Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκτακτη σύσκεψη των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" υπό τον Π. Καμμένο
  • [02] Συμμετοχή του Ιράν σε διάσκεψη για τα πυρηνικά στη Μέση Ανατολή
  • [03] Η όπερα από τη Λυρική στη ...Βαρβάκειο
  • [04] Συνάντηση αντιπροσωπείας ΠΑΣΟΚ με Γ. Στουρνάρα
  • [05] Πάρτι για τα επινίκια ετοιμάζουν οι μάνατζερ διαφόρων hedge funds αν κερδίσει ο Ρόμνεϊ
  • [06] Με προβλήματα η ψηφοφορία στις περιοχές που επλήγησαν από τον Σάντι
  • [07] Αφιέρωμα στον πιανίστα Γκλέν Γκουλντ, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

  • [01] Έκτακτη σύσκεψη των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" υπό τον Π. Καμμένο

    Επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Χρήστος Ζώης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «υποκρισία διαπραγμάτευσης» και για «εκβιασμό του ελληνικού λαού», ενώ, χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο «σύνολο υποδείξεων και εντολών της τρόικας», υποστηρίζοντας ότι πρόκειται «για προφανή ψεύδη» και «βιασμό της κοινής λογικής».

    «Αφού υποκρίνονταν ότι διαπραγματεύονταν επί πέντε μήνες, στο τέλος φέρνουν προς ψήφιση το σύνολο των υποδείξεων και εντολών της τρόικας, αναλαμβάνοντας μάλιστα να θέσουν τον ελληνικό λαό ενώπιον εκβιαστικών διλημμάτων, όπως ο δήθεν κίνδυνος εξόδου από το ευρώ, ο δήθεν κίνδυνος των τραπεζικών καταθέσεων, τα δήθεν τελευταία μέτρα, με απώτερο στόχο την δήθεν ανάπτυξη» υπογράμμισε ο κ. Ζώης και πρόσθεσε: «Προφανή ψεύδη, βιασμός της κοινής λογικής, συνθήματα στη θέση επιχειρημάτων και υποταγή σε ένα μονόδρομο που δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση και δεν υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα».

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «θα αποδομήσουν μέσα και έξω από τη Βουλή τη μνημονιακή λογική και θα αναδείξουν ότι ο μόνος δρόμος για τη σωτηρία της πατρίδας και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων είναι ένα εθνικό σχέδιο δράσης, το οποίο θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τον πλούτο της χώρας και θα αποκαθιστά την Ελλάδα σε θέση αξιόπιστου, ισότιμου και σεβαστού εταίρου στην Ευρώπη».

    Στο μεταξύ, απόψε στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου, με αντικείμενο το πακέτο μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή για τη ρύθμιση των αποδοχών των ενστόλων. Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος οι υπεύθυνοι τομεάρχες Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας.

    Επίσης, αύριο στις 5 το απόγευμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και στη συνέχεια θα μεταβούν στην πλατεία Συντάγματος, «ώστε μαζί με όλους τους Έλληνες πολίτες να διαδηλώσουμε κατά της ψήφισης των μέτρων», σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

    [02] Συμμετοχή του Ιράν σε διάσκεψη για τα πυρηνικά στη Μέση Ανατολή

    Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συμμετάσχει τον Δεκέμβριο στην προτεινόμενη διεθνή διάσκεψη για τη δημιουργία μιας ζώνης χωρίς πυρηνικά στη Μέση Ανατολή.

    «Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν έχει τελικά αποφασίσει να συμμετάσχει στη διάσκεψη στο Ελσίνκι της Φινλανδίας τον Δεκέμβριο με θέμα τη δημιουργία μιας ζώνης χωρίς πυρηνικά στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Αλί Ασγάρ Σολτανιέχ πρεσβευτής της Τεχεράνης στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) σε δημοσιογράφους από τις Βρυξέλλες.

    [03] Η όπερα από τη Λυρική στη ...Βαρβάκειο

    Περίπου τρεις χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τη συναυλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στη Βαρβάκειο αγορά που οργανώθηκε σε συνεργασία με τους atenistas, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου.

    Η σκηνή είχε στηθεί στο σημείο όπου διασταυρώνονται οι τρεις στοές: της οδού Αθηνάς, της Σοφοκλέους και της Ευριπίδου. Ενώ, το κοινό είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται από νωρίς, στις 20:05 που ξεκίνησε το μουσικό δρώμενο και οι τρεις στοές της Βαρβακείου είχαν γεμίσει από κόσμο.

    Οι σολίστ της Λυρικής ερμήνευσαν γνωστές άριες από αγαπημένες όπερες, όπως οι Κουρέας της Σεβίλλης, Τραβιάτα, Κάρμεν, Φάουστ και Μποέμ.

    Το δρώμενο στη Βαρβάκειο εντάσσεται στο πρόγραμμα της Λυρικής με τίτλο Καλλιτεχνικές Δράσεις στην Αθήνα, το οποίο αποσκοπεί να φέρει την τέχνη της όπερας πιο κοντά στον κόσμο.

    Η σύμπραξη της Λυρικής με τους atenistas στη Βαρβάκειο, έδειξε ότι η υψηλή τέχνη δεν έχει περιορισμούς και αποκλεισμούς, αλλά και ότι το λυρικό τραγούδι μπορεί να παρουσιαστεί ακόμα και στους πιο απρόσμενους χώρους.

    Συμμετείχαν οι μουσικοί: Διονύσης Σούρμπης, Γεωργία Ηλιοπούλου, Χρήστος Λάζος, Κάτια Πάσχου, Μαρία Μητσοπούλου, Πέτρος Σαλάτας, Έλενα Κελεσίδη, Μπάμπης Αλεξανδρόπουλος και οι σπουδαστές του Opera Studio: Βάσια Ζαχαροπούλου, Αθηνά Καστρινάκη, Στελίνα Αποστολοπούλου, Κατερίνα Κρασσά, Κίρα Λαμπράκη.

    [04] Συνάντηση αντιπροσωπείας ΠΑΣΟΚ με Γ. Στουρνάρα

    Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα είχε σήμερα αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο συζήτησε θέματα σχετικά με πιθανές τροποποιήσεις και βελτιώσεις του υπό κατάθεση εφαρμοστικού νόμου.

    Ειδικότερα, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών:

    - Να εξαιρεθούν από τις μειώσεις οι συντάξεις των ατόμων με απόλυτη αναπηρία.

    - Να αλλάξει η διάταξη που αφορά την εισφορά των εφοπλιστών (να επαλειφθεί η φράση «οικιοθελούς χαρακτήρα») και να διευρυνθεί η βάση φορολόγησης των Aνανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

    - Να υπάρξει μεταβατική περίοδος για την αύξηση των ορίων της ηλικίας συνταξιοδότησης.

    - Να μην περικόπτεται το ΕΚΑΣ σε όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 64ο έτος της ηλικίας τους.

    - Να απαλειφθούν οι διατάξεις που καταψήφισε ήδη η Βουλή.

    Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, αποτελούνταν από τους Γ. Μανιάτη, Φ. Σαχινίδη, Γ. Κουτρουμάνη, Π. Κουκουλόπουλο και Χ. Πρωτόπαππα.

    [05] Πάρτι για τα επινίκια ετοιμάζουν οι μάνατζερ διαφόρων hedge funds αν κερδίσει ο Ρόμνεϊ

    Υπάρχει μία ομάδα αμερικανών ψηφοφόρων της οποίας την ψήφο αλλά και την καρδιά έχει ήδη κερδίσει καθ' ολοκληρίαν ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ στις σημερινές εκλογές: είναι τα ανώτατα στελέχη των διαφόρων hedge funds, των κερδοσκοπικών επενδυτικών κεφαλαίων.

    Οι πλέον διακεκριμένοι μάνατζερ του κλάδου αυτού έχουν ταχθεί αναφανδόν υπέρ του Ρόμνεϊ και, το σημαντικότερο, τα τελευταία χρόνια, διέθεσαν έναν πακτωλό χρημάτων για να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικάνου διεκδικητή.

    Σήμερα, ορισμένοι από τους εκπροσώπους της αγοράς μεγέθους 3 τρισεκ. δολαρίων αναμένουν τα αποτελέσματα για να ανοίξουν τις σαμπάνιες και να γιορτάσουν πλουσιοπάροχα το θρίαμβο του εκλεκτού τους σε διάφορες εκδηλώσεις στη Βοστόνη, τη Νέα Υόρκη, ακόμη και το Λας Βέγκας, σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στο επιτελείο του Ρόμνεϊ και ορισμένους από τους χρηματοδότες του.

    Ο Τζούλιαν Ρόμπερτσον, ένας δισεκατομμυριούχος επικεφαλής hedge fund, ο οποίος έχει βοηθήσει και στα αρχικά τους στάδια τις σταδιοδρομίες μίας πληθώρας άλλων στελεχών του κλάδου, θα βρίσκεται στη Βοστόνη κατά την ώρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, όπου θα βρίσκεται επίσης και η οικογένεια Ρόμνεϊ.

    Μαζί με τον Ρόμπερτσον στη Βοστόνη θα βρίσκονται ορισμένοι βαρύγδουποι χρηματοδότες του Ρόμνεϊ, μεταξύ των οποίων ο ιδιοκτήτης των Νew York Jets Γούντι Τζόνσον, ο αμφιλεγόμενος μαικήνας των καζίνο Σέλντον Έιντελσον?ο οποίος αναδείχθηκε ως ο μεγαλύτερος χρηματοδότης των Ρεπουμπλικανών για φέτος.

    Ο Άντονι Σκαραμούσι, ιδρυτής του επιτυχημένου ομίλου Skybridge Capital και αρχιτέκτονας του δημοφιλούς hedge fund συνεδρίου SALT στο Λας Βέγκας, βρίσκεται καθ? οδόν προς τη Βοστώνη. Ο Πολ Σίνγκερ, που διευθύνει το 20 δισεκ. δολαρίων hedge fund Elliott Associates, έτερος ?μέγας χρηματοδότης? του Ρόμνεϊ, έχει προσκληθεί στη Βοστόνη για να παρακολουθήσει την έκβαση των εκλογών, όμως τα σχέδιά του δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

    Πρόσωπα που είχαν εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία του Ρόμνεϊ υπογραμμίζουν πως οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες και χορηγοί του Ρόμνεϊ θα συμμετάσχουν σε ένα μεγάλο πάρτι στο ξενοδοχείο Westin κοντά στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της Βοστόνης, όπου αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία ο Ρόμνεϊ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [06] Με προβλήματα η ψηφοφορία στις περιοχές που επλήγησαν από τον Σάντι

    Συντρίμμια και χαλασμένα ηλεκτρονικά μηχανήματα, αλλαγές στα εκλογικά κέντρα, μεγάλες ουρές αναμονής: αυτά ήταν μερικά από τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ψηφοφόροι στις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ που επλήγησαν περισσότερο από τον κυκλώνα Σάντι.

    Ήδη από τις 06:00 το πρωί (τοπική ώρα) περίπου 60 άνθρωποι περίμεναν μέσα στο κρύο μπροστά από ένα πρόχειρο εκλογικό κέντρο στην πόλη Χόμποκεν στο Νιού Τζέρσεϊ, το οποίο άνοιξε με 40 λεπτά καθυστέρηση.

    Το βόρειο Νιού Τζέρσεϊ επλήγη ιδιαίτερα από τον κυκλώνα Σάντι. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ακόμη και σήμερα και άρα χωρίς θέρμανση την ώρα που οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από το μηδέν στη διάρκεια της νύχτας.

    Όσοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μπορούν να ψηφίσουν μέσω ταχυδρομείου ή ακόμη και μέσω φαξ.

    Στη Νέα Υόρκη, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό και όπου όσοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μπορούν να ψηφίσουν όπου θέλουν, περίπου 60 εκλογικά κέντρα μετακινήθηκαν την τελευταία στιγμή.

    Στην περιοχή Στέιτεν Άιλαντ αρκετοί ψηφοφόροι αναγκάστηκαν να περιμένουν μέσα στο σκοτάδι από τις 06:00 το πρωί για να ψηφίσουν σε μια σκηνή που τροφοδοτούσε με ηλεκτρισμό μια γεννήτρια.

    Στο Κουίνς, όπου δεν έχει επανέλθει ακόμη η ηλεκτροδότηση, πολλές φορές η ψηφοφορία καθυστερούσε εξαιτίας προβλημάτων που προέκυπταν με τις γεννήτριες. Κάποια ηλεκτρονικά μηχανήματα δεν λειτουργούσαν «και δεν υπήρχε καν στυλό», παραπονέθηκε μια ψηφοφόρος.

    Σε μια συνοικία του ανατολικού Μανχάταν ένα εκλογικό κέντρο αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο γυμναστήριο ενός σχολείου.

    Επιμέλεια: Ε. Μορώνη

    [07] Αφιέρωμα στον πιανίστα Γκλέν Γκουλντ, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

    Επετειακό αφιέρωμα στον μεγάλο Καναδό πιανίστα , Γκλέν Γκουλντ, με αφορμή τα 80 χρόνια από τη γέννηση και τα 30 από το θάνατό του, πραγματοποιείται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 19 και 22 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με την πρεσβεία του Καναδά στην Αθήνα.

    Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την πρώτη ημέρα, με την προβολή του ντοκιμαντέρ "Glenn Gould's Toronto" (1979), όπου ο ίδιος ο Γκουλντ, μιλά για το Τορόντο, την αγαπημένη του πόλη, στην οποία έζησε το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής του. Ακολουθεί συζήτηση για τη σχέση του Γκουλντ με τις διαδικασίες της συναυλίας και της ηχογράφησης, αλλά και τις επιπτώσεις των νέων μέσων στην εκτέλεση και τη διανομή της κλασικής μουσικής.

    Στη συζήτηση συμμετέχουν οι Κώστας Πηλαβάκης, Senior Vice President Classical A+R της Universal Music Group International, ο James Oestreich, μουσικοκριτικός των New York Times. Συντονίζει ο Χρήστος Καρράς, εκτελεστικός διευθυντής της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

    Στις 22 Νοεμβρίου, θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Γκλένν Γκουλντ Σκέψεις για τη μουσική» που κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Νεφέλη, σε μετάφραση και επιμέλεια Στέφανου Θεοδωρίδη. Το αφιέρωμα θα κλείσει με συναυλία της ελληνικής καταγωγής, εικοσάχρονης Καναδής πιανίστριας, Μαρίκας Μπουρνάκη, σε έργα Μπαχ, Μπετόβεν, Ραχμάνινοφ, Σοπέν, Σούμαν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 November 2012 - 17:30:29 UTC