Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τo e-book ευνοεί την ανάγνωση
  • [02] Αρνήθηκε να απολογηθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος
  • [03] Διαψεύδει πληροφορίες περί προσαγωγής μελών της Χρυσής Αυγής σε αστυνομικό τμήμα ο Π.Ηλιόπουλος
  • [04] Απολογούνται συμπληρωματικά ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Γ. Σαχπατζίδης
  • [05] Αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ βρέθηκαν στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ
  • [06] Ο υπουργός Μετανάστευσης κάλεσε τους Έλληνες φοιτητές να σπουδάσουν στην Αυστραλία
  • [07] Η "παθητικότητα" του Ομπάμα στη Μέση Ανατολή οδηγεί στο "χάος" δηλώνει ο Ρόμνεϊ
  • [08] Συνάντηση Μπαν Κι-μουν - Έρογλου, πρόταση για "συνεκμετάλλευση" υδρογονανθράκων
  • [09] Ιράκ: Σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε όλη τη χώρα, τουλάχιστον 17 νεκροί
  • [10] Με Φοίβο Δεληβοριά «έκλεισε» η πρώτη μέρα του "6ου αντιρατσιστικού φεστιβάλ"

  • [01] Τo e-book ευνοεί την ανάγνωση

    Παρά το ότι πολλοί μιλούν για την αξεπέραστη αίσθηση της μυρωδιάς, του ξεφυλλίσματος και της ανάγνωσης ενός παραδοσιακού βιβλίου, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και τις νέες συνήθειες, τα e-books, που σε πολλές περιπτώσεις ευνοούν το βασικό ζητούμενο, το διάβασμα.

    Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση για τα e-books, με θέμα: "Ψηφιακό βιβλίο: διαβάζοντας παντού, διαβάζοντας περισσότερο!" με στόχο την ενημέρωση των αναγνωστών για τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού βιβλίου.

    Ο υπεύθυνος του blog "Ηλεκτρονικός Αναγνώστης" Μιχάλης Καλαμαράς, μιλώντας για τους καινούργιους δρόμους που ανοίγει το ηλεκτρονικό βιβλίο, είπε ότι: "μπορεί κανείς να έχει μαζί του μία ολόκληρη βιβλιοθήκη, τουλάχιστον 1500 βιβλία που είναι περισσότερα από αυτά που έχουμε διαβάσει σε ολόκληρη τη ζωή μας. Επίσης μπορούμε να χειριστούμε καλύτερα το κείμενο, να κινηθούμε σε διαφορετικά σημεία, να κρατήσουμε σημειώσεις, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν πρόκειται για κάποια μελέτη. Όπως σημαντικός είναι και κοινωνικός χαρακτήρας του ebook, καθώς μπορεί κανείς να μοιράζεται αποσπάσματα ή φράσεις στο facebook και το twitter ".

    Το βέβαιο είναι ότι το ηλεκτρονικό βιβλίο δίνει περισσότερες ευκαιρίες σε νέους συγγραφείς, αφού είναι πολύ πιο εύκολο και με μικρότερο κόστος να εκδώσουν τα βιβλία τους. Επίσης μπορεί να λειτουργήσει και σαν μια έρευνα αγοράς γι' αυτό και αρκετοί εκδότες τεστάρουν πρώτα τα βιβλία τους ψηφιακά και μετά τα τυπώνουν.

    [02] Αρνήθηκε να απολογηθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος

    Αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση του ανακριτή και ανακάλεσε την πρώτη απολογία του ο 'Άκης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, Λ. Κοτσαλή, Γ. Παγορόπουλο και Γ. Νικολάου.

    Οι τρεις νομικοί σε δηλώσεις τους, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώπιον του ανακριτή, υποστήριξαν ότι ο πρώην υπουργός δεν θέλησε να απαντήσει σε καμία ερώτηση του κ. Μαλλή καθώς θεωρεί απολύτως άκυρη και παράνομη την ασκηθείσα σε βάρος του δίωξη και την όλη διαδικασία που ακολουθείται.

    Σύμφωνα με τους τρεις νομικούς, ο πρώην υπουργός θεωρεί ότι η συνολική διαδικασία που κινήθηκε σε βάρος του είναι αμιγώς πολιτική, κάνει λόγο για πολιτική δίωξη σε βάρος του από ένα σύστημα εξουσίας που τον έφερε στη θέση αυτή. Όπως δήλωσαν οι τρεις συνήγοροι του Τσοχατζόπουλου, το σύστημα αυτό ελέγχεται τώρα από τις δικαστικές αρχές.

    Κατά τον «πρωταγωνιστή» της υπόθεσης, τονίζουν οι συνήγοροί του, η διαδικασία αυτή θα τελειώσει όταν εμφανιστεί ενώπιον του φυσικού του δικαστή, όπου είναι αποφασισμένος να μιλήσει «να δείξει την αλήθεια στο λαό και να αποκαταστήσει την αδικία».

    [03] Διαψεύδει πληροφορίες περί προσαγωγής μελών της Χρυσής Αυγής σε αστυνομικό τμήμα ο Π.Ηλιόπουλος

    Διαψεύδει πληροφορίες περί προσαγωγής μελών της Χρυσής Αυγής στο αστυνομικό τμήμα του Βόλου, κατόπιν συμπλοκής τους με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο βουλευτής Μαγνησίας Π.Ηλιόπουλος, υποστηρίζοντας ότι τα μέλη της Χ.Α. μετέβησαν οικειοθελώς.

    Όπως υποστηρίζει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, με ανακοίνωσή Τύπου προς το ΑΜΠΕ, αναφορικά με το χθεσινό επεισόδιο στο Βόλο: "Σήμερα Σάββατο και ώρα 19:25 ομάδα εγκληματιών προερχόμενη από τον αναρχικό χώρο που εδράζεται σε κατάληψη του πανεπιστημίου επιχείρησε να επιτεθεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής του Βόλου. Επενέβη η αστυνομία, σταμάτησε τους παρανομούντες και προσήγαγε έξι από αυτούς. Έξι μέλη της Χρυσής Αυγής μετέβησαν οικειοθελώς στην αστυνομική διεύθυνση και έδωσαν κατάθεση για το συμβάν. Όλα όσα αναφέρονται στην "είδηση" (εντός πολλών εισαγωγικών) που μέσω του πρακτορείου σας έχει διακινηθεί σε πάρα πολλές ιστοσελίδες είναι ανυπόστατα ψεύδη που στρέφονται κατά του προσώπου μου ως βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου. Η πρόθεση όσων την διαρρέουν είναι κακόβουλη και αποτελεί ξεκάθαρη συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος μου. Σε προσωπική επικοινωνία που είχα με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας διαψεύσθηκε και επισήμως το φανταστικό συμβάν που δημοσιεύετε".

    Χθες βράδυ, το ΑΜΠΕ είχε μεταδώσει με βάση επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ότι έγινε συμπλοκή μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών και ότι προσήχθησαν έξι άτομα από κάθε πλευρά, στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου. Εκεί, έδωσαν όλοι καταθέσεις, αντάλλαξαν μηνύσεις και αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του Εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προανάκρισης.

    Από την Αστυνομία αναμένεται να εκδοθεί και σχετικό δελτίο Τύπου.

    [04] Απολογούνται συμπληρωματικά ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Γ. Σαχπατζίδης

    Ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης του παράνομου πολιτικού χρήματος απολογείται συμπληρωματικά από το πρωί ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.

    Ο κ. Γ. Μαλλής έχει καλέσει σήμερα σε διευκρινίσεις, με βάση νέα στοιχεία που προέκυψαν στη διακίνηση "μαύρου χρήματος", τόσο τον πρώην υπουργό όσο και τον επιχειρηματία, "διάδοχο" του Νίκου Ζήγρα στη διαχείριση εταιρειών που κατά τις αρχές ήταν ιδιοκτησίας Τσοχατζόπουλου, Γιώργο Σαχπατζίδη.

    Ο ανακριτής ζητά διευκρινίσεις από τους δύο για ιταλική εταιρεία, εκπρόσωπος της οποίας ήταν ο Σαχπατζίδης, προς την οποία προέκυψε ότι κατέληγαν μεγάλα χρηματικά ποσά, ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ από δέκα άλλες εταιρείες. Εμβάσματα προς τις δέκα αυτές εταιρείες φέρεται ότι είχε αποστείλει άλλη εταιρεία που έχει κεντρικό ρόλο στην υπόθεση της προμήθειας των TOR M1.

    Ο πρώην υπουργός επιπροσθέτως καλείται να δώσει απαντήσεις στον ανακριτή για θέματα που αφορούν αγοραπωλησίες ακινήτων.

    Να σημειωθεί ότι η σύζυγος του βασικού κατηγορουμένου Βίκυ Σταμάτη ζήτησε να μην μεταχθεί σήμερα στην Ευελπίδων και έτσι ο ανακριτής θα λάβει τη συμπληρωματική της απολογία τις επόμενες ημέρες από τον Κορυδαλλό.

    [05] Αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ βρέθηκαν στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ

    Εννέα αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ βρέθηκαν στους χώρους της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    Όπως έγινε γνωστό, εργαζόμενοι του Ιδρύματος εντόπισαν χθες το μεσημέρι στην υπόγειο δίοδο της Θεολογικής Σχολής τις αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές που είχαν εναποθέσει εκεί άγνωστοι κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Για την υπόθεση διενεργείται αστυνομική προανάκριση.

    [06] Ο υπουργός Μετανάστευσης κάλεσε τους Έλληνες φοιτητές να σπουδάσουν στην Αυστραλία

    Την βεβαιότητα ότι σύντομα Αυστραλία και Ελλάδα θα υπογράψουν διακρατική συμφωνία που θα επιτρέπει σε τουρίστες να εργάζονται κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Αυστραλία και αντίστροφα, εξέφρασε ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης και Υπηκοότητας κ. Κρις Μπόουεν λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι πρώτη στη λίστα των προτεραιοτήτων»

    Παράλληλα κάλεσε τους Έλληνες φοιτητές να σπουδάσουν στην Αυστραλία.

    Ο κ. Μπόουεν επιβεβαίωσε ότι έχουν αρχίσει οι συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση για την υπογραφή της συμφωνίας για τουριστική βίζα με δικαίωμα εργασίας, ενώ ανέφερε ότι θα αφορά άτομα ηλικίας 18 έως 30 ετών και ότι θα χορηγείται με συγκεκριμένα κριτήρια και όρους.

    Ο υπουργός ξεκαθάρισε όμως ότι οι άδειες που θα δοθούν θα είναι περιορισμένες και μάλλον δεν θα υπερβαίνουν ετησίως τις 500.

    [07] Η "παθητικότητα" του Ομπάμα στη Μέση Ανατολή οδηγεί στο "χάος" δηλώνει ο Ρόμνεϊ

    Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Μιτ Ρόμνεϊ ανέβασε τους τόνους χθες κατηγορώντας τον δημοκρατικό αντίπαλό του Μπαράκ Ομπάμα για "παθητικότητα" στη Μέση Ανατολή η οποία οδήγησε στο "χάος", μετά τις αιματηρές βιαιότητες που προκάλεσε μια αντι-ισλαμική αμερικανικής παραγωγής ταινία.

    Η θεωρία του Ομπάμα σύμφωνα με την οποία "μια χαμηλών τόνων αμερικανική ηγεσία θα κατεύναζε την οργή εναντίον μας και θα μας έφερνε οφέλη, όχι μόνο απέτυχε αλλά προκάλεσε μεγαλύτερο χάος", είπε ο Ρόμνεϊ σε ομιλία του στο Μπέλμοντ της Μασαχουσέτης, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ.

    "Η εξωτερική πολιτική του προέδρου Ομπάμα είναι μια πολιτική παθητικότητας και αποποίησης", πρόσθεσε.

    Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος καταφέρθηκε εναντίον του Ομπάμα για δηλώσεις του, ότι αυτά τα βίαια επεισόδια συνιστούν "εμπόδια στο δρόμο".

    "Μια τέτοια δήλωση για γεγονότα που σοκάρουν δείχνει ότι ο πρόεδρος δεν γνωρίζει στην πραγματικότητα τη σοβαρότητα των δυσκολιών τις οποίες αντιμετωπίζουμε στη Μέση Ανατολή", έκρινε ο Ρόμνεϊ.

    "Αυτό θέτει την Αμερική, μαζί με τους φίλους της και τους συμμάχους της στο έλεος όσων διαδραματίζονται και όσων θέλουν το κακό μας", υποστήριξε.

    [08] Συνάντηση Μπαν Κι-μουν - Έρογλου, πρόταση για "συνεκμετάλλευση" υδρογονανθράκων

    Πρόταση για "συνεκμετάλλευση" των υδρογονανθράκων στην Κύπρο παρουσίασε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, στο γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, κατά τη διάρκεια σημερινής 15λεπτης συνάντησής τους στην έδρα του διεθνούς οργανισμού. Όπως και πέρυσι, η συνάντηση έγινε στο τέλος της εβδομάδας της επίσημης έναρξης των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης.

    Διπλωματική πηγή ανέφερε στο ΑΜΠΕ ότι αποδοχή της πρότασης, η οποία έχει ξαναγίνει από πλευράς του κ. Έρογλου, θα ισοδυναμούσε με αναγνώριση της παράνομης λεγόμενης "Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου".

    Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, "αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τους τρόπους αναζωογόνησης των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση συνολικής λύσης στο κυπριακό πρόβλημα και συζήτησαν το έργο των δικοινοτικών τεχνικών επιτροπών". Επίσης, αναφέρεται ότι "συζήτησαν την εξερεύνηση υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Γενικός Γραμματέας υπενθύμισε ότι οι πόροι αυτοί θα μπορούσαν να αποδειχθούν πολύ επωφελείς και για τις δύο κοινότητες και χρηματοδοτώντας μια διευθέτηση (λύσης του Κυπριακού)".

    [09] Ιράκ: Σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε όλη τη χώρα, τουλάχιστον 17 νεκροί

    Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 33 τραυματίστηκαν σε σειρά βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν σήμερα στο Ιράκ, ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές και υπηρεσίες ασφαλείας.

    Οκτώ επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με παγιδευμένα αυτοκίνητα, αρκετές από τις οποίες ήταν επιθέσεις αυτοκτονίας.

    Η πλέον αιματηρή επίθεση σημειώθηκε στο Τάτζι, 25 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης όπου τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν όταν τρία παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε κεντρικό δρόμο εξερράγησαν το ένα μετά το άλλο.

    Στη Βαγδάτη ένας αστυνομικός σκοτώθηκε από ένοπλους και όταν μια περίπολος έφθασε στο σημείο αυτό, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας πολίτης.

    Νοτιότερα, σε σημείο ελέγχου της πόλης Κουτ, καμικάζι ανατίναξε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε με αποτέλεσμα δύο αξιωματικοί της αστυνομίας να σκοτωθούν και πέντε αστυνομικοί να τραυματιστούν.

    Στην ασταθή περιοχή της επαρχίας Μπακούμπα, 60 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, η έκρηξη δύο παγιδευμένων αυτοκινήτων προκάλεσε το θάνατο δύο αστυνομικών. Σε υπαίθρια αγορά της πόλης Χαν Μπένι Σάαντ, 30 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε παρόμοια επίθεση και αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

    Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Μπαλάντ Ρουζ, 90 χλμ. επίσης βορειοανατολικά της Βαγδάτης.

    Οι αιματηρές επιθέσεις έχουν αυξηθεί σε όλη τη χώρα τον τελευταίο χρόνο, πολλές από τις οποίες έχουν στόχο το προσωπικό των υπηρεσιών ασφαλείας. Το Ιράκ έχει βυθιστεί εδώ και αρκετούς μήνες σε μια σοβαρή πολιτική κρίση η οποία επιδεινώνεται από τις βίαιες θρησκευτικές εντάσεις.

    [10] Με Φοίβο Δεληβοριά «έκλεισε» η πρώτη μέρα του "6ου αντιρατσιστικού φεστιβάλ"

    Με συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά τελείωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων της «6ης αντιρατσιστικής γιορτής», στο άλσος του Κολωνού. που διοργανώνεται από την κίνηση, «απελάστε το ρατσισμό».

    Νωρίτερα το απόγευμα, είχαν προηγηθεί συναυλίες του συγκροτήματος της «Αφγανικής κοινότητας», συγκροτημάτων ελληνικής και αραβικής μουσικής και συζητήσεις για τα προβλήματα των μεταναστών, και των διακρίσεων που αντιμετωπίζουν γυναίκες οροθετικοί και ομοφυλόφιλοι.

    «Σήμερα αποδείξαμε ότι μπορούμε να ζήσουμε μαζί, ντόπιοι και μετανάστες, γιατί έχουμε κοινά όνειρα και κοινούς αντιπάλους, τη μνημονιακή εξαθλίωση το ρατσισμό και το φασισμό» ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Θανάσης Κούρκουλας.

    Η εφετινή διοργάνωση, η οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι η πλέον επιτυχημένη των τελευταίων 5 ετών, ολοκληρώνεται το απόγευμα της Κυριακής με μουσικές εκδηλώσεις στις οποίες εμφανίζονται ο Mc Yinca και τα συγκροτήματα Elektrobalkana και Imam Baildi.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 September 2012 - 10:31:54 UTC