Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αγώνας δρόμου για να "κλείσει" το νέο πακέτο
  • [02] Τον Μόντι συναντά ο πρωθυπουργός στη Ρώμη
  • [03] "Κεφαλικό φόρο" 150 ευρώ σε ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα πρότεινε το υπουργείο Οικονομικών
  • [04] Κλειστές σήμερα οι εφορίες
  • [05] Προβάδισμα 5 μονάδων στον Ομπάμα
  • [06] Προς το χειρότερο η πρόβλεψη του ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη
  • [07] Μειώνονται απελπιστικά οι πάγοι της Αρκτικής
  • [08] Όλο και περισσότεροι ασθενείς κερδίζουν τη μάχη με τον καρκίνο

  • [01] Αγώνας δρόμου για να "κλείσει" το νέο πακέτο

    «Μπορεί ακόμη και σήμερα να κλείσει το πακέτο των μέτρων», δήλωσε λίγο μετά τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη νέα μαραθώνια συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας. Ούτως ή άλλως πρόσθεσε, «έχουμε οριοθετήσει τις διαφορές και δεν θα μείνει ανοιχτό κομμάτι μετά την Κυριακή», διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι αυτή η συμφωνία θα τελεί, φυσικά, υπό την έγκριση των τριών πολιτικών αρχηγών και των προϊσταμένων της τρόικας.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η τρόικα έπαψε να πιέζει για νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, μετά και την προειδοποίηση, όπως έλεγαν κύκλοι του υπουργείου, του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ότι, «δεν υπογράφω αυτό και θα φύγω».

    Η έως τώρα συμφωνία αφορά σε 7,5 δισ. ευρώ (που περιλαμβάνει περικοπές συντάξεων, μισθών, κοινωνικών επιδομάτων και την αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση από τα 65 στα 67 έτη- το τελευταίο μέτρο θα αποδώσει 1,1 δισ. ευρώ) και 1,5 δισ. ευρώ από διαρθρωτικά μέτρα. Ενώ, επιπλέον του συνολικού πακέτου των 11,9 δισ. ευρώ, πρέπει να εξευρεθούν 2 δισ. ευρώ από την αύξηση των φορολογικών εσόδων, με βάση το Μνημόνιο του Μαρτίου.

    Η αισιοδοξία του κορυφαίου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, έγκειται στο ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν πρωτότυπες ιδέες (και από την ελληνική πλευρά και από την τρόικα) για να καλυφθεί η «τρύπα» των 2,5 και πλέον δις. ευρώ.

    Η νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα έχει προγραμματισθεί για σήμερα στις 4 το απόγευμα.

    [02] Τον Μόντι συναντά ο πρωθυπουργός στη Ρώμη

    Στη Ρώμη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα το πρωί με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι, στο πλαίσιο των επαφών του με Ευρωπαίους εταίρους, εν όψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ τον Οκτώβριο.

    Το απόγευμα ο κ. Σαμαράς θα συμμετάσχει στη Σύνοδο ηγετών του CDI (Διεθνής Κεντροδεξιών Κομμάτων).

    Αύριο, ο πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πάπα Βενέδικτο XVI.

    [03] "Κεφαλικό φόρο" 150 ευρώ σε ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα πρότεινε το υπουργείο Οικονομικών

    Η πρόταση να υπάρξει «κεφαλικός» φόρος ύψους 150 ευρώ σε ιδιοκτήτες ακινήτων που τα εκμισθώνουν σε τρίτους, καθώς και σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε ατομικές επιχειρήσεις, τέθηκε από το οικονομικό επιτελείο κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των τριών αρχηγών.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τα σενάρια αυτά εντάσσονται στη γενικότερη φορολογική μεταρρύθμιση και την αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 2 δισ. ευρώ, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο που υπεγράφη τον Μάρτιο.

    Σημειώνεται ότι, οι παράγοντες του υπουργείου και η τρόικα «στοχοποιούν» ως κύριους υπόπτους για εκτεταμένη φοροδιαφυγή, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους φορολογούμενους με εισόδημα από ακίνητα, τις ατομικές επιχειρήσεις, καθώς και εκείνους με αγροτικά εισοδήματα, αλλά δεν είναι κατ' επάγγελμα αγρότες. Η συγκεκριμένη ομάδα φορολογουμένων θα αποτελέσει και τη βασική πηγή για την προαναφερθείσα αύξηση των φορολογικών εσόδων.

    [04] Κλειστές σήμερα οι εφορίες

    Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στις εφορίες, διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες μειώσεις μισθών και τις περικοπές, οι οποίοι έχουν επίσης εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 27 και 28 Σεπτεμβρίου

    Σε απεργιακές κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν και οι εργαζόμενοι στα τελωνεία στις 26,27 και 28 Σεπτεμβρίου. Όπως είπαν έχουν υποστεί σημαντική μείωση των μισθών τους φθάνει το 50%.

    [05] Προβάδισμα 5 μονάδων στον Ομπάμα

    Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διατηρεί προβάδισμα 5 μονάδων έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του στις προσεχείς εκλογές, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του πρακτορείου Ρόιτερς και του ινστιτούτου Ipsos που δόθηκετην Πέμπτηστη δημοσιότητα.

    Ο Ομπάμα συγκεντρώνει ποσοστό 48% μεταξύ όσων προτίθενται να ψηφίσουν και ο Μιτ Ρόμνεϊ το 43%. Ο Δημοκρατικός πρόεδρος δεν έχει χάσει το προβάδισμα που πήρε από τις 7 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά το συνέδριο του Κόμματος που τον έχρισε και επισήμως υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές.

    Σχεδόν σε όλα τα θέματα, από το ποιος θα προστατεύσει τις θέσεις απασχόλησης μέχρι το ποιος έχει πιο "προεδρική εμφάνιση" ο Ομπάμα προηγείται του Ρόμνεϊ με διαφορά που ξεπερνά τις 10 μονάδες. Μόνο στο ερώτημα ποιος είναι "θρησκευόμενος" ο Ρόμνεϊ συγκεντρώνει ποσοστό 43% έναντι 34% του Ομπάμα.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [06] Προς το χειρότερο η πρόβλεψη του ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα μειώσει "κατά μερικά δέκατα" της μονάδας της προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

    Το ΔΝΤ μέχρι σήμερα υπολόγιζε την παγκόσμια ανάπτυξη στο 3,5% για το 2012 και στο 3,9% για το 2013.

    Οι νέες προβλέψεις του θα ανακοινωθούν επισήμως στις 9 Οκτωβρίου στο Τόκιο, κατά την ετήσια συνέλευση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

    [07] Μειώνονται απελπιστικά οι πάγοι της Αρκτικής

    Οι πάγοι της Αρκτικής έχουν συρρικνωθεί στον μικρότερο εμβαδόν τους στα 33 χρόνια που τηρούνται στοιχεία επίσημων αρχείων, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Χιονιού και Πάγων, στο Μπούλντερ του Κολοράντο.

    Οι πάγοι της Αρκτικής φαίνεται να καλύπτουν μόλις 3,41 εκατομμύρια χιλιόμετρα στις 16 Σεπτεμβρίου, ανέφερε σε ανακοίνωση του το συγκεκριμένο κέντρο.

    Είναι 700.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα μειωμένο από την προηγούμενη μέτρηση των 4,17 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων στις 18 Σεπτεμβρίου του 2007

    [08] Όλο και περισσότεροι ασθενείς κερδίζουν τη μάχη με τον καρκίνο

    Περισσότεροι προσβάλλονται από καρκίνο του μαστού και του προστάτη, λιγότεροι, όμως, χάνουν τη ζωή τους πριν την πάροδο πέντε χρόνων, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγε το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας. Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των καρκινοπαθών που ζουν περισσότερο από πέντε χρόνια, από την ημέρα της διάγνωσης, έχει αυξηθεί από 47% σε 66% από το 1982. Οι τύποι καρκίνου που φαίνεται να έχουν καταπολεμηθεί με μεγαλύτερη επιτυχία, είναι του μαστού (89%), του προστάτη (92%) και του μελανώματος (91%).

    Λιγότερα άτομα, (66%), φαίνεται να έχουν επιζήσει πάνω από πέντε χρόνια, μεταξύ εκείνων που προσβλήθηκαν από καρκίνο των εντέρων, ο γενικός διευθυντής, εντούτοις, του Συμβουλίου Καρκίνου, καθηγητής Ίαν Όλιβερ, θα πει ότι προβλέπεται τα ποσοστά αυτά να αυξηθούν μελλοντικά με έγκαιρη διάγνωση και εξέλιξη στον τομέα θεραπευτικής αγωγής. Ένα άλλο σημείο που εντόπισε η εν λόγω έρευνα είναι ότι στο σύνολο των καρκινοπαθών, οι γυναίκες ζουν περισσότερα χρόνια από τους άντρες, καθώς επίσης και εκείνοι που ζουν στις πόλεις σε σύγκριση με εκείνους που μένουν στην ύπαιθρο ή είναι απομονωμένοι. Το τελευταίο αποδίδεται στο γεγονός ότι η διάγνωση γίνεται ίσως με κάποια καθυστέρηση και η θεραπεία, λόγω απόστασης, είναι προβληματική.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 September 2012 - 6:30:43 UTC