Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναστέλλει ο Β. Μεϊμαράκης την άσκηση των καθηκόντων του
  • [02] Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα
  • [03] 80 εκατ. ευρώ επιστροφή φόρου πετρελαίου από σήμερα σε αγρότες- κτηνοτρόφους
  • [04] Η ατμοσφαιρική ρύπανση "κόβει" χρόνια από τη ζωή
  • [05] Την Χ. Κλίντον συναντά σήμερα ο Δ. Αβραμόπουλος, στις ΗΠΑ

  • [01] Αναστέλλει ο Β. Μεϊμαράκης την άσκηση των καθηκόντων του

    Την επίσπευση των δικαστικών ερευνών και την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης αγοραπωλησίας ακινήτων, ζήτησε χθες ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, ενώ στα χέρια της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου «περνάει» ο φάκελος της δικογραφίας για την επιχειρηματική αντιδικία, στην οποία εμπλέκονται τρία πολιτικά πρόσωπα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους 10,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Οι σχετικές καταγγελίες αφορούν τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τους πρώην υπουργούς της ΝΔ, Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Βουλγαράκη.

    Η δικογραφία της υπόθεσης βρίσκεται στο ΣΔΟΕ από το 2010 καθώς όλα ξεκίνησαν από την αντιδικία μεταξύ του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού και του επιχειρηματία Γιώργου Ζωγραφάκη με τον επιχειρηματία real estete Γιάννη Καρούζο. Στη μηνυτήρια αναφορά του, ο Λιβανός εμπλέκει τους πρώην υπουργούς και τον πρόεδρο της Βουλής.

    Η δικογραφία, το 2010 ανατέθηκε στο ΣΔΟΕ προς διερεύνηση όσων αναφέρει ο κτηματομεσίτης, αλλά η έρευνα δεν έχει ακόμα, "ακουμπήσει" στοιχεία επιβαρυντικά για τους τρείς πολιτικούς.

    Μετά όμως από τις εξελίξεις αυτές η δικογραφία επιστρέφει στην κ. Παπανδρέου, η οποία άλλωστε ήταν αυτή που είχε αναθέσει την σχετική δικογραφία στο ΣΔΟΕ, ενώ εντός των ημερών θα υποβληθεί και η σχετική αναφορά από το ΣΔΟΕ για όσα στοιχεία εντοπίστηκαν όλο αυτό το διάστημα. Μάλιστα, η κ. Παπανδρέου αναμένεται εντός της βδομάδας να καλέσει ως μάρτυρες τους Λιβανό και Ζωγραφάκη προκειμένου να εξειδικεύσουν όσα έχουν αναφέρει για μαύρο πολιτικό χρήμα.

    Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο, ότι ουδεμία εμπλοκή υπάρχει σε όσα αναφέρονται στο επίμαχο δημοσίευμα και υπογραμμίζει:

    [02] Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα

    Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στον χώρο του Τύπο και των ΜΜΕστο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που έχει εξαγγελθεί για αύριο.

    Την Τετάρτη παραλύει από τις κινητοποιήσειςόλη η χώρα. Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζομένους σε συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του 'Αρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια.

    Στις κινητοποιήσεις, οι οποίες γίνονται εν όψει της οριστικοποίησης του νέου πακέτου μέτρων, συμμετέχουν βιοτέχνες και επαγγελματίες, καθώς μετά από απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά ως τις 3.00 μετά το μεσημέρι.

    Στην απεργία συμμετέχουν επίσης δημόσιοι υπάλληλοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, έμποροι, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, καθώς και ηΟΤΟΕ.

    Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Το μετρό, θα λειτουργήσει κανονικά όλο το 24ωρο προκειμένου να εξυπηρετηθούν, όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.

    Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, ενώ οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι οποίοι απεργούν αύριο Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί ως τις 15.00 το μεσημέρι, με εξαίρεση τον χρόνο που θα αφιερωθεί στην κάλυψη των κινητοποιήσεων.

    Ακόμη, παράταση των κινητοποιήσεών τους, έως το τέλος του μήνα, αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Αττικής, ενώ άλλοι 16 Σύλλογοι δεν έχουν υιοθετήσει την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για αναστολή της κινητοποίησης, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασφαλισμένοι να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τα φάρμακά τους ή να τα αναζητούν σε άλλες περιοχές, όπου τα φαρμακεία χορηγούν με πίστωση.

    Τέλος, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους από τις 10 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου έως και έως τις 20 Οκτωβρίου, οι δικαστές και οι εισαγγελείς.

    [03] 80 εκατ. ευρώ επιστροφή φόρου πετρελαίου από σήμερα σε αγρότες- κτηνοτρόφους

    Αρχίζει σήμερα η καταβολή της πρώτης δόσης, συνολικού ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους, μετά την υπογραφή σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών.

    Στο μεταξύ, σε λάθος υπολογισμούς αποδίδουν τα Ελληνικά Πετρέλαια δημοσιεύματα για έκθεση που φέρεται να συνέταξε το ΔΝΤ, σύμφωνα με τα οποία η έλλειψη ανταγωνισμού στην αγορά καυσίμων κοστίζει στους Έλληνες καταναλωτές 1 δισ. ευρώ ετησίως.

    Τέλος,μείωση πάνω από 50 % στις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης, κατά την επόμενη χειμερινή περίοδο, λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου σε επίπεδα κοντά στο 1,5 ευρώ το λίτρο, αναμένουν οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών. Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου των εταιρειών επεσήμαναν ακόμη, ότι οι καταναλωτές πληρώνουν κατά μέσο όρο «καπέλο» 12 λεπτά ανά λίτρο στη βενζίνη εξαιτίας των «πειραγμένων» αντλιών.

    [04] Η ατμοσφαιρική ρύπανση "κόβει" χρόνια από τη ζωή

    «Περίπου το 1/3 των κατοίκων των ευρωπαϊκών πόλεων, εκτίθεται σε μεγάλες συγκεντρώσεις επιβλαβών ρύπων, συντομεύοντας το προσδόκιμο ζωής κατά 8 μήνες με 2 χρόνια», είπε η Ζακλίν ΜακΓκλέιντ, διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος παρουσιάζοντας μία σχετική μελέτη που εκπονήθηκε για λογαριασμό της εν λόγω υπηρεσίας.

    Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Εuractiv», κατά την έκθεση, η μόλυνση του αέρα αποτελεί ένα συνονθύλευμα καπνού, σκόνης, βρώμας, μετάλλων και τοξικών καυσαερίων. Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν, ακόμη, πως ο χειρότερος αέρας κυκλοφορεί στις πόλεις της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Πολωνίας, ωστόσο λίγες αστικές περιοχές της Ευρώπης δεν πνίγονται από ανθυγιεινούς ρύπους, όπως είναι τα αερομεταφερόμενα σωματίδια, το όζον και το άζωτο. Και για όλα αυτά οι βασικοί «ένοχοι» είναι οι μεταφορές, η ενέργεια και η γεωργία.

    Η Ζακλίν ΜακΓκλέιντ σημείωσε, σχετικά, την αποτυχία των ευρωπαϊκών χωρών να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους και τόνισε, πως αν προχωρούσαν οι πολιτικές μείωσης της ρύπανσης θα υπήρχαν «συνέπειες στην υγεία και την οικονομία». Συγκεκριμένα ανέφερε, ότι το τίμημα του «κακού αέρα» υπολογίζεται σε 630 δισ. ευρω στο πεδίο της υγείας και σε 169 δισ. ευρω στο πεδίο της χαμένης παραγωγικότητας.

    Σύμφωνα εξάλλου με έναν κατάλογο ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων, όπου καταγράφεται ο δείκτης ζέστης και υγρασίας, την υψηλότερη τιμή παρουσιάζει η Αθήνα και ακολουθούν το Μιλάνο, η Ρώμη και η Βαλένθια.

    [05] Την Χ. Κλίντον συναντά σήμερα ο Δ. Αβραμόπουλος, στις ΗΠΑ

    Συνάντηση με την Αμερικανίδα ομόλογό του, Χίλαρι Κλίντον, θα έχει σήμερα στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Εν τω μεταξύ τη Δευτέρα, κατά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού ο κ. Αβραμόπουλος μετέφερε τις «σταθερές θέσεις» της Ελλάδας στο Κυπριακό και την ονομασία της πΓΔΜ. Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι με τον γγ συζήτησαν και για «τη γενικευμένη κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στις δραματικές διαστάσεις και προεκτάσεις που έχει πια λάβει η αιματοχυσία στη Συρία, με ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο πρόβλημα της μετανάστευσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 September 2012 - 6:30:49 UTC