Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον Κινέζο συγγραφέα Μο Γιαν το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2012
  • [02] Στην τελική ευθεία το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο
  • [03] Aνέβαλε επ' αόριστον o Πούτιν επίσκεψη στην Άγκυρα
  • [04] Μπαρόζο: Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι σημαντική για την ευρωζώνη
  • [05] Αντίδοτο στην κρίση αποτελούν οι μεταρρυθμίσεις, εκτιμά ο Κ.Χατζηδάκης
  • [06] Μοιρασμένοι οι Γερμανοί υπέρ και κατά της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη
  • [07] Παναθηναϊκός: Μία εβδομάδα εκτός ο Χριστοδουλόπουλος, περίπου 20 ημέρες ο Βύντρα

  • [01] Στον Κινέζο συγγραφέα Μο Γιαν το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2012

    Κινέζος συγγραφέας Μο Γιαν κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2012, ανακοίνωσε η σουηδική Ακαδημία των Νόμπελ.

    Ο Μο Γιαν «με έναν παραισθητικό ρεαλισμό ενώνει το παραμύθι, την ιστορία και την σύγχρονη πραγματικότητα», ανακοίνωσε η Ακαδημία.

    Εκτός από μυθιστορήματα, έχει κυκλοφορήσει μεγάλο αριθμό δοκιμίων και διηγημάτων με ποικίλη θεματολογία και «θεωρείται, παρά την κριτική του στάση απέναντι στην κοινωνία, ένας από τους πιο διακεκριμένους συγγραφείς της χώρας του», πρόσθεσε η Ακαδημία.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [02] Στην τελική ευθεία το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο

    Από τα έργα του ΕΣΠΑ, που εξελίσσονται όχι μόνον ομαλά αλλά και ταχύτατα, είναι και αυτό του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Είναι έργο το οποίο ξεκίνησε πριν 1,5 χρόνο και έχει ήδη εκτελεστεί στο μεγαλύτερο μέρος του.

    Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα, «το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ήδη προχωρήσει σε ποσοστό 70% και πρόκειται για το πιο προωθημένο ψηφιακά έργο που υπάρχει σήμερα στον δημόσιο αλλά και ιδιωτικό τομέα».

    «Με το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο επιτυγχάνεται η ασφάλεια των συναλλαγών στα ακίνητα και διευκολύνονται τόσο οι πολίτες όσο και οι επενδύσεις. Σταματούν, δηλαδή, τα γραφειοκρατικά προσκόμματα για τους πολίτες στην επεξεργασία των αιτήσεων στις αρχαιολογικές υπηρεσίες» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο κ. Τζαβάρας και εξήγησε: «πηγαίνει κάποιος να κάνει μια επένδυση και μετά ανακαλύπτει ότι υπάρχει αρχαιολογικό βάρος. Μπορεί ένα ακίνητο να είναι "καθαρό" στο υποθηκοφυλακείο, αλλά δίπλα του να βρίσκεται ένας τάφος αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Έτσι υπήρχε μια ατέλειωτη γραφειοκρατική διαδικασία, που ταλαιπωρούσε τον πολίτη και τις υπηρεσίες».

    [03] Aνέβαλε επ' αόριστον o Πούτιν επίσκεψη στην Άγκυρα

    Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανέβαλε επ' αόριστον μια προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Άγκυρα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, καθώς οι τόνοι ανεβαίνουν ανάμεσα στις δύο χώρες μετά την αναχαίτιση από την Τουρκία ενός συριακού επιβατικού αεροπλάνου προερχόμενου από τη Μόσχα.

    "Η επίσκεψη αναβλήθηκε, θα συμφωνήσουμε αργότερα τις ημερομηνίες", δήλωσε ο Πεσκόφ χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους αυτής της απόφασης ούτε την ημερομηνία που είχε αρχικά συμφωνηθεί για την επίσκεψη. Ο ρωσικός Τύπος αναφερόταν σήμερα σε μια επίσκεψη προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα, η οποία αναβλήθηκε πριν ακόμη αναχαιτιστεί η πτήση Μόσχα-Δαμασκός από τις τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις.

    Στο μεταξύ, αξιωματούχους του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία δεν έχει δεχθεί ερωτήματα από τη Ρωσία σχετικά με την αναχαίτιση του συριακού αεροπλάνου.

    Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως απαιτεί εξηγήσεις από τις τουρκικές αρχές για την αναχαίτιση αυτή, καθώς η Μόσχα κατηγορεί την Άγκυρα ότι έθεσε έτσι σε κίνδυνο ζωές Ρώσων.

    Επιμέλεια:Γ. Αγγελόπουλος

    [04] Μπαρόζο: Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι σημαντική για την ευρωζώνη

    Την ανάγκη παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ υπογράμμισε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Καταπολέμηση της κρίσης: επανασχεδιασμός της ευρωπαϊκής πολιτικής», που διοργάνωσε η δεξαμενή σκέψης "Friends of Europe".

    «Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι σημαντική, όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για την ευρωζώνη», δήλωσε ο κ. Μπαρόζο, σημειώνοντας ότι η δημοσιονομική προσπάθεια που καταβάλει αυτό τον καιρό η χώρα είναι «ιστορική». Δυστυχώς, κατέληξε ο Ζ. Μπαρόζο, «οι προσπάθειες αυτές δεν αναγνωρίζονται πάντα».

    Εξ΄ άλλου, αναφερόμενος στη στάση του Βερολίνου καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης, ο Ζ. Μ. Μπαρόζο είπε ότι η Γερμανία ανήκει στις χώρες που πρωτοστάτησαν υπέρ της αλληλεγγύης στην ευρωζώνη. Συνεχίζοντας, απέδωσε τις όποιες διαφωνίες για την επίλυση της κρίσης, στις διαφορετικές αντιλήψεις που έχουν οι χώρες της ευρωζώνης, όσον αφορά τα δημοσιονομικά.

    [05] Αντίδοτο στην κρίση αποτελούν οι μεταρρυθμίσεις, εκτιμά ο Κ.Χατζηδάκης

    "Mε την πρόωθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, το κλίμα θα αλλάξει περαιτέρω προς το καλύτερο για τη χώρα μας, δεν θα μεταφέρουν την έδρα τους άλλες εταιρείες και αντίθετα θα έρθουν νέες". Αυτό σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την απόφαση της ΦΑΓΕ και της COCA COLA να μεταφέρουν την έδρα τους.

    "Δεν μπορώ να υποδείξω σε καμία επιχείρηση τι θα κάνει ως προς τη στρατηγική της, ούτε έχω τη δυνατότητα λήψης αστυνομικών μέτρων. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε στις διαρθρωτικές αλλαγές και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργούν αμφιβολίες για τις προοπτικές της χώρας. Είμαστε εδώ αγνοώντας το πολιτικό κόστος για να πάρουμε τα μέτρα για να γίνουν τα οχυρωματικά έργα. Να έχουμε μια ισχυρή βάση στήριξης για το μέλλον. Το κλίμα έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα», ανέφερε.

    [06] Μοιρασμένοι οι Γερμανοί υπέρ και κατά της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη

    Το 46% των Γερμανών επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ενώ σχεδόν ίδιο (45%) είναι το ποσοστό εκείνων οι οποίοι προτιμούν την επιστροφή της χώρας στο εθνικό της νόμισμα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πολιτικού βαρόμετρου που διενεργείται για λογαριασμό του γερμανικού κρατικού δικτύου ZDF. Στην αντίστοιχη έρευνα του Αυγούστου, μόλις το 31% των ερωτηθέντων είχε απαντήσει ότι επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας, με το 61% να δηλώνει το αντίθετο.

    Σύμφωνα, πάντως, με τα ευρήματα της ίδιας έρευνας, το 57% των Γερμανών αντιτίθεται στο ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα περαιτέρω οικονομική βοήθεια, ενώ το 32% βλέπει θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

    [07] Παναθηναϊκός: Μία εβδομάδα εκτός ο Χριστοδουλόπουλος, περίπου 20 ημέρες ο Βύντρα

    Καθησυχαστικά ήταν για τον παναθηναϊκό τα νέα από τις ιατρικές εξετάσεις του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, που αποχώρησε τραυματίας από την προετοιμασία της εθνικής ομάδας. Οπως διαπιστώθηκε, ο διεθνής μέσος έχει υποστεί μυϊκή κάκωση πρώτου βαθμού στον αριστερό τετρακέφαλο.

    Θα ακολουθήσει ειδική θεραπεία και θα μείνει εκτός πλήρους ρυθμού προπονήσεων για περίπου μία εβδομάδα.

    Αντίθετα, σοβαρότερος είναι ο τραυματισμός του Λουκά Βύντρα (επίσης στην προπόνηση της εθνικής), καθώς διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάση μεταξύ πρώτου και δεύτερου βαθμού στον αριστερό δικέφαλο μηριαίο.

    Ο έμπειρος αμυντικός θα ακολουθήσει ειδική θεραπεία και αναμένεται να επιστρέψει στον κανονικό ρυθμό προπονήσεων σε 15-20 ημέρες, κάτι που σημαίνει ότι χάνει σίγουρα τους αγώνες με Αρη και Λάτσιο, πιθανά και την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 October 2012 - 12:30:41 UTC