Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε αγωνιστική ετοιμότητα δηλώνει η ΓΣΕΕ μετά τη συνάντηση με Ευ. Βενιζέλο
  • [02] "Η Ελλάδα θα προβεί σε δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις"
  • [03] "Γενική αμνηστία" χορηγεί ο Άσαντ αλλά εξαιρεί τους "τρομοκράτες"
  • [04] Ρομπάι: Στο Eurogroup η πρόοδος της Ελλάδας, με βάση την έκθεση της τρόικας
  • [05] Βρούτσης: Οι μαζικές αποχωρήσεις υπαλλήλων αιτία καθυστέρησης απονομής συντάξεων
  • [06] Στοιχεία για τη συμμετοχή αλλοδαπών σε αξιόποινες πράξεις, έδωσε ο Ν. Δένδιας
  • [07] Στην 78η θέση η Ελλάδα όσον αφορά την επιχειρηματικότητα

  • [01] Σε αγωνιστική ετοιμότητα δηλώνει η ΓΣΕΕ μετά τη συνάντηση με Ευ. Βενιζέλο

    «Είναι απαράδεκτο να γίνει οποιαδήποτε άλλη ανατροπή που αφορά στις τριετίες, τις αποζημιώσεις και το χρόνο εργασίας», δήλωσε αναφορικά με τα εργασιακά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, μετά από συνάντηση που ο ίδιος μαζί με αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας είχαν με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, στα κεντρικά Γραφεία της παράταξης, στην Ιπποκράτους.

    Ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι ο κ. Βενιζέλος «βρίσκεται κοντά στις αντιλήψεις που εκφράσαμε» και πως «η στάση του κόμματός του θα είναι συνάρτηση της συνολικής συζήτησης και του επιπέδου διαπραγμάτευσης που θα αποφασιστεί σήμερα με τους πολιτικούς αρχηγούς».

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, λίγες ώρες πριν τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, όπως επεσήμανε, έθεσε στον κ. Βενιζέλο «όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους ενόψει αυτών των διαπραγματεύσεων» και «υπενθυμίσαμε ότι δεν είναι μόνο τα εργασιακά, είναι ένα δυσβάστακτο πακέτο πολλών δισ. που αφορούν στον προϋπολογισμό του 2013 και θα επιβαρύνουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους».

    «Περιμένουμε και σε κάθε περίπτωση προετοιμάζουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις», υπογράμμισε, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του.

    [02] "Η Ελλάδα θα προβεί σε δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις"

    «Θεωρούμε ότι η Ελλάδα θα προβεί σε δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, γεγονός που αποτελεί προϋπόθεση για να παραμείνει στην ευρωζώνη» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε μία αποστροφή της ομιλίας του, κατά τη διάρκεια συζήτησης που αφορούσε τα αποτελέσματα της πρόσφατης διάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Η ελληνική κυβέρνηση, συμπλήρωσε, μας έχει ήδη διαβεβαιώσει για την πρόθεση της να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ και πως θα κάνει ότι είναι απαραίτητο, προς αυτή την κατεύθυνση.

    Γενικότερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής υποστήριξε ότι είναι απαραίτητο να διαχωριστούν τα χρέη των τραπεζών από τα δημοσιονομικά χρέη των κρατών- μελών της ΕΕ και τάχθηκε υπέρ της συνεισφοράς του χρηματοπιστωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη.

    Παραδέχθηκε ότι το πακέτο για επενδύσεις, ύψους 100 δισ. ευρώ, στην Ευρώπη δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί και κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να εφαρμόσουν τις αποφάσεις που έλαβε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τον περασμένο Ιούνιο.

    [03] "Γενική αμνηστία" χορηγεί ο Άσαντ αλλά εξαιρεί τους "τρομοκράτες"

    "Γενική αμνηστία" χορήγησε σήμερα ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ- 'Ασαντ, με εξαίρεση τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει "τρομοκράτες", λέξη που χρησιμοποιεί το καθεστώς όταν αναφέρεται στους αντάρτες, μετέδωσε η συριακή τηλεόραση.

    "Ο πρόεδρος χορήγησε γενική αμνηστία για τα εγκλήματα που διεπράχθησαν πριν από τις 23 Οκτωβρίου του 2012, αλλά απέκλεισε τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει τρομοκράτες".

    Το σχετικό διάταγμα αποκλείει τους "τρομοκράτες που διαφεύγουν της σύλληψης", εκτός και αν παραδοθούν. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεκάδες χιλιάδες πολίτες κρατούνται και χιλιάδες έχουν εξαφανιστεί στις φυλακές του καθεστώτος από την έναρξη της εξέγερσης κατά του 'Ασαντ, στις 15 Μαρτίου του 2011.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [04] Ρομπάι: Στο Eurogroup η πρόοδος της Ελλάδας, με βάση την έκθεση της τρόικας

    Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα θα εξετασθεί από το Eurogroup, υπό το φως της έκθεσης της τρόικας, δήλωσε από το Στρασβούργο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

    Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει πρόοδο στον τομέα της εξυγίανσης των δημοσιονομικών της, και πως «η πρόοδος αυτή θα εξετασθεί από το Eurogroup, με βάση την σχετική έκθεση που θα παρουσιάσει η τρόικα».

    Ο κ. Ρομπάι έκανε λόγο για δυσοίωνες προβλέψεις -στο άμεσο μέλλον, στον τομέα της ανεργίας, αναφέροντας ότι, αυτή τη στιγμή, 25 εκατομμύρια άνθρωποι -κυρίως νέοι- είναι άνεργοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και τόνισε ότι απόλυτη προτεραιότητα της Ένωσης θα πρέπει να είναι η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και η κοινωνική ολοκλήρωση.

    [05] Βρούτσης: Οι μαζικές αποχωρήσεις υπαλλήλων αιτία καθυστέρησης απονομής συντάξεων

    Για τις καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των αιτημάτων για απονομή συντάξεων, κύριων και επικουρικών, του εφάπαξ αλλά και στον υπολογισμό της διαδοχικής ασφάλισης, ευθύνονται οι μαζικές αποχωρήσεις υπαλλήλων, ιδίως κατά το 2011, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση.

    Είναι αποκαλυπτικά τα στοιχεία, που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Εργασίας, τόσο για τη δυσχέρεια των ασφαλιστικών ταμείων να ανταποκριθούν στον μεγάλο όγκο των αιτήσεων, όσο και για τις καθυστερήσεις στις οποίες υποβάλλονται οι πολίτες που καταθέτουν τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση.

    Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη, Κώστα Μπάρκα, Μαρίας Μπόλαρη, Γιάννη Στάθα, Δημήτρη Στρατούλη και Δέσποινας Χαραλαμπίδου, στην οποία έχουν επισημάνει ότι η κατάσταση ως προς το χρόνο έκδοσης αποφάσεων για συνταξιοδότηση, κύρια και επικουρική, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και ότι τα ταμεία παρουσιάζουν πλέον εικόνα κατάρρευσης.

    [06] Στοιχεία για τη συμμετοχή αλλοδαπών σε αξιόποινες πράξεις, έδωσε ο Ν. Δένδιας

    Στοιχεία για τη συμμετοχή αλλοδαπών στη διάπραξη αξιόποινων πράξεων, διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, προς απάντηση ερώτησης της βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας αλλοδαπών.

    Σύμφωνα με τα τηρούμενα από την αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ (Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας) στοιχεία το ποσοστό συμμετοχής αλλοδαπών στο έγκλημα της ληστείας κατά το 8μηνο του 2012 ανέρχεται σε 47,78% του συνόλου των δραστών ληστειών έναντι 54,21% για το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Αλλοδαποί είναι, επίσης, το 45,72% των δραστών κλοπών και διαρρήξεων κατά το ίδιο διάστημα του 2012 έναντι 44,58% για το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

    Ο υπουργός αναφέρει στην απάντησή του ότι το φαινόμενο της υπερσυσσώρευσης παράνομων μεταναστών στη χώρα, έχει σοβαρές επιπτώσεις στο εσωτερικό περιβάλλον ασφάλειας και υπογραμμίζει ότι για την ουσιαστική αντιμετώπιση της κατάστασης έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και εκδηλώνονται στοχευμένες δράσεις, οι οποίες επικαιροποιούνται δεδομένης της ταχύτητας με την οποία εξελίσσεται το κοινό και οργανωμένο έγκλημα.

    [07] Στην 78η θέση η Ελλάδα όσον αφορά την επιχειρηματικότητα

    Η Ελλάδα βελτίωσε θεαματικά το επιχειρηματικό της περιβάλλον τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας (Doing Business 2013) και ανέβηκε 22 θέσεις μεταξύ των 185 χωρών που αξιολογούνται στην έκθεση, κατατασσόμενη στην 78η θέση.

    Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα ήταν η 8η χώρα με τη μεγαλύτερη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για την επιχειρηματικότητα, πέρυσι. Στην πρώτη θέση της κατάταξης των χωρών ως προς τη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας βρίσκεται για μία ακόμη χρονιά η Σιγκαπούρη, ακολουθούμενη από το Χονγκ Κονγκ, τη Νέα Ζηλανδία, τις ΗΠΑ και τη Δανία.

    Η κατάταξη της Ελλάδας στην 78η θέση προέκυψε από την αξιολόγηση των επιδόσεων της όσον αφορά τη διευκόλυνση μίας σειράς από επιχειρηματικές δραστηριότητες. Αυτές περιλαμβάνουν την ίδρυση μίας επιχείρησης (η Ελλάδα βρίσκεται στην 146η θέση), την χορήγηση κατασκευαστικής άδειας (31η θέση), την ηλεκτροδότηση (59η θέση), τη λήψη πιστώσεων (83η θέση), την πληρωμή φόρων (56η θέση), την καταγραφή της περιουσίας (83η θέση), το εξωτερικό εμπόριο (62η θέση), την εκκαθάριση επιχειρήσεων που πτωχεύουν (56η θέση) και την προστασία επενδυτών (117η θέση).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 October 2012 - 8:30:51 UTC