Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στουρνάρας: Η δόση θα καταβληθεί μέχρι 13 Δεκεμβρίου
  • [02] Ανάπτυξη, επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης
  • [03] Task force για Πανεπιστήμια και ΤΕΙ
  • [04] Ο χρόνος της κυβέρνησης λιγοστεύει, εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] Στην ελληνική αγορά επενδύει η Qatar airways
  • [06] Ενημέρωσε την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ ο Φ. Κουβέλης
  • [07] ΚΚΕ: Αβάσιμοι πανηγυρισμοί και ψεύτικες υποσχέσεις της συγκυβέρνησης
  • [08] Συγκέντρωση ατόμων με αναπηρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών
  • [09] Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Μπ. Βωβού

  • [01] Στουρνάρας: Η δόση θα καταβληθεί μέχρι 13 Δεκεμβρίου

    Μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου θα έχει καταβληθεί η δόση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, σε συνέντευξη Τύπου για τις αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup.

    [02] Ανάπτυξη, επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης

    Ικανοποιημένος από τις αποφάσεις του Eurogroup και από το κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα στο εξωτερικό, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, τονίζοντας πως προτεραιότητά του πλέον είναι η αλλαγή του κλίματος και στο εσωτερικό και η ανακούφιση των κοινωνικών ομάδων που κυρίως πλήττονται από την κρίση.

    «Το τελευταίο διάστημα είχαμε το μεγάλο ζήτημα της ευρωπαϊκής μάχης. Αυτή η μάχη τερματίστηκε στο τελευταίο Eurogroup», είπε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πως πλέον η κυβέρνηση στο εξωτερικό είναι αξιόπιστη. «Δεν θα επιτραπεί σε κανένα να τραυματίσει την αξιοπιστία της Ελλάδας», τόνισε, κρατώντας ωστόσο χαμηλούς τόνους, καθώς -όπως είπε- δεν θέλει να ακούσει θριαμβολογίες. «Πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση των προβλημάτων. Δεν γίνεται να μιλάμε για επιτυχία, όταν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα, τώρα όλα έληξαν. Από το χθες αντλούμε συμπεράσματα. Θα διορθώσουμε τα όποια λάθη στη λειτουργία μας», είπε.

    Ο πρωθυπουργός, ο οποίος θεωρεί ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των υπουργών είναι απαραίτητη, όπως απαραίτητο είναι να υπάρχει και συντονισμός μεταξύ των μελών του υπουργικού συμβουλίου, έδωσε σαφείς οδηγίες για να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, καθώς -όπως είπε- είναι δράσεις φιλικές προς την κοινωνία και κάνουν καλό στην ανταγωνιστικότητα.

    Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε ένα τρίπτυχο στο οποίο θα κινηθεί το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση: αυστηρή εποπτεία κάθε υπουργείου στον προϋπολογισμό του (θα υπάρχει ο αυτόματος μηχανισμός ελέγχου), εφαρμογή των μέτρων χωρίς χαλάρωση, και βοήθεια όλων στις αποκρατικοποιήσεις. Στόχος είναι κάθε υπουργείο να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα και για αυτό υπάρχει και ο αυτόματος μηχανισμός εποπτείας.

    «Με το πλεόνασμα θα μπορούμε το 70% να το διαθέσουμε για διόρθωση αδικιών», είπε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έθεσε ως βασικό στόχο την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

    [03] Task force για Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

    Γάλα και φρούτα θα αρχίσουν να διανέμονται στους μαθητές όλων των σχολείων της χώρας, στους αμέσως επόμενους μήνες, στο πλαίσιο υλοποίησης δύο προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τη συνεργασία των υπουργείων Παιδείας και Ανάπτυξης, αλλά και τη συμβολή του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Παπανικολάου. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Συνόδου υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ο κ. Αρβανιτόπουλος μίλησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παρουσία αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και πολλών επισκεπτών από την Ελλάδα, απάντησε σε ερωτήσεις και ανέλυσε λεπτομερώς τις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις, που υλοποιεί το υπουργείο.

    Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε ότι μελετάται η δημιουργία «ομάδας τεχνικής βοήθειας» (task force) που θα αποτελείται από πέντε μέλη εμπειρογνωμόνων και ειδικών, που θα σπεύδουν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ώστε να τα συνδράμουν στον κρίσιμο τομέα της οικονομικής διαχείρισης και αξιοποίησης των πόρων τους. Αυτό θα γίνει άμεσα, είπε, και θα αρχίσει η συνεργασία της συγκεκριμένης ομάδας με τα τριτοβάθμια ιδρύματα τα οποία, σ΄αυτή τη δύσκολη συγκυρία, είναι απολύτως απαραίτητο να αξιοποιήσουν στο έπακρο τους πόρους τους και να συντονίσουν τις προσπάθειες τους, όπως άλλωστε προβλέπεται από το νέο νόμο.

    [04] Ο χρόνος της κυβέρνησης λιγοστεύει, εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ

    Ο χρόνος της κυβέρνησης λιγοστεύει, εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη σημερινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση και προσθέτει ότι η «τεχνητή δόση αισιοδοξίας» δεν βγάζει την κοινωνία από την κρίση και σίγουρα δεν θα σώσει την κυβέρνηση, όπως δεν έσωσε και τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η προσπάθεια των κυβερνητικών εταίρων να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του Eurogroup ως «εθνική επιτυχία», στερείται τουλάχιστον σοβαρότητας και δεν μπορεί να αντιστρέψει τη σκληρή πραγματικότητα, που υφίσταται η πλειοψηφία της κοινωνίας από την ακραία και καταστροφική πολιτική του μνημονίου.

    [05] Στην ελληνική αγορά επενδύει η Qatar airways

    Την έναρξη του δρομολογίου Αθήνα-Νέα Υόρκη, από τα μέσα του ερχόμενου έτους, σε καθημερινή βάση και για όλο το έτος, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της Qatar Airways Ακμπάρ Αλ Μπάκερ, σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, με αφορμή και τη συμπλήρωση των οκτώ χρόνων παρουσίας της εταιρείας στην Ελλάδα.

    Όπως τόνισε, η Qatar Airways στηρίζει την παρουσία της στην Ελλάδα όχι μόνον στις καλές εποχές αλλά και στην εποχή της κρίσης, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί σημαντική αγορά για την εταιρεία. Θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την παρουσία μας στην Ελλάδα, δημιουργώντας και νέες θέσεις εργασίας τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Qatar Airlines.

    Ερωτηθείς εάν και άλλες εταιρείες από το Κατάρ έχουν ως στόχο να επενδύσουν στην Ελλάδα, επισήμανε ότι οι εταιρείες από την χώρα του προχωρούν σε επενδύσεις χωρίς να έχουν προηγηθεί «μεγάλες ανακοινώσεις» και προσέθεσε ότι το Κατάρ έχει εκφράσει την ισχυρή δέσμευση του για επενδύσεις στην χώρα μας.

    Η Αθήνα αποτελεί κομβικό σημείο για τους 31 ευρωπαϊκούς προορισμούς που περιλαμβάνονται στο δίκτυο δρομολογίων της Qatar Airways, το οποίο ξεκίνησε αρχικά το 2005 με έξι πτήσεις την εβδομάδα και αύξηση τα δρομολόγια της σε δύο ημερησίως, τρία χρόνια πριν.

    [06] Ενημέρωσε την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ ο Φ. Κουβέλης

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των τριών κυβερνητικών εταίρων, συγκάλεσε σύσκεψη της ΚΟ του κόμματος και ενημέρωσε τους βουλευτές για τα θέματα που συζητήθηκαν με τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, κυρίως δε για το τι έγινε στην συνεδρίαση του Eurogroup και τις αποφάσεις που έλαβε.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συνέπεσαν στην εκτίμηση ότι, μετά τις αποφάσεις, η προτεραιότητα θα πρέπει να είναι στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ενώ χρειάζονται διασαφηνίσεις για το σχέδιο επαναγοράς των ομολόγων, ιδίως όσον αφορά τη συμμετοχή των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων.

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ αποφασίστηκε να μην δοθεί θετική ψήφος του κόμματος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή για πολιτικές ευθύνες σχετικά με το πρώτο μνημόνιο, η οποία συζητείται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής.

    [07] ΚΚΕ: Αβάσιμοι πανηγυρισμοί και ψεύτικες υποσχέσεις της συγκυβέρνησης

    «Η συγκυβέρνηση με αβάσιμους πανηγυρισμούς και ψεύτικες υποσχέσεις επιχειρεί να κρύψει ότι κλιμακώνει τη σφαγή του λαού μαζί με τους συμμάχους της και ότι οξύνονται οι αντιθέσεις εντός της ΕΕ για το πώς θα διαχειριστούν την κρίση τους.Τα περί καλύτερης και ισχυρότερης διαπραγμάτευσης εντός της ΕΕ αποδεικνύονται διαρκώς επικίνδυνα για το λαό», επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του «για τη συνάντηση και τις δηλώσεις των κυβερνητικών εταίρων».

    «Στην ημερήσια διάταξη έρχεται επιτακτικά το ζήτημα της πάλης των εργαζομένων για αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, μονομερή διαγραφή του χρέους», προσθέτει το ΚΚΕ.

    [08] Συγκέντρωση ατόμων με αναπηρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών

    Συγκέντρωση έξω από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, στην οδό Νίκης, πραγματοποίησαν άτομα με αναπηρία, σήμερα στις 11 το πρωί. Ανάπηροι, ηπατομεταμοσχευθέντες, τυφλοί, ασθενείς με κυστική ίνωση και άτομα με άλλα προβλήματα υγείας, ζήτησαν να συναντηθούν με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

    Αιτήματά τους -μεταξύ άλλων- είναι να μην απολυθεί κανείς και να μην περικοπούν επιδόματα, συντάξεις και δώρα.

    Μετά την συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με εκπρόσωπο του υπουργείου δήλωσε πως υπήρξε δέσμευση από την πλευρά του υπουργείου ότι θα ξεκινήσει διάλογος για την αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία που έχουν θιγεί.

    [09] Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Μπ. Βωβού

    Αύριο θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί ο επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός που συνελήφθη χθες για χρέη στο Δημόσιο. Ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για μη καταβολή οφειλών προς το δημόσιο, ύψους 1,010 εκατ. ευρώ. Στη συνολική οφειλή περιλαμβάνεται και ποσό περίπου 220 χιλιάδων ευρώ από μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών προς το ΙΚΑ που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

    Σήμερα, επρόκειτο να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο η αίτηση της εταιρείας του κ. Βωβού για την υπαγωγή της στο καθεστώς προστασίας του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, διαδικασία, ωστόσο, που αναβλήθηκε. Το δικαστήριο απέρριψε αίτημα της πλευράς Βωβού για διατήρηση προσωρινής διαταγής που είχε εκδοθεί και με την οποία η εταιρεία του επιχειρηματία είχε πετύχει αναστολή εκτέλεσης των απαιτήσεων πιστωτών της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 November 2012 - 13:30:38 UTC