Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι φορείς του Δημοσίου που καταργούνται ή συγχωνεύονται
  • [02] Συλλαλητήριο κατά των μέτρων την ερχόμενη Δευτέρα από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
  • [03] Επίσημη η παραίτηση του Θωμά Μαύρου από την προεδρία της AEK
  • [04] Τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 1% ζητά ο Π. Καμμένος
  • [05] Πρώτη επέτειος για το κίνημα «Occupy» στην Ουάσιγκτον
  • [06] Επαγγελματίας μάνατζερ ο Λυμπερόπουλος
  • [07] Φόρμουλα 1: Στο «στόχαστρο» της Ζάουμπερ ο Σουμάχερ

  • [01] Οι φορείς του Δημοσίου που καταργούνται ή συγχωνεύονται

    Ξεκινά από σήμερα η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για την «Κατάργηση και Συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα», του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

    Τα νομικά πρόσωπα που καταργούνται είναι:

    Η «Ελληνική Θαλάσσια Ένωση», το «Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών», το «Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων», ο «Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης» και το «Ευρωπαϊκό Κέντρο Επικοινωνίας Πληροφόρησης και Πολιτισμού- Εθνικό Κέντρο Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς- Εθνικής Χαρτοθήκης».

    Στους φορείς που συγχωνεύονται περιλαμβάνονται:

    - Το «Ελληνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας» καταργείται, ενώ οι ανώνυμες εταιρείες «Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης» και «Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης» (ΕΛ.Ο.Τ.) λύονται και τίθενται σε εκκαθάριση και οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται και ασκούνται εφεξής από το συνιστώμενο Ν.Π.Ι.Δ., με την επωνυμία «Οργανισμός Διαπίστευσης, Τυποποίησης και Μετρολογίας».

    - Το «Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας» εντάσσεται στο «Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης».

    - Συγχωνεύεται με απορρόφηση η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης» από την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς Αθηνών».

    - Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών καταργείται ως αυτοτελές νομικό πρόσωπο και συγχωνεύεται με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

    - Καταργούνται και συγχωνεύονται 29 φορείς διαχείρισης προστατευομένων περιοχών. Προβλέπεται η συγχώνευση 20 φορέων σε εννέα, η κατάργηση τεσσάρων επιπλέον και η ενσωμάτωσή τους σε υφιστάμενες υπηρεσίες, καθώς και η αυτοτελής διατήρηση πέντε φορέων, λόγω της διεθνούς αναγνωσιμότητας, της μοναδικότητας των προστατευόμενων αντικειμένων, της οικολογικής και γεωγραφικής αυτονομίας και της ιστορικότητας των περιοχών αυτών.

    - Καταργούνται οι υφιστάμενες Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας (Μ.Κ.Φ), οι οποίες λειτουργούν εφεξής ως αποκεντρωμένες διευθύνσεις των δεκατριών (13) νέων συνιστώμενων Μ.Κ.Φ. στην έδρα κάθε περιφέρειας της χώρας - Καταργούνται τα υφιστάμενα Κεφαλαία Αποζημίωσης Φορτοεκφορτωτών (Κ.Α.Φ) και συγχωνεύονται σε ενιαίο συνιστώμενο Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Ενιαίο Κεφάλαιο Αποζημίωσης Φορτοεκφορτωτών».

    - Καταργούνται οι υφιστάμενες Εταιρείες Προστασίας Ανηλίκων και παραμένουν ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα εκείνες που εδρεύουν σε πόλεις, οι οποίες είναι και έδρες Εφετείων.

    - Συγχωνεύονται οι εταιρίες ΔΕΘ ΑΕ, HELEXPO AE και ΟΠΕ ΑΕ και ταυτόχρονα δημιουργείται, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνικός Οργανισμός Εκθέσεων και Ανάπτυξης Εξαγωγών ΑΕ».

    [02] Συλλαλητήριο κατά των μέτρων την ερχόμενη Δευτέρα από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

    Πανεργατικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων, θα πραγματοποιήσουν από κοινού, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) και η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, (ΑΔΕΔΥ) την ερχόμενη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στις 18.00 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος.

    Ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα.

    [03] Επίσημη η παραίτηση του Θωμά Μαύρου από την προεδρία της AEK

    Την παραίτησή του από την προεδρία της ΑΕΚ υπέβαλλε σήμερα ο Θωμάς Μαύρος. Ο παλαίμαχος παίκτης της Ένωσης είχε προαναγγείλει την αποχώρησή του από τα κοινά της ομάδας από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου με αφορμή την απόφαση των υπόλοιπων μελών του διοικητικού συμβουλίου για την απομάκρυνση του Βαγγέλη Βλάχου. Ο Μαύρος θεώρησε ότι η κίνηση των συνεργατών του ήταν «άδειασμα» προς το πρόσωπό του, οπότε δεν είχε κανένα λόγο να συνεχίσει στην Ένωση. Με το έγγραφο που απέστειλε στην ΠΑΕ γνωστοποίησε επίσημα την παραίτησή του, ενώ παράλληλα ζητάει να γίνει αποδεκτή από το δ.σ. Για τους λόγους που τον ανάγκασαν να προβεί σε αυτή την κίνηση δεσμεύτηκε να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης.

    [04] Τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 1% ζητά ο Π. Καμμένος

    Τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 1% «όπως έχει προσυμφωνηθεί» και την πληρωμή, μέσω συμψηφισμού, των απαιτήσεων των φαρμακείων, ζήτησε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μετά την συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

    Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο «δεν είναι ανάγκη να εκταμιεύσει χρήματα το ελληνικό δημόσιο» αλλά όπως είπε «εάν δοθούν επιταγές οι οποίες θα εισπράττονται μόνον από το δημόσιο, θα τακτοποιηθεί άμεσα το θέμα των οφειλών και θα μπορέσουν να λειτουργούν τα φαρμακεία και οι ασφαλισμένοι να βρίσκουν τα φάρμακά τους».

    [05] Πρώτη επέτειος για το κίνημα «Occupy» στην Ουάσιγκτον

    Περίπου πενήντα άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα με αφορμή την πρώτη επέτειο από την εμφάνιση του κινήματος καταληψιών «Οccupy» στην Ουάσιγκτον, πραγματοποιώντας πορεία η οποία προκάλεσε πολλαπλές οχλήσεις στην κυκλοφορία στο κέντρο της πρωτεύουσας κατά τις πρωινές ώρες.

    Φωνάζοντας συνθήματα κατά των κοινωνικών ανισοτήτων, ή για την αυξημένη επιρροή που ασκούν οι επιχειρήσεις στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ, οι διαδηλωτές ?τους οποίους ακολουθούσαν κατά πόδας μεγαλύτερες αστυνομικές δυνάμεις? διέσχισαν κατά κύριο λόγο την Κ Street, όπου βρίσκονται πλείστα γραφεία δικηγορικών εταιριών και λόμπι.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [06] Επαγγελματίας μάνατζερ ο Λυμπερόπουλος

    Μια νέα σελίδα ανοίγει στην καριέρα του Νίκου Λυμπερόπουλου, που πέρασε επιτυχώς τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε και απέκτησε το δικαίωμα να εργάζεται ως επαγγελματίας διαμεσολαβητής (μάνατζερ) ποδοσφαιριστών.

    [07] Φόρμουλα 1: Στο «στόχαστρο» της Ζάουμπερ ο Σουμάχερ

    Οι άνθρωποι της Ζάουμπερ εξετάζουν το ενδεχόμενο απόκτησης του Μίκαελ Σουμάχερ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα της Φόρμουλα Ένα. «Ασφαλώς είναι ελκυστική προοπτική και φυσικά σκέφτεσαι να φέρεις έναν επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στην ομάδα σου, εάν γίνει διαθέσιμος» δήλωσε στην εφημερίδα «Bild» η διευθύνουσα σύμβουλος της ελβετικής ομάδας, Μονίσα Κάλτενμπορν.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο του 43χρονου Γερμανού με τη Μερτσέντες, το οποίο λήγει στο τέλος της σεζόν, δεν θα ανανεωθεί, ωστόσο ο «Σούμι» δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμη αν θα συνεχίσει σε άλλη ομάδα. Πάντως, η μάνατζέρ του, Ζαμπίνε Κεμ, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αφού δήλωσε μέσα στο Σαββατοκύριακο ότι «όλα είναι πιθανά».

    Η Ζάουμπερ θα έχει κενή μία θέση οδηγού στο τέλος της σεζόν, καθώς ο Σέρχιο Πέρες «μετακομίζει» στη ΜακΛάρεν αντί του Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος θα οδηγεί πλέον το μονοθέσιο της Μερτσέντες. Πάντως, εάν τελικά ο Σουμάχερ πάει στη Ζάουμπερ, θα έχει πολύ μικρότερες αποδοχές και θα οδηγεί ένα λιγότερο ανταγωνιστικό μονοθέσιο σε σχέση με το παρελθόν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 October 2012 - 16:30:44 UTC