Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στουρνάρας: Πρέπει να διατηρήσουμε την αξιοπιστία μας
  • [02] Χιλιάδες Αιγύπτιοι διαδηλώνουν κατά του νέου Συντάγματος
  • [03] Διακομματική επιτροπή για τις προμήθειες καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις
  • [04] Στάσεις εργασίας και συγκέντρωση της ΟΛΜΕ την Τετάρτη
  • [05] Παρατείνεται η προθεσμία για τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων των τραπεζών
  • [06] Διαψεύδουν ότι επιτεύχθηκε εξωδικαστικός συμβιβασμός

  • [01] Στουρνάρας: Πρέπει να διατηρήσουμε την αξιοπιστία μας

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

    Σε δηλώσεις του,εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός ανέφερε ότι έγινε γενική ενημέρωση και μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

    «Πάντα υπάρχουν περιθώρια ελιγμών, αλλά πρέπει, όμως, να εξοικονομήσουμε από το φορολογικό νομοσχέδιο γενικότερα, που είναι κομμάτι των 13,5 δισ. 'Αρα για τα περίπου 2,5 από το φορολογικό νομοσχέδιο, όποιος προτείνει κάποια κατάργηση θα πρέπει να προτείνει και κάτι σε αντικατάστασή της», απάντησε ο κ. Στουρνάρας ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κατάργησης φοροαπαλλαγών, όπως αυτές που αφορούν τα παιδιά.

    Αναφερόμενος στις διαφορετικές προσεγγίσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι ο ίδιος πιστεύει στο διάλογο, «αλλά κυρίως πρέπει να διατηρήσουμε την αξιοπιστία μας γιατί αυτά τα πράγματα τα έχουμε συμφωνήσει και τα έχουμε ψηφίσει».

    Επίσης ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε πάρα πολύ θετική την απόφαση της γερμανικής Βουλής για την Ελλάδα.

    [02] Χιλιάδες Αιγύπτιοι διαδηλώνουν κατά του νέου Συντάγματος

    Χιλιάδες Αιγύπτιοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της αντιπολίτευσης και διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις της χώρας διαμαρτυρόμενοι για το διάταγμα που διευρύνει τις εξουσίες του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και το σχέδιο του νέου Συντάγματος που εγκρίθηκε νωρίτερα σήμερα από την αιγυπτιακή συντακτική επιτροπή, στην οποία κυριαρχούν οι ισλαμιστές.

    Διαδηλώσεις οργανώθηκαν στο Κάιρο, στην Αλεξάνδρεια και στη βιομηχανική πόλη Αλ Μάχλα Αλ Κούμπρα, όπου το πλήθος φώναζε συνθήματα εναντίον του Μόρσι και των Αδελφών Μουσουλμάνων.

    Στο Κάιρο οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία Ταχρίρ, όπου αναμένεται να ενωθούν αργότερα με πορείες των οποίων ηγούνται διάφορες προσωπικότητες της αντιπολίτευσης.

    Τα 234 άρθρα του Συντάγματος εγκρίθηκαν μετά από μαραθώνια συνεδρίαση της επιτροπής, η οποία είχε συγκληθεί την Τετάρτη για να προχωρήσει στην ψηφοφορία με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Το κείμενο, που θα αντικαταστήσει το Σύνταγμα που καταργήθηκε μετά την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ στις αρχές του 2011, αναμένεται να υποβληθεί αύριο Σάββατο στον πρόεδρο με σκοπό να οργανωθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες ένα δημοψήφισμα για την έγκρισή του από το λαό.

    Όπως και στο προηγούμενο Σύνταγμα, το σχέδιο ορίζει ότι οι αρχές της σαρίας αποτελούν κύρια πηγή της νομοθεσίας, σε μία αρκετά μετριοπαθή διατύπωση, αφού ο ισλαμικός νόμος δεν καθίσταται η μοναδική πηγή του δικαίου.

    Η οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch επισήμανε ότι το νέο Σύνταγμα "προστατεύει ορισμένα δικαιώματα αλλά υπονομεύει άλλα" και εξέφρασε τη λύπη της για την "εσπευσμένη" υιοθέτησή του.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [03] Διακομματική επιτροπή για τις προμήθειες καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις

    Τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη διενέργεια δημόσιου διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού προμήθειας καυσίμων, για όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω ΣΟΤΑ (Σημαντικής Οικονομικής ή Τεχνολογικής Αξίας Προμήθειες) «εξασφαλίζοντας απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα στις προμήθειες καυσίμων», ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μετά τη συνάντησή του με το γενικό γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γ. Σούρλα.

    Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι καταγγελίες του κ. Σούρλα σχετικά με τη διακίνηση νοθευμένων καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι από τις 12 Οκτωβρίου 2012 ο αρμόδιος εισαγγελέας του Στρατοδικείου Αθηνών διενεργεί κατεπείγουσα έρευνα για τη διερεύνηση ενδεχόμενης νοθείας στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων, προς όλες τις δυνατές κατευθύνσεις, αξιοποιώντας όλες τις μέχρι σήμερα καταγγελίες και τα διαθέσιμα στοιχεία, μεταξύ των οποίων και τις καταγγελίες που έχουν γίνει από τον κ. Σούρλα.

    [04] Στάσεις εργασίας και συγκέντρωση της ΟΛΜΕ την Τετάρτη

    Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρεί το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), με αφορμή τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία.

    Συγκεκριμένα η ΟΛΜΕ υπολογίζει ότι υπάρχουν πάνω από 2.000 κενά σε γυμνάσια και λύκεια, ενώ διαμαρτύρεται για το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων τμημάτων, προκειμένου να εξοικονομηθούν εκπαιδευτικοί και να διατεθούν για να καλυφθούν τα υπάρχοντα κενά. Η ομοσπονδία ζητά να καλυφθούν τα κενά με διορισμούς εκπαιδευτικών και διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας την προσεχή Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 12.30 το μεσημέρι.

    Στο πλαίσιο της εν λόγω κινητοποίησης η ΟΛΜΕ κηρύττει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι για τον πρωινό κύκλο και από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, για τον απογευματινό κύκλο.

    [05] Παρατείνεται η προθεσμία για τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων των τραπεζών

    Παρατείνεται εκ νέου, έως τις 21 Δεκεμβρίου 2012 αυτή τη φορά, η προθεσμία για τη δημοσιοποίηση των εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων των τραπεζών που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, καθώς εκκρεμεί η δεύτερη φάση της ανακεφαλαιοποίησης και το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων.

    Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, η παράταση αφορά στα αποτελέσματα των τραπεζών για το α' εξάμηνο 2012 και των οικονομικών καταστάσεων γ΄ τριμήνου, και δίδεται προκειμένου να παρασχεθεί, για λόγους χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, ο αναγκαίος χρόνος για τη δημοσίευση των ισολογισμών.

    [06] Διαψεύδουν ότι επιτεύχθηκε εξωδικαστικός συμβιβασμός

    Οι δικηγόροι του πρώην εκτελεστικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν διέψευσαν σήμερα ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία με την πλευρά της Ναφισατού Ντιαλό, της καμαριέρας που τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση τον Μάιο του 2010.

    Στην ανακοίνωσή τους, οι δικηγόροι Γουίλιαμ Τάιαλορ και Αμίτ Μέτα επισημαίνουν ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και ανέφεραν ότι ο Στρος-Καν δέχτηκε να καταβάλει 6 εκατομμύρια δολάρια στην Ντιαλό για να αποσύρει την αγωγή σε βάρος του είναι "εντελώς λανθασμένες". Παραδέχονται ωστόσο ότι υπήρξαν "συζητήσεις" προκειμένου να επιτευχθεί εξωδικαστική συμφωνία, αλλά οι διαπραγματεύσεις αυτές δεν καρποφόρησαν.

    Η εφημερίδα New York Times έγραψε την Πέμπτη ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία, η οποία όμως δεν έχει υπογραφεί ακόμη. Στην ιστοσελίδα της η γαλλική εφημερίδα Le Monde ανέφερε ότι ο Στρος-Καν "ήταν έτοιμος να καταβάλει 6 εκατομμύρια δολάρια στην Ντιαλό".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 November 2012 - 17:30:35 UTC