Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέρκελ: Το ευρώ, σύμβολο ειρηνικής ανάπτυξης
  • [02] Στα 8,1 δισ. ευρώ το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου το α' εξάμηνο του 2012
  • [03] Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ κατέθεσαν μήνυση για παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής
  • [04] Άμεση επίλυση σχολικών θεμάτων υποσχέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΟΕΚ Γερμανίας
  • [05] Δ. Αβραμόπουλος: Άμεσος στόχος η επιμήκυνση έως το 2016
  • [06] Μπερλουσκόνι: Το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας παρεμποδίζει την ανάπτυξη

  • [01] Μέρκελ: Το ευρώ, σύμβολο ειρηνικής ανάπτυξης

    «Το ευρώ είναι κάτι περισσότερο από ένα νόμισμα. Είναι σύμβολο ειρηνικής ανάπτυξης» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης «θερινής» συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

    Τάχθηκε, παράλληλα, υπέρ της ενίσχυσης της πολιτικής ένωσης στην Ευρώπη, υποστήριξε την ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Γερμανού κεντρικού τραπεζίτη Γενς Βάιντμαν, ενώ καταδίκασε την επίθεση στη γερμανική πρεσβεία στο Χαρτούμ και ζήτησε να ξεκινήσει διάλογος των θρησκειών.

    «Η κρίση χρέους στην ευρωζώνη δεν μπορεί να λυθεί με ένα χτύπημα», τόνισε η καγκελάριος και επέμεινε ότι δεν μπορεί να υπάρξει εγγύηση, χωρίς έλεγχο. «Η κρίση πρέπει να λυθεί πολιτικά. Τώρα πρέπει να γίνουν όλα αυτά τα οποία δεν έγιναν κατά την εισαγωγή του ευρώ» δήλωσε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ευρώπη μπορεί να ξεπεράσει την κρίση. Τόνισε ακόμη τη σημασία του ευρώ για τη Γερμανία, η οποία, όπως είπε, ως χώρα εξαγωγών, αύξησε τη δύναμή της μέσω του ευρώ.

    «Το ζητούμενο τώρα είναι να κάνουμε το ευρώ δυνατό και να ξεπεράσουμε τις υπάρχουσες ανεπάρκειες. Η ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ευρώπης θα πετύχει μόνο εάν τηρηθούν οι υποσχέσεις. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν συμβεί στην Ευρώπη περισσότερα από ό,τι εδώ και πολλά χρόνια» πρόσθεσε η κ. Μέρκελ και διευκρίνισε ότι αυτά τα ζητήματα θα κυριαρχήσουν και στην ατζέντα των επόμενων συναντήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [02] Στα 8,1 δισ. ευρώ το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου το α' εξάμηνο του 2012

    Έλλειμμα 8,1 δισ. ευρώ εμφάνισε το εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας τους πρώτους έξι μήνες του 2012, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.

    Όπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, τους πρώτους έξι μήνες του 2012 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 15% (από 10,8 δισ. ευρώ σε 12,4 δισ. ευρώ), ενώ μείωση 11% (από 23,2 δισ. ευρώ σε 20,5 δισ. ευρώ) εμφάνισαν οι εισαγωγές στην Ελλάδα. Αποτέλεσμα ήταν το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας να μειωθεί από 12,3 δισ. ευρώ, σε 8,1 δισ. ευρώ.

    [03] Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ κατέθεσαν μήνυση για παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής

    Ο Βρετανός πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον κατέθεσαν μήνυση στη γαλλική δικαιοσύνη για παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής, μετά τη δημοσίευση γυμνόστηθων φωτογραφιών της δούκισσας του Κέμπριτζ στο γαλλικό περιοδικό Closer, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της Ναντέρ, στη δυτική Γαλλία.

    Η μήνυση, η οποία έχει στόχο το περιοδικό αυτό, κατατέθηκε κατά αγνώστου, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

    Εξάλλου δικαστήριο της Ναντέρ θα εξετάσει αργότερα σήμερα την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν ο βρετανός πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ κατά του Closer επειδή δημοσίευσε γυμνόστηθες φωτογραφίες της δούκισσας του Κέμπριτζ.

    Η μήνυση "θα οδηγήσει σε μια πιο διεξοδική δίκη", ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες Τύπου του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

    Το ζευγάρι κατηγορεί το περιοδικό για παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής εξαιτίας της δημοσίευσης των φωτογραφιών που τραβήχτηκαν όταν έκανε διακοπές.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [04] Άμεση επίλυση σχολικών θεμάτων υποσχέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΟΕΚ Γερμανίας

    Τα θέματα που απασχολούν την ομογένεια στη Γερμανία, μεταξύ των οποίων το νέο κύμα μετανάστευσης, η εικόνα της χώρας μας στη γερμανική κοινωνία, η πολιτική και το σχολικό, συζήτησε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) στη Γερμανία, Κώστα Δημητρίου, την περασμένη εβδομάδα στη Φραγκφούρτη.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΕΚ, ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε την Ομοσπονδία και τις κοινότητες-μέλη της ανά την Γερμανία για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, ώστε να στηρίξουν τους νέους μετανάστες οι οποίοι έρχονται στη Γερμανία σε αναζήτηση εργασίας.

    Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε επίσης την ΟΕΚ Γερμανίας, και γενικότερα τον οργανωμένο Ελληνισμό της Διασποράς, για την πολύτιμη και ουσιαστική συμβολή του στη διαμόρφωση ενός θετικού κλίματος για την Ελλάδα τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα την περίοδο αυτή, ενώ ενθάρρυνε σχετικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες.

    [05] Δ. Αβραμόπουλος: Άμεσος στόχος η επιμήκυνση έως το 2016

    «Είμαι πιο αισιόδοξος. Πιστεύω ότι αυτός ο μήνας είναι καθοριστικός. Εφόσον όλα πάνε καλά στη Σύνοδο Κορυφής, θα ανοίξει ένα καινούργιο κεφάλαιο και μετά, με σωστές κινήσεις, με ρεαλισμό και με ευαισθησία, πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα στην κοινωνία και θα καταφέρουμε να βάλουμε και πάλι τον τόπο μας σε σωστή πορεία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος στην τηλεόραση της ΝΕΤ.

    Σημείωσε ότι στόχος είναι να δοθεί επιμήκυνση έως το 2016 και, εφόσον επιτευχθεί αυτό, «η κυβέρνηση, με σύνεση, σοβαρότητα, ρεαλισμό και ευαισθησία, θα αρχίσει να εφαρμόζει μία σειρά από προγράμματα, ένα εκ των οποίων θα είναι οι μεγάλες αλλαγές που πρέπει να συντελεστούν στο ελληνικό κράτος».

    [06] Μπερλουσκόνι: Το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας παρεμποδίζει την ανάπτυξη

    «Αν δεν μειώσουμε τους φόρους δεν πρόκειται να βγούμε από την οικονομική ύφεση. Οι κανόνες του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας παρεμποδίζουν την ανάπτυξη», δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στην εφημερίδα «Ιλ Τζορνάλε», ιδιοκτησίας του ομίλου του.

    Υποσχέθηκε δε ότι «αν κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, η παράταξή του θα καταργήσει τον φόρο ακίνητης περιουσίας σε ό,τι αφορά το σπίτι που χρησιμοποιείται για ιδιοκατοίκηση», διότι «το σπίτι είναι ο πυλώνας στον οποίο η κάθε οικογένεια βασίζει το μέλλον της».

    Ο «Καβαλιέρε» δεν θέλησε, όμως, να λύσει το μυστήριο σχετικά με το αν θα είναι και πάλι ο υποψήφιος πρωθυπουργός της συντηρητικής παράταξης. Σε πρόσφατη, πάντως, συνέντευξή του, είχε δηλώσει ότι «θα μπορούσε να λάβει τη σχετική απόφαση, μόνον, όμως, αν το κοινοβούλιο αλλάξει, πρώτα, τον ισχύοντα εκλογικό νόμο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 September 2012 - 10:30:43 UTC