Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκληρές εκφράσεις στη Βουλή για τα μέτρα
  • [02] Διοργανώνεται η 6η Παγκόσμια Biennale Παιδικής Ζωγραφικής στην Ξάνθη
  • [03] Δύο μέτρα για τους φοιτητές, με στόχο να ανακουφιστούν οι ελληνικές οικογένειες
  • [04] Βρούτσης: "Χωρίς σοβαρό επιχείρημα η καταψήφιση του νομοσχεδίου"
  • [05] Οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε 3χρονο κοριτσάκι, στο Ηράκλειο
  • [06] Το Δημόσιο άντλησε 1,3 δισ. ευρώ με ελαφρά μειωμένο επιτόκιο
  • [07] Τριήμερη απεργία κήρυξαν οι εργαζόμενοι στην "Ελ Παΐς"
  • [08] Μάχη με σκληρές εκφράσεις στη Βουλή για τα μέτρα
  • [09] Αλλαγές στις πτήσεις, αύριο, λόγω τετράωρης στάσης εργασίας της ΟΣΥΠΑ
  • [10] ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 0,3% στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
  • [11] Σε προσωρινή αργία ο γιατρός για το θάνατο του βρέφους στην Κρήτη
  • [12] Έρχονται αυξήσεις στην τιμή των τσιγάρων και του καπνού
  • [13] Μη δεσμευτική προσφορά για ΔΕΠΑ από Μυτιληναίο- Motor Oil και M&M
  • [14] Διαφορές ΕΕ - ΔΝΤ για τις τράπεζες καθυστερούν την έλευση της Τρόικας στην Λευκωσία
  • [15] Ψήφισε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνεϊ

  • [01] Σκληρές εκφράσεις στη Βουλή για τα μέτρα

    «Η χώρα πρέπει να υλοποιήσει τη δέσμη μέτρων που έχει δεσμευτεί για να αποφύγει τη χρεοκοπία. Η ψήφιση των μέτρων είναι μονόδρομος. Διανύσαμε τα 2/3 των προσπαθειών μας. Βρισκόμαστε πλέον στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι και πρέπει να πάρουμε τη σωστή απόφαση. Ο δρόμος είναι δύσκολος και ανηφορικός. Είναι όμως ιστορική η ευθύνη μας να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε».

    Με αυτή την καταληκτική αναφορά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θέλησε να υπογραμμίσει στην Επιτροπή Οικονομικών, την αναγκαιότητα υπερψήφισης του πακέτου των νέων μέτρων που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα και περιλαμβάνονται στο υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο.

    Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πάντως ότι είναι γεγονός ότι το νομοσχέδιο φέρνει πρόσθετα βάρη αλλά, τόνισε, λειτουργεί εξισορροπητικά κατανέμοντάς τα σε αυτούς που τόσα χρόνια δεν τα επωμίζονταν. Και προσέθεσε: «Πρέπει να υπογραμμίσω ότι αναγνωρίζω ότι για τα 13,5 δισ. δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να βρεθούν. Δώστε προτάσεις για ισοδύναμα μέτρα».

    Ο κ. Στουρνάρας, με αφορμή τις σκληρές αναφορές κατά της κυβέρνησης που είχε κάνει νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις και να μη στέκεται μόνο στους αφορισμούς.

    «Κανείς δεν τόλμησε, ούτε καν οι κατοχικές κυβερνήσεις, από το 1935 να αλλάξουν την γενική εθνική συλλογική σύμβαση, Ούτε ο Τσολάκογλου δεν το έκανε. Ντροπή σας. Είστε μια επικίνδυνη κυβέρνηση που πρέπει να φύγει», είχε υποστηρίξει νωρίτερα ο κ. Στρατούλης.

    «Να φύγουμε εμείς κ. Στρατούλη. Αλλά τι προτάσεις έχετε; Κάντε μου προτάσεις που να κρατάνε την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Αφήστε τους αφορισμούς και καταθέστε προτάσεις. Είμαι υπουργός Οικονομικών και ασκώ υπεύθυνη πολιτική και όχι ανεύθυνη πολιτική όπως εσείς. Πάτε να κάνετε την Ελλάδα Βόρεια Κορέα», αντέτεινε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

    Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών, έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο που έχει κάνει η χώρα, ενώ χαρακτήρισε ως ένα από τα πιο σημαντικά βήματα την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων καθώς, όπως είπε, θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση της χώρας προς το δρόμο της ανάπτυξης.

    [02] Διοργανώνεται η 6η Παγκόσμια Biennale Παιδικής Ζωγραφικής στην Ξάνθη

    Όταν το 2002 μια δραστήρια γυναίκα από την Ξάνθη, η ζωγράφος και μέλος της UNESCO Λίτα Μαυρογένη φύτεψε τον «σπόρο» για τη διοργάνωση στην Ελλάδα της πρώτης Παγκόσμιας Biennale Παιδικής Ζωγραφικής δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτός ο «σπόρος» όχι μόνο θα έφερνε καρπούς αλλά θα έδινε τη δυνατότητα στην πατρίδα μας να φιλοξενήσει κάποιες χιλιάδες παιδικά έργα από ολόκληρο τον κόσμο.

    Έκτοτε, κάθε δυο χρόνια, η Λίτα Μαυρογένη, με την ιδιότητα και της προέδρου της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης και του Μουσείου Παιδικής Τέχνης «ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ», που στεγάζεται στη Συδινή του Δήμου Αβδήρων, 14 χλμ. έξω από την πόλη της Ξάνθης, ξεκινάει μαζί με τους συνεργάτες της έναν μακρύ και δύσκολο αγώνα για τη συγκέντρωση, την αξιολόγηση, την έκθεση και τη βράβευση των καλύτερων και εκφραστικότερων έργων παιδικής ζωγραφικής σχεδόν από κάθε γωνιά του πλανήτη μας.

    «Η Παγκόσμια Biennale Παιδικής Ζωγραφικής» δηλώνει στο ΑΜΠΕ η κ. Μαυρογένη «είναι πλέον ένας καταξιωμένος θεσμός που αγαπήθηκε από χιλιάδες παιδιά, δασκάλους καλλιτέχνες και γονείς. Τολμώ να πω ότι σε μια εποχή πολύ δύσκολη ειδικά για τη χώρα μας ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί μια μεγάλη όαση αισιοδοξίας για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Κι αυτό γιατί ο διαγωνισμός της Biennale, μέσα από τις θεματογραφικές του προτάσεις, παρακινεί και εμψυχώνει όλα τα παιδιά να δημιουργήσουν έργα ανεπανάληπτα. Κάνοντας τη χώρα μας να είναι πρωτοπόρος σε προτάσεις και άριστη διοργάνωση ώστε οι συμμετοχές να φτάνουν σ' ένα πολύ υψηλό επίπεδο».

    Με την πολύτιμη συνδρομή των πρεσβειών και διπλωματικών γραφείων της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο και την υποστήριξη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Ελλάδας, μέσω του Υπουργείου Παιδείας, ο «σπόρος» της παιδικής δημιουργίας προσφέρει μοναδικούς καλλιτεχνικούς καρπούς που, όπως χαρακτηριστικά λέει η κ. Μαυρογένη «μεγαλώνουν χάρη στη ανεξάντλητη φαντασία των παιδιών».

    Φέτος, η 6η Παγκόσμια Biennale Παιδικής Ζωγραφικής είναι ακόμα καλύτερη, ακόμα πιο μοναδική. Χάρη στο πρώτο Μουσείο Παιδικής Τέχνης που η Λίτα Μαυρογένη δημιούργησε στη Λίμα του Περού, τα παιδιά της Λατινικής Αμερικής έχουν βρει ένα μέσο διοχέτευσης του ταλέντου τους και έκφρασης της δημιουργικής τους ικανότητας.

    Σημειώνεται ότι το Μουσείο Παιδικής Τέχνης στη Λίμα φέρει το όνομα του Περουβιανού προξένου Χοσέ Κάρλος Ντάβιλα που απεβίωσε πριν από δυο χρόνια στην Ελλάδα. Ήταν αυτός που ξεκίνησε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Μουσείου.

    Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης του Περού, όπως αναφέρει η κ. Μαυρογένη, δεν είναι απλώς ένας χώρος όπου εκτίθενται οι δημιουργίες των παιδιών, αλλά προωθεί την πολιτιστική κληρονομιά και την εθνική ταυτότητα της Λατινικής Αμερικής και της Ελλάδας. «Αυτό φάνηκε καθαρά τις μέρες της παραμονής μου στη Λίμα μέσα από τη διδασκαλία μου σε σχολεία, τα οποία χρηματοδοτούνται από την ελληνική πρεσβεία, όπου τα παιδιά έρχονται πιο κοντά με την τέχνη και τον πολιτισμό τόσο της κλασσικής όσο και της σύγχρονης Ελλάδας» τονίζει η Ξανθιώτισσα καλλιτέχνης.

    [03] Δύο μέτρα για τους φοιτητές, με στόχο να ανακουφιστούν οι ελληνικές οικογένειες

    Σε δύο σημαντικά μέτρα, με στόχο την ανακούφιση των ελληνικών οικογενειών που υποφέρουν από την κρίση, προχωρεί το υπουργείο Παιδείας.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου δίδεται η δυνατότητα:

    1) Σε συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών αυτής της χρονιάς, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, να μεταγραφούν το επόμενο εξάμηνο σε αντίστοιχο τμήμα άλλου Ιδρύματος, προκειμένου να μειώσουν το κόστος διαβίωσής τους.

    2) Στους επί πτυχίω φοιτητές να συμμετέχουν σε έκτακτη εξεταστική περίοδο τον Φεβρουάριο του 2013, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, λίγους μήνες νωρίτερα.

    Ο υπουργός προσέθεσε ακόμη ότι ήδη έχει αυξηθεί ο αριθμός των δωρεάν σιτιζόμενων φοιτητών από τη Φοιτητική Μέριμνα, από τους 57.000 στους 70.000.

    «Ο στόχος μας είναι το 2013 να σιτίζονται δωρεάν 90.000 φοιτητές, προκειμένου να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες. Αντίστοιχη είναι και η προσπάθειά μας σε ό,τι αφορά στη στέγαση των φοιτητών», δήλωσε ο υπουργός, και προσέθεσε:

    «Γνωρίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο δεν λύνουμε τα πολλά και μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια. Αυτά τα κοινωνικά μέτρα μπορούμε, όμως, να λάβουμε αυτήν τη στιγμή, προκειμένου να μειώσουμε τα οικονομικά βάρη, εκείνων που υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες της κρίσης, και να βοηθήσουμε τους φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους».

    [04] Βρούτσης: "Χωρίς σοβαρό επιχείρημα η καταψήφιση του νομοσχεδίου"

    Όποιος δει ψύχραιμα το κομμάτι των εργασιακών σχέσεων θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν σοβαρές αιτιάσεις για να σταθεί στα εργασιακά και να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, είπε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σχολιάζοντας τη θέση της ΔΗΜΑΡ για ψήφο «παρών».

    Είναι απλό. Αν δεν περάσει το νομοσχέδιο δεν θα μιλάμε την επόμενη ημέρα για εργασιακά θέματα διότι δεν θα υπάρχει δουλειά, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι οι διατάξεις που περιελήφθησαν είναι «ουρά» από το προηγούμενο Μνημόνιο. Ταυτόχρονα έσπευσε να υπογραμμίσει ότι με την επιμονή της κυβέρνησης απετράπησαν αλλαγές όπως το ζήτημα της κατοχύρωσης των τριετιών και της ατομικής διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

    Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό, ο υπουργός υποστήριξε ότι με τις νέες ρυθμίσεις διασφαλίζεται η παραμονή του κατώτατου μισθού των 586 ευρώ μέχρι το 2016 και ότι στην ουσία θα αποτελέσει δίχτυ ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις. Για την ίδια περίοδο είναι βέβαιο ότι δεν θα θιγεί το 40ωρο.

    Τέλος, για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, ο υπουργός είπε ότι οι κοινωνικοί εταίροι, εφόσον υπάρχει δυνατότητα, μπορεί να συμφωνούν σε επιπλέον αυξήσεις.

    Με τον τρόπο που ήρθαν τα εργασιακά δεν αποτελούν ουσιαστικό επιχείρημα για να καταψηφιστεί το συνολικό πακέτο και η προσπάθεια της κυβέρνησης, επέμεινε ο κ. Βρούτσης.

    [05] Οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε 3χρονο κοριτσάκι, στο Ηράκλειο

    Οδηγός, 79 χρόνων, παρέσυρε και τραυμάτισε με το ΙΧ αυτοκίνητό του 3χρονο κοριτσάκι, που συνοδευόταν από τον πατέρα του στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, και στη συνέχεια το εγκατέλειψε.

    Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αγίου Νικολάου και της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν τον 79χρονο και τον συνέλαβαν με την κατηγορία της πρόκλησης τροχαίου και της εγκατάλειψης, ενώ το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

    [06] Το Δημόσιο άντλησε 1,3 δισ. ευρώ με ελαφρά μειωμένο επιτόκιο

    Ποσό ύψους 1,3 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα το Δημόσιο από την έκδοση εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), διενεργήθηκε σήμερα δημοπρασία εντόκων γραμματίων, διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 1 δισ. ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,41%, ενώ υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές, ύψους 1,7 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,7 φορές.

    Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers) και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012.

    Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές, ύψους 300 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς, μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές, ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012, στις 12 το μεσημέρι.

    Σημειώνεται ότι, κατά τις δημοπρασίες, δεν καταβάλλεται προμήθεια.

    [07] Τριήμερη απεργία κήρυξαν οι εργαζόμενοι στην "Ελ Παΐς"

    Οι δημοσιογράφοι της ισπανικής εφημερίδας El Pa?s ξεκίνησαν σήμερα τριήμερη απεργία διαμαρτυρόμενοι για ένα σχέδιο του ομίλου στον οποίο ανήκει η εφημερίδα να μειώσει κατά το ένα τρίτο τις θέσεις εργασίας, όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι των συνδικαλιστών τους.

    Από τους 390 δημοσιογράφους, μόλις 28 εργάστηκαν σήμερα για την έκδοση της Τετάρτης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μανουέλ Γκονθάλεθ, πρόεδρος της επιτροπής εκπροσώπων του προσωπικού.

    Η Ελ Παΐς, που ιδρύθηκε το 1976, ανήκει στον μεγαλύτερο ισπανικό όμιλο Prisa, παρουσίασε στις 9 Οκτωβρίου ένα σχέδιο μείωσης δαπανών το οποίο προβλέπει την κατάργηση 149 θέσεων εργασίας σε σύνολο 466 εργαζομένων, η οποία θα προέλθει από 128 απολύσεις και 21 προσυνταξιοδοτικές αποχωρήσεις εργαζομένων άνω των 59 ετών.

    Στο ίδιο σχέδιο περιλαμβάνεται επίσης μείωση «15% του βασικού μισθού όλου προσωπικού», σύμφωνα με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστών.

    Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, που προσπαθούν εδώ και μέρες μέσω διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση να βελτιώσουν τους όρους του σχεδίου μείωσης δαπανών της Ελ Παΐς, αποφάσισαν σήμερα να κηρύξουν απεργία ως την Πέμπτη για να υποστηρίξουν τα αιτήματά τους.

    [08] Μάχη με σκληρές εκφράσεις στη Βουλή για τα μέτρα

    Με το κοινοβουλευτικό πολιτικό θερμόμετρο να «χτυπάει κόκκινο» στην Επιτροπή Οικονομικών, απορρίφθηκε από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, η ένσταση που είχε διατυπώσει η αντιπολίτευση για την απόφαση της κυβέρνησης να εισαχθεί προς συζήτηση στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα μέτρα συμφωνίας με την τρόϊκα και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013-2016.

    Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, υπεραμύνθηκε της διαδικασίας, τονίζοντας ότι είναι προϋπόθεση για την άμεση εκταμίευση της δόσης, προκειμένου να αποφευχθεί μια άτακτη χρεοκοπία.

    «Εισάγεται με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, διότι περιέχει διατάξεις για την εφαρμογή μνημονιακών μας υποχρεώσεων, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την άμεση εκταμίευση της δόσης» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε:

    «Με λίγα λόγια, η άμεση εκταμίευση είναι απαραίτητη για την αποφυγή μιας άτακτης χρεοκοπίας. Κατανοώ τις ενστάσεις που εκφράζονται για τη διαδικασία του κατεπείγοντος, όμως όλα τα υπουργεία κινούμαστε σε ένα εντελώς ασφυκτικό πλαίσιο για να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει και παράκαμψη των κοινοβουλευτικών διαδικασιών».

    'Αμεση ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, που «επιτέθηκε» στον υπουργό Οικονομικών κατηγορώντας τον για «μεγάλο θράσος» και χαρακτηρίζοντας την εισήγησή του «κατάπτυστη», «εισήγηση, που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές, που έζησε η χώρα επί χούντας και νομίζαμε ότι είχαν περάσει».

    «Εισηγείστε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Καταργείτε το κοινοβούλιο. Κουρελιάζετε τον κανονισμό και το Σύνταγμα, προκειμένου να επιβάλετε στη χώρα μια αδίστακτη μνημονιακή χούντα υπό κοινοβουλευτικό μανδύα. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να πάτε με αυτές τις διαδικασίες που ουδέποτε εφαρμόστηκαν στο κοινοβούλιο σε περίοδο Δημοκρατίας. Δεν έχετε τη νομιμοποίηση να προχωράτε σε άνομες πράξεις».

    Τις αιτιάσεις του κ. Λαφαζάνη απέρριψε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Αντώνης Μπέζας, τονίζοντας ότι η διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου, ως κατεπείγουσα, προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής.

    Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κάλεσε όλα τα κόμματα, ανεξάρτητα από την ουσία των απόψεών τους, να δείξουν ότι λειτουργούν συντεταγμένα.

    Όπως είπε, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται ο τόπος, πέραν από τους διαδηλωτές που διεκδικούν τα δικαιώματά τους υπάρχουν και αυτοί που δυσφημούν και λαϊκίζουν σε βάρος της χώρας.

    «Ακραίες εκφράσεις, όπως ανομία ή μνημονιακή δημοκρατία, κάθε άλλο παρά βοηθούν. Χωρίς να υπάρχει εναλλακτική πρόταση δεν μπορούμε να αδρανήσουμε. Οφείλουμε άμεσα να προχωρήσουμε» πρόσθεσε.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νώντας Μαριάς, σημείωσε ότι κανείς βουλευτής δεν είχε το χρόνο σε λίγες ώρες να διαβάσει 753 σελίδες, που αλλάζουν την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας.

    «Καταλύετε τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής. Και δεν θα ισχύσουν αύριο ως άλλοθι ότι δεν διάβασαν το πολυνομοσχέδιο που οδηγεί στην αλλοίωση της Δημοκρατίας. Είναι ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που θα το βρουν μπροστά τους. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο που έχει δυναμιτίσει τη χώρα» κατέληξε ο κ. Μαριάς.

    Ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, έκανε λόγο για επαίσχυντα άρθρα, σημείωσε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να μελετηθεί το νομοσχέδιο και έτσι δεν δίνεται η ευκαιρία να ψηφίσει το κόμμα του και ορισμένα άρθρα που θεωρεί ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, έκανε λόγο για υποχρέωση του πολιτικού κόσμου να διατηρήσει την πολιτική του κουλτούρα, δηλώνοντας ότι το κόμμα του, με όλες τις ενστάσεις που έχει εκφράσει επί του πολυνομοσχεδίου, όπως τα εργασιακά, προσχωρεί στη διαδικασία του κατεπείγοντος.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, υπογράμμισε ότι έχει εξαντληθεί το ελληνικό λεξιλόγιο για να χαρακτηριστεί αυτό το πολυνομοσχέδιο «νεκροθάφτης» και έκανε λόγο για «απαράδεκτη διαδικασία και προσχηματική συζήτηση για ένα νομοσχέδιο καρμανιόλα».

    «Είναι πρόκληση να γίνεται αυτός ο συνεχής εκβιασμός από την κυβέρνηση, ή ψηφίζετε τα μέτρα, ή χρεοκοπία. Ποιους θέλετε να τρομοκρατήσετε; Τους 1,5 εκ ανέργους, τους εργαζόμενους που παίρνουν 300 ευρώ, τους μισούς άνεργους νέους; Μέσα στη κρίση αυτή το μεγάλο κεφάλαιο εξακολουθεί να θησαυρίζει. Είναι πρόκληση. Αποδεικνύει πόσο πλασματική είναι αυτή η αστική δημοκρατία» συμπλήρωσε.

    Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Μπέζας, σύμφωνα με το οποίο τα κόμματα της συμπολίτευσης υποστήριζαν τη διαδικασία του κατεπείγοντος του πολυνομοσχεδίου, αμφισβήτησαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

    Για αρκετή ώρα υπήρχαν έντονοι λεκτικοί διαξιφισμοί μεταξύ του κ. Μπέζα, που επέμενε ότι η ονομαστική φανερή ψηφοφορία ήταν σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής.

    [09] Αλλαγές στις πτήσεις, αύριο, λόγω τετράωρης στάσης εργασίας της ΟΣΥΠΑ

    Σε τροποποίηση του προγράμματος πτήσεων προχωρούν αύριο, Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου, η Aegean Airlines και η Olympic Air, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας που πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), συμμετέχοντας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, στην απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

    Συγκεκριμένα, αλλάζουν ώρα αναχώρησης οι πτήσεις:

    - Α3 354 Αθήνα- Σαντορίνη, Αναχώρηση από Αθήνα στις 10:35 αντί στις 10:55.

    - Α3 355 Σαντορίνη- Αθήνα, Αναχώρηση από Σαντορίνη στις 11:50 αντί στις 12:10.

    - Α3 374 Αθήνα- Μύκονος, Αναχώρηση από Αθήνα στις 16:00 αντί στις 14:00.

    - Α3 375 Μύκονος- Αθήνα, Αναχώρηση από Μύκονο στις 17:05 αντί στις 15:05.

    Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι επιβάτες να επισκέπτονται τον δικτυακό τόπο της AEGEAN www.aegeanair.com ή να καλούν στα τηλέφωνα: 801 11 20000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό).

    Από την πλευρά της, η Olympic Air αναγκάζεται να αλλάξει τις ώρες αναχώρησης στις εξής πτήσεις:

    - 554/555 Αθήνα- Σαντορίνη: Αθήνα αναχώρηση 15.20, Σαντορίνη αναχώρηση 16.30.

    - 800/801 Αθήνα- Ιωάννινα: Αθήνα αναχώρηση 15.05, Ιωάννινα αναχώρηση 16.30.

    - 032/033 Αθήνα- Λέρος: Αθήνα αναχώρηση 15.20, Λέρος αναχώρηση 16.40.

    Επίσης, ακυρώνονται οι ακόλουθες πτήσεις :

    - OA 070/071 Αθήνα- Σύρος- Αθήνα .

    - OA 066/067 Αθήνα- Πάρος- Αθήνα.

    - OA 026/027 Ρόδος- Καστελόριζο- Ρόδος.

    - OA 016/017 Αθήνα- Ικαρία- Αθήνα.

    - OA 074/075 Αθήνα- Ζάκυνθος- Αθήνα.

    - OA 764/765 Αθήνα- Χίος- Αθήνα.

    Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι επιβάτες να επισκέπτονται τον δικτυακό τόπο της Olympic Air www.olympicair.com ή να καλούν στα τηλέφωνα εξυπηρέτησης πελατών, από τις 08:00 έως τις 23:00: 801 801 0101 (από σταθερό) και 210 3550500 (από κινητό).

    [10] ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 0,3% στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

    Μείωση 0,3% στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και αύξηση 0,6% στους μαθητές της δευτεροβάθμιας, καταγράφηκε κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2011/12.

    Αυτό προκύπτει από τις στατιστικές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), σύμφωνα, με τις οποίες, οι σχολικές μονάδες μειώθηκαν κατά 6,5% στην πρωτοβάθμια και 1,9% στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το διδακτικό προσωπικό μειώθηκε κατά 2,9% στην πρωτοβάθμια και κατά 2,7% στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και η αναλογία μαθητών προς διδακτικό προσωπικό είναι 12,3 προς 1 στα νηπιαγωγεία, 10 προς 1 στα δημοτικά σχολεία, 8,2 προς 1 στα γυμνάσια και 9,5 προς 1 στα γενικά λύκεια.

    Όσον αφορά τη συγκέντρωση του σχολικού πληθυσμού, η Περιφέρεια Αττικής συγκέντρωσε το 29,3% στα νηπιαγωγεία, το 34,1% στα δημοτικά σχολεία, το 34,1% στα γυμνάσια και το 35,4% στα γενικά λύκεια.

    [11] Σε προσωρινή αργία ο γιατρός για το θάνατο του βρέφους στην Κρήτη

    Σε προσωρινή αργία μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας και τη συνεδρίαση του πειθαρχικού συμβουλίου έθεσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Νίκος Κόκκινης, τον παιδοχειρουργό που έκανε την πρώτη επέμβαση στο 11μηνο βρέφος και τον οποίο η οικογένειά του κατηγορεί για τον θάνατο του παιδιού.

    Το 11μηνο αγοράκι άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο, ύστερα από επιπλοκές μετά από επέμβαση ρουτίνας και ύστερα από τρεις εγχειρήσεις βουβωνοκήλης σε διάστημα τριών ημερών.

    Ο καθηγητής ιατροδικαστικής Μανόλης Μιχαλοδημητράκης, που έκανε τη νεκροψία- νεκροτομή, παρουσία τεσσάρων ιατρών, μίλησε για ιατρικό λάθος λέγοντας ότι δεν έγινε σωστή συρραφή των ραμμάτων στην πρώτη επέμβαση που οδήγησε σε εισχώρηση του εντέρου, με αποτέλεσμα "τον στραγγαλισμό και τη νέκρωση του", που οδήγησαν στη σηψαιμία και τον θάνατο του βρέφους.

    Ο πατέρας του άτυχου βρέφους, σοκαρισμένος από το τραγικό συμβάν, περιέγραψε μιλώντας στους δημοσιογράφους το όλο ιστορικό και τις τρεις επεμβάσεις στο 11χρονο παιδί του, κάνοντας λόγο για βαρύτατα ιατρικά λάθη και στρεφόμενος κατά του γιατρού που έκανε την πρώτη επέμβαση υποστηρίζοντας ότι «δεν συμπεριφέρθηκε σωστά».

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου αποφάσισε «την αναστολή της άσκησης καθηκόντων του Ιατρού Σακελλάρη Γεωργίου Ε.Α.΄ Παιδοχειρουργικής Κλινικής ΠΑ.Γ.Ν.Η.».

    [12] Έρχονται αυξήσεις στην τιμή των τσιγάρων και του καπνού

    Αυξήσεις 30 λεπτά στην τιμή των φθηνών τσιγάρων και πάνω από 1 ευρώ στην τιμή του καπνού, φέρνουν οι αλλαγές στη φορολογία των τσιγάρων και των καπνικών προϊόντων που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κλάδου λόγω των αλλαγών αυτών οι φθηνές μάρκες τσιγάρων -που συνήθως είναι ελληνικής προέλευσης- θα πωλούνται στα επίπεδα των 3,20 ευρώ το πακέτο από 2,90 ευρώ σήμερα, ενώ η τιμή του καπνού θα ξεπεράσει τα 5 ευρώ από 4 ευρώ σήμερα.

    [13] Μη δεσμευτική προσφορά για ΔΕΠΑ από Μυτιληναίο- Motor Oil και M&M

    Μη δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «ΔΕΠΑ» υπέβαλε η Μότορ Όιλ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου ΑΕ, μαζί με τη «Μυτιληναίος ΑΕ Όμιλος Επιχειρήσεων» και την κοινών συμφερόντων εταιρεία «Μ και Μ Ανώνυμη Εταιρεία Φυσικού Αερίου».

    Η Μ&Μ ΑΕ Φυσικού Αερίου έχει οριστεί επικεφαλής της κοινοπραξίας, με ποσοστό 80% έναντι 10% εκάστου των δύο ομίλων.

    Επισημαίνεται ότι η κατά 100% θυγατρική της «ΔΕΠΑ», με την επωνυμία «Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Αερίου (ΔΕΣΦΑ) ΑΕ» δεν αποτελεί αντικείμενο της υποβληθείσας προσφοράς.

    Χρηματοοικονομικός σύμβουλος της κοινοπραξίας έχει οριστεί η Citigroup Global Markets Limited.

    [14] Διαφορές ΕΕ - ΔΝΤ για τις τράπεζες καθυστερούν την έλευση της Τρόικας στην Λευκωσία

    Οι διαφορές στις εκτιμήσεις Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε ό,τι αφορά το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών είναι ο λόγος της καθυστέρησης της καθόδου της τρόικας στην Κύπρο, σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Γερμανία, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στο Βερολίνο.

    Το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι για την ανακεφαλαιοποίηση απαιτούνται 15 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι το ποσό αυτό κυμαίνεται μεταξύ εννέα και έντεκα δισεκατομμυρίων.

    Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΡΙΚ οι τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι έτοιμοι για την επίσκεψη στην Κύπρο, αλλά οι συνάδελφοί τους στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως γράφει ο γερμανικός Τύπος, δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν εγκαίρως την έγκριση της Κριστίν Λαγκάρντ.

    [15] Ψήφισε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνεϊ

    Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος στις αμερικανικές εκλογές Μιτ Ρόμνεϊ ψήφισε σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 09:00 τοπική ώρα στο Μπέλμοντ της Μασαχουσέτης, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αν.

    Αφού ψήφισε, ο Ρόμνεϊ, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται ισόπαλος με τον αντίπαλό του απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, αναμένεται να μεταβεί στην Πενσιλβάνια και το Οχάιο, δύο τελευταίους σταθμούς της προεκλογικής του εκστρατείας.

    Ο Ομπάμα από την πλευρά του έχει ψηφίσει ήδη από τις 25 Οκτωβρίου στο Σικάγο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 November 2012 - 15:30:32 UTC