Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αισιόδοξος ο Γιούνκερ για την επαναγορά χρέους
  • [02] Βρούτσης: Ξεκινά η καταβολή του εφάπαξ
  • [03] Ιωάννινα: Παραιτήθηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου
  • [04] Παράταση έως 31/12 για την παραγραφή εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων
  • [05] Νέα χαράτσια και νέες φορολογικές θηλιές για τους εργαζόμενους

  • [01] Αισιόδοξος ο Γιούνκερ για την επαναγορά χρέους

    Των αποφάσεων του Eurogroup για την Ελλάδα, υπεραμύνεται ο επικεφαλής του οργάνου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στους Financial Times Deutschland, λέγοντας ότι έτσι έρχεται πιο κοντά μια λύση για τη χώρα και ικανοποιείται ολόκληρη η Ευρωζώνη. Εμφανίζεται δε πεπεισμένος για την επιτυχία του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων.

    «Ο αποκλεισμός της "Grexit" είναι το πέρασμα στην έξοδο από την κρίση», δηλώνει ο κ. Γιούνκερ και προσθέτει πως έχει «πλήρη εμπιστοσύνη» ότι η χώρα θα τα καταφέρει, όπως έχει προγραμματιστεί, όσον αφορά την επαναγορά κρατικών ομολόγων. Και γι' αυτό δεν πρόκειται να εμπλακεί, όπως λέει, σε «μη υγιείς εικασίες» περί αποτυχίας της διαδικασίας επαναγοράς.

    Διαβάστε επίσης:

    Ντράγκι: H Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη

    [02] Βρούτσης: Ξεκινά η καταβολή του εφάπαξ

    «Έχουμε περάσει στην επόμενη μέρα. Αφού διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της χώρας μας, τώρα πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της απορρόφησης των κονδυλίων και της απονομής και καταβολής των εφάπαξ», δήλωσε μετά τη σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) Μιχαήλ Κωνσταντίνου, ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης.

    «Έχουμε μπροστά μας πολύ δουλειά», προσέθεσε ο υπουργός Εργασίας και σημείωσε ότι «το στοίχημα αυτό πρέπει να κερδηθεί οπωσδήποτε, γιατί τα χρονικά περιθώρια είναι συγκεκριμένα: πρέπει να απονείμουμε σε 40.228 δικαιούχους 1,1 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2013». Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι το προσωπικό του Ταμείου θα ενισχυθεί με 26 επιπλέον υπαλλήλους, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί 3.500- 4.000 αιτήσεις το μήνα.

    «Ξεκινάμε από τη Δευτέρα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

    «Αναλαμβάνουμε μια τιτάνια προσπάθεια, με τη βοήθεια του υπουργείου Εργασίας και του υπουργού για να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τις ληξιπρόθεσμες αιτήσεις», δήλωσε από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΠΔΥ Μιχάλης Κωνσταντίνου.

    Σε ό,τι αφορά το θέμα ενδεχόμενης επαναγοράς κρατικών ομολόγων από τα ασφαλιστικά Ταμεία, τόσο εκείνων που κατέχουν απευθείας τα Ταμεία, όσο και εκείνων που βρίσκονται κατατεθειμένα στον κοινό λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εργασίας σημειώνουν ότι οι διοικήσεις των Ταμείων θα αποφασίσουν ελεύθερα για το μέλλον των ομολόγων, που κατέχουν τα ίδια.

    [03] Ιωάννινα: Παραιτήθηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου

    Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, εξαιτίας της κατάστασης που, όπως αναφέρει, έχει διαμορφωθεί στο Πανεπιστήμιο και γενικότερα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα προβλήματα που συσσωρεύονται λόγω των συνεχών περικοπών και των μέτρων που οδηγούν σε δυσλειτουργία των ΑΕΙ.

    [04] Παράταση έως 31/12 για την παραγραφή εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων

    Παρατείνεται έως 31.12. 2013 η προθεσμία παραγραφής όλων των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, καθώς και των βεβαιωμένων χρεών στις ΔΟΥ και στα τελωνεία που επρόκειτο να λήξει στο τέλος του 2012, καθώς και των αντίστοιχων προθεσμιών με ημερομηνία λήξης εντός του επόμενου έτους.

    Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο παραγραφής των υποθέσεων αυτών εξαιτίας της αδυναμίας του ελεγκτικού μηχανισμού να προχωρήσει άμεσα στον έλεγχό τους.

    Το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία ότι σχετικά με τους ελέγχους στις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις στόχος είναι να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι, κάτι που για αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί να επιτευχθεί άμεσα. Οι λόγοι αυτοί, όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση είναι η οργανωτική αναδιάρθρωση του υπουργείου Οικονομικών, η τεράστια έλλειψη προσωπικού που προκάλεσε η εφαρμογή του νόμου για την εφεδρεία καθώς και η μη πλήρης, έως τώρα, εφαρμογή του συστήματος Elenxis.

    [05] Νέα χαράτσια και νέες φορολογικές θηλιές για τους εργαζόμενους

    «Τα νέα χαράτσια και οι νέες φορολογικές θηλιές που φέρνει η συγκυβέρνηση στους εργαζόμενους, τους φτωχούς επαγγελματοβιοτέχνες και αγρότες, για να δώσει νέες φοροαπαλλαγές στις μεγάλες επιχειρήσεις, δεν είναι προσωρινά» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το φορολογικό και επισημαίνεται ότι «η φοροεπιδρομή κατά των λαϊκών στρωμάτων είναι βασική πλευρά της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ».

    «Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να απαντήσουν με οργανωμένη ανυπακοή και αντεπίθεση για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία», προσθέτει το ΚΚΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 November 2012 - 15:30:35 UTC