Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών
  • [02] Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει την 28η Οκτωβρίου
  • [03] Ιταλία: Προωθείται η υποψηφιότητα Μόντι για την Προεδρία της Δημοκρατίας
  • [04] Τζιμπούρ: «Τελικός το ματς με τη Μονπελιέ»
  • [05] Νέα ρύθμιση για τους οφειλέτες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

    Ξεκίνησε πριν από λίγο στη Βουλή, η σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη.

    Είχε προηγηθεί σύσκεψη, στο Μέγαρο Μαξίμου, του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο με τη συμμετοχή και του υπουργού Εργασίας Ι. Βρούτση, ο οποίος αμέσως μετά ενημέρωσε τη Δημοκρατική Αριστερά για τις εξελίξεις στα εργασιακά.

    Εισερχόμενος ο κ. Σαμαράς στη Βουλή, για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, δήλωσε χαρακτηριστικά πως τα μέτρα πρέπει να κλείσουν.

    [02] Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει την 28η Οκτωβρίου

    Με ελεύθερη είσοδο από τις 8 μμ. έως τις 8 μμ. και με θεματικές παρουσιάσεις από αρχαιολόγους-φροντιστές, το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 2012,την Κυριακή.

    Οι θεματικές παρουσιάσεις γίνονται στο πλαίσιο της δράσης «Λαμπερές ιστορίες για τη φωτιά» και θα πραγματοποιούνται κάθε μία ώρα, ξεκινώντας από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

    Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    [03] Ιταλία: Προωθείται η υποψηφιότητα Μόντι για την Προεδρία της Δημοκρατίας

    Η ιταλική κεντροαριστερά τάσσεται υπέρ της μεταπήδησης του τεχνοκράτη πρωθυπουργού Μάριο Μόντι στην προεδρία της Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο.

    Την άνοιξη του 2013 είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία, καθώς και αναδειχθεί από τη βουλή ο διάδοχος του προέδρου Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

    «Για τον Μάριο Μόντι θα επιθυμούσα έναν σημαντικό πολιτικό ρόλο. Η προεδρία της Δημοκρατίας είναι ένα αξίωμα που ακολουθεί την κατεύθυνση την οποία νομίζω ότι θα έπρεπε να επιλέξουμε», είπε στην εφημερίδα Λα Στάμπα ο δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ματέο Ρέντσι, ο οποίος διεκδικεί το χρίσμα του υποψήφιου πρωθυπουργού της κεντροαριστεράς.

    Και η Έμμα Μπονίνο, ιστορικό μέλος του Ριζοσπαστικού Κόμματος, απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, τόνισε: «ο Μόντι είναι ισόβιος γερουσιαστής και δεν νομίζω ότι θα επιστρέψει στο πανεπιστήμιο ή ότι μπορεί να αποσυρθεί».

    Μένει να φανεί αν θα υπερισχύσουν οι δυνάμεις που θέλουν την συνέχιση της άσκησης της πρωθυπουργίας από τον Μόντι και μετά τις εκλογές της ερχόμενης Άνοιξης, ή εκείνες που θα προτιμούσαν την μετάβασή του στην προεδρία της Δημοκρατίας.

    [04] Τζιμπούρ: «Τελικός το ματς με τη Μονπελιέ»

    Αναχώρησε σήμερα το πρωί η αποστολή του Ολυμπιακού για τη Γαλλία, όπου αύριο θα αντιμετωπίσει τη Μονπελιέ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Στόχος είναι αποκλειστικά η νίκη, καθώς μόνο με τους τρεις βαθμούς θα συνεχίσει η ομάδα του Πειραιά να ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Ραφίκ Τζιμπούρ στο αεροδρόμιο:

    «Το παιχνίδι αυτό είναι σαν τελικός για εμάς. Και οι δύο θέλουμε να συνεχίσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί οι πιθανότητες να δείχνουν πως μπορούμε να συνεχίσουμε στο Γιουρόπα Λιγκ, όμως εμείς σκεφτόμαστε μόνο το Τσάμπιονς Λιγκ», τόνισε σχετικά ο 28χρονος Αλγερινός φορ.

    [05] Νέα ρύθμιση για τους οφειλέτες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών

    Νέα δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών δίνεται στους ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Η ρύθμιση αφορά οφειλόμενες έως 30 Ιουνίου ασφαλιστικές εισφορές, με ευνοϊκούς όρους, όπως η απαλλαγή από τέλη καθυστέρησης μέχρι και 100%, και η αναστολή των αναγκαστικών μέτρων, έως 31 Δεκεμβρίου του 2013.

    Για τους ασφαλισμένους που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, επιλέγοντας είτε προσωρινό διακανονισμό, είτε νέα ρύθμιση, παρέχεται επίσης αναστολή αναγκαστικών μέτρων, ασφαλιστική ενημερότητα, ασφαλιστική ικανότητα για παροχές ασθενείας και δικαίωμα κατάταξης σε κατώτερη κατηγορία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 October 2012 - 12:30:41 UTC