Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Αβραμόπουλος: Στηρίζουν την Ελλάδα οι Ηνωμένες Πολιτείες
  • [02] Συγκρούσεις διαδηλωτών- αστυνομικών στη Μαδρίτη
  • [03] Οι κυρίες της οδού Τοσίτσα
  • [04] Η "γιορτή" του αυτοκινήτου στο Παρίσι
  • [05] Νέο VW Passat Alltrack
  • [06] Καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες στη Βρετανία
  • [07] Yλικές ζημιές προκάλεσε διπλή βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό
  • [08] Για την ελληνική οικονομία συζήτησαν Δ. Αβραμόπουλος - Χ. Κλίντον
  • [09] Οι εργαζόμενοι στην Υγεία, συμμετέχουν στη γενική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
  • [10] Αντίθετη η ΕΣΕΕ στις προωθούμενες φορολογικές ρυθμίσεις

  • [01] Δ. Αβραμόπουλος: Στηρίζουν την Ελλάδα οι Ηνωμένες Πολιτείες

    Έκφραση συμπαράστασης από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ελλάδα, διαπιστώθηκε από αναφορές του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα και της υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.

    Κατά την καθιερωμένη δεξίωση που παρέθεσε το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ, προς τιμή των επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, και υποδεχόμενος τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Αμερικανός ηγέτης εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση και ο λαός της Ελλάδας για να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση.

    Επίσης, η υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, κατά την 30λεπτη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον κ. Αβραμόπουλο, σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας), μίλησε για τις "άριστες σχέσεις" μεταξύ των δυο χωρών, ευχόμενη να ξεπεραστούν τα προβλήματα, ενώ παράλληλα εξέφρασε την υποστήριξή της στον αγώνα των Ελλήνων.

    Μετά τη συνάντηση, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι ο "μαραθώνιος των επαφών" στη Γενική Συνέλευση συνεχίστηκε με συνάντηση που είχε με την υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον, και με την οποία "είχαμε μια ουσιαστική, ειλικρινή και εγκάρδια συζήτηση που κράτησε αρκετά και κάλυψε όλο το φάσμα των θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος", όπως επισήμανε χαρακτηριστικά.

    [02] Συγκρούσεις διαδηλωτών- αστυνομικών στη Μαδρίτη

    Συγκρούσεις ξέσπασαντην Τρίτηστη Μαδρίτη μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στη συγκέντρωση χιλιάδων διαδηλωτών, κυρίως μέλη του κινήματος των "Αγανακτισμένων", που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο κοινοβούλιο φωνάζοντας συνθήματα όπως "Παραιτηθείτε!".

    Ορισμένοι εκτόξευαν διάφορα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών.

    [03] Οι κυρίες της οδού Τοσίτσα

    Όταν γεννήθηκε, στις αρχές του περασμένου αιώνα, σε ένα χωριό της Κομοτηνής, την ονόμασαν Φεϊμέ κι αργότερα, όταν την έκλεισαν σε οίκο ανοχής της Θεσσαλονίκης, την είπαν Ευφημία. Τίποτα δεν έχει απομείνει πια από αυτήν. Μόνο η φωτογραφία της σε ένα ροζ βιβλιαράκι - σε μια άδεια ιερόδουλου του 1936 - που σε κοιτάει κατάματα σα να λέει: «από την κόλασή μου σού φωνάζω, εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω».

    Η φωτογραφία αυτή βρέθηκε τυχαία σε μία ομάδα ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης με θέμα τις παλιές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι κάποιος θα αναγνώριζε αυτή την όμορφη γυναίκα που περισσότερο θύμιζε κόρη καλής οικογενείας ή ακόμη και δασκάλα, παρά πόρνη. Κι από αυτή τη φωτογραφία άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι μιας συγκινητικής ιστορίας που ξεκινά από ένα χωριό της Θράκης και μας οδηγεί στο «αμαρτωλά σπίτια» της παλιάς Θεσσαλονίκης.

    Τα σπίτια του αγοραίου έρωτα στην παλιά Θεσσαλονίκη, από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ακόμη, βρίσκονταν κυρίως στην περιοχή της Μπάρας (η οδός Αφροδίτης μεταξύ των οδών Προμηθέως και Ταντάλου κοντά στο Βαρδάρη), στα Λαδάδικα αλλά και στην οδό Αγγελάκη. Οι γυναίκες που εργάζονταν εκεί, ήταν έγκλειστές - στην ουσία «φυλακισμένες» - στον οίκο ανοχής, από όπου δεν μπορούσαν βγουν χωρίς άδεια, ούτε και να πάνε όπου επιθυμούσαν.

    Στις μέρες μας, τα κορίτσια των οίκων ανοχής, μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα και τα σπίτια με τα «κόκκινα φανάρια» δεν θυμίζουν εκείνα του παρελθόντος. Οι σύγχρονοι οίκοι ανοχής διαθέτουν μέχρι και σελίδες στο διαδίκτυο, όπου οι πελάτες περιγράφουν τις εμπειρίες τους και αξιολογούν τα κορίτσια και το σπίτι.

    [04] Η "γιορτή" του αυτοκινήτου στο Παρίσι

    Αποστολή: Σπύρος Ρέκκας

    Σε λιγότερες από 24 ώρες θα ανάψουν οι προβολείς στα εκθεσιακά κέντρα που φιλοξενούν την Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού.

    Οι σημαντικότερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου συμμετέχουν στην παρισινή γιορτή του αυτοκινήτου. Στις "αποσκευές" τους έχουν φέρει τα καινούργια μοντέλα που θα εμφανισθούν κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά, τα πρωτότυπα που μας προϊδεάζουν για το μέλλον της αυτοκίνησης καθώς και τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.

    Αύριο το πρωί θα ανοίξουν οι πύλες της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού για τους εκπρόσωπους του Τύπου και τα στελέχη των εταιρειών.

    Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα νέα μοντέλα και τις τεχνολογίες που αναβαθμίζουν τα χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων.

    Η παρισινή γιορτή του αυτοκινήτου θα υποδεχθεί τους φίλους του αυτοκινήτου και της τεχνολογίας το πρωί του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως την Κυριακή 14 Οκτωβρίου.

    Ακολουθούν τα πρώτα στοιχεία από την παρουσία των εταιρειών Jeep και Lancia στην έκθεση καθώς και τα links από τις σχετικές αναρτήσεις του ΑΜΠΕ.

    H Jeep στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι

    Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού η Jeep θα παρουσιάσει στο κοινό τρεις νέες ειδικές εκδόσεις οι οποίες θα ενισχύσουν την γκάμα των μοντέλων της μάρκας στην Ευρώπη. Το περίπτερο της Jeep είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να προβάλλει την πολύπλευρη χρηστικότητα των SUVs της μάρκας και τα μοναδικά δυναμικά χαρακτηριστικά τους.

    Στο επίκεντρο του περιπτέρου της Jeep θα είναι το νέο Jeep Grand Cherokee SRT White Edition, μια περιορισμένη έκδοση αποκλειστικά διαθέσιμη σε λευκό χρώμα, η οποία εφοδιάζεται με τον ισχυρό 6.4L ΗΕΜΙ V8 κινητήρα αποδίδοντας 468 ίππους και 624Nm ροπής με ιδιαίτερα υψηλές επιδόσεις (0-100km/h σε λιγότερο από 5??). H έκδοση αυτή θα ξεκινήσει την εμπορική της πορεία στην Ευρώπη τον Οκτώβριο του 2012.

    Για τους οπαδούς του Wrangler, η Jeep θα παρουσιάσει την ειδική έκδοση Wrangler Moab το όνομα της οποίας προέρχεται από την φημισμένη για τα extreme sports ομώνυμη περιοχή. Η νέα αυτή έκδοση ξεχωρίζει από την σκληρή οροφή βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος, τις 17?? ζάντες με ελαστικά εκτός δρόμου και το ενισχυμένο μαρσπιέ. Εφοδιάζεται με τους κινητήρες πετρελαίου 2.8L turbo και βενζίνης 3.6L V6 Pentastar και αποτελεί σημείο αναφοράς για τις off road επιδόσεις του χάρη στο νέο πίσω μπλοκέ διαφορικό «Trac Lock». Θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2013 σε 2πορτη και 4πορτη έκδοση.

    Την οικογένεια της Jeep συμπληρώνει η νέα «premium» έκδοση Compass Overland με τις μοναδικές ζάντες αλουμινίου 18?? και το πολυτελές δερμάτινο εσωτερικό. Εφοδιάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα πετρελαίου 2.2L ο οποίος αποδίδει 163hp και 320Νm ροπής με δυνατότητα κίνησης στους εμπρόσθιους τροχούς (2WD) ή εναλλακτικά με σύστημα τετρακίνησης (4WD).

    H Lancia στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι

    Η Lancia θα συμμετέχει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού με ένα περίπτερο που αποπνέει την γοητεία και την φινέτσα του κόσμου του κινηματογράφου, ενός κόσμου αποτυπωμένου στα γονίδια της μάρκας. Τα μοντέλα της Lancia θα εκπροσωπήσουν επάξια μια αυτοκινητοβιομηχανία, η ιστορία της οποίας γράφεται για περισσότερο από έναν αιώνα.

    Πρωταγωνίστρια στο περίπτερο θα είναι η Lancia Flavia, η οποία με 4 πραγματικές θέσεις αποτελεί την πεμπτουσία της οδηγικής απόλαυσης ενός ανοιχτού αυτοκινήτου. Εξοπλισμένη με κινητήρα βενζίνης 2.4 λίτρων συνδυασμένο με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αποδίδει 170 ίππους και μέγιστη ροπή 220Nm. Με μήκος 4,9m, ύψος 1,4m και πλάτος 1,8m, η Lancia Flavia εξασφαλίζει άπλετους εσωτερικούς χώρους και άνεση στους επιβάτες της.

    Στο Παρίσι θα φιλοξενηθεί επίσης, η Lancia Thema. Πρόκειται για το πρώτο εγχείρημα που προέκυψε από την συγχώνευση της Lancia και της Chrysler συνδυάζοντας στοιχεία από το DNA και των δύο μαρκών. Ξεκινώντας την εμπορική της πορεία στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, η Thema διατίθεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού και δύο κινητήρες (3.6 V6 286hp βενζίνης με αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων και 3.0 V6 Multijet II 190hp και 239hp με αυτόματο κιβώτιο 5 ταχυτήτων).

    To νέο πεντάθυρο Lancia Ypsilon θα είναι παρόν στο Σαλόνι του Παρισιού με τρεις εκδόσεις: Gold, Platinum και Black&Red. Σήμερα η γκάμα του Ypsilon περιλαμβάνει 4 επίπεδα εξοπλισμού (Silver, Gold, Platinum, Black&Red), 4 κινητήρες ( 1.2 Fire EVO II 69hp, 1,2 Fire EVO II LPG 69hp, 0.9 TwinAir 85hp and 1.3 MultiJet II 95hp turbo diesel), 2 κιβώτια ταχυτήτων (χειροκίνητο και ημιαυτόματο), 17 χρώματα αμαξώματος εκ των οποίων 5 είναι bi-colour, 3 είδη εσωτερικής επένδυσης και 3 τύπους ζαντών αλουμινίου.

    Επεκτείνοντας την γκάμα της, η Lancia θα παρουσιάσει και το Voyager Platinum το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία των πολυμορφικών. Το εν λόγω μοντέλο διατίθεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού με δύο κινητήρες (2.8L Euro5 turbo diesel 163hp και 3.6L V6 Pentastar 283hp) και περισσότερα από 40 χαρακτηριστικά ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

    Τέλος στο Παρίσι το παρόν θα δώσει και η Lancia Delta 1.6 Gold Multijet 120hp Euro5 turbodiesel, η οποία συνδυάζεται με ημιαυτόματο κιβώτιο Selectronic προσφέροντας κορυφαίες επιδόσεις και χαμηλές εκπομπές CO2.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι νέες εκδόσεις MiTo και Giulietta της Alfa Romeo

    Το νέο Volvo V40 Cross Country

    H Honda στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού 2012

    Το Νissan Terra

    Το Cayenne S Diesel

    Το νέο Volvo V40 R-Design

    Δύο νέα μοντέλα της Toyota στο Σαλόνι Αυτοκίνητου στο Παρίσι

    Το ανανεωμένο Ford Fiesta

    Η 4η γενιά του Renault Clio

    [05] Νέο VW Passat Alltrack

    H VW, στην προσπάθειά της να αποσπάσει μεγαλύτερο μερίδιο από την κατηγόρια των αυτοκίνητων ελευθέρου χρόνου, ρίχνει στην αγορά μια νέα έκδοση του Passat. Πρόκειται για το Passat Alltrack, το οποίο θα καλύψει -σε μεγάλο βαθμό- το κενό μεταξύ των επιβατικών αυτοκινήτων και των SUV.

    Σε αντίθεση με το Passat Variant, η σχεδιαστική ?off-road? φιλοσοφία του νέου μοντέλου περιλαμβάνει νέους προφυλακτήρες και τονισμένα πλευρικά μαρσπιέ, ειδικές επενδύσεις περιφερειακά του αμαξώματος, καθώς και νέες ζάντες αλουμινίου ?Valley? 17-ιντσών.

    Επιπλέον, οι εκτός δρόμου (off road) ιδιότητες του έχουν αναβαθμισθεί: μεγαλύτερη γωνία ράμπας και προσέγγισης, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και ειδικές προστατευτικές ποδιές κάνουν το Passat Alltrack μια εναλλακτική λύση σε σχέση με τα SUV.

    Το νέο Passat Alltrack έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει μεγάλη ικανότητα ρυμούλκησης (έως 2.200 κιλά, ανάλογα με την επιλογή του κινητήρα) και να ανταποκρίνεται σε εκτός δρόμου επιφάνειες. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία χρησιμοποιεί αποκλειστικά υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες άμεσου ψεκασμού με υψηλή ροπή.

    Η γκάμα των βενζινοκινητήρων περιλαμβάνει τα σύνολα TSI 1.800 κ.εκ. 160 ίππων και 2.000 κ.εκ. 210 ίππων. Στα ντίζελ υπάρχουν δυο επιλογές, TDI 2.000 κ.εκ. 140 ίππων και 2.000 κ.εκ. 170 ίππων. Οι δύο κινητήρες TDI συνδυάζονται με BlueMotion Technology και διαθέτουν αυτόματη λειτουργία Stop/Start καθώς και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση.

    Στο νέο Passat Alltrack όλοι οι κινητήρες χωρητικότητας 2.000 κ.εκ. εξοπλίζονται με μόνιμη τετρακίνηση 4MOTION. Επιπλέον, οι δύο κορυφαίες εκδόσεις 2.000 κ.εκ. TSI 210 ίππων και 2.000 κ.εκ. TDI 170 ίππων εξοπλίζονται με ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό (XDS) ενώ συνδυάζονται αποκλειστικά με κιβώτιο άμεσης αλλαγής ταχυτήτων (DSG) 6 σχέσεων.

    Η μέση κατανάλωση του κινητήρα 2.000 κ.εκ. TDI 140 ίππων είναι 5,7 λίτρα/100 χλμ. ενώ οι εκπομπές CO2 φθάνουν τα 149 γραμ./χλμ. Στον κινητήρα 2.000 κ.εκ. TDI 170 ίππων είναι 5,9 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές CO2 155 ραμ./ χλμ., αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Για μεγαλύτερη ασφάλεια, κατά την κίνηση εκτός δρόμου, υπάρχει στο κάτω μέρος του αμαξώματος ένα ατσάλινο συμπαγές προστατευτικό, που προστατεύει τον κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων, το κάρτερ λαδιού, το σύστημα εξάτμισης (μπροστινό τμήμα) και τις διάφορες σωληνώσεις από πιθανά χτυπήματα.

    Διαθέτει το πρόγραμμα οδήγησης ?Off Road Mode?, το οποίο συντονίζει τα βασικά δυναμικά συστήματα του αυτοκινήτου με τα νέα συστήματα υποβοήθησης που προσφέρει η τετρακίνηση:

    -Το ABS (με το διάστημα ενεργοποίησης να έχει αυξηθεί έτσι ώστε, σε συνθήκες κατάβασης λόφου, το μικρό μπλοκάρισμα των τροχών να δημιουργεί τεχνητά ένα όγκο από πέτρες ή χαλίκια εμπρός από τα ελαστικά, βελτιώνοντας την πρόσφυση).

    -Το Hill Descent Control (σύστημα ελέγχου ταχύτητας καθόδου).

    -Το Hill Climb Assist (σύστημα υποβοήθησης ανόδου).

    -Το EDS (πιο άμεση απόκριση στο ηλεκτρονικό κλείδωμα διαφορικών). Μεταβολή της απόκρισης στο πεντάλ γκαζιού (πιο προοδευτικό για καλύτερο έλεγχο και μείωση των απότομων επιταχύνσεων).

    -Το κιβώτιο ταχυτήτων DSG (με υψηλότερα σημεία αλλαγής των ταχυτήτων και χωρίς αυτόματη επιλογή μεγαλύτερης σχέσης στο μέγιστο όριο στροφών του κινητήρα).

    Το Passat Alltrack διαθέτει ακριβώς το ίδιο μήκος (4.77 μ.) και το ίδιο πλάτος (1.82 μ.) με το Passat Variant παρά τους μεγαλύτερους θόλους των τροχών που διαθέτει. Η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί από τα 135 χιλ. σε 165 χιλ. Η γωνία προσέγγισης έχει μεγαλώσει από 13,5 μοίρες σε 16 μοίρες, ενώ στο πίσω μέρος, η γωνία διαφυγής έχει μεγαλώσει από 11,9 μοίρες σε 13,6 μοίρες. Μια άλλη παράμετρος που δεν είναι λιγότερο σημαντική σε κίνηση εκτός δρόμου είναι η γωνία ράμπας του αυτοκινήτου για τη διέλευση πάνω από ένα λόφο. Και αυτή η γωνία είναι μεγαλύτερη, από 9,5 μοίρες σε 12,8 μοίρες.

    Το αυτοκίνητο έχει μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 656 κιλά. Επιπλέον, η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών (έως το ύψος του πίσω παραθύρου) είναι 588 λίτρα ενώ με πλήρως αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα και έως την οροφή φτάνει τα 1.716 λίτρα. Με αναδιπλωμένα τα πίσω κάθισμα το μήκος της επιφάνειας του χώρου φόρτωσης αυξάνεται στα 1,94 μ.

    Οι τιμές του νέου Passat Alltrack έχουν ως εξής:1.8lt TSI 16030.360 ευρώ, 2.0lt TSI 210 DSG 4MOTION 36.940 ευρώ

    2.0lt TDI 140 BMT 4MOTION 35.890 ευρώ, 2.0lt TDI 170 BMT DSG 4MOTION 44.480 ευρώ.

    [06] Καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες στη Βρετανία

    Εκατοντάδες Βρετανοί εγκατέλειψαν τις εστίες που πλημμύρισαν ύστερα από δύο ημέρες , η οποία αναμένεται να ενισχυθεί εντός της ημέρας, σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

    Τουλάχιστον 300 κατοικίες πλημμύρισαν χθες Τρίτη, οι περισσότερες στις βορειοανατολικές ακτές της Αγγλίας και κυρίως στην ιστορική πόλη Μόρπεθ στο Νορθάμπερλαντ. Το επίπεδο της στάθμης του νερού αναμένεται επίσης να αυξηθεί σήμερα στο Γιόρκσαϊρ, προειδοποίησε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

    Λόγω των πλημμυρών αποκλείστηκαν πολλές οδικές αρτηρίες και σιδηροδρομικές γραμμές στη βόρεια Αγγλία και την Ουαλία, κυρίως οι γραμμές που συνδέουν το Λονδίνο με το Λιντς, ο Γιόρκ και το Νιούκασλ.

    Τουλάχιστον εκατό αυτοκίνητα έμειναν παγιδευμένα επί αρκετές ώρες στη βόρεια Αγγλία στον αυτοκινητόδρομο Α1 που συνδέει την πρωτεύουσα με το Εδιμβούργο, σύμφωνα με το BBC.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [07] Yλικές ζημιές προκάλεσε διπλή βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό

    Η διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα με στόχο κτίριο του στρατού στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές, ανακοίνωσε ο σύρος υπουργός Πληροφοριών.

    "Οι τρομοκρατικές εκρήξεις περιορίστηκαν στην πρόκληση υλικών ζημιών", δήλωσε ο ίδιος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την συριακή κρατική τηλεόραση.

    Όπως είπε ο υπουργός, οι δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή αναζητούν τους "τρομοκράτες"--ένας όρος που χρησιμοποιείται από τις συριακές αρχές για να περιγράψουν εκείνους που επιδιώκουν την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [08] Για την ελληνική οικονομία συζήτησαν Δ. Αβραμόπουλος - Χ. Κλίντον

    H υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον κάλεσε την Ουκρανία και τη Γεωργία να διοργανώσουν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές και συζήτησε για την κρίση στην ευρωζώνη σε διάφορες συναντήσεις που είχε με ευρωπαίους ηγέτες.

    Στο ετήσιο υπερατλαντικό δείπνο που παρατίθεται στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είχε συναντήσεις χθες, Τρίτη, με αρκετούς Ευρωπαίους ομολόγους της.

    Με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος Δημήτρη Αβραμόπουλο η συνομιλία "επικεντρώθηκε στην ελληνική οικονομία". Η Κλίντον "εξέφρασε την κατανόηση των ΗΠΑ και την αναγνώριση των μεγάλων θυσιών του ελληνικού λαού, ο οποίος προχωρεί σε μεταρρυθμίσεις αναγκαίες για τη διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη", είπε Αμερικανός αξιωματούχος.

    "Έχουμε δηλώσει πολύ σαφώς ότι μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η επιτυχία της ευρωπαϊκής οικονομίας και της ευρωζώνης. Οι πρόσφατες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις στην Ισπανία και την Ιταλία "μας έστειλαν σημάδια που δείχνουν ότι υπάρχει μια πολύ σοβαρή αντιμετώπιση στην Ευρώπη της διαχείρισης του προβλήματος", υπογράμμισε ο αξιωματούχος.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [09] Οι εργαζόμενοι στην Υγεία, συμμετέχουν στη γενική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

    Το σύνολο των εργαζομένων στον χώρο της υγείας συμμετέχει στη σημερινή μεγάλη απεργία, αντιδρώντας στα μέτρα της τρόικας και τις επιπτώσεις που συνεπάγονται στον χώρο της υγείας.

    Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας κλείνουν σήμερα τα φαρμακεία τους, κάνοντας λόγο για διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης και κλείσιμο των μικρομεσαίων φαρμακείων της χώρας μας.

    Κατά τη διάρκεια της απεργίας το κοινό θα εξυπηρετείται κανονικά, από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία. Σημειώνεται οτι συνεχίζουν την κινητοποίηση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου με άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους- ασθενείς στον ΕΟΠΥΥ.

    Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα, τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων, οι υπηρεσίες της πρόνοιας και το ΕΚΑΒ, καθώς οι εργαζόμενοι, γιατροί και διοικητικό προσωπικό συμμετέχουν στην 24ωρη πανεργατική κινητοποίηση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

    Στην απεργία συμμετέχει η ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και η ΟΕΝΓΕ με ομόφωνη απόφαση του γενικού τους συμβουλίου, καθώς και όσοι εργάζονται στα κέντρα πρόληψης. Στο χορό των κινητοποιήσεων, με άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, φαίνεται οτι μπαίνουν και οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών αλλά και των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, που απειλούν με κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα μεγάλα χρηματικά ποσά που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ.

    [10] Αντίθετη η ΕΣΕΕ στις προωθούμενες φορολογικές ρυθμίσεις

    Την αντίθεσή της στις προωθούμενες φορολογικές ρυθμίσεις περί ελεύθερων επαγγελματιών και ΜμΕ εκφράζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με ανοικτή επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

    Όπως σημειώνεται στην επιστολή, "με απορία πληροφορούμαστε καθημερινά μέσω των «διαρροών» του υπουργείου τις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου να καταργήσει το αφορολόγητο στους ελεύθερους επαγγελματίες και να προωθήσει έναν ενιαίο φόρο της τάξεως του 25% ή 30% από το πρώτο ευρώ. Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα ως ατομικές επιχειρήσεις δεν θα αντιμετωπίζονται πλέον φορολογικά ως φυσικά πρόσωπα αλλά ως νομικά πρόσωπα με επιπλέον επιβαρύνσεις. Αυτό σημαίνει ότι πλήττονται κατά βάση μικρομεσαίες ατομικές επιχειρήσεις με μικρό επίπεδο κερδών από 34.000 ως 37.000 ευρώ, οι οποίες φορολογούνταν έως τώρα με συντελεστή κάτω του 20%. Εάν υιοθετηθεί δε συντελεστής 30% θα πληγούν βάναυσα όλες οι επιχειρήσεις με επίπεδο κερδών 75.000-82.000 ευρώ. Δηλαδή θα κυνηγήσετε τη φοροδιαφυγή, σκοτώνοντας τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και θα αφανίσετε την μεσαία τάξη που έτσι κι αλλιώς είναι είδος προς εξαφάνιση στις μέρες μας".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 September 2012 - 8:30:44 UTC