα του Λάνζα.

    Σύμφωνα με δυο συμμαθητές του, οΛάνζα, ήταν ένας ντροπαλός και ασυνήθιστα έξυπνος μαθητής. Δεχόταν πιέσεις από τους γονείς του να σπουδάσεικαιιδιαίτερα από τη μητέρα του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 December 2012 - 9:30:27 UTC