Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κομισιόν: Σε μία βδομάδα επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα
  • [02] Υποσχέσεις για χρηματοδότηση στο δήμο Αχαρνών
  • [03] Επίσημα νεκρός ο "χασάπης του Μαουτχάουζεν"
  • [04] Συνάντηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα
  • [05] Μέχρι 31 Οκτωβρίου θα υποβάλλουν δήλωση όσοι δεν το έκαναν
  • [06] Και η Ισπανία ετοιμάζεται για αύξηση συνταξιοδότησης στα 67 έτη
  • [07] Νέα επίθεση Αχμαντινετζάντ στη Δύση με αφορμή την αντιισλαμική ταινία
  • [08] Η Λέσβος εντάχθηκε στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της Ουνέσκο
  • [09] Να απαντήσει στα νέα μέτρα με άρνηση υποταγής, καλεί τον λαό το ΚΚΕ
  • [10] "Εγκληματική σπείρα" χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ο Δ. Κυριαζίδης
  • [11] Τίποτα δεν μπορεί να γίνει ερήμην της κοινωνίας, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ
  • [12] Την ανησυχία του για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας
  • [13] Απεργία διαρκείας προτείνουν οι αυτοκινητιστές των ταξί

  • [01] Κομισιόν: Σε μία βδομάδα επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα

    Την αποχώρηση των αξιωματούχων της τρόικας από την Αθήνα επιβεβαίωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Σάιμον Ο΄ Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, σημειώνοντας ότι η αποχώρηση δεν αποτελεί ένδειξη εμπλοκής των διαπραγματεύσεων.

    Ο Σάιμον Ο΄ Κόνορ ανέφερε ότι στην Αθήνα θα παραμείνουν οι εμπειρογνώμονες της τρόικας, προσθέτοντας ότι η "φυσική παρουσία" των αξιωματούχων δεν είναι αναγκαία για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές.

    Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η αποχώρηση της τρόικας «αποφασίστηκε από καιρό». «Δεν αποτελεί ένδειξη προβλήματος. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και οι συζητήσεις προχωρούν. Είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξουν σε άμεσο αποτέλεσμα», δήλωσε ο Σάιμον Ο΄ Κόνορ.

    Σε απάντηση στη «δραματοποίηση» του γεγονότος από τον Τύπο, ο Σάιμον Ο΄ Κόνορ επισήμανε ότι κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι συζητήσεις ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές αρχές, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, υπήρξαν εντατικές και παραγωγικές, σημειώθηκε ουσιαστική πρόοδος και αναμένεται να συνεχιστούν σύντομα στην Αθήνα. Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής υπενθύμισε, επίσης, ότι στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής, η τρόικα έχει επισκεφθεί την Αθήνα τρεις φορές.

    Ερωτηθείς πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η έκθεση αξιολόγησής της τρόικας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ωστόσο, παρέπεμψε στη δήλωση του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με την οποία τα συμπεράσματα της αξιολόγησης αναμένονται τον Οκτώβριο.

    Τέλος, ο Σάιμον Ο΄ Κόνορ ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα σε μία εβδομάδα.

    Διαβάστε επίσης: Αγώνας δρόμου για να "κλείσει" το νέο πακέτο

    [02] Υποσχέσεις για χρηματοδότηση στο δήμο Αχαρνών

    Προκαταβολή από το δωδεκατημόριο των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι), υποσχέθηκε η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών στην αντιπροσωπεία από το δήμο Αχαρνών, κατά την πρωινή τους συνάντηση στο υπουργείο.

    Συγκεκριμένα, όπως εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Μιχάλης Βρεττός, ο δήμος ζήτησε προκαταβολή τη μηνιαία δόση από τους ΚΑΠ προσαυξημένη κατά 50% (όπως επιτρέπει ο νόμος). Δηλαδή, ο δήμος θα λάβει άμεσα 960.000 ευρώ (650.000 ευρώ το μήνα είναι η δόση από τους ΚΑΠ) προκειμένου να καταφέρει να καταβάλλει τους μισθούς Σεπτεμβρίου.

    «Όμως αυτή δεν είναι λύση», τονίζει ο κ. Βρεττός. «Παραλάβαμε έναν δήμο (πρώην δήμος Αχαρνών και δήμος Θρακομακεδόνων) με χρέος 140 εκατ. ευρώ και 1.350 υπαλλήλους, το 2010. Δεν ανανεώσαμε τις συμβάσεις και ο αριθμός τους έχει μειωθεί στις 914, αλλά δεν βγαίνουν οι αριθμοί. Έχουμε μειώσει κατά πολύ το χρέος, αλλά δεν έχει λυθεί το πρόβλημα. Απλά, το 2010 "μπαίναμε μέσα" 1.800.000 ευρώ το μήνα και τώρα "μπαίνουμε μέσα" 600.000 ευρώ το μήνα».

    «Περικόψαμε οι ίδιοι τις δαπάνες μας, όχι τη μισθοδοσία διευκρινίζω, κατά 60% όταν παραλάβαμε τον δήμο» συνεχίζει. «Όμως, με τις οριζόντιες περικοπές που γίνονται καθ' υπόδειξη της τρόικας είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουν οι δήμοι, όσες περικοπές κι αν κάνουν. Όταν για τη συντήρηση και λειτουργία των παιδικών σταθμών χρειάζονται 1.800.000 ευρώ τον χρόνο κι εμείς πήραμε 300.000 για όλο τον χρόνο πως θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί;»

    Σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για ρυθμίσεις των δανείων των δήμων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών υποσχέθηκε ότι έως τις αρχές του ερχόμενου μήνα το ΤΠΔ θα προχωρήσει σε επιμήκυνση των δανείων και θα αρχίσει η περίοδος χάριτος.

    Αυτή την ώρα συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι στο δήμο Αχαρνών προκειμένου να αποφασίσουν τι θα κάνουν.

    [03] Επίσημα νεκρός ο "χασάπης του Μαουτχάουζεν"

    Η γερμανική δικαιοσύνη επισημοποίησε για πρώτη φορά τον θάνατο του Αριμπερτ Χάιμ, του εγκληματία ναζί που υπήρξε ένας από τους πλέον καταζητούμενους στον κόσμο.

    Δικαστήριο του Μπάντεν-Μπάντεν ανακοίνωσε ότι αποσύρεται η εναντίον του δίωξη διότι δεν υπάρχει "καμία αμφιβολία" ότι το πτώμα που ανευρέθη στην Αίγυπτο το 1992 ανήκε στον "χασάπη του Μαουτχάουζεν", που βασάνισε και δολοφόνησε εκατοντάδες κρατουμένους, κυρίως εβραίους, στο διαβόητο ναζιστικό στρατόπεδο συγκεντρώσεως στην Αυστρία.

    Τον Φεβρουάριο 2009 έρευνα του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου και της αμερικανικής εφημερίδας New York Times αποκάλυψε ότι "ο χασάπης του Μαουτχάουζεν" πέθανε το 1992 στην Αίγυπτο, έπειτα από καταδίωξη μισού αιώνα.

    Ο θάνατός του ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ μέχρι σήμερα και ο γερμανικός Τύπος είχε στη συνέχεια αναφέρει ότι η αστυνομία διατηρούσε αμφιβολίες.

    Ωστόσο, το δικαστήριο του Μπάντεν-Μπάντεν έδωσε σήμερα τη διαβεβαίωση ότι ο Αριμπερτ Χάιμ ήταν ο Τάρεκ Χουσέιν Φαρίντ, που πέθανε στις 10 Αυγούστου 1992 στο Κάιρο από καρκίνο. Ο συνήγορος του καταζητούμενου προσκόμισε βεβαίωση ότι ο Χάιμ ασπάσθηκε τον ισλαμισμό με το νέο του όνομα.

    Το Κέντρο Σιμόν Βίζενταλ, που καταδιώκει τους ναζιστές εγκληματίες, είχε ανακοινώσει το 2009 ότι δεν πιστεύει ότι ο Χάιμ είναι νεκρός.

    Ο Αριμπερτ Χάιμ, ο σαδιστής "γιατρός του θανάτου", γεννήθηκε στην Αυστρία το 1914, έδρασε επίσης στα στρατόπεδα του Σαχζενχάουζεν και Μπούχενβαλντ, στη Γερμανία.

    Ηταν ο πλέον καταζητούμενος εγκληματίας ναζί μετά τον Αλόις Μπρύνερ, τον εμπνευστή της "τελικής λύσης", ο οποίος πέθανε στη Συρία.

    [04] Συνάντηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα

    Συνάντηση με τον Γιάννη Δραγασάκη, υπεύθυνο της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής και της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, υπεύθυνο της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου στον τομέα της Οικονομίας, είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

    Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν και πήραν αναλυτική ενημέρωση για τις δυσκολίες αλλά και τις δυνατότητες που έχουμε μέσα από το νέο πρόγραμμα των δημοσιονομικών μέτρων.

    [05] Μέχρι 31 Οκτωβρίου θα υποβάλλουν δήλωση όσοι δεν το έκαναν

    Ηλεκτρονικά και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα μπορούν να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση όσοι δεν το έκαναν εντός της αρχικής προθεσμίας που είχε ορίσει το υπουργείο Οικονομικών, προβλέπεται απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.

    Η απόφαση προβλέπει ότι ηλεκτρονικά υποβάλλονται μόνο οι αρχικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες. Οι τροποποιητικές δηλώσεις θα υποβάλλονται στις αρμόδιες ΔΟΥ.

    [06] Και η Ισπανία ετοιμάζεται για αύξηση συνταξιοδότησης στα 67 έτη

    Η Ισπανία εξετάζει το «πάγωμα» των συντάξεων και την ταχύτερη αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη, καθώς σπεύδει να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες και να ικανοποιήσει τους όρους της βοήθειας που αναμένεται να ζητήσει για την οικονομία της, αναφέρει δημοσίευμα του Ρόιτερ που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος.

    Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, η ΕΕ εργάζεται στο παρασκήνιο για να ανοίξει το δρόμο για ένα πρόγραμμα διάσωσης της Ισπανίας και την αγορά των ομολόγων της από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), βοηθώντας τη Μαδρίτη να διαμορφώσει το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Πέμπτη (27 Σεπτεμβρίου).

    Σύμφωνα με αξιωματούχους που εμπλέκονται στις σχετικές συζητήσεις, αναφέρουν οι Financial Times, οι διαβουλεύσεις μεταξύ της ισπανικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επικεντρώνονται σε μέτρα που θα ζητηθούν από τους διεθνείς δανειστές ως μέρος του νέου προγράμματος διάσωσης, διασφαλίζοντας ότι αυτά τα μέτρα θα είναι έτοιμα πριν από την επίσημη αίτηση για βοήθεια από τη Μαδρίτη.

    [07] Νέα επίθεση Αχμαντινετζάντ στη Δύση με αφορμή την αντιισλαμική ταινία

    Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δήλωσε σήμερα ότι η Δύση υπερασπίζεται την ελευθερία της έκφρασης όσον αφορά την αντιισλαμική ταινία και τα σκίτσα με το Μωάμεθ, αλλά αρνείται την αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος.

    "Αν η Δύση υποστηρίζει ότι η προσβολή του προφήτη εντάσσεται στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης, τότε γιατί για ένα απλό ιστορικό ζήτημα, καταπιέζουν και φυλακίζουν τους ερευνητές της ιστορίας και ακόμη απειλούν ένα ολόκληρο έθνος (το Ιράν) λόγω μόνον αυτού του ζητήματος", δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ, αναφερόμενος στην αμερικανικής παραγωγής αντιισλαμική ταινία "Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων" και στα σκίτσα με τον Μωάμεθ που δημοσίευσε η γαλλική σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα Charlie Hebdo, τα οποία προκάλεσαν την αντίδραση του μουσουλμανικού κόσμου.

    Ο Ιρανός πρόεδρος έχει σε διάφορες περιστάσεις αμφισβητήσει τις ιστορικές διαστάσεις του Ολοκαυτώματος.

    Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την αμερικανικής παραγωγής ταινία και τα σκίτσα με τον Μωάμεθ, λέγοντας ότι συνιστούν "μια οργανωμένη συνωμοσία των Σιωνιστών", με στόχο την αντιμετώπιση του όλο και μεγαλύτερου κύματος ισλαμιστών στον κόσμο.

    [08] Η Λέσβος εντάχθηκε στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της Ουνέσκο

    Ολόκληρο το νησί της Λέσβου εντάχθηκε στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων, που προστατεύονται από την Ουνέσκο, σύμφωνα με απόφαση στη σημερινή συνεδρίαση, στο Πόρτο της Πορτογαλίας, της αρμόδιας επιτροπής του διεθνή οργανισμού. Σημειώνεται ότι, μέχρι σήμερα, προστατευόταν από την Ουνέσκο, μόνον η περιοχή των απολιθωμένων δένδρων στο Σίγρι, στο δυτικό τμήμα της νήσου.

    Την εξέλιξη ανακοίνωσε «περιχαρής και έχοντας τη μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια», ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος.

    Ο σχετικός φάκελος υποψηφιότητας, που κατατέθηκε στις 30 Νοεμβρίου του 2011 από τον δήμο Λέσβου, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, προέβλεπε την αναγνώριση ολόκληρου του νησιού ως γεωπάρκου και την ένταξη της Λέσβου στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων. Την προσπάθεια ενίσχυσαν πολλές υπηρεσίες και τοπικοί φορείς της Λέσβου όπως η Κ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, η 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, η Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων Βορείου Αιγαίου, η Διεύθυνση Δασών Λέσβου, το Πανεπιστήμιο Αθηνών- Συλλογή Φυσικής Ιστορίας Βρίσας, το Ψηφιακό Μουσείο Γ. Ιακωβίδης του Ιδρύματος Ν. Παπαδημητρίου, το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Αγίας Παρασκευής, το Μουσείο- Ελαιοτριβείο Βρανά στον Παπάδο, το Μουσείο Τεριάντ, το Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη και άλλοι.

    [09] Να απαντήσει στα νέα μέτρα με άρνηση υποταγής, καλεί τον λαό το ΚΚΕ

    Ο λαός πρέπει να απαντήσει στα νέα μέτρα των «αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και των εξοντωτικών περικοπών» με άρνηση υποταγής, απορρίπτοντας ταυτόχρονα και τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση και η ΕΕ τα επιβάλλουν, επισημαίνει το ΚΚΕ με σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.

    Το ΚΚΕ αναφέρει ότι αυτό μπορεί να γίνει με την μετατροπή της απεργίας της 26ης Σεπτεμβρίου «σε αφετηρία οργανωμένης πάλης με στόχο την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί την καπιταλιστική κερδοφορία και την ΕΕ».

    [10] "Εγκληματική σπείρα" χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ο Δ. Κυριαζίδης

    Την απόφασή του να μην ψηφίσει περικοπές στους ένστολους, εφόσον το νομοσχέδιο δεν είναι σε ένα άρθρο, διεμήνυσε ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Κυριαζίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ.

    Ο κ. Κυριαζίδης αναφέρθηκε και στη Χρυσή Αυγή, την οποία χαρακτήρισε "εγκληματική σπείρα" μετά και τη χθεσινή αντιπαράθεση που είχε στη Βουλή. «Το λέω καθαρά. Είναι μια συμμορία που δρα. Δεν έχει άλλα χαρακτηριστικά, πέραν από της σπείρας.

    Σ' αυτό που βιώνουμε όλοι μας, εκμεταλλεύονται το θυμικό μας. Εάν δεν ξέρει ο κόσμος περί τίνος πρόκειται, σε λίγο ο καθένας μας θα γευτεί το "χάλι" αυτών των ανθρώπων», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

    [11] Τίποτα δεν μπορεί να γίνει ερήμην της κοινωνίας, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ

    «Eμείς είμαστε σε μια φάση, που επιμένουμε ότι πρέπει να διασωθούν συγκεκριμένα πράγματα, που σχετίζονται με το ΕΚΑΣ, με τα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων, με τις χαμηλές συντάξεις και με τα όρια ηλικίας. Νομίζω ότι αυτά είναι τα τέσσερα μεγάλα αγκάθια, αυτά που παλεύουμε εμείς, από τη δική μας πλευρά», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στη στάση του κόμματός του στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

    Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο κ. Παπαδόπουλος εκτίμησε πως τα μέτρα δεν είναι πιθανό να "κλείσουν" έως την Κυριακή, είπε ότι δεν έχουν οριστικοποιηθεί από ποιο ύψος θα αρχίσουν περικοπές στις συντάξεις, αλλά και τα οφέλη από την αύξηση των ορίων ηλικίας.

    Τόνισε ότι η τρόικα μπορεί να μην μας εμπιστεύεται λόγω του παρελθόντος, αλλά σημείωσε:

    «Πρέπει να καταλάβει (η τρόικα) ότι τίποτα δε μπορεί να γίνει ερήμην της κοινωνίας. Δηλαδή, αν το πακέτο αυτό έχει την κοινωνία απέναντι, δεν θα αντέξει αυτή η κυβέρνηση. Και ο στόχος είναι να μείνει, να διατηρηθεί αυτή η κυβέρνηση. Οφείλουν να το καταλάβουν οι εταίροι μας».

    [12] Την ανησυχία του για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας

    Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν νέοι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία φιλειρηνικών και αντιπυρηνικών οργανώσεων.

    Επανέλαβε τη σταθερή θέση της Αριστεράς για τη λύση των διεθνών προβλημάτων χωρίς προσφυγή στη βία και τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή μας.

    Το παλαιστινιακό αποτελεί πρόβλημα- κλειδί για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή και πρέπει να λυθεί με τη δημιουργία ανεξαρτήτου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του '67, ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

    [13] Απεργία διαρκείας προτείνουν οι αυτοκινητιστές των ταξί

    Πρόσκληση σε όλα τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα της χώρας να συντονίσουν τα βήματα τους, πέρα από κόμματα και πολιτικές εξαρτήσεις, για τον καθορισμό καθολικής αντίστασης διαρκείας κατά των νέων μέτρων λιτότητας που πρόκειται να ανακοινωθούν, απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), με αφορμή την 24ωρη απεργία που ανακοίνωσαν για τις 26 του μηνός η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

    Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θύμιος Λυμπερόπουλος, άφησε αιχμές κατά των ηγεσιών των δύο κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων, υπονοώντας ότι διοργανώνουν την απεργία για να εξυπηρετήσουν συνδικαλιστικές υποχρεώσεις και πρόσθεσε ότι η δική του πρόταση είναι να συμφωνήσουν οι δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε απεργία διαρκείας, προκειμένου να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

    Σε ανακοίνωση της ΠΟΕΙΑΤΑ, ασκείται κριτική τόσο κατά του πολιτικού συστήματος γενικότερα, το οποίο όπως αναφέρει, «σφυρίζει αδιάφορα και δεν βλέπει τον Γολγοθά των πολιτών», όσο και των Μέσων Ενημέρωσης, στα οποία αποδίδει σκοπιμότητα, ενώ για την ανάπτυξη, την ανεργία και την ελπίδα της κοινωνίας «δεν ακούγεται κουβέντα», σημειώνει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 September 2012 - 12:30:41 UTC