Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζημιές πάνω από 2 δισ. ευρώ στην ελληνική βιομηχανία
  • [02] Εξηγήσεις για τις αναφορές στη Χρυσή Αυγή
  • [03] Διαδήλωση έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο
  • [04] Στη Φούλαμ ο Καραγκούνης
  • [05] Α. Τσοχατζόπουλος: Επιτηδευμένες διαρροές
  • [06] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πανεπιστημιακών στο Σύνταγμα
  • [07] Από "ψιλό κόσκινο" περνάει την αγορά καυσίμων η Επιτροπή Ανταγωνισμού
  • [08] Η ΔΕΗ παραιτείται από το δικαίωμα εξαγοράς του 30% της ΔΕΠΑ

  • [01] Ζημιές πάνω από 2 δισ. ευρώ στην ελληνική βιομηχανία

    Μεγάλες ζημιές κατέγραψαν οι ελληνικές βιομηχανικές επιχειρήσεις το 2011. Οι ισολογισμοί που εκπροθέσμως γνωστοποίησαν τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες αρκετές ζημιογόνες επιχειρήσεις ανεβάζουν σε περισσότερα από 2 δισ. ευρώ τις ζημιές που κατέγραψαν το 2011 εκατοντάδες βιομηχανικές επιχειρήσεις της χώρας.

    Διακόσιες πενήντα εταιρείες του βιομηχανικού τομέα, από όσες είχαν τζίρο άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ και δημοσίευσαν ισολογισμό, κατέγραψαν ζημιά άνω του ενός εκατ. ευρώ και συνολικές ζημιές της τάξεως του 1,75 δισ. ευρώ, ενώ κέρδη άνω του ενός εκατ. ευρώ και συνολικά κέρδη της τάξεως του ενός δισ. ευρώ είχαν 127 επιχειρήσεις.

    Οι 250 αυτές πλέον ζημιογόνες βιομηχανικές και εμποροβιομηχανικές επιχειρήσεις της χώρας πραγματοποίησαν, σύμφωνα με τα εταιρικά τους αποτελέσματα, συνολικές πωλήσεις αξίας 10,6 δισ. ευρώ και είχαν συνολικές ζημιές προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 0,27 δισ. ευρώ.

    [02] Εξηγήσεις για τις αναφορές στη Χρυσή Αυγή

    Εξηγήσεις στον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας θα δώσει αύριο διευθυντής δημοτικού σχολείου της Πάτρας, για τις αναφορές που φέρεται να έκανε σήμερα στην «Χρυσή Αυγή» και προκάλεσαν τις αντιδράσεις γονέων.

    Ο διευθυντής του σχολείου, κατά την διάρκεια της ομιλίας μετά τον αγιασμό για την νέα σχολική χρονιά, αναφερόμενος στο στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου, παρουσίασε τις ενέργειες που έχει κάνει, με σκοπό να βρεθεί λύση.

    Σύμφωνα με καταγγελίες, αφού σημείωσε ότι έκανε ότι μπορούσε, χωρίς όμως να βρεθεί λύση, αναρωτήθηκε μήπως πρέπει να ζητηθεί βοήθεια από την Χρυσή Αυγή για να κατασκευαστεί η αίθουσα.

    Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις γονέων, οι οποίοι ζήτησαν εξηγήσεις από τον διευθυντή.

    [03] Διαδήλωση έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο

    Εκατοντάδες Αιγύπτιοι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο για να διαμαρτυρηθούν για μια "αντιισλαμική" ταινία εισέβαλαν στο κτίριο και έσκισαν την αμερικανική σημαία.

    Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου περίπου 3.000 άτομα, στην πλειοψηφία τους σαλαφιστές και ποδοσφαιρόφιλοι, συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία φωνάζοντας συνθήματα γιατί θεωρούν ότι μια ταινία που γυρίστηκε από χριστιανούς Κόπτες στις ΗΠΑ προσβάλλει τον προφήτη Μωάμεθ.

    Δέκα άνδρες κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στον τοίχο που περιβάλει το κτίριο και ένας τους κατέβασε και έσκισε την αμερικανική σημαία. Στη θέση της οι διαδηλωτές ύψωσαν μια πελώρια μαύρη σημαία στην οποία ήταν γραμμένη η φράση "Δεν υπάρχει άλλος Θεός παρά μόνο ο Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης του".

    Οι αστυνομικοί που ήταν στο χώρο δεν έκαναν χρήση βίας και κατάφεραν να πείσουν τους διαδηλωτές να απομακρυνθούν από το κτίριο.

    [04] Στη Φούλαμ ο Καραγκούνης

    Παίκτης της Φούλαμ και επίσημα είναι από σήμερα ο Γιώργος Καραγκούνης, καθώς ο αγγλικός σύλλογος ανακοίνωσε την απόκτηση του 35χρονου έμπειρου μέσου. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απόκτηση -με ελεύθερη μεταγραφή- του Γιώργου Καραγκούνη μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν» αναφέρει το κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των «κότατζερς». Επίσης, παρέχονται λεπτομέρειες από την καριέρα του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, ιδιαίτερα στην εθνική ομάδα και στο γκολ που πέτυχε εναντίον της Ρωσίας στη φάση των ομίλων του Euro 2012.

    [05] Α. Τσοχατζόπουλος: Επιτηδευμένες διαρροές

    «Επιτηδευμένες διαρροές», «απόλυτα ψευδείς και συκοφαντικές» χαρακτηρίζει σε δήλωσή του τα δημοσιεύματα του Τύπου περί νέων στοιχείων για περιουσιακά στοιχεία που προέκυψαν και μελετώνται από την ανάκριση, ο προφυλακισμένος, πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος.

    Ο βασικός κατηγορούμενος στη μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς, υποστηρίζει ότι οι «λασπολογίες» σε βάρος του εκπορεύονται από πρόσωπα που επιθυμούν να τον βλάψουν επικοινωνιακά και συνεχίζει: «Ας δουν καλύτερα το χάος, τη διάλυση και την καταστροφική πορεία του τόπου, που ως ηγετίσκοι, τον οδήγησαν τα τελευταία χρόνια».

    [06] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πανεπιστημιακών στο Σύνταγμα

    Περίπου χίλια άτομα από τον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης συμμετείχαν σε συγκέντρωση που διοργάνωσε στην πλατεία Συντάγματος η Ομοσπονδία Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στις απολαβές τους.

    «Ζητάμε δίκαιη κατανομή βαρών και αποδοχών» έγραφε ένα από τα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι ζητούν ακόμη «ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο».

    [07] Από "ψιλό κόσκινο" περνάει την αγορά καυσίμων η Επιτροπή Ανταγωνισμού

    Μπήκε εκ νέου στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού η αγορά καυσίμων και επικαιροποιείται παλαιότερη έρευνά της σχετικά με το πόσα υλοποιήθηκαν και πόσα απομένει να γίνουν προκειμένου να αλλάξει η εικόνα της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι η αγορά καυσίμων έχει αποκτήσει έντονα χαρακτηριστικά κλειστής αγοράς, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι παρεμβάσεις που έχουν προταθεί από το 2008.

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Δ. Κυριτσάκης, αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha στις καταγγελίες που έχει λάβει η επιτροπή από βενζινοπώλες, οι οποίοι αναφέρουν πως το λαθρεμπόριο καυσίμων ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό για την εκτίναξη της τιμής της βενζίνης. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, αν το λαθρεμπόριο είχε καταπολεμηθεί, η τιμή της βενζίνης θα ήταν από 30 έως 50 λεπτά χαμηλότερη.

    Σημειώνεται ότι η έρευνα της επιτροπής διεξάγεται στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης διαδικασίας και αφορά στην επικαιροποίηση έρευνας που είχε κάνει το 2008 για την αγορά πετρελαιοειδών.

    [08] Η ΔΕΗ παραιτείται από το δικαίωμα εξαγοράς του 30% της ΔΕΠΑ

    Την παραίτηση της ΔΕΗ από το δικαίωμα εξαγοράς του 30% της ΔΕΠΑ (option) αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες στη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της επιχείρησης. Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης του ομίλου ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, ενώ το τίμημα θα συμφωνηθεί με το ΤΑΙΠΕΔ, με το οποίο θα υπογραφεί σχετική σύμβαση. Το Δ.Σ. ενέκρινε επίσης την υπογραφή σύμβασης με τη ΔΕΠΑ σχετικά με την προμήθεια φυσικού αερίου για τις ανάγκες των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, ενώ συζητήθηκε το θέμα των χρεών της "Αλουμίνιο" το οποίο θα τεθεί εκ νέου και σε επόμενο Δ.Σ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 September 2012 - 16:31:08 UTC