Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στουρνάρας: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, η Αθήνα έχει κάνει αυτό που πρέπει
  • [02] Δυσφορία Γιούνκερ για την έκθεση της τρόικας
  • [03] Νέα πορεία διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ το μεσημέρι του Σαββάτου
  • [04] Μήνυμα Παπούλια στα Σκόπια, για να εγκαταλείψουν την αδιαλλαξία
  • [05] Προβλήματα ανέκυψαν στις συνομιλίες της κυπριακής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών
  • [06] Παραιτήθηκε ο διευθυντής της CIA

  • [01] Στουρνάρας: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, η Αθήνα έχει κάνει αυτό που πρέπει

    Διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι η δόση θα εκταμιευθεί, δεδομένου ότι η Αθήνα έχει κάνει αυτό που πρέπει.

    Ανυποχώρητη και σκληρή διαπραγμάτευση απέναντι στους δανειστές ζήτησε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ώστε το Eurogroup να αποφασίσει την εκταμίευση των δόσεων και πρότεινε να υπάρξει μια προειδοποιητική δήλωση της Βουλής, με την οποία να καθίσταται σαφές, πως «η παράταση της εκκρεμότητας είναι αργός θάνατος - και πως η κοινωνική και πολιτική έκρηξη, δεν είναι πρόβλημα ελληνικό αλλά πανευρωπαϊκό.

    Ο Σύριζα κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι δεν υπήρχε καμία συμφωνία με τους δανειστές για τη δόση.

    Το αίτημα για καθαρή πολιτική δήλωση από την Ευρώπη, θα έπρεπε να ακούγεται στους χώρους της διαπραγμάτευσης, επισήμαναν οι Ανεξαρτήτοι Ελλήνες.

    Οι εξελίξεις πρέπει να αποτελέσουν ένα μάθημα για το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης , σχολίασε το ΚΚΕ.

    [02] Δυσφορία Γιούνκερ για την έκθεση της τρόικας

    Δυσφορία εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούκνκερ για το ότι δεν έχει συνταχθεί ακόμα η έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία και υποσχέθηκε "ταχεία" δράση μόλις είναι διαθέσιμα όλα τα στοιχεία. Σε δηλώσεις στο Γερμανικό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Eurogroup εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα αναληφθεί δράση για την αποδέσμευση της δόσης.

    Πάντως ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος στις Βρυξέλλες δήλωσε ότι το Eurogroup πιθανότατα δεν πρόκειται να λάβει απόφαση για την δόση των 31,5 δισ. ευρώ την Δευτέρα και έθεσε ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης την επίτευξη συναίνεσης σχετικά με την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την μελλοντική χρηματοδότηση.

    Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κόντρα στους κόλπους της τρόικας. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Γιανς Βάιτμαν, δήλωσε αντίθετος σε μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από τις πιστώτριες χώρες, δηλώνοντας σε γερμανική εφημερίδα ότι "μία διαγραφή του χρέους από μόνη της δεν θα λύσει τίποτα".

    Από την άλλη πλευρά, ο πρώην εκπρόσωπος της Ινδίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Αρβίντ Βιρμάνι, επισήμανε ότι οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να συναινέσουν το ταχύτερο σε μια "μαζική" διαγραφή του χρέους για να καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης της χώρας.

    [03] Νέα πορεία διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ το μεσημέρι του Σαββάτου

    Πανελλαδικό συλλαλητήριο διοργανώνει γιασήμερα στις 12 το μεσημέρι η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Το συλλαλητήριο -όπως σημειώνεται- γίνεται ύστερα από αίτημα «εκατοντάδων συναδέλφων», προκειμένου να εκφρασθεί η «έντονη δυσαρέσκεια, αγανάκτηση και οργή που προκαλεί στους εργαζομένους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το σχέδιο της συγκυβέρνησης για τις επικείμενες απολύσεις και για την οικονομική επιτροπεία στους δήμους που κρύβει απολύσεις, αναγκαστικές μετατάξεις, κατάργηση κοινωνικών υπηρεσιών, μείωση μισθών και αύξηση φόρων στους πολίτες».

    Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει επίσης στην κινητοποίηση των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ την Κυριακή στις 5 το απόγευμα, ενώ δεσμεύεται να συμμετάσχει και σε όλες τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων που θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα «με στόχο την ανατροπή των πολιτικών του Μνημονίου». Όπως σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι άμεσες απολύσεις προσωπικού, ο δραστικός περιορισμός του μισθολογικού κόστους και ο περιορισμός των δημόσιων υπηρεσιών έχουν απώτερο στόχο «την κατάργηση βασικών κοινωνικών αγαθών και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων του Δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα».

    Επίσης, την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, συνεδριάζει εκτάκτως η ΚΕΔΕ προκειμένου να συζητήσει τον Προϋπολογισμό του 2013 και τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων με βάση τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου. Μετά τη συνεδρίαση, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα επιδώσει την απόφαση στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγ. Μεϊμαράκη, και στα πολιτικά κόμματα.

    [04] Μήνυμα Παπούλια στα Σκόπια, για να εγκαταλείψουν την αδιαλλαξία

    Μήνυμα στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά το επίσημο δείπνο που παρέθεσε στον Πρόεδρο της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, καλώντας την ηγεσία της γειτονικής χώρας να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία και να συμβάλλει εποικοδομητικά για να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο ζήτημα του ονόματος.

    Στο μεταξύ ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης, Στέφαν Φίλε, σε συνέντευξή του στο Reuters, εκτίμησε ότι η ΠΓΔΜ θα μπορούσε να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ το επόμενο έτος χωρίς να έχει επιλυθεί το θέμα της ονομασίας της με την Ελλάδα και επικαλέστηκε θετικές ενδείξεις στην κατεύθυνση αυτή τόσο από τα Σκόπια όσο και από την Αθήνα.

    [05] Προβλήματα ανέκυψαν στις συνομιλίες της κυπριακής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών

    Σοβαρές διαφωνίες υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο, μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της τρόικας για το ποσό που θα απαιτηθεί για ανακεφαλαιοποίση των κυπριακών τραπεζών. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο το θέμα να μείνει ανοικτό μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, που θα δοθεί η ενδιάμεση έκθεση από τον οίκο Pimco, στον οποίο η Κεντρική Τράπεζα ανέθεσε να κάνει διαγνωστικό έλεγχο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου. Επίσης, εξακολουθούν να υπάρχουν διαφωνίες στο θέμα της ιδιωτικοποίησης κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών (Αρχή Τηλεποικινωνιών και Αρχή Ηλεκτρισμού), της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής και των κοινωνικών παροχών. Πάντως κυβέρνηση και τρόικα θέλουν να τηρηθεί η εμπιστευτικότητα για τις διαπραγματεύσεις.

    Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται σήμερα στην Κεντρική Τράπεζα, παρουσία και του διοικητή της Πανίκου Δημητριάδη, αλλά και στο υπουργείο Οικονομικών. Αύριο η αντιπροσωπεία της τρόικας θα αξιολογήσει την κατάσταση και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα.

    [06] Παραιτήθηκε ο διευθυντής της CIA

    Ο Διευθυντής της CIA, Ντέιβιντ Πετρέους υπέβαλε την παραίτηση του στον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα εξαιτίας εξωσυζυγικής σχέσης, συμπεριφορά την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε ως απαράδεκτη. Ο Μπαράκ Ομπάμα αποδέχτηκε την παραίτηση του διευθυντή της CIA, επαινώντας τον ως ένα από τα πιο σημαντικούς στρατηγούς της γενιάς του και εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, θα συνεχίσει να ευδοκιμεί.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 November 2012 - 9:30:28 UTC