Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών σημειώθηκε κοντά στη χερσόνησο Μπάχα του Μεξικού
  • [02] Η πρόεδρος της Αργεντινής Κ.Κίρτσνερ ζήτησε συνάντηση με το Ιράν, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΔΝΤ
  • [03] "Η ελευθερία του λόγου επιφέρει μεγάλες ευθύνες" τόνισε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μ. Μόρσι
  • [04] Ο ΟΗΕ πρέπει να προστατεύσει τις ελεύθερες ζώνες στη Συρία, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φ. Ολάντ

  • [01] Σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών σημειώθηκε κοντά στη χερσόνησο Μπάχα του Μεξικού

    Σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών σημειώθηκε την Τρίτη κοντά στη χερσόνησο Μπάχα του Μεξικού, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 61 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Λα Παζ.

    [02] Η πρόεδρος της Αργεντινής Κ.Κίρτσνερ ζήτησε συνάντηση με το Ιράν, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΔΝΤ

    Συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεταξύ του Ιράν και της Αργεντινής προκειμένου να συζητηθούν οι δύο επιθέσεις που συνέβησαν τη δεκαετία του '90 στο Μπουένος ¶ϊρες και κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

    Δικαστήρια της Αργεντινής έχουν κατηγορήσει το Ιράν ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση του 1994, σε εβραϊκό κέντρο του Μπουένος ¶ϊρες, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 85 άνθρωποι. Δύο χρόνια νωρίτερα μια ομάδα που συνδέεται με το Ιράν και η λιβανέζικη στρατιωτική οργάνωση Χεζμπολάχ, είχαν αναλάβει την ευθύνη για μια βομβιστική επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, που προκάλεσε το θάνατο 29 ατόμων. Η Τεχεράνη είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη με τις επιθέσεις.

    Η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρτσνερ, μιλώντας κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ότι ύστερα από πολλά χρόνια άκαρπων διπλωματικών διαπραγματεύσεων, το Ιράν δέχτηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των δύο χωρών.

    Η Κίρτσνερ συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση του Ιράν δήλωσε ότι "επιθυμεί να συνεργαστεί και να βοηθήσει στις έρευνες που διεξάγονται σχετικά με τις επιθέσεις" και τόνισε ότι "απαιτεί αποτελέσματα από αυτή τη συνάντηση".

    Στη συνέχεια, η πρόεδρος της Αργεντινής έκανε σφοδρή επίθεση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κατά την παρουσία της στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, λέγοντας ότι το ΔΝΤ δεν θα έπρεπε να επικρίνει τα οικονομικά στοιχεία της χώρας της, ενώ κατηγόρησε τους δανειστές για το ρόλο τους στην παγκόσμια οικονομική κρίση. "Δεν είναι παιχνίδι", δήλωσε.

    Η Κίρτσνερ, κατά την ομιλία της στη Γενική Συνέλευση, τόνισε ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί τέτοιου είδους επικρίσεις από έναν οργανισμό (ΔΝΤ), ο οποίος, όπως είπε, είχε ανάμειξη στην οικονομική κατάρρευση της χώρας της, μία δεκαετία πριν, ενώ παράλληλα έπαιξε μεγάλο ρόλο στα τρέχοντα προβλήματα που μαστίζουν τις χώρες της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

    "Θέλω να πω στην επικεφαλή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι δεν πρόκειται για αγώνα ποδοσφαίρου. Είναι η μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική κρίση των τελευταίων δεκαετιών".

    [03] "Η ελευθερία του λόγου επιφέρει μεγάλες ευθύνες" τόνισε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μ. Μόρσι

    Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, μιλώντας σχετικά με τις βίαιες διαδηλώσεις που ξέσπασαν με αφορμή την προβολή της αντιισλαμικής ταινίας, "Η αθωότητα των Μουσουλμάνων", δήλωσε ότι η ελευθερία του λόγου επιφέρει ευθύνες, ιδιαίτερα όταν ο λόγος απειλεί την ειρήνη και την σταθερότητα. Ο Μόρσι βρίσκεται στη Νέα Υόρκη προκειμένου να παραστεί στη Γενική Συνέλευση των Ηνεμών Εθνών.

    "Αν θέλουμε να συνυπάρχουμε και να ευημερήσουμε, πρέπει να το κάνουμε με το να είμαστε ενωμένοι και όχι να προσπαθούμε να κυριαρχήσουμε ο ένας πάνω στον άλλον", τόνισε ο Μόρσι.

    Η αντιισλαμική ταινία, μέρος της οποίας αναρτήθηκε στο YouTube, πυροδότησε αντιδράσεις από τη μεριά της μουσουλμανικής κοινότητας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια σε πολλές μουσουλμανικές χώρες και να χάσει τη ζωή του ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Λιβύη.

    [04] Ο ΟΗΕ πρέπει να προστατεύσει τις ελεύθερες ζώνες στη Συρία, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φ. Ολάντ

    Τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να παρέχουν άμεσα προστασία στις περιοχές της Συρίας που έχουν καταληφθεί από τους αντάρτες, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση του προέδρου της χώρας, Μπασάρ αλ ¶σαντ, δεν έχει μέλλον στο διεθνές σκηνικό.

    Κατά τη διάρκεια της πρώτης του ομιλίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Ολαντ προειδοποίησε ότι η Γαλλία δεν θα ανεχτεί άλλο η Τεχεράνη να απειλεί την σταθερότητα στην περιοχή, αναφέρει το Πρακτορείο Ρόιτερς.

    "Το συριακό καθεστώς? δεν έχει μέλλον ανάμεσά μας", δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος. "Χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, καλώ τα Ηνωμένα Έθνη να στηρίξουν άμεσα στο λαό της Συρίας και παράλληλα να προστατεύσουμε τις απελευθερωμένες ζώνες".

    Η Γαλλία ξεκίνησε τον Αύγουστο αποστολή βοήθειας σε περιοχές στη Συρία που έχουν καταληφθεί από αντάρτες, ώστε τα ασφαλή καταφύγια να είναι ανεξάρτητα ως προς τη διαχείρισή τους και παράλληλα να σταματήσει η έξοδος μεταναστών από τη χώρα. Εδώ και 18 μήνες, ομάδες ανταρτών έχουν ξεκινήσει εξέγερση κατά του προέδρου ¶σαντ.

    Όπως αναφέρει το Ρόιτερς, οι πολίτες της χώρας που διαμένουν σε περιοχές οι οποίες ελέγχονται από αντάρτες έχουν περάσει πολλά δεινά εξαιτίας των αιματηρών αεροπορικών επιδρομών από τις δυνάμεις του ¶σαντ.

    "Για πόσο ακόμα θα δεχόμαστε την παράλυση στον ΟΗΕ;", δήλωσε ο Ολάντ από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 September 2012 - 0:30:43 UTC