Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκπτώσεις τέσσερις φορές τον χρόνο
  • [02] Κινητοποιήσεις καθηγητών για τα νέα μέτρα
  • [03] Μ. Ντράγκι: Δεν έχει ολοκληρωθεί η εξέταση της προόδου της Ελλάδας
  • [04] Κεδίκογλου: Το ΟΧΙ του κ. Τσίπρα είναι ΝΑΙ στην απομόνωση της Ελλάδας
  • [05] Φ. Ρέσλερ: Παροχές στην Ελλάδα μόνο με μεταρρυθμίσεις

  • [01] Εκπτώσεις τέσσερις φορές τον χρόνο

    Εκπτώσεις τέσσερις φορές το χρόνο θα έχουν δικαίωμα να πραγματοποιούν τα εμπορικά καταστήματα. Για το θέμα αυτό θα ξεκινήσει διαβούλευση με όλους τους φορείς της αγοράς το αμέσως προσεχές διάστημα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς. Το συγκεκριμένο μέτρο θα περιλαμβάνεται στους νέους κανόνες καλής λειτουργίας της αγοράς.

    Η πρόταση που έχει γίνει από την αγορά, όπως ανέφερε ο υφυπουργός, να επιτρέπονται οι εκπτώσεις από το πρώτο Σάββατο του Ιανουαρίου σε ό,τι αφορά στις χειμερινές εκπτώσεις και από το πρώτο Σάββατο Ιουλίου σε ό,τι αφορά στις θερινές και η διάρκειά τους θα προσδιοριστεί μέσα από το διάλογο και θα κυμαίνονται μεταξύ 4 και 6 εβδομάδων. Επίσης, θα επιτρέπονται δύο ενδιάμεσα 10ήμερα εκπτώσεων το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

    [02] Κινητοποιήσεις καθηγητών για τα νέα μέτρα

    Σειρά κινητοποιήσεων προτείνει στους καθηγητές το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) ενόψει της συζήτησης στη Βουλή των νέων μέτρων.

    Η ΟΛΜΕ αποφάσισε συγχρόνως τη διοργάνωση απογευματινού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία στην πλατεία Συντάγματος.

    Σε σχετική ανακοίνωση η ΟΛΜΕ τονίζει ότι θα προτείνει σε όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς να λάβουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο, ενώ καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των κατά τόπους Ενώσεων των καθηγητών να λάβουν ανάλογες αποφάσεις.

    Παράλληλα, καλεί τους καθηγητές σε ολόκληρη τη χώρα σε γενικές συνελεύσεις και τους ζητεί να αναλάβουν πρωτοβουλίες για οργάνωση παραστάσεων ή αποκλεισμών των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

    [03] Μ. Ντράγκι: Δεν έχει ολοκληρωθεί η εξέταση της προόδου της Ελλάδας

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι τόνισε σήμερα ότι η εξέταση της προόδου που έχει κάνει η Ελλάδα συνεχίζεται από την τρόικα, όμως δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, την ώρα που, σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου, η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ότι έλαβε από τους δανειστές της διετή παράταση προκειμένου να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της.

    «Η εξέταση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Καταλαβαίνω ότι έχει γίνει πρόοδος αλλά απομένουν να διευκρινιστούν ορισμένα στοιχεία και δεν ξέρω περισσότερα για αυτό», είπε ο Ντράγκι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μέσα στοκτίριο της Μπούντεσταγκ, στο Βερολίνο.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [04] Κεδίκογλου: Το ΟΧΙ του κ. Τσίπρα είναι ΝΑΙ στην απομόνωση της Ελλάδας

    «Ο κ. Τσίπρας επικαλείται το ιστορικό «ΟΧΙ» του Ελληνικού λαού για να δικαιολογήσει τα δικά του ΟΧΙ. Το ΟΧΙ στην Ευρώπη, το ΟΧΙ στο ευρώ και το ΟΧΙ στην ενότητα του Ελληνικού λαού. Το ΟΧΙ σε όλα!», δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι το ΟΧΙ του κ. Τσίπρα είναι ΝΑΙ στην απομόνωση της Ελλάδας, στην εξαθλίωση στην οποία θα οδηγούσε η Πολιτική του και στη διχόνοια, που πάντα υπήρξε καταστροφική για τον Ελληνισμό.

    «Επί μήνες τώρα αντιστεκόμαστε στην κακή μοίρα που είχαν προετοιμάσει για την Ελλάδα: να τη βγάλουν από την ευρωζώνη!

    Ο κ. Τσίπρας έχει ως πολιτική του να υποταχθούμε στη μοίρα αυτή. Ο Ελληνικός λαός δεν θα του κάνει το χατίρι...» πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.

    [05] Φ. Ρέσλερ: Παροχές στην Ελλάδα μόνο με μεταρρυθμίσεις

    «Μόνο από τις προσπάθειες μεταρρύθμισης θα μπορούσε η Αθήνα να περιμένει παροχές», δήλωσε ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, μιλώντας σήμερα σε συνέδριο της Ένωσης Επιχειρηματιών Χονδρικής Πώλησης της Γερμανίας.

    Ο κ. Ρέσλερ δήλωσε πάντως ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα για την σταθεροποίηση του ευρώ, ενώ ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ, στην ίδια εκδήλωση, εμφανίστηκε περισσότερο ανοιχτός στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί περισσότερο χρόνο προκειμένου να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις. Επανέλαβε δε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν μπορεί να παραπλανά την κοινή γνώμη και να εξηγήσει ότι οι εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να αναμένουν πρόσθετη επιβάρυνση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 October 2012 - 16:30:49 UTC