Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναβολή για τη Δευτέρα πήραν οι τρεις συλληφθέντες για τον προπηλακισμό του Γερμανού πρόξενου
  • [02] Αναπόφευκτη μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, λέει ο Γ. Έτινγκερ
  • [03] "Το Ισραήλ παραβίασε την κατάπαυση του πυρός"

  • [01] Αναβολή για τη Δευτέρα πήραν οι τρεις συλληφθέντες για τον προπηλακισμό του Γερμανού πρόξενου

    Τη Δευτέρα το μεσημέρι θα δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, οι δύο δημοτικοί υπάλληλοι και ο συνδικαλιστής εκπαιδευτικός, που κατηγορούνται για το επεισόδιο που σημειώθηκε σε βάρος του Γερμανού Πρόξενου στη Θεσσαλονίκη. Οι τρεις κατηγορούμενοι ζήτησαν σήμερα και πήραν αναβολή από το δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε να άρει την κράτησή τους έως τη διεξαγωγή της δίκης.

    Νωρίτερα, οι τρεις συλληφθέντες -ηλικίας 39, 47 και 53 ετών- οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ο οποίος τους απήγγειλε τις κατηγορίες της παράνομης βίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Επιπλέον, σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη και για απείθεια, διότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, αρνήθηκε να υποβληθεί σε δακτυλοσκοπική εξέταση.

    Στο πλευρό τους βρέθηκαν από το πρωί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς επίσης δεκάδες συνάδελφοί τους και συνδικαλιστές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης σε ένδειξη συμπαράστασης.

    Σε κάποια στιγμή σημειώθηκε ένταση όταν ορισμένοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτήριο για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία, αλλά απωθήθηκαν από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Συνήγοροι των κατηγορουμένων ισχυρίστηκαν ότι οι αρχές αποφάσισαν, κατ' επιλογή, σε ποιους θα επιτραπεί η είσοδος στο ακροατήριο του Αυτοφώρου. Σύμφωνα, πάντως, με εισαγγελικές πηγές, η εντολή που δόθηκε αφορούσε στον αριθμό των καθήμενων θέσεων του ακροατηρίου.

    [02] Αναπόφευκτη μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, λέει ο Γ. Έτινγκερ

    Αναπόφευκτη θεωρεί μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο Γερμανός Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Γκούντερ Έτινγκερ σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου σε κλειστό κύκλο στελεχών του SPD, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα «Bild».

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σε άρθρο με τίτλο «17,5 δισεκατομμύρια χαμένα;», στο πλαίσιο ομιλίας του σε Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες προχθές στις Βρυξέλλες, ο κ. Έτινγκερ έκανε λόγο για αναπόφευκτο «κούρεμα» του χρέους με την συμμετοχή των δημοσίων πιστωτών. Όπως τονίζει μάλιστα η «Bild», ο Επίτροπος επιβεβαίωσε την πληροφορία σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την εφημερίδα, λέγοντας ότι «στο τέλος της ημέρας, δεν θα αποφύγουμε ένα κούρεμα χρέους για την Ελλάδα».

    Η «Bild» τονίζει πάντως ότι αυτές οι δηλώσεις δεν συμφωνούν «με την έως τώρα επίμονη στάση της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον μιας νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους", η οποία, υποστηρίζεται στο δημοσίευμα, υπολογίζεται ότι θα κόστιζε στον Γερμανό φορολογούμενο 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Ακόμη και ο ίδιος ο Γερμανός Επίτροπος, σε πρόσφατη συνέντευξη του στο οικονομικό περιοδικό «Wirtschaftswoche», είχε δηλώσει ότι ένα νέο «κούρεμα» θα έπληττε την αξιοπιστία της Ευρωζώνης.

    [03] "Το Ισραήλ παραβίασε την κατάπαυση του πυρός"

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι παραβιάζει την εκεχειρία με το ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς βομβαρδίζοντας τη Λωρίδα της Γάζας, και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα σταματήσουν οι εχθροπραξίες, το συντομότερο δυνατό.

    «Το Ισραήλ προκαλεί σάλο διεθνώς με τους τρεις νεκρούς του. Στην πραγματικότητα, είναι το Ισραήλ που παραβίασε την κατάπαυση του πυρός", δήλωσε στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Άγκυρας πριν από μια επίσκεψή του στην Αίγυπτο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 November 2012 - 13:30:27 UTC