Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μηταράκης:"Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία"
  • [02] Παράταση προθεσμιών για την απογραφή των επιχειρήσεων στο ΓΕΜΗ
  • [03] Πορεία διαμαρτυρίας στο Παρίσι, κατά του "Σύμφωνου της Λιτότητας"
  • [04] Την αντίθεσή του στα νέα μέτρα και την ΕΕ επαναλαμβάνει το ΚΚΕ
  • [05] Στη Βουλή οι αποφάσεις ένταξης τριών μεγάλων έργων του αναπτυξιακού νόμου
  • [06] Σάμος: Εντείνεται το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης από τα τουρκικά παράλια
  • [07] Σημαντικά τα περιθώρια εκσυγχρονισμού του ελληνικού τουριστικού μοντέλου
  • [08] Ερντογάν: Μέχρι τον Απρίλιο θα έχει αποπληρώσει η χώρα το δάνειό της στο ΔΝΤ

  • [01] Μηταράκης:"Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία"

    "Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία και σε αυτή την πρόθεση περιλαμβάνονται και τα νησιά. Οι μόνες περιπτώσεις για τις οποίες δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο είναι μόνο αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι, και για τα νησιά δεν συντρέχουν. Δεν εννοούμε, όμως, την πώληση νησιών αλλά την εμπορική αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους".

    Αυτό διευκρίνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Ν. Μηταράκης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των συνέδρων στην ενότητα "προσέλκυση ξένων επενδύσεων, πορεία ιδιωτικοποιήσεων, μεγάλα έργα" του συνεδρίου Capital and vision.

    Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι "οι υφεσιακές επιπτώσεις των 11,5 δισ. ευρώ είναι σημαντικές, αλλά η έλλειψη των 31 δισ. ευρώ της δόσης είναι πολλαπλασιαστικής σημασίας για την οικονομία μας".

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο υφυπουργός τόνισε, ότι άμεσος στόχος είναι να αξιοποιηθεί, στο έπακρο, μηχανισμός για να "ξεκολλήσουν" οι διαδικασίες για "δεκάδες χιλιάδες φακέλους", που αφορούν καταπατήσεις ακινήτων του δημοσίου, και να προχωρήσουν οι επενδύσεις μέχρι να ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο.

    [02] Παράταση προθεσμιών για την απογραφή των επιχειρήσεων στο ΓΕΜΗ

    Παρατείνονται μέχρι και τα μέσα Φεβρουαρίου οι προθεσμίες για την απογραφή των επιχειρήσεων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θ. Σκορδάς, μετά από αίτημα της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων αλλά και των ίδιων των επιχειρήσεων.

    Περαιτέρω, με την ίδια απόφαση καταργείται η υποχρέωση προσκόμισης εγγράφων θεωρημένων από τις αρμόδιες αρχές, ως προϋπόθεση για την οριστικοποίηση της εγγραφής, ενώ, διευκρινίζεται πως η διενέργεια της αυτοαπογραφής για λογαριασμό των νομίμων εκπροσώπων των υπόχρεων μπορεί να γίνει και από άλλα πρόσωπα πέραν των λογιστών.

    Τέλος διευκρινίζεται πως η υποχρέωση ανάρτησης των στοιχείων των ισολογισμών του τελευταίου οικονομικού έτους δεν επιβάλλεται ως επιπλέον υποχρέωση στο πλαίσιο της απογραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. αλλά, αντίθετα, προκύπτει παγίως από την ειδικότερη νομοθεσία περί Α.Ε και Ε.Π.Ε.

    [03] Πορεία διαμαρτυρίας στο Παρίσι, κατά του "Σύμφωνου της Λιτότητας"

    Με συνθήματα «όχι στο Σύμφωνο της λιτότητας» η ριζοσπαστική αριστερά με επικεφαλής τον Ζαν Λυκ Μελανσόν, έχει δώσει ραντεβού σήμερα το απόγευμα για πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του Παρισιού.

    Είναι η πρώτη φορά μετά την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ που ο Μελανσόν κατεβαίνει σε διαμαρτυρία, ελπίζοντας ότι θα συγκεντρώσει πολλές χιλιάδες κόσμου. Πέρα από τα κόμματα που συμμετείχαν στο Αριστερό Μέτωπο κατά τις εκλογές, 60 άλλες αριστερές οργανώσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή.

    Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο είναι, «οικονομικά ανόητο και κοινωνικά αφόρητο» δηλώνουν οι διοργανωτές. Τάσσονται υπέρ μιας « αλληλέγγυας Ευρώπης », λένε «ναι, στις κρατικές επενδύσεις για την εργασία, για την ανακαίνιση των κρατικών υπηρεσιών και της κοινωνικής προστασίας» και κατηγορηματικά «όχι στη λιτότητα».

    Οι θέσεις τους έχουν ενισχυθεί και από την απόρριψη του Σύμφωνου, πριν από δεκαήμερο από το Εθνικό Συμβούλιο των Οικολόγων- Πράσινων.

    Στις τάξεις των διαμαρτυρόμενων αναμένεται ότι θα προστεθούν και οι εργαζόμενοι στις γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίοι έκαναν χθες αισθητή την παρουσία τους στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου, οι επικεφαλής των οποίων, τους έδωσαν νέο ραντεβού για τη σημερινή διαδήλωση.

    [04] Την αντίθεσή του στα νέα μέτρα και την ΕΕ επαναλαμβάνει το ΚΚΕ

    "Η λαϊκή αντίθεση στα νέα εξοντωτικά μέτρα μπορεί να έχει αποτέλεσμα και προοπτική αν συνοδεύεται και με αποδέσμευση από τις πολιτικές παγίδες ότι είναι μονόδρομος η ΕΕ και ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης ή ότι μπορεί να εξασφαλιστεί σήμερα υψηλή καπιταλιστική κερδοφορία χωρίς να εξαθλιώνουν το λαό. Οι εξελίξεις στην Ελλάδα και την ΕΕ είναι αποκαλυπτικές" επισημαίνεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για "τα νέα μέτρα που συναποφασίζουν συγκυβέρνηση-Τρόικα."

    [05] Στη Βουλή οι αποφάσεις ένταξης τριών μεγάλων έργων του αναπτυξιακού νόμου

    Στη Βουλή στάλθηκαν για έγκριση οι αποφάσεις ένταξης τριών μεγάλων έργων στον αναπτυξιακό νόμο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστκότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ν. Μηταράκης.

    Συγκεκριμένα, οι υπουργικές αποφάσεις αφορούν έργα άνω των 50 εκατ. ευρώ που είχαν καθυστερήσει σημαντικά και είναι τα εξής:

    1. Υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.3299/2004 της υπό σύσταση επιχείρησης «KAVALA FLOAT GLASS A.E.» για την ίδρυση μονάδας κατασκευής υαλοπινάκων στη ΒΙ.ΠΕ. Καβάλας, συνολικού προϋπολογισμού 97,5 εκ. ευρώ. Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στα 29,25 εκ ευρώ.

    2. Υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.3299/2004 της επιχείρησης «ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΙΟΣ ΑΕ» για την ίδρυση συνεδριακού κέντρου, εκσυγχρονισμό ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, επέκταση ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων των μονάδων ELOUNDA BAY PALACE & ELOUNDA BEACH κ.λπ., συνολικού προϋπολογισμού 50,45 εκ. ευρώ. Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στα 15,067 εκ ευρώ.

    3. Υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.3299/2004 της επιχείρησης «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που αφορά την ίδρυση αυτοκινητοδρομίου στην περιοχή Χαλανδρίτσα, του δήμου Φαρρών, του νομού Αχαϊας, συνολικού προϋπολογισμού 94,6 εκ. ευρώ. Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται σε 28,92 εκ. ευρώ.

    Από την υλοποίηση των συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων, αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 800 νέες θέσεις εργασίας.

    Επίσης, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου επανεξετάζουν τέσσερα μεγάλα επενδυτικά σχέδια στον τομέα του τουρισμού και αξιολογούν ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο στον κλάδο των Α.Π.Ε. για την κατασκευή Αιολικού Πάρκου.

    Το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δηλώνει ότι είναι αποφασισμένο να στηρίξει έμπρακτα όλα τα έργα, τα οποία μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά στην κατεύθυνση της επανεκκίνησης της οικονομίας και την τόνωση της απασχόλησης.

    [06] Σάμος: Εντείνεται το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης από τα τουρκικά παράλια

    Αυξάνει συνεχώς το κύμα λαθρομετανάστευσης από τα απέναντι τουρκικά παράλια στην Σάμο.

    Άλλοι 19 αλλοδαποί μεταξύ αυτών 12 άνδρες και 7 γυναίκες, υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας από 17 ως 75 ετών, συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου.

    Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί οι οποίοι συνόδευαν και επτά παιδιά ηλικίας από 1 έως 16 ετών, αναχώρησαν με βάρκα από τις τουρκικές ακτές και αποβιβάστηκαν πριν 4 ημέρες σε παραλιακή περιοχή της Σάμου.

    Να σημειώσουμε, ότι στην Σάμο ήδη κρατούνται περισσότεροι από εκατό αλλοδαποί οι οποίοι στοιβάζονται είτε στα κρατητήρια της Αστυνομικής διεύθυνσης Σάμου είτε σε οικίσκους που υπάρχουν στο λιμάνι Βαθέος, όπου φιλοξενούνται 19 άτομα σε ελάχιστα τετραγωνικά. Η κατάσταση αναμένεται να γίνει ακόμη πιο δύσκολη αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες που αναμένουν να περάσουν στη χώρα μας ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες και το ερώτημα που προκύπτει είναι που θα κρατούνται έστω για τις λίγες ημέρες, οι οποίες απαιτούνται για την έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

    [07] Σημαντικά τα περιθώρια εκσυγχρονισμού του ελληνικού τουριστικού μοντέλου

    Τις περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας ανέδειξαν οι ομιλητές της ενότητας για τον τουρισμό στη διάρκεια οικονομικού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, όπου το παρόν έδωσε και ο νέος γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος.

    Στην ομιλία του ο νέος γενικός γραμματέας επεσήμανε ότι το υπάρχον μοντέλο ανάπτυξης του τουρισμού είναι κουρασμένο, συμπορευόμενος έτσι με τους φορείς του τομέα, οι οποίοι επισημαίνουν ότι το μοντέλο "ήλιος και θάλασσα" θα πρέπει να εμπλουτιστεί. αναφερόμενος στην κατεύθυνση της ορθολογικής ανάπτυξης του τουρισμού, αφού στηλίτευσε το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ μετράει το πολύ 14 μήνες θητείας, στάθηκε υπέρμαχος της θεσμικής μονιμότητας του γενικού γραμματέα για να μπορεί να υπάρχει συνέχεια στο έργο της τουριστικής πολιτικής. Φιλοδοξώ να είμαι ο τελευταίος γραμματέας που θα είναι μετακλητός, δήλωσε χαρακτηριστικά ο νέος γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Καραχάλιος.

    Στις άμεσες προτεραιότητες του ΕΟΤ το επόμενο διάστημα, όπως είπε ο κ. Καραχάλιος είναι η υλοποίηση μελέτης στις αγορές του εξωτερικού, που μέχρι τώρα, όπως είπε, δεν έχει γίνει.

    Στον άξονα της τουριστικής ανάπτυξης ο κ. Καραχάλιος επισήμανε ότι θα πρέπει δοθεί έμφαση και στις υπάρχουσες ελληνικές επιχειρήσεις που ήδη δραστηριοποιούνται και όχι μόνο στο πως θα προσελκύσουμε νέες επενδύσεις.

    [08] Ερντογάν: Μέχρι τον Απρίλιο θα έχει αποπληρώσει η χώρα το δάνειό της στο ΔΝΤ

    Η Τουρκία θα αποπληρώσει το υπόλοιπο 1,3 δισεκατομμύριο δολάρια του χρέους της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) μέχρι τον επόμενο Απρίλιο, δήλωσε σήμερα σε συνέδριο του κόμματός του ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Η Τουρκία, η οποία στο παρελθόν βασίστηκε στο ΔΝΤ για να εξέλθει από οικονομικές κρίσεις, έχει σταματήσει τον δανεισμό από το 2008.

    "Το χρέος μας (προς το ΔΝΤ) ήταν 23,5 δις. Αυτή τη στιγμή χρωστάμε 1,3 δις και τον Απρίλιο θα το φτάσουμε στο μηδέν. Τώρα πραγματοποιούμε συνομιλίες τεχνικής φύσης", είπε ο Ερντογάν στα μέλη του κόμματός του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 September 2012 - 12:30:43 UTC