Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η συμφωνία έχει κλείσει"
  • [02] Ανέστειλαν την απεργία τους οι φαρμακαποθηκάριοι
  • [03] Αλ. Τσίπρας: «Θα παραδώσουν μία αποικία χρέους»
  • [04] Πορτογαλία: «Aναγκαιότητα» η αύξηση των φόρων
  • [05] Σφοδρή «επίθεση» Καμμένου στην κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής
  • [06] Στο Παρίσι, για τη σύνοδο των προέδρων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο Αλ. Τσίπρας
  • [07] Τετραήμεροι εορτασμοί για την 26η και την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

  • [01] "Η συμφωνία έχει κλείσει"

    Μετά τις σημερινές εξελίξεις με την τρόικα, η διαφορά είναι "περί όνου σκιάς", ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την κατάργηση της εγγυημένης συμμετοχής του Δημοσίου σε ΔΕΚΟ και λιμένες, στην Ολομέλεια της Βουλής.

    Ο κ. Στουρνάρας επέμεινε πως η κυβέρνηση διεξάγει όντως σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα επικαλούμενος τα σημερινά επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας από το EFSF «ακόμα φθηνότερα και από την Αυστρία», την εξασφάλιση της επιμήκυνσης με λήψη μέτρων 13,5 δισ. (αντί 18,5 δισ. χωρίς επιμήκυνση) και τη μείωση των δαπανών για συντάξεις μισθούς και επιδόματα στα 6,5 δισ. ευρώ (αντί ποσοστού ίσου με τη συμμετοχή τους στη διαμόρφωση των πρωτογενών δαπανών).

    Σύμφωνα με κορυφαίο οικονομικό παράγοντα, το πακέτο της συμφωνίας έχει κλείσει και πρόκειται την επόμενη εβδομάδα να κατατεθούν στη Βουλή δυο νομοσχέδια, ένα με τις προαπαιτούμενες δράσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές κι ένα, μάλλον ο προϋπολογισμός, με τα δημοσιονομικά μέτρα. Στόχος είναι να έχουν ψηφιστεί μέχρι τις 12 Νοεμβρίου.

    [02] Ανέστειλαν την απεργία τους οι φαρμακαποθηκάριοι

    Ανέστειλε την απεργία που είχε εξαγγείλει για αύριο και μεθαύριο ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων, καθώς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, «οι Έλληνες ασθενείς, δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, αφού τα φαρμακεία έχουν ξεμείνει από stock, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν μετά την έκδοση από τον ΕΟΦ του νέου δελτίου τιμών και παρά το γεγονός ότι ο εφοδιασμός των φαρμακαποθηκών συνεχίζει να είναι ανεπαρκής».

    Σε αναμονή βρίσκονται και οι φαρμακευτικές εταιρείες, καλώντας το υπουργείο να επισπεύσει τις διαδικασίες εξέτασης των παρατηρήσεων του υπό έκδοση δελτίου τιμών και να προχωρήσει άμεσα στις διορθώσεις των λαθών και στην έκδοση ορθής επανάληψης.

    [03] Αλ. Τσίπρας: «Θα παραδώσουν μία αποικία χρέους»

    «Προφανώς, η λίστα Λαγκάρντ που "ξέχασε ο κ. Βενιζέλος και έχασε ο κ. Παπακωνσταντίνου" δεν είναι η μόνη λίστα μεγαλοκαταθετών. Υπάρχουν και άλλες λίστες σε γερμανικές τράπεζες, όπως προκύπτει και από την κατάθεση Χριστοφοράκου με τη λίστα της Ζήμενς. Αυτό εξηγεί γιατί διαλέξατε στρατόπεδο και φτιάχνετε τον άξονα υποταγής της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας - Γερμανίας, που μετατρέπει την Ελλάδα σε προτεκτοράτο», ανέφερε στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις ΔΕΚΟ και λιμένων.

    «Οι μνημονιακές κυβερνήσεις, παρέλαβαν κράτος και θα παραδώσουν μία αποικία χρέους. Ένας από τους λόγους είναι, για να στερηθεί σημαντικών εργαλείων η επόμενη κυβέρνηση που θα έρθει με τη στήριξη του λαού, για να ανορθώσει τη χώρα και την οικονομία. Και αυτός είναι ένας από τους επιπρόσθετους λόγους που έχουμε σηκώσει πολύ ψηλά τους τόνους», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας.

    [04] Πορτογαλία: «Aναγκαιότητα» η αύξηση των φόρων

    Ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών υποστήριξε με ζήλο τον προϋπολογισμό του 2013, εκτιμώντας πως «έχει προσαρμοστεί στην παρούσα κατάσταση», καθώς η εκτεταμένη αύξηση φόρων που προβλέπει αναμένεται να πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις.

    «Είναι ένας δύσκολος προϋπολογισμός, όμως είναι προσαρμοσμένος στην παρούσα κατάσταση», δήλωσε ο Βίτορ Γκάσπαρ σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης κοινοβουλευτικής επιτροπής.

    Ο υπουργός είπε πως εάν ο στόχος για το έλλειμμα κατά το επόμενο έτος επιτευχθεί χάρη στην αύξηση των φόρων, το σύνολο του σχεδίου προσαρμογής?που εφαρμόσθηκε προκειμένου να εκταμιευθούν οι δόσεις του δανείου των 78 δισεκ. ευρώ από την τρόικα, όπως συμφωνήθηκε τον Μάιο του 2011?θα υλοποιηθεί και χάρη στις μειώσεις των κυβερνητικών δαπανών.

    Ο προϋπολογισμός του 2013 είναι «ανισόρροπος όσον αφορά τα έσοδα», παραδέχθηκε ωστόσο ο Γκάσπαρ, αλλά διαβεβαίωσε πως «το σύνολο του προγράμματος προσαρμογής και σταθεροποίησης (. . .) κατά το 61% αφορά τις δαπάνες».

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [05] Σφοδρή «επίθεση» Καμμένου στην κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής

    Με βαρείς υπαινιγμούς κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, εμφανίστηκε στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις ΔΕΚΟ και λιμένων ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

    «Σας έχουν πάρει χαμπάρι και οι Γερμανοί ότι ξεπουλάτε δημόσια περιουσία σε φίλους σας - και φωνάζουν γιατί θέλουν να τα πάρουν όλα», ανέφερε ο κ. Καμμένος.

    «Όποιος ψηφίσει αυτή τη στιγμή, την παράδοση της λειτουργίας της χώρας σε ξένες δυνάμεις, έχει προσωπική ευθύνη», ανέφερε ο κ. Καμμένος απευθυνόμενος στους βουλευτές της συμπολίτευσης.

    [06] Στο Παρίσι, για τη σύνοδο των προέδρων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο Αλ. Τσίπρας

    Στο Παρίσι, θα βρίσκεται την Παρασκευή και το Σάββατο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να πάρει μέρος στις εργασίες της Συνόδου προέδρων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

    Στη σύνοδο θα συζητηθούν οι σχετικές με την κρίση εξελίξεις στην Ευρώπη και οι πολιτικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για το 2013. Επίσης, οι πρόεδροι των κομμάτων του ΚΕΑ θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, με ορίζοντα το επερχόμενο Τακτικό Συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του επόμενου έτους.

    [07] Τετραήμεροι εορτασμοί για την 26η και την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

    Με τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας «¶ξιον Εστί», των λειψάνων και της εικόνας του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, ξεκινά αύριο στις 11 το πρωί το πρόγραμμα του εορτασμού των επετείων της 26ης και 28ης Οκτωβρίου στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

    Εκδηλώσεις θα γίνουν, άλλωστε, στα σχολεία, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τους δήμους, τις υπηρεσίες του δημοσίου και τους οργανισμούς που βρίσκονται στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης. Το βράδυ, στις 8.30, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη συμμετοχή των στρατιωτικών φιλαρμονικών των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

    Την Παρασκευή, μεταξύ άλλων, θα τελεστεί πανηγυρική δοξολογία για τη γιορτή του πολιούχου στο ναό του Αγίου Δημητρίου ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιείται στεφανηδρομία από το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων μέχρι το Ηρώο της δημοτικής κοινότητας Γέφυρας στο Δήμο Χαλκηδόνας.

    Η καθιερωμένη εκδήλωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα φιλοξενηθεί στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (ΚΘΒΕ), παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

    Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Σαββάτου, ξεχωρίζει, η συμβολική παρέλαση που θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί. Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, πρόκειται για αναπαράσταση της εισόδου του ελληνικού στρατού στην πόλη της Θεσσαλονίκης στην οποία θα συμμετέχουν διάφορα στρατιωτικά τμήματα και δόκιμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, με στολές εποχής.

    Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 October 2012 - 14:30:41 UTC