Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο θηλασμός θεμέλιο για την υγεία των βρεφών
  • [02] ΗΠΑ: Συμφωνία πώλησης όπλων ύψους 6,7 δισ. δολαρίων με τη Σαουδική Αραβία
  • [03] Αντίθετος στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας

  • [01] Ο θηλασμός θεμέλιο για την υγεία των βρεφών

    Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί θεμέλιο για την παρούσα αλλά και την μελλοντική υγεία των βρεφών και των μητέρων τους. Αν και τα πρώτα βήματα του θηλασμού ξεκινούν με τη γέννηση , δυστυχώς στη χώρα μας υπάρχουν μόνο δύο νοσοκομεία τα οποία είναι πιστοποιημένα ως «φιλικά προς τα βρέφη» και υποστηρίζουν τον θηλασμό.

    «Τη στιγμή που σε μια χώρα όπως η Τουρκία υπάρχουν 205 νοσοκομεία «φιλικά προς τα βρέφη» , στην Ελλάδα, υπάρχουν μόνο δύο , και αυτά στην Αθήνα, το «Αττικόν» και το «Έλενα», παρότι θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότερα. Τα προβλήματα κυρίως αφορούν την ξενοδοχειακή υποδομή. Στις ιδιωτικές κλινικές τα βρέφη δεν μένουν κοντά στη μητέρα τους πράγμα που δεν ευνοεί τον θηλασμό. Σε δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπως το Ιπποκράτειο και το Παπαγεωργίου , καταφέραμε τον τελευταίο χρόνο να μένουν τα νεογνά στον ίδιο χώρο με τη μητέρα. Δυστυχώς όμως όταν οι μητέρες αποχωρούν από τη κλινική ή το νοσοκομείο, τους δίνουν από μια συνταγή για ξένο γάλα. Έτσι φεύγουν παίρνοντας ένα μήνυμα ότι πρέπει να δώσουν στο βρέφος ξένο γάλα. Επίσης οι νέες μητέρες δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον στο σπίτι ώστε να συνεχίζουν το θηλασμό. Εμείς έχουμε καταθέσει στο υπουργείο Υγείας πρόγραμμα προώθησης του θηλασμού με παροχή μαιευτικής φροντίδας στο σπίτι και περιμένουμε να εγκριθεί» επισημαίνει στο ΑΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγων Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Εφετείου Θεσσαλονίκης, Βικτωρία Μοσχάκη, με αφορμή ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12.00 στην Πλατεία Αριστοτέλους.

    [02] ΗΠΑ: Συμφωνία πώλησης όπλων ύψους 6,7 δισ. δολαρίων με τη Σαουδική Αραβία

    Το αμερικανικό πεντάγωνο ενημέρωσε το Κογκρέσο για τη συμφωνία πώλησης στη Σαουδική Αραβία, 20 μεταγωγικών αεροσκαφών τύπου C-130 και 5 αεροσκαφών ανεφοδιασμού τύπου KC-130 έναντι του ποσού των 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Η πώληση περιλαμβάνει επίσης 120 κινητήρες αεροσκαφών, συστήματα Link 16, ένα σύστημα επικοινωνίας του ΝΑΤΟ, και ανταλλακτικά.

    Μετά την αγορά ρεκόρ δεκάδων αεροσκαφών και ελικοπτέρων στα τέλη του 2010 έναντι του ποσού-μαμούθ των περίπου 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η πώληση αυτή ενισχύει τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών ως ο κύριος προμηθευτής όπλων προς τη Σαουδική Αραβία.

    Η σύμβαση των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την πώληση 84 μαχητικών F-15 και τον εκσυγχρονισμό άλλων 70, καθώς επίσης την πώληση 178 ελικοπτέρων Apache, Black Hawk, AH-6i και MD-530F.

    Ωστόσο, το Κογκρέσο έχει 30 ημέρες για να προβάλει σχετικές αντιρρήσεις, για τη νέα πώληση του στρατιωτικού υλικού στο Ριάντ.

    Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προωθεί τις πωλήσεις όπλων σε χώρες του Περσικού Κόλπου, για να ενισχύσει τους συμμάχους της στην αντιμετώπιση του Ιράν και της πυρηνικής απειλής που αντιπροσωπεύει η Τεχεράνη, για τις χώρες της Δύσης.

    Ταυτόχρονα για την αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ, η προοπτική αυτών των πωλήσεων, είναι καλή είδηση σε μια εποχή που ο προϋπολογισμός του πενταγώνου είναι ιδιαιτέρως πτωτικός.

    [03] Αντίθετος στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας

    Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Γιανς Βάιτμαν, δήλωσε αντίθετος σε μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από τις πιστώτριες χώρες, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα, Rheinische Post που δημοσιεύεται το Σάββατο.

    «Μια διαγραφή του χρέους από μόνη της δεν θα λύσει τίποτα. Σε ποιον θα χρησιμεύσει η διαγραφή του χρέους των Αθηνών, εάν η χώρα σε 10 χρόνια είναι στο ίδιο σημείο που βρίσκεται σήμερα;», σημείωσε ο Βάιτμαν.

    Όπως είπε σε κάθε περίπτωση, είναι αντίθετος ως εκτελεστικό μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), να συμμετέχει η ευρωτράπεζα σε οποιαδήποτε τέτοια πράξη, διότι, «θα ήταν σαν να χρηματοδοτεί άμεσα την κατάσταση, κάτι που απαγορεύεται».

    Σύμφωνα με τον Βάιτμαν «αυτό δεν είναι μόνο ένα σημαντικό μήνυμα για την Ελλάδα, αλλά για όλες τις άλλες χώρες που βρίσκονται σε κρίση».

    Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας αναφέρει επίσης ότι, «οι πολιτικοί ηγέτες έχουν σαφώς αποφάσισε να συνεχίσουν τη στήριξη της Ελλάδας», αλλά αυτό έχει νόημα, αν η Ελλάδα μόνη της κάνει αρκετά για να λύσει τα προβλήματά της, επισημαίνοντας ότι οι μαζικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες της Ελλάδας χωρίς την ουσιαστική βοήθεια που λαμβάνει θα ήταν πολύ μεγαλύτερες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 November 2012 - 7:30:33 UTC