Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δέχομαι μια μαφιόζικη, εκβιαστική και αλήτικη επίθεση» δηλώνει ο Β. Μεϊμαράκης
  • [02] Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο
  • [03] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Αναξιόπιστη η κυβέρνηση
  • [04] Ο Moody's προβλέπει ύφεση 7% το 2012 για την Ελλάδα
  • [05] Δικαστικό έλεγχο ζητά ο Ν. Χατζηνικολάου, απαντώντας στον Ευ. Μεϊμαράκη
  • [06] Ποια πλοία θα φύγουν από το λιμάνι του Πειραιά μετά τη λήξη της απεργίας της ΠΝΟ
  • [07] UEFA: «Συναρπαστικό το Euro 2016 και με 24 ομάδες»

  • [01] «Δέχομαι μια μαφιόζικη, εκβιαστική και αλήτικη επίθεση» δηλώνει ο Β. Μεϊμαράκης

    «Λάθος πρόσωπο χτύπησε, όποιος το χτύπησε, για πιθανή αποσταθεροποίηση της χώρας. Μπαίνω στην αρένα για κάποιον που με κατηγορεί με αστήρικτες και γελοίες καταγγελίες» δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνάντηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σχετικά με την έρευνα για τον παράνομο πλουτισμό πολιτικών και το δημοσίευμα της εφημερίδας "Real News" που τον εμπλέκει.

    Ο κ. Μεϊμαράκης, αρνήθηκε επανειλημμένα να προβεί σε εκτιμήσεις σχετικά με τις σκοπιμότητες όποιων ενέπλεξαν το όνομά του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «το κοστούμι του Προέδρου δεν του το επιτρέπει». Ο ίδιος ωστόσο, σε συνθήκες συναισθηματικής φόρτισης κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τους δημοσιογράφους, «έβγαλε το κουστούμι του» προκειμένου να καταγγείλει την «μαφιόζικη, εκβιαστική και αλήτικη επίθεση» που δέχθηκε, όπως είπε, από την εφημερίδα Real News και τον διευθυντή της Νίκο Χατζηνικολάου. Και, αν και δεν απέκλεισε να προσφύγει στο μέλλον στη Δικαιοσύνη, προς το παρόν, όπως εξήγησε, αποζητά την δικαίωσή του «στην αρένα, στο πλήθος των συγκεντρωμένων στην Πλατεία (σ.σ. Συντάγματος), εκεί οπού με έδωσε βορά το δημοσίευμα. Η κοινωνία θα καταλάβει ότι είμαι αθώος μόνο εάν ένα όργανο κύρους όπως το ΣΔΟΕ με έχει βγάλει ότι είμαι αθώος...».

    Διαβάστε επίσης:

    Δικαστικό έλεγχο ζητά ο Ν. Χατζηνικολάου

    [02] Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο

    Την εντολή για διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έλαβε η ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας, μετά από το επεισόδιο που σημειώθηκε σήμερα στο Φαρμακονήσι.

    Ειδικότερα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για ένα επεισόδιο παραβίασης των ελληνικών χωρικών υδάτων από σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής.

    Το τουρκικό πλοίο επειδή έκανε επικίδυνους ελιγμούς σε περιοχή όπου εκτελούσε περιπολία σκάφος του ελληνικού λιμενικού (στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών 2012») προσέκρουσε σε αυτό χωρίς περαιτέρω συνέπειες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος του λιμενικού ζήτησε από τον κυβερνήτη του τουρκικού σκάφους που ήταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων να αποχωρήσει, ωστόσο ο ίδιος δεν υπάκουσε και άρχισε να πραγματοποιεί ελιγμούς, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η σύγκρουση των δύο σκαφών.

    Όμως, όπως θα επισημάνει ο έλληνας πρέσβης στο διάβημά του, «παρόμοιες ενέργειες ενέχουν τον κίνδυνο ατυχήματος, επιβαρύνουν το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών και δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης».

    Τις τελευταίες ώρες γίνονται πυρετώδεις συσκέψεις στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου με αφορμή το επεισόδιο, παρουσία και στελεχών της Frontex.

    [03] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Αναξιόπιστη η κυβέρνηση

    Για εμπαιγμό, αναξιοπιστία και ασυνέπεια, κατηγορούν την κυβέρνηση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με αφορμή την συμπλήρωση 100 ημερών από την ορκωμοσία της, ενώ κάνουν λόγο για «συμμετοχή στην απεργία μέσω διαρροών για τα μέτρα».

    Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης, υποστήριξε πως «αφού επί 100 ημέρες ζύμωναν μέτρα ύψους 11,5 δις ευρώ, η φιλομνημονιακή κυβέρνηση συμμετέχει σήμερα στη Γενική Απεργία με διαρροές για αποφασισμένα μέτρα ύψους 13,5 δις ευρώ».

    Σύμφωνα με τον κ. Ζώη «ο εμπαιγμός, η αναξιοπιστία και η ασυνέπεια συνθέτουν μαζί με τον κυνισμό, την ειρωνεία και το μαύρο χιούμορ το πορτραίτο μιας κυβέρνησης πλήρως υποταγμένης στις εντολές των πιστωτών και πρόωρα καταδικασμένης στη συνείδηση των Ελλήνων».

    [04] Ο Moody's προβλέπει ύφεση 7% το 2012 για την Ελλάδα

    Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε ότι διατηρεί αρνητική την προοπτική των ελληνικών ομολόγων με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια (RMBS, Residential Mortgage - Backed Securities), καθώς εκτιμά ότι θα συνεχισθεί η μείωση των μισθών και η αύξηση της ανεργίας, που θα επιδεινώσουν περαιτέρω την οικονομική θέση των νοικοκυριών και θα αυξήσουν το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών για στεγαστικά δάνεια.

    Ο Moody's αναμένει ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα μειωθεί φέτος κατά 7% και ότι η ανεργία θα αυξηθεί στο 22,8% από 17,7% το 2011.

    Επιμέλεια: Α. Χαραλαμπίδης

    [05] Δικαστικό έλεγχο ζητά ο Ν. Χατζηνικολάου, απαντώντας στον Ευ. Μεϊμαράκη

    Ο πλήρης δικαστικός έλεγχος είναι ο δρόμος για να απαντήσει ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρει σε δήλωσή του ο εκδότης της Realnews Νίκος Χατζηνικολάου σε απάντηση των όσων ανέφερε νωρίτερα ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

    «Με έκπληξη και θλίψη πληροφορήθηκα ότι ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων εξαπέλυσε προσωπικές απειλές και ύβρεις εναντίον μου, διαπράττοντας πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά ολίσθημα, για το οποίο θα μπορούσα να προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Δεν θα το πράξω. Θα συνεχίσω απερίσπαστος τη δημοσιογραφική έρευνα. Δεν πτοούμαι» αναφέρει ο κ. Χατζηνικολάου και συνεχίζει: «Οφείλω όμως να επισημάνω ότι από τον πολύπειρο Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ιδίως τώρα που φέρει και τον τίτλο του Προέδρου της Βουλής, θα ανέμενα ψύχραιμη και θεσμική αντίδραση. Το μέγα σκάνδαλο, άλλωστε, είναι η συγκάλυψη επί 1,5 και πλέον έτος της καταγγελίας που έφερε στο φως η Real news. Και σε αυτό το σκάνδαλο η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: πλήρης δικαστικός έλεγχος, με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και offshore εταιρειών. Αυτός είναι ο δρόμος για να απαντήσει ο Πρόεδρος της Βουλής σε όσους δικαίως ή αδίκως τον κατήγγειλαν και όχι οι ύβρεις και οι απειλές εναντίον μου».

    [06] Ποια πλοία θα φύγουν από το λιμάνι του Πειραιά μετά τη λήξη της απεργίας της ΠΝΟ

    Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων μετά τη λήξη της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στις 12 τα μεσάνυχτα.

    Ωστόσο, επειδή τη συγκεκριμένη ώρα δεν μπορούν να αναχωρήσουν όλα μαζί τα πλοία από το λιμάνι, έχει δοθεί ένα μικρό χρονικό περιθώριο αναχώρησης.

    Το «Μπλου Σταρ Πάρος» θα αναχωρήσει στις 11 το βράδυ για Πάρο, Νάξο, Δονούσα, Αιγιάλη και την ίδια ώρα το «Μπλου Σταρ Πάτμος» για Χίο και Μυτιλήνη.

    Το «Μπλου Σταρ 2» θα αναχωρήσει στις 11:30 για Σύρο, Πάτμο, Λέρο, Κω και Ρόδο και την ίδια ώρα το «σούπερφαστ 12» για Ηράκλειο.

    Επίσης, στις 11:59 θα αναχωρήσει το «Ιεράπετρα» για Σύρο, Ευδηλο, Αγ. Κήρυκο, Φούρνοι, Καρλόβασι, Βαθύ.

    Το «Κνωσσός Παλλάς» θα φύγει μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

    [07] UEFA: «Συναρπαστικό το Euro 2016 και με 24 ομάδες»

    Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2016 στη Γαλλία θα εξακολουθήσει να είναι ανταγωνιστικό και συναρπαστικό όπως τα προηγούμενα, παρά την αύξηση των εθνικών ομάδων από 16 σε 24, όπως δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της UEFA, Αντι Ρόξμπεργκ. «Ένα τουρνουά που περιλαμβάνει περισσότερες εθνικές ομάδες μπορεί να συνεχίσει να είναι επιτυχημένο» τόνισε ο Ρόξμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου στη Βαρσοβία.

    Επεσήμανε, επίσης, ότι τα ποδοσφαιρικά στάνταρντ είναι υψηλά σε όλη την Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και λιγότερο γνωστές ομάδες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα σε παραδοσιακές υπερδυνάμεις της ηπείρου. Εξάλλου, ο φόβος για την αύξηση των ομάδων, όπως είπε, δεν διαφέρει από αυτόν για τα «βαρετά παιχνίδια» που είχε εκφραστεί το 1996 στην Αγγλία, όταν οι εθνικές ομάδες στην τελική φάση της διοργάνωσης είχαν αυξηθεί από 8 σε 16.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 September 2012 - 16:30:39 UTC