Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποσύρθηκε η τελευταία έκδοση του Firefox
  • [02] "Ουδέποτε τέθηκε θέμα εκκένωσης μικρών νησιών από την τρόικα"
  • [03] Στην πειθαρχική της ΕΠΟ, Παναθηναϊκός, Άρης και άλλες οκτώ ΠΑΕ
  • [04] Μέσω διαδικτύου οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο ΙΚΑ από 15 Οκτωβρίου
  • [05] «Η Ελλάδα δεν σώζεται χωρίς νέο "κούρεμα" χρέους»

  • [01] Αποσύρθηκε η τελευταία έκδοση του Firefox

    Η τελευταία έκδοση του προγράμματος πλοήγησης στο διαδίκτυο Firefox αποσύρθηκε από τον δημιουργό του λογισμικού, το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Mozilla και μάλιστα μόλις μια μέρα μετά την κυκλοφορία του, επειδή εντοπίστηκε σοβαρό κενό ασφάλειας, που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν κακόβουλοι χάκερ.

    Ο Firefox χρησιμοποιείται από περισσότερους από 450 εκατ. χρήστες παγκοσμίως και μαζί με τον Internet Explorer και τον Google Chrome, αποτελούν τους ευρύτερα διαδεδομένους browsers.

    Οι χρήστες που είχαν σπεύσει να αναβαθμιστούν στην τελευταία έκδοση 16 του Firefox, σύμφωνα με τη Mozilla, θα πρέπει να επανέλθουν στην προηγούμενη έκδοση 15, ωσότου κυκλοφορήσει το σχετικό «μπάλωμα» που θα κλείνει το κενό, κάτι που αναμένεται σύντομα.

    Σύμφωνα με τη Mozilla πάντως, μόνο «ένας περιορισμένος αριθμός χρηστών έχει επηρεαστεί», ενώ πρόσθεσε πως «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι χάκερ ήδη εκμεταλλεύονται το κενό».

    [02] "Ουδέποτε τέθηκε θέμα εκκένωσης μικρών νησιών από την τρόικα"

    "Η τρόικα ουδέποτε έθεσε θέμα εκκένωσης μικρών νησιών" τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, αλλά και του υπουργείου Οικονομικών, μετά τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από μέσα ενημέρωσης, ότι η τρόικα ζήτησε από την κυβέρνηση, σε όποια νησιά υπάρχουν μέχρι 150 κάτοικοι, να εκκενωθούν, καθώς επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

    «Στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου ουδέποτε κανείς έθεσε τέτοιο θέμα. Σε όποιον και αν ετίθετο κάτι τέτοιο, μόνο ως πολύ κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας.

    [03] Στην πειθαρχική της ΕΠΟ, Παναθηναϊκός, Άρης και άλλες οκτώ ΠΑΕ

    Στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ παραπέμπει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δέκα ΠΑΕ, μεταξύ των οποίων ο Παναθηναϊκός, ο Αρης, ο Πανιώνιος και ο ΟΦΗ, επειδή δεν προσκόμισαν την απαιτούμενη από το Νόμο εγγυητική επιστολή.

    Στο πόρισμα που θα συντάξει η ΕΕΑ προς την πειθαρχική επιτροπή περιλαμβάνονται -για τον ίδιο λόγο- και έξι ΠΑΕ της Β΄ Εθνικής, και συγκεκριμένα οι Αναγέννηση Γιαννιτσών, Βύζας Μεγάρων, Εργοτέλης, Θρασύβουλος, Ολυμπιακός Βόλου και Πιερικός.

    Ολες οι παραπάνω ΠΑΕ είχαν λάβει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού "σιωπηλή παράταση" έως τις 30 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να προσκομίσουν την εγγυητική επιστολή.

    [04] Μέσω διαδικτύου οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο ΙΚΑ από 15 Οκτωβρίου

    Ηλεκτρονικά, μέσω του διαδικτύου, θα μπορούν να υποβάλλουν από τις 15 Οκτωβρίου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ αίτηση για σύνταξη (γήρατος και αναπηρίας), ενώ θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία της αίτησης και να προσδιορίζουν τον χρόνο ασφάλισης από την αρχική ημερομηνία κατάθεσης, έως την ολοκλήρωσή της.

    [05] «Η Ελλάδα δεν σώζεται χωρίς νέο "κούρεμα" χρέους»

    Η Ελλάδα δεν μπορεί να σωθεί χωρίς νέα αναδιάρθρωση του χρέους της, σημειώνουν τα πέντε κορυφαία ινστιτούτα οικονομικών μελετών της Γερμανίας, σε έκθεσή τους η οποία δημοσιεύεται σήμερα.

    «Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σωθεί» χωρίς ένα νέο "κούρεμα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου του Κιέλου Γιοάχιμ Σάιντε.

    Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για αγορά ομολόγων των υπερχρεωμένων χωρών δημιουργεί κίνδυνο πληθωρισμού, ενώ σηματοδοτεί το τέλος της ανεξαρτησίας της ΕΚΤ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 October 2012 - 14:30:50 UTC