Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η "ιέρεια" του μπελ κάντο απόψε στην Αθήνα
  • [02] Έντονη ανησυχία για σχέδιο συρρίκνωσης της παραγωγής της Fiat
  • [03] Β. Ουέστγουντ: Μην αγοράσετε τη νέα συλλογή μου
  • [04] ΣΥΡΙΖΑ: Επανεξέταση των συμβάσεων παραχώρησης έργων στο οδικό δίκτυο
  • [05] Ξεπέρασαν το 1 δισ.ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές το α' εξάμηνο του έτους
  • [06] Έκκληση Μέρκελ για διαθρησκευτικό διάλογο
  • [07] Ισπανία: Η ομοσπονδία παραιτείται της κρατικής επιχορήγησης
  • [08] Συλλέγουν υπογραφές για σύσταση Εξεταστικής για το Μνημόνιο
  • [09] Αντιδρά η Ομοσπονδία Πρατηριούχων στην εξίσωση φόρων στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης
  • [10] Θεσσαλονίκη: Αποκαταστάθηκε, μετά από παρεμβάσεις, η ηλεκτροδότηση στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης
  • [11] "Παρέλυσαν" σιδηρόδρομος και μετρό σε Μαδρίτη - Βαρκελώνη

  • [01] Η "ιέρεια" του μπελ κάντο απόψε στην Αθήνα

    H μεγάλη Καταλανή σοπράνο και «ιέρεια» του μπελ κάντο, Μονσερά Καμπαγιέ επιστρέφει στην Αθήνα.

    Απόψε το Ηρώδειο θα υποκλιθεί για μια ακόμα φορά σε ένα ζωντανό μύθο της όπερας που μεγαλουργεί για περισσότερο από μισό αιώνα.

    Σε μια μοναδική συναυλία-αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας της- η οποία ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του '50 από τη Βαρκελώνη- θα τη συνοδεύσει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Χοσέ Κολάδο.

    Στο πρόγραμμα που επιφυλάσσει η Καμπαγιέ για το αθηναϊκό κοινό αναμένεται να ακολουθήσει το χρονικό της πλούσιας καριέρας της. Από έργα του Πουτσίνι και του Μότσαρτ που ερμήνευσε κατά τη νεότητά της- τότε σε συνεργασία με την όπερα της Βρέμης-, αποσπάσματα από τη «Λουκρητία Βοργία» αλλά και τις όπερες «Αϊντα», «Νόρμα», «Τόσκα», «Οθέλλος», «Μαντάμ Μπατερφλάι», κλασικά αριστουργήματα με τα οποία η Καμπαγιέ συνέδεσε την πορεία της και σηματοδότησε συνεργασίες με μερικούς από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς οργανισμούς της Ευρώπης.

    [02] Έντονη ανησυχία για σχέδιο συρρίκνωσης της παραγωγής της Fiat

    Έντονη ανησυχία επικρατεί στην Ιταλία, μετά τις τελευταίες δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Fiat Σέρτζο Μαρκιόνε που αφήνουν να διαφανεί την βούληση μερικής συρρίκνωσης της παραγωγής.

    «Δεν πρέπει να βασίζεστε, πλέον, στο σχέδιο Fabbrica Italia" (Βιομηχανία Ιταλία) δήλωσε ο Μαρκιόνε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των συνδικάτων. Πρόκειται για σχέδιο ανάπτυξης που προέβλεπε την συνολική επένδυση 20 δισεκ. ευρώ για την παραγωγή 6 εκατ. αυτοκινήτων σ' όλο τον κόσμο, εκ των οποίων 400.000 στην Ιταλία.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat πρόσθεσε ότι «από τότε που το σχέδιο αυτό ανακοινώθηκε, τον Απρίλιο του 2010, η κατάσταση άλλαξε βαθύτατα. Η αγορά του αυτοκινήτου, στην Ευρώπη, μπήκε σε μεγάλη κρίση και εκείνη της Ιταλίας κατέρρευσε, αγγίζοντας τα επίπεδα της δεκαετίας του εβδομήντα». Όπως τονίζουν παρατηρητές, ο μεγαλύτερος φόβος αφορά το κλείσιμο, από μέρους της Fiat, μιας από της τέσσερις βιομηχανίες που διατηρεί στην Ιταλία, σε περίοδο έντονης οικονομικής ύφεσης για την χώρα.

    [03] Β. Ουέστγουντ: Μην αγοράσετε τη νέα συλλογή μου

    Η βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας Βιβιέν Ουέστγουντ ελπίζει κανένας να μην αγοράσει τις τελευταίες δημιουργίες της -- για να σωθεί ο πλανήτης.

    «Είμαι σχεδιάστρια μόδας, δεν έχω εγκαταλείψει την δουλειά μου επομένως προσπαθώ να μη σπαταλώ και ο τρόπος μου να μη σπαταλώ είναι να προσπαθώ να επικεντρώνομαι στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Και ξέρετε το μήνυμάμου είναι αγοράζετε λιγότερα, επιλέγετε προσεκτικά, κάντε τα να διαρκούν», είπε η Ουέστγουντ στο Ρόιτερς.

    «Ελπίζω να μην αγοράσουν αυτή τη νέα συλλογή μου», πρόσθεσε. «Μην αγοράσετε ρούχα για χρόνια μέχρι πραγματικά να τα χρειαστείτε».

    Ωστόσο, οι λάτρεις της μόδας δύσκολα θα αντισταθούν στις τελευταίες δημιουργίες της. Η ίδια τις περιγράφει ως ανακύκλωση των καλών ιδεών που είχε η εταιρία της στο παρελθόν.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [04] ΣΥΡΙΖΑ: Επανεξέταση των συμβάσεων παραχώρησης έργων στο οδικό δίκτυο

    «Οι συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων αποτελούν ένα διαρκές και τεράστιο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινή ανακοίνωσή του, με την οποία ζητάει την επανεξέταση από μηδενική βάση των συμβάσεων παραχώρησης των έργων στο εθνικό οδικό δίκτυο και μάλιστα προς την κατεύθυνση ακύρωσής τους.

    «Ο πολυεθνικές κοινοπραξίες, ενώ δεν εκτελούν σχεδόν κανένα έργο, εισπράττουν καθημερινά πανάκριβα διόδια» αναφέρει η ανακοίνωση, σημειώνοντας πως «σε μια προσπάθεια κατατρομοκράτησης των πάντων και επενδύοντας στο σχεδιασμό τους για τη μελλοντική επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων, άρχισαν να αποστέλλουν σωρηδόν ειδοποιητήρια και διαταγές πληρωμής διοδίων σε πολίτες, χωρίς καν τα αποδεικτικά στοιχεία που ορίζει και η ίδια τους η σύμβαση, σε πολλές περιπτώσεις και για διελεύσεις που έχουν πληρωθεί παλαιότερα».

    [05] Ξεπέρασαν το 1 δισ.ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές το α' εξάμηνο του έτους

    Σε 9.554 τεμάχια αξίας 104,2 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι ακάλυπτες επιταγές τον Αύγουστο του 2012, παρουσιάζοντας μείωση 5,50% σε τεμάχια και αύξηση 17,4% σε αξία, σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα του ιδίου έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Τειρεσίας ΑΕ.

    Σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2011 παρουσίασαν μείωση 36,8% σε τεμάχια και μείωση 32,1% σε αξία.

    Την χρονική περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου 2012 οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε τεμάχια σε 97.172 και σε ύψος ξεπέρασαν μόλις το 1 δισ. ευρώ.

    [06] Έκκληση Μέρκελ για διαθρησκευτικό διάλογο

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ απηύθυνε σήμερα έκκληση για αρμονία μεταξύ των θρησκειών και κατήγγειλε τη βία που έχει προκληθεί από μια ταινία που χλευάζει το Ισλάμ λέγοντας πως "δεν είναι τρόπος για τη ρύθμιση" διαφορών.

    "Απευθύνουμε έκκληση για μια ειρηνική συνύπαρξη των θρησκειών, τόσο στη Γερμανία όσο και παγκοσμίως", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Βερολίνο.

    Αναφορικά με την υπόθεση ενός "μεγάλου συνασπισμού" με τους σοσιαλδημοκράτες του SPD, η καγκελάριος δήλωσε πως "δεν είναι κάτι που μπορούμε να αποκλείσουμε", αλλά "δεν θα εργαστώ προς αυτή την κατεύθυνση".

    Για το θέμα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, η Άγγελα Μέρκελ δήλωσε πως μια πολιτική λύση στην αντιπαράθεση είναι ακόμη δυνατή, αλλά πρόσθεσε πως η Τεχεράνη αποτελεί απειλή όχι μόνο για το Ισραήλ, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.

    "Υποστηρίζω μια πολιτική λύση ... και δεν πιστεύω ότι βρισκόμαστε στο σημείο στο οποίο η αναζήτηση για πολιτικές λύσεις έχει εξαντληθεί", δήλωσε στη συνέντευξη που έδωσε στο Βερολίνο.

    Επιμέλεια : Γ. Αγγελόπουλος

    [07] Ισπανία: Η ομοσπονδία παραιτείται της κρατικής επιχορήγησης

    Οι επιτυχίες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ισπανίας τα τελευταία χρόνια έχουν αποφέρει πολλά κέρδη στην ομοσπονδία της χώρας και γι' αυτό η RFEF θα παραιτηθεί για δεύτερη διαδοχική χρονιά του δικαιώματός της να λάβει επιχορήγηση το 2013, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Μιγκέλ Καρντενάλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ισπανική ομοσπονδία έχει προσελκύσει και αρκετούς χορηγούς, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas, η ενεργειακή εταιρεία Iberdrola και η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Movistar, ιδιοκτήτης της οποίας είναι η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telefonica. Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο η RFEF παραιτήθηκε του δικαιώματός της να λάβει επιχορήγηση και για το 2012. Το ύψος της είναι περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ, ποσό ωστόσο που είναι πολύ μικρό, καθώς αντιπροσωπεύει περίπου το 3% του ετήσιου προϋπολογισμού της ομοσπονδίας.

    Ύστερα από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της RFEF, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, στη Μαδρίτη, ο Καρντενάλ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη χειρονομία της ομοσπονδίας και τόνισε πως τα χρήματα της επιχορήγησης, τα οποία είναι 3-4 εκατομμύρια ευρώ, θα μοιραστούν μεταξύ των υπολοίπων αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας.

    [08] Συλλέγουν υπογραφές για σύσταση Εξεταστικής για το Μνημόνιο

    Ξεκίνησε η διαδικασία συλλογής υπογραφών πολιτών, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, προκειμένου να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για να διερευνήσει τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στο μνημόνιο.

    Οι υπογραφές που θα συγκεντρωθούν, θα παραδοθούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μαζί με το αίτημα της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, όπως είπε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, ο οποίος σήμερα το πρωί μετέβη στην πλατεία Συντάγματος στο περίπτερο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπέγραψε πρώτος το αίτημα. Τον κ. Καμμένο ακολούθησαν τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ η διαδικασία λαμβάνει χώρα στην πρωτεύουσα κάθε νομού.

    Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για να διερευνήσει «ποιοι οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση, ποιοι έφεραν τον κ. Τόμσεν να γίνει υπερκυβερνήτης της Ελλάδος, καταλύοντας την εθνική κυριαρχία της χώρας».

    Ο κ. Καμμένος ο οποίος είχε αποστείλει 299 επιστολές (σε όλους τους βουλευτές πλην του Γ. Παπανδρέου), ζητώντας την στήριξη του αιτήματός του, επιτέθηκε στα κόμματα που δεν υπέγραψαν το αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή, ενώ ανέφερε πως δεν συγκεντρώθηκαν οι 60 υπογραφές που απαιτεί ο κανονισμός της Βουλής.

    [09] Αντιδρά η Ομοσπονδία Πρατηριούχων στην εξίσωση φόρων στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης

    Τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς θέρμανση εφέτος η μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων- Εμπόρων Καυσίμων, με αφορμή την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης και τις πληροφορίες για τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης και το ύψος στο οποίο αυτό θα διαμορφωθεί.

    Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι ενώ βρισκόμαστε ένα μήνα πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου, μηχανισμός χορήγησης του επιδόματος προκαταβολικά δεν υπάρχει και υποστηρίζει ότι η εξίσωση του ΕΦΚ γίνεται με αποκλειστικά εισπρακτικά κίνητρα, ενώ η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου χρησιμοποιείται ως πρόσχημα.

    «Το λαθρεμπόριο και η παράνομη διακίνηση καυσίμων μπορούν να ελεγχθούν αποτελεσματικά με την εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών- εκροών όγκου καυσίμων σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού της αγοράς, όπως επισημαίνουμε στα συναρμόδια υπουργεία εδώ και χρόνια», αναφέρει η ΠΟΠΕΚ.

    [10] Θεσσαλονίκη: Αποκαταστάθηκε, μετά από παρεμβάσεις, η ηλεκτροδότηση στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης

    Χωρίς ρεύμα έμεινε το πρωί το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης επειδή, λόγω χρεών, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν οι ανασφάλιστοι που πήγαν να εξεταστούν και να κινδυνεύσουν φάρμακα και εμβόλια που φυλάσσονται στα ψυγεία. Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε το μεσημέρι μετά από παρέμβαση εκπροσώπων του Κοινωνικού Ιατρείου.

    «Η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης γιατί ο χώρος στον οποίο στεγάζεται ανήκει στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας ο οποίος έχει καταργηθεί και επειδή καταργήθηκε έμειναν απλήρωτοι κάποιοι λογαριασμοί. Μετά από παρέμβασή μας, η ΔΕΗ αντιλήφθηκε τη σπουδαιότητα της δράσης του Κοινωνικού Ιατρείου και έστειλε έναν εργαζόμενό της, ο οποίος αποκατέστησε την ηλεκτροδότηση» ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο οδοντίατρος Θανάσης Κομνής, ένας από τους πρωτοστάτες της λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου.

    [11] "Παρέλυσαν" σιδηρόδρομος και μετρό σε Μαδρίτη - Βαρκελώνη

    Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις παρέλυσαν σήμερα μερικώς τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες καθώς και το μετρό σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη.

    Πηγές των συνδικάτων δήλωσαν ότι η 24ωρη απεργία στους σιδηροδρόμους και οι δύο απεργίες στον υπόγειο συγκέντρωσαν μαζική συμμετοχή.

    Εξαιτίας της απεργίας στους σιδηροδρόμους ακινητοποιήθηκαν περισσότερα από 300 τρένα, από μεγάλων αποστάσεων μέχρι τον προαστιακό, ενώ η κινητοποίηση επηρέασε και τα δρομολόγια των λεωφορείων στη Βαρκελώνη.

    Εκατοντάδες υπάλληλοι των σιδηροδρόμων διαδήλωσαν στη Μαδρίτη. Στη Βαρκελώνη, ορισμένα λεωφορεία έγιναν στόχος επιθέσεων, άγνωστοι έσκασαν τα λάστιχά τους και έσπασαν τα τζάμια τους.

    Οι απεργίες ακολουθούν πορεία διαμαρτυρίας στην οποία συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στη Μαδρίτη στη διάρκεια του σαββατοκύριακου. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν κατά των περικοπών που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, η συντηρητική κυβέρνηση του οποίου επιχειρεί να μειώσει το έλλειμμα--από 8,9% του ΑΕΠ το 2011 σε 6,3% φέτος.

    Επιμέλεια : Μ. Μιχαλοπούλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 September 2012 - 8:30:43 UTC